NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Sta dve poti. Drage sodnice in sodniki, na vas pa je, po kateri boste hodili!
Izpoved Aljuša Pertinača: O, ne, pri Faktorju ni nobene cenzure! Gledalci vedo, da to, kar gledajo in poslušajo, ni fake!
Šarec, Židan, Mesec in druge provokacije ali družbeni eksperiment 13. bojevnika #zavsakoceno
Jure Leben odgovarja: Saj sem vam tudi osebno sporočil, da nameravam kandidirati za ministra ...
Za Karavanke gre! Tam, kjer pravimo, da se konča globoka država oziroma zakaj skoraj zagotovo ne bomo nikoli normalna država.
Šiško, Mesec, Šarec. Varuh(i) revolucij in vnebovzetje #zavsakoceno, ali kaj ni oziroma kaj je strah Aljuša Pertinača?!
Trendi naše politike: prihajajo tipi, ki kandidirajo zato, ker vidijo super priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov!
Vozi, Miško ali minil je že dober mesec serpentiškove vlade
Psihično nasilje državnih uradnikov pri izbranih tarčah povzroča stres in živčnost, ki se slej ko prej konča v bolnici!
Resna lekcija za Šarca. Kot človek ima pravico, da podaja takšne vrednostne ocene, kot premier pa gre predaleč!
ADMINI IN ČLANI STRANI
Bojan Požar - Lastnik
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2 tir
( 2 )
Ajpes
( 1 )
AKOS
( 1 )
Asfinag
( 1 )
dars
( 2 )
delo
( 2 )
demos
( 1 )
desus
( 2 )
Dnevnik
( 2 )
Faktor
( 1 )
furs
( 1 )
Irak
( 1 )
Iran
( 1 )
italija
( 1 )
KANAL A
( 1 )
LDS
( 1 )
Lek
( 1 )
levica
( 3 )
Maribor
( 1 )
Napoli
( 1 )
NATO
( 1 )
Patria
( 1 )
Pij XII
( 1 )
pop tv
( 1 )
sds
( 3 )
Siolnet
( 1 )
SMC
( 3 )
sova
( 1 )
Svet24
( 1 )
Tv3
( 1 )
Twitter
( 2 )
večer
( 1 )
velenje
( 1 )
Vlada
( 1 )
Zagorje
( 1 )
Zares
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Sta dve poti. Drage sodnice in sodniki, na vas pa je, po kateri boste hodili!

Forum !
07.02.2019 06:54 (Feb 07, 2019)

SODSTVO JE OBLAST, ZATO NE UŽIVA IMUNITETE ...

DELO SODNIKOV MORA BITI PREDMET KRITIKE

(Piše: Jan Zobec)

Stvari so v svojem izhodišču zelo preproste. Vsaka oblast, naj bo zakonodajna, izvršilna ali sodna, je nagnjena k zlorabam. Za nobeno od njih ne velja, da ji je treba slepo verjeti in na lepe oči zaupati. Zato ima še kako prav Vladimir Ilič Lenin, da je zaupanje dobro, nadzor pa še boljši. Nadzor je seveda različen - v avtokratskih in totalitarnih režimih izhaja iz čisto drugih premis kot v liberalnih demokracijah.

V teh ima predvsem dve temeljni obliki - kot nadzor znotraj oblasti same, se pravi kot njena delitev ter posledični medsebojni nadzor po sistemu zavor (nadzorov) in ravnotežij na eni strani ter zunanji, demokratični nadzor, torej nadzor javnosti nad delom oblasti. Na tej točki se pokaže, kako pomembna je svoboda izražanja - ne samo kot vidik posameznikove samouresničitve, kot izraz njegove osebnosti, njegove osebne svobode, ampak tudi kot temeljna podstat za delovanje dem

Izpoved Aljuša Pertinača: O, ne, pri Faktorju ni nobene cenzure! Gledalci vedo, da to, kar gledajo in poslušajo, ni fake!

