Članek
Pokal Frater 2018 - 3. nadaljevanje
Objavljeno Feb 13, 2018

Countdown xx.xx.xx Click on link to check                          

Bilo je nakej minut po enajsti uri, ko sem vstopil v kultni piranski lokal Caffe Galeria Piran. Tokrat sem bil pozen. Običajno zaidem sem precej bolj zgodaj. Ponavadi pridem med osmo in deveto uro, preletim naslove v Primorski Novicah in ob pitju kapučina in obveznem toplem sendviču rešim še kakšno križanko. Tokrat sem jo po dolgi pavzi /operacija katarakte/ rešil s pomočjo pomagala za vid /povečevalno steklo/, ki mi ga je ponudil Adi Behadini. Ponovno sem se lotil pregleda vsebine današnjih PN in se zamislil ob naslovu "Kdo bo nasledil ribiško svetovalko Snežano Levstik?"

Za morski ribolov mora biti ribič fizično in psihično dobro pripravljen, imeti mora dobre pogoje za pripravo na ribolov, imeti mora dobro opremo in ne nazadnje dobro podporno ekipo fizioterapevtov, nutricistov, enologov, zdravnikov, psihologov in svetovalcev. Ni pa vseeno kako mu pri tem pomaga ali odmaga država. Eni imamo srečo, naši stanovski kolegi Istrski morski ribiči pa nemajhen problem! Istrski morski ribiči so že od lani poleti brez posrednika v pogovorih z državo, saj po odhodu dolgoletne svetovalke za ribištvo Snežane Levstik njenih zadolžitev ni prevzel nihče. Na kmetijskem ministrstvu napovedujejo, da bodo predvidoma prihodnji petek objavili razpis koncesije za javno službo svetovanja ...Upam samo, da se naš zunanji svetovalec za področje ribolova / D.L. iz Pirana / ne bo prijavil na razpis. Za vsak slučaj smo pa vseeno poskrbeli tudi za Plan B in zunanjemu svetovalcu predlagali, da za svojega pomočnika sprejme člana naše namiznoteniške sekcije 
							  / M.S.iz Pirana /, ki je tudi sam aktiven ribič in mu znanja s tega področja ne primanjkuje. Primorske novice: Kdo bo nasledil ribiško svetovalko Snežano Levstik?


				Akvarel - Piranski mandrač<br>
Format: 30x40cm<br>
Galerija Marko Jezernik Piran<br>
<br>
https://www.behance.net/gallery/60363187/VeduteVeduten-Piran-Slovenia

Kar težko si predstavljam, kako se morajo počutiit Istrski ribiči ob takšnem odnosu države do njihovega dela in pogojev zanj. Res imamo srečo! Ekipa Georgios Deep Sea Fishing Team ima v okviru Društva Georgios Piran na razpolago vse pogoje potrebne za uspešno sodelovanje na Pokalu Frater 2018. Vendar ne le samo za sodelovanje, ampak še celo za kaj več! Ekipa ima celo svojo vokalno skupino Georgios Deep Sea Singers, ki bo letos v mesecu maju praznovala prvo obletnico nastopanja na mednarodni glasbeni sceni. Vokalna skupina ima namreč v tem trenutku devet GDS Singers Fan Clubov širom po svetu in samo vprašanje časa je, kdaj se bodo začele turneje.

Nova tema! Kako izbrati pravo in kvalitetno literaturo za poglobljeno izobraževanje o morskem ribolovu. Ne nazadnje, je to eden od elementov iz mozaika gradnikov, ki naredijo morskega ribiča uspešnega in celovitega. Ponovno ne morem mimo tega, da pač imamo srečo in nam določene stvari res ne predstavljajo problema, ker so nam ponujene na pladnju.

Glas o nas je zaneslo tudi vzdolž obale jadranskega morja in ob ustanavljanju GDS Singers Fan Cluba na Hrvaškem, je bila rešitev takoj pri roki. Pisec ribiške literature, ribič, kitarist, pevec in dober prijatelj, je bil naš prvi izbor za predsednika našega hrvaškega Fan Cluba. Boris Bulić je častno funkcijo z velikim veseljem in odobravanjem sprejel. Mi, člani naše ribiške ekipe 
							, smo pa z eno potezo rešili tudi vprašanje strokovne literature za morski ribolov.

Priznati pa moram, da to ni bila edina literatura, ki smo jo uporabili kot podlago za strokovno izobraževanje članov naše ekipe. Namig pa smo dobili tudi iz minoritskega samostana Sv.Frančiška iz Pirana, kjer so v tem trenurtku maksimalno angažirani na projektu Carpaccievo leto v Piranu. V Križnem hodniku minoritskega samostana Piran. je namreč postavljena razstava »Carpaccio v fotografijah Ubalda Trnkoczyja«. S fotografsko razstavo detajlov Carpaccieve slike Marija na prestolu z Detetom in šestimi svetniki želijo javnosti približati to znamenito podobo. Razstava bo na ogled do 31. decembra 2018.

Udeleženci Pokala Frater 2018 si bomo razstavo ogledali 21.02 2018 zgodaj zjutraj. Pater Slavko Stermšek, gvardijan minoritskega samostana sv. Frančiška v Piranu, nam je povedal, da pozna nekoga iz Pirana, ki je dober ribič in tudi pisec strokovne literature na temo ribolova. Predstavili vam ga bomo v naslednjem nadaljevanju.

Danes zvečer ima naša namiznoteniška ekipa trening, GDS Singers imamo vaje, zmenjeni pa smo tudi za prvo srečanje z našim zunanjim svetovalcem za področje ribolova / D.L. iz Pirana /.

Do začetka tekmovanja Pokal Frater 2018 je za zaključne priprave na volje le še 7 dni!

Naslednja objava: Pokal Frater 2018 - 4. del

Za zamudnike: Ihtiološki triler - Pokal Frater 2017