Naši zanamci se bodo morda spraševali: kako je možno, da so to počeli v 21. stoletju?

Objavil/a damjan likar1, dne 2015-01-16 ob 09:15:00

Čez nekaj generacij bo človeštvo zelo verjetno na bistveno višjem zavedanju in bo življenje na tem planetu potekalo veliko bolj harmonično. Če bi lahko odšli v to prihodnost, bi bilo zanimivo poslušati ljudi, kaj si mislijo o nas, ki smo živeli v 20. in 21. stoletju. Ko bodo brali o dogodkih našega časa in našem družbenem življenju, si bodo morda mislili: Kako so lahko počeli in dopuščali takšne stvari?

Tako kot se mi danes sprašujemo, kako je možno, da je v preteklosti obstajala trgovina s sužnji, da so ubijali ljudi, če niso verjeli v katoliške dogme, da ženske niso imele enakih pravic kot moški…

Naši ozaveščeni zanamci pa se bodo morda spraševali:

Kako je možno, da so ljudje dopustili, da jim vladajo, jih kradejo,  izkoriščajo nekateri ljudje, ki so se imenovali politiki? In kako je možno, da so ljudje vedno znova, kljub slabim izkušnjam, hodili na volitve ter dajali moč in vpliv tem plenilcem, tatovom in parazitom? In kako je možno, da so ti kriminalci imeli številne oboževalce, ki so se zbirali v raznih političnih strankah? In kako je možno, da so nekateri od teh množičnih zločincev celo dobili Nobelovo nagrado za mir ali pa bili razglašeni za osebnosti leta?

Našim zanamcem še nekaj ne bo čisto jasno. Danes mnogim ljudem ni povsem doumljivo, kako je možno, da so nemški javni uslužbenci podprli nacistično ideologijo in tako sopovzročili na milijone žrtev. Zakaj niso dali odpovedi v službi