Forum !
02.02.2019 07:16 (Feb 02, 2019)

#FAKTOR.COM TAM, KJER NI CENZURE

(Piše: Aljuš Pertinač)

PROLOG

Ko me je Bojan Požar v začetku leta 2017 povabil h komentiranju v oddaji #Faktor.com, ki jo je takrat vodil Vladimir Vodušek, sem povabilo z veseljem sprejel. Po volitvah leta 2014 sem bil namreč v svoji tedanji službi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bolj ali manj na stranskem tiru. Kot vroč kostanj so si me podajali iz enega sektorja v drugega in več kot očitno je bilo, da vodstvena ekipa s čebelico Majo na čelu (ljubkovalni ali pa tudi ne tako ljubkovalni izraz za ministrico in kasneje propadlo kandidatko za predsednico države Majo Makovec Brenčič) nima nobene želje ali potrebe po nekom, ki je bil na ministrstvu na različnih položajih že sedem let. Takrat si seveda niti v sanjah nisem mogel predstavljati, da bom že čez pol leta pustil "dosmrtno" službo v državni upravi in se iz državnega uradnika prelevil v voditelja TV-oddaje, ki bo temeljito spremenila in dodobra pretresla slovensko medijsko sceno na p

Za Karavanke gre! Tam, kjer pravimo, da se konča globoka država oziroma zakaj skoraj zagotovo ne bomo nikoli normalna država.

Forum !
30.12.2018 07:09 (Dec 30, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Če kaj smrdi pri zgodbi o gradnji druge cevi predora Karavanke, to ni naročnik Dars, to niso izbrani izvajalci Turki in to vsekakor niso naši severni sosedi Avstrijci, ki so do sedaj izvrtali že okrog 400 metrov predorske cevi. Ne, če kaj smrdi pri vsem skupaj, je to, da je največji javni gradbeni projekt pri nas odvisen od petih ljudi v formalno neodvisnem, dejansko pa očitno pristranskem DKOM.

Če želite, da vas glava kot po najhujšem silvestrskem mačku boli že nekaj dni prej, potem iz arhiva RTV Slovenija izbrskajte posnetek oddaje Tarča, ki je bila na sporedu 20. decembra. Saj veste, Tarča je paradna preiskovalnonovinarska oddaja nacionalne televizije v tako imenovanem prime time (elitnem) terminu in je na sporedu enkrat na teden. Če pa želite, da vas glava boli kot po najhujšem silvestrskem mačku še vsaj tja do pravoslavnega novega leta, torej 14 dni dlje, potem berite naprej.

AVSTRIJCI ŽE VRTAJO ...

MI SE PA ŠE VEDNO POGOVARJAMO. ZAKAJ?!

Govora bo namreč o K

Psihično nasilje državnih uradnikov pri izbranih tarčah povzroča stres in živčnost, ki se slej ko prej konča v bolnici!

Forum !
23.12.2018 06:53 (Dec 23, 2018)

(Piše: Ivan Simič - revija Denar)

Pomembna novica teh dni je, da Furs po nepotrebnem doživlja vedno več porazov na sodnih instancah. Zadnjič smo vam predstavili primer uvoznika banan, ki je uspel na evropskem sodišču, v tej številki vam predstavljamo sodbo upravnega sodišča, ki se nanaša na napačno uporabo materialnega prava pri določitvi navideznega posla, in sodbo vrhovnega sodišča, ki je odločilo, da Furs mora dokazati tisto, kar trdi. To smo Fursu trdili zadnjih deset let, to je od takrat, ko je pričel izvajati osebne davčne preglede. Toda vztrajal je pri svojem, da je dovolj, da pove, da zavezanec ni dokazal, kar trdi, čeprav tudi Furs ni dokazal tega, kar trdi. O tem smo veliko pisali, veliko davčnih zavezancev je zaradi nezakonitih postopkov moralo po nepotrebnem plačati 70-odstotni davek, če ga niso plačali, so končali v stečaju ali so propadli. Vem, da se ponavljam, toda propadajo družine in nihče se ne zmeni za to. Velja prepričanje, da je tisti, katerega je obdavčil davčni o

Resna lekcija za Šarca. Kot človek ima pravico, da podaja takšne vrednostne ocene, kot premier pa gre predaleč!

