Članek
Pokal Frater 2018 - 4. nadaljevanje
Objavljeno Feb 16, 2018

Countdown xx.xx.xx Click on link to check                      

Pred štirimi leti sem za Caffe Galerijo Piran oblikoval cenik za ribiče. Niti pomislil nisem na to, da bi tudi jaz lahko nehote zašel mednje. Priznato moram, da niso vsi začetki lahki in enostavni. Moj, mi je zapustil še posebno grenak okus in psihično bolečino. Ni enostavno biti zadnji na ribiškem tekmovanju, še posebno pa ne v mestu, kjer te skoraj vsi poznajo. Nikomur ne privoščim te izkušnje... Več o teh občutkih in tej bolečini, lahko preberete v ihtiološkem trilerju Pokal Frater 2017 ( povezava na koncu nadaljevanja )


							 

Ribiška literatura - drugi del!

Seveda smo predelali vso literaturo, predvsem pa so se vanjo poglobili novinci v naši ekipi. Poleg literature Borisa Buliča /predsednika 
							/, so predelali tudi Danilovo knjigo Šola ribolova.

Danilo Torej - Šola ribolova - Slovenska literatura o športnem ribolovu ni prav obsežna, zato je toliko bolj dobrodošla nova knjiga Morski ribič športnemu ribolovu predanega piranskega ribiča Danila Toreja, ki barve RD Oradela zastopa tudi na državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih. Priročnik so predstavili v piranskem akvariju, napisan pa je tako, da bo marsikateremu navdušencu za ta šport, še zlasti mlademu, prijetno polepšala življenje na morju. Na pot so jo pospremili skoraj vsi, ki v Piranu namakajo trnke, njen avtor pa je ob tem dejal: »Želim, da knjižica marsikomu polepša življenje. To ni samo moje delo. Zasluge za to imajo vsi ribiški prijatelji, s katerimi sem imel čast skupaj loviti in jim ukrasti znanje ter izkušnje. Vse delo mojih sotekmovalcev je v neki meri vpeto v priročnik.« Več na to temo pa v članku Janeza Mužiča na povezavi: Piranski, najbolj družaben.

Jaz sem se poleg predelave zgoraj naštete literature, za vsak slučaj, lotil še literature s področja športne psihologije in psihoterapije. Človek namreč nikoli čisto točno ne ve, kdaj bo spet zadnji. V izogib temu, sem literaturi posvetil kar dobršno porcijo časa.

    

Potem, ko sem na spletu prebral kaj športna psihologija sploh je, sem se zalotil sredi razmišljanja, da bi se mogoče celo vpisal v tečaj Osnove praktične športne psihologije, ki ga organizira Sekcija za psihologijo športa. Ne samo pri ribolovu, tudi pri namiznem tenisu bi mi to znanje lahko pomagalo. Na srečo sem pravočasno odkril, da je bil tečaj že lani septembra.

Odgovore na skoraj vsa vprašanja pa sem našel v Jungovi literaturi!

Rdeča knjiga je Jungovo avtobiografsko delo, ki jo je sestavljal v času intenzivnega soočenja z lastnim nezavednim. Prvič je bila objavljena posthumno, skoraj 50 let po avtorjevi smrti. Knjiga predstavlja neprecenljiv dokument globoko človeške izkušnje enega največjih mislecev 20. stoletja, saj bralcu ponuja vpogled v "empirično" ozadje njegovega poznejšega znanstvenega dela. Jung je v Rdeči knjigi beležil svoje sanje, vizije, fantazije in čustva, zaradi česar je objavo knjige za časa svojega življenja prepovedal. Rdeča knjiga je opremljena z uvodno besedo Ulricha Hornija, obsežno spremno študijo Sonu Shamsadanija ter bogatim kritičnim aparatom.

Po vsem tem študiju sem se počutil močnega in pripravljenega na vse izzive, ki jih ponuja morski ribolov. Govori se, da je bil Jung, ko je bil še mlajši, kar dober ribič.

Naš zunanji svetovalec za področje ribolova / D.L. iz Pirana / mi je sporočil, da so  dnevne karte za ribiolov v sredo,  21.02.2018 nabavljene. Srce mi je začelo utripati hitreje, adrenalin je plapolal po telesu, samo še 4 dni je preostalo do začetka tekmovanja. Bil sem prepričan, da smo se dobro pripravili, da bomo dobro zastopali barve naše ekipe in da nas nič ne more odvrniti od naših zastavljenih ciljev. V nedeljo ob 16.00 uri delamo bojni načrt v Caffe Galeria Piran.

Naslednjič : Zaščitne mere, kot jih določa Uradni list EU -  Riba se meri položena na ravno podlago, iztegnjena, od začetka ust do konca repa.

Naslednja objava: Pokal Frater 2018 - 5. del

Za zamudnike: Ihtiološki triler - Pokal Frater 2017