Forum !
25.11.2018 06:40 (Nov 25, 2018)

Na famozni "javni poziv" predsednika vlade Marjana Šarca, naj državna podjetja ne oglašujejo več v medijih, ki domnevno "širijo sovražne vsebine" (vir), so se odzvali tudi štirje znani pravniki mlajše generacije različne politične provenience - Andraž Teršek, Matej Avbelj, Jurij Toplak in Jernej Letnar Černič; njihovo javno pismo objavljamo v nadaljevanju.

(Pišejo: Dr. Andraž Teršek, dr. Matej Avbelj, dr. Jurij Toplak, dr. Jernej Letnar Černič)

ČE PREMIER PREČKA TA RUBIKON, NI DOBRO

Strankarska pripadnost, levo-desno opredeljevanje, ideološke strasti in politična navijaštva ne določajo in ne pogojujejo našega strokovnega, akademskega in javnega dela. Ne razpravljamo ad personam, ne napadamo in ne branimo nikogar - kot stranko, kot politika, ali kot nosilca javne funkcije. Zato zavračamo in se upiramo strankarskemu uglaševanju in levo-desnemu etiketiranju našega dela. Zavedamo se pragmatične dnevnopolitične uporabe, izrabe in zlorabe tega dela, ko ga posredujemo v javni prostor. A takše

Ustavite Jankovića in (mu) dokažite, da je Ljubljana vaše mesto. Ne njegovo. Vaše. Od ljudi. Ne od vožda. Preden bo prepozno!

Forum !
16.11.2018 06:32 (Nov 16, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

LJUBLJANČANI: USTAVITE ZORANA JANKOVIĆA!


							To nedeljo, 18. novembra, imate zgodovinsko priložnost. Da dokončno ugotovite, da Ljubljana ni najlepše mesto na svetu zaradi Zorana Jankovića, ampak kljub njemu. In da ga ustavite, preden bo prepozno.

Ljubljančanke in Ljubljančani, za vas imam nekaj žal neizprosnih dejstev in na koncu pomembno sporočilo.

Samo vi in najprej vi lahko ustavite Zorana Jankovića. Človeka, ki je v svoji dolgoletni poslovni in 12-letni politični karieri grobo teptal, rušil in zanikal vsakršne minimalne etične, moralne, politične, pravne in poslovne standarde ter standarde elementarne poštenosti. Tu ne gre za občasne zdrse ali nepremišljena dejanja. Tu gre za človeka, ki je svojo poslovno in politično kariero (ti dve pa sta bili ves čas tudi neločljivo povezani) vse od začetka gradil na sistematičnem kršenju zakonov in drugih predpisov, poslovnih običajev, dobrih poslovnih praks in etičnega ravnanja na javni funkciji.

Pri tem je najprej sebi, v

Vozi, Miško ali minil je že dober mesec serpentiškove vlade

Forum !
29.10.2018 07:05 (Oct 29, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Predsednik vlade gleda na uro ... (Vir: Twitter) Predsednik vlade gleda na uro ... (Vir: Twitter)

Marjan Šarec je že v prvem mesecu svoje vladavine poskrbel, da bo Slovenija vsaj še leto ali dve ostala neto plačnica v evropski proračun. Tri četrt ostalih članic Evropske unije, ki so neto prejemnice sredstev iz Bruslja, je upravičeno ponosnih nanj.

Seveda se spomnite kultne črne komedije srbskega režiserja Slobodana Šijana in scenarista Dušana Kovačevića iz leta 1980 Kdo neki tam poje (Ko to tamo peva)? Šlo je za enega najbolj gledanih filmov v pokojni Jugoslaviji z izvrstnimi dialogi, primernimi za vsak čas in vsako situacijo. Eden od najlegendarnejših prizorov je, ko oče in lastnik firme Krstić oziroma sprevodnik, ki ga igra legendarni Pavle Vujisić (na sliki spodaj), in sin oziroma šofer Miško (Aleksander Berček) opazujeta mladoporočenca pri seksu. Takrat Berček in Vujisić izrečeta antološka stavka: "Tata, ja bih ono radio!" – "I tata bi sine!".2

Vir: Index Vir: Index

Malokdo pa ve, da je bil ta znameniti prizor v

Trendi naše politike: prihajajo tipi, ki kandidirajo zato, ker vidijo super priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov!

Forum !
17.10.2018 06:37 (Oct 17, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Na "afero Koprivnikar" ter početje ljubljanskega in napovedanega mariborskega šerifa moramo gledati kot na nedvoumne napovedovalce aktualnih trendov v politiki, kjer bomo v prihodnje očitno priča tudi tipom, ki v kandidiranju za politično funkcijo vidijo odlično in ponujeno priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov.

Se še spomnite zgodbe z Mitjo Kuncem, ko je enkrat ne namenoma "vdrl" v frekvenco, ki jo je Andrea Massi uporabljal za komunikacijo s Tino Maze?

No, pri aferi Koprivnikar-BTC-frekvence gre za isto stvar, namreč vdor v frekvence, le da je Boris Koprivnikar vdrl v frekvenco delovanja v javno dobro oziroma javno korist. Ob imenovanju za ministra je prisegel na Ustavo Republike Slovenije: "Prisegam, da bom spoštoval ustavni red, da bom ravnal po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval za blaginjo Slovenije." V resnici pa je prisegel s figo v žepu in svoj ministrski mandat posvetil temu, da sebi in ostalim, predvsem zasebni družbi BTC d.d., pri

Stranka rabata ali veliki pohod agrarnega komunista Židana in tovarišev - ob rob 11. kongresu Socialnih demokratov

Forum !
08.10.2018 06:50 (Oct 08, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Stranka Socialnih demokratov se je na prvo oktobrsko nedeljo zbrala na 11. kongresu. Statut stranke namreč veleva, da se volilni kongres, na katerem se izvoli novo/staro vodstvo SD, organizira v roku pol leta po državnozborskih volitvah.

No, letos je SD, ki je sicer zmeraj praviloma zamujala z lovljenjem šestmesečnega statutarnega roka, z organizacijo kongresa pohitela in s tem tudi prehitela bližajoče se lokalne volitve. To je nenavadno. Bolj logično bi bilo, da bi kongres Socialni demokrati organizirali po lokalnih volitvah, torej ko bi bilo znano, kako se je stranka odrezala na obojih letošnjih rednih volitvah (da so bile junijske državnozborske volitve predčasne, je zgolj besedna igra).

Zakaj se je Socialnim demokratom mudilo in kam plove poleg Janševe SDS edina stranka, ki se je vse od ustanovitve dalje maja 1993 redno uvrščala v parlament, preberite v nadaljevanju.

ŽIDAN - SD ALI SLS? POTEM PA STRANKARSKI BLIZTKRIEG

Če je hitenje SD s kongresom preseneče

Fantje s Praprotna: Kva je dej, babe zoprne ali Serpentinškova vlada se predstavi

Forum !
07.10.2018 06:55 (Oct 07, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Marjan Šarec ne mara žensk. Ni jih maral že, ko je bil še dramski igralec, in ne mara jih sedaj, ko je predsednik vlade. V času svoje igralske kariere je bil najbolj znan po liku Serpentiška, šovinističnega kmeta. Njegovi najpogostejši stand up poudarki so bili: Baba je žaba, žaba pa človk ni. Baba je kot šporhet. Sej je fajen, samo za s sabo vlačit pa ni. Baba je tko ko star traktor, sej nardi, samo skoz jamra. Povedno in navdihujoče hkrati. Dominantni mediji in njihovi novinarji so tiste, ki smo opozarjali, da ima Šarec problem z odnosom do žensk, odpravili z lase privlečenim pojasnilom, da je to pač vloga, ki jo igra. No, Šarec sedaj igra drugačno vlogo, tisto predsednika vlade. In igra jo natanko tako, kot je igral svojo prejšnjo. Nestrpno do žensk.

ENAKOST MED SPOLOMA ALI BABE SO LE ZA VZOREC

V njegovi mavrični antijanša manjšinski vladi s podporo samoizpovedno opozicijske stranke Levica, ki ima z vladnimi strankami parafiran poseben sporazum, ki je priloga

Šarec, Židan, Mesec in druge provokacije ali družbeni eksperiment 13. bojevnika #zavsakoceno

Forum !
17.09.2018 06:32 (Sep 17, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Tako kot drugje po svetu je tudi pri nas mnoge ljudi strah števila 13, ta strah pa imenujemo triskaidekafobija. Poimenovanje izvira iz grških besed "triskaideka", kar pomeni trinajst, in "phobos", kar pomeni strah. Še danes številni verjamejo, da ne gre zgolj za navadno vraževerje, ampak da število 13 resnično pomeni nesrečo oziroma prinaša s seboj negativno energijo.

ŠTEVILO 13

Novi predsednik nove slovenske vlade očitno ne sodi med njih. Njegova mavrična antijanša stabilna manjšinska vlada s podporo samoizpovedno opozicijske, sicer pa po vseh pravilih in dosedanji praksi koalicijske stranke Levica je v celoti v znamenju števila 13. Vse od začetka in vse bolj očitno tudi do bridkega konca. Marjan Šarec in njegova Lista Marjana Šarca sta na tako imenovanih predčasnih volitvah 3. junija dobila 13 odstotkov glasov. Njegova vlada je 13. vlada po vrsti. In izvoljena je bila na četrtek, 13. septembra. Datum petek 13. so zgrešili zgolj za en sam, samcat dan. Si predsta

Šiško, Mesec, Šarec. Varuh(i) revolucij in vnebovzetje #zavsakoceno, ali kaj ni oziroma kaj je strah Aljuša Pertinača?!

Forum !
10.09.2018 06:41 (Sep 10, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

... Če je lahko Marjan Šarec, ki je "rojen za predsednika vlade" (vir), za ministra predlagal idiota (vir), za katerega smo vsi vedeli, da je idiot, in ga zamenjal, ko mu je postalo jasno, da je res idiot, potem je rojeni predsednik vlade lahko vsak. Da koalicijska pogodba v resnici ni najbolj resna stvar, pa je mlatenje prazne slame, saj se bo Šarec za vsako rešitev, ki ne bo po volji Levice, moral obrisati pod nosom.

ROJENI VODITELJ
Ni me strah. Ni me strah, da Šarčeva mavrična "antijanša stabilna manjšinska vlada s podporo opozicijske stranke Levica" ne bi šla skozi. Most, ki ga je koalicija 1+5 v tem času zgradila med sabo, je trden kot kamen kost. Nič ga ne more porušiti. Material je najboljši možen: #samodanijanša. Malta izvrstna: #zavsakoceno.

To, da se ne poznajo med sabo in da šele sproti ugotavljajo, kaj kdo misli o ključnih stvareh, kdo je kdo, od kod je in kakšne kapacitete ima, je v bistvu prednost. Tako ni presenečenj, ker je vse skupaj eno samo veli

Jure Leben odgovarja: Saj sem vam tudi osebno sporočil, da nameravam kandidirati za ministra ...

Forum !
09.09.2018 06:30 (Sep 09, 2018)

Objavljamo prikaz nasprotnih dejstev na članek z naslovom:

"Cerarjev Leben napovedal še eno veliko svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje: programsko financiranje nevladnikov." (objavljeno 7.9.2018)

(Piše: Jure Leben, kandidat za ministra za okolje in prostor)

Spoštovani gospod Požar,
v prispevku z naslovom "Cerarjev Leben napovedal še eno veliko svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje: programsko financiranje nevladnikov", objavljenem na vašem portalu (vir) ste - verjamem nenamerno in zaradi nepoznavanja dejstev - navedli več neresnic, ki jih v nadaljevanju pojasnjujem in skladno z Zakonom o medijih vljudno prosim za objavo.


1. Programsko financiranje nevladnih organizacij
V sredo sem v državnem zboru predstavil svojo vizijo delovanja ministrstva za okolje in prostor (bralke in bralci si mojo predstavitev lahko v celoti preberete na slednji povezavi), ob tem pa izpostavil, da bom kot minister vzpostavil dvoletno programsko financiranje za nevladne organizacije in mesečno koordinacijo z njimi. Op

Slovenci na veliko švercamo plenice v Italijo. Menda še v Napoliju ne vidiš kaj takšnega!

Forum !
09.09.2018 06:30 (Sep 09, 2018)

(ime avtorice teksta je znano uredništvu)

Pozdravljeni,

k meni je prišel gospod - moja stranka iz Italije, ki se ukvarja z farmacijo. Malo sem se mu nasmejala, ker je rekel da posli s plenicami v Sloveniji cvetijo. Pravi, da toliko plenic, kot jih zdravniki predpišejo svojim pacientom v Sloveniji, jih v Italiji skoraj za celotno Italijo.

Povedal mi je, da nekdo pri nas malo kihne, pa že mu zdravnik napiše, da je inkontinenca, in da potrebuje plenice na napotnico. To so tudi mladi ljudje, stari okoli 30 let. Te iste plenice potem prodajajo na črnem trgu. Moja stranka trdi, da še v Napoliju ni videl kaj takšnega.

Če se vam ta informacija zdi primerna za raziskati, jo zgrabite. Sigurno se bomo nasmejali …

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Kdo nam vlada #zavsakoceno? AntiJanša in dajmoŠarec histerija!

Forum !
29.08.2018 07:01 (Aug 29, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

Da bo vprašanje kdo nam vlada postalo (spet) relevantno, je bilo jasno že kmalu po volilni nedelji 3. junija. Potem, ko nam v štirih letih vladanja (formalno) Mira Cerarja mlajšega to ni uspelo v celoti izvedeti, Cerar je namreč po lastnih besedah odstopil zaradi pritiskov, ki jih še do danes ni znal prepričljivo pojasniti, nas sedaj očitno čaka podobno ugibanje v času vlade Marjana Šarca. Ministri za katere še nismo slišali in predsednik vlade, ki je diplomirani igralec ter popolni novinec v politiki na državni ravni, tega prav gotovo ne (z)morejo.

EKIPA, DA TE SKIPA
Kaj dobimo, če združimo dramskega igralca, štabnega vodnika, fatalko v čevljih z leopardjim vzorcem, lastnika betonarne, prodajalca avtomobilov in saksofonista? Če ste najprej pomislili na še eno v vrsti kriminalnih uspešnic/smešnic britanskega režiserja Guya Ritchieja (Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki; Pljuni in jo stisni; Revolver; Rokenroler, …), niste daleč od resnice pa vendar ste v zmoti.

Za vsako ceno!

Forum !
29.07.2018 09:05 (Jul 29, 2018)

(Piše: Aljuš Pertinač)

 Marjan Šarec se je očitno odločil, da želi biti predsednik vlade za vsako ceno. Magari samo za 5 mesecev. Kot vse kaže, bo tako državni zbor glasoval o njem kot mandatarju v drugem tednu v avgustu. Najverjetnejši datum je 10. avgust. Na glasovnici bo samo njegovo ime. Takrat se po vsej verjetnosti še ne bo vedelo, ali bo v vladi tudi Levica, ali pa jo bo zgolj podpirala iz opozicije in bomo imeli prvič v zgodovini manjšinsko vlado.

Zmago Janeza Janše na volitvah 3. junija, ki so bile predčasne zgolj po imenu, sem spodaj podpisani napovedal že jeseni leta 2016. Vmes se je sicer za kratek čas dvakrat zdelo, prvič po zelo dobrem rezultatu Marjana Šarca na predsedniških volitvah ter drugič po aferi s financiranjem SDS iz tujine, da se mu utegne relativna zmaga vendarle izmuzniti, ampak na koncu so stvari prišle na svoje mesto in Janša je volitve prepričljivo dobil. Volilno kampanjo je zaznamovalo predvsem zaklinjanje vseh večjih strank, s častno izjemo NSi, da z Jan

Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.

Forum !
09.07.2018 06:49 (Jul 09, 2018)

Objavljamo osebno izpoved nesojene sodelavke pri informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik, ki opisuje fiktivni razpis za delovno mesto "raziskovalca pooblaščenca". Ime in priimek avtorice zapisa, ki ga objavljamo v celoti, brez popravkov, sta znana uredništvu.

"Kako kadruje Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik

Pozdravljeni,

že leta in leta smo priča kadrovanja v javni upravi bolj po domače. Tak primer je tudi pri Informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik. Pa poglejmo:

Informacijska pooblaščenka je dne 23.5.2018 objavila razpis za delovno mesto Raziskovalec pooblaščenca. Razpisni pogoji so objavljeni na njihovi spletni strani https://www.ip-rs.si/o-pooblascencu/informacije-javnega-znacaja/javni-natecaji/. Ker sem ugotovila, da izpolnjujem vse razpisane pogoje (razen opravljenega strokovnega izpita iz ZUP, kar je običajno, da si ga moraš pridobiti v roku enega leta), sem se prijavila na omenjeno delovno mesto.

Nemalo sem bila presenečena, ko sem prejela sklep o neizbiri. V skle

Za karavanke gre! Tam, kjer pravimo, da se konča globoka država.

Forum !
04.07.2018 07:49 (Jul 04, 2018)

Piše: Aljuš Pertinač

Običajno pravimo, da se tako imenovana "globoka država" konča na Karavankah. Za javna naročila na področju gradbeništva v prihodnje, davkoplačevalce in stanje duha pri nas nasploh, bi bilo zelo dobro, če bi se v primeru Darsovega natečaja za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke končala že prej.

Televizija Slovenija je preedprejšnji ponedeljek, na državni praznik, v svoji osrednji informativni oddaji objavila prispevek o Darsovem javnem naročilu za gradnjo druge cevi predora Karavanke na slovenski strani. Kljub temu, da končne odločitve naročnika o izbranem izvajalcu še ni, je nacionalka pripravila izrazito pristranski in zavajajoč prispevek o tem, kako pomembno naj bi bilo za nacionalno gospodarstvo, da posel dobi slovenski izvajalec, ne pa podjetje iz tujine, ki je oddalo najugodnejšo ponudbo. Tu bomo branili stališče, da je oddaja posla pri predoru Karavanke, tudi sicer drugem največjem infrastrukturnem projektu pri nas, preizkusni kamen za gradnjo 2

KAM SO BILA ODPELJANA TRUPLA MIGRANTOV?

Forum !
18.06.2018 06:54 (Jun 18, 2018)

Včeraj sem z znancem, ki je vojak, spregovoril tudi o situaciji na meji, predvsem prvem valu 2014-15. Nekdo mora zastaviti javno vprašanje državnim institucijam, kam so bila odpeljana trupla ubitih migrantov (ubijali so se med sabo).
Ko so se namreč zjutraj zbujali v spalnih vrečah in vstajali, jih je bojda bilo vsako jutro v prekatih, preden so šli v naslednjega, in na koncu na vlak, vsaj 10 dnevno. Dobesedno ubitih z noži in podobno in naloženi v kombije in odpeljani neznano kam ... brez procesa, medijev in podobno ... (S.H.)

SOPROGE, NEČAKI, BRATJE, LJUBICE ... VSEM NA OČEH POVEČUJEJO POSLOVANJE Z JAVNO UPRAVO IN DRŽAVNI PODJETJI

Forum !
18.06.2018 06:42 (Jun 18, 2018)

To je 7 programskih točk "sredinskega bloka" globoke države, ki jih je na twitterju objavila @AnamarijaNOvak.

Oglasi

notranja nadzorna kamera vam omogoča, da lahko na daljavo spremljate dogajanje v vaših prostorih. zaznava tudi gibanje v prostoru in vas na to opozori. več o wifi kameri: https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/notranja-nadzorna-wifi-kamera-a1-smart-home

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: Pokličite za ceno

vitamin c  najbolj pripomore k izboljšanem delovanju imunskega sistema in zato je zelo pomemben za človeško telo, da ga ima dovolj. v kolikor ga ne zaužijemo dovolj s prehrano je pomembno, da ga absorbiramo preko prehranskih dopolnil. 

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 26 €

google oglaševanje vam omogoča, da z google adwords povečate samo prodajo in obisk vaše spletne strani. skupaj analiziramo in določimo cilje pri prodaji. več o samem oglaševanju najdete na spletni strani: https://adwords.dominatus.si/google-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

6821.) veliki jože - vladimir nazor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

3895.) galeb - jonatan livingston  - richard bach

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

430.) ti bodi moj vodnik - jože urbanija limbarski

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

2087.) razmerja črtice - viktor gregorač

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2065.) ograd - janez jalen

Kategorija: Kulinarika

Cena: 14.99 €

639.) radoživa špela - erna svet

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

7730.) priznanje - john grisham

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7729.) senca - robert harris

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7728.) 19 reologija živil

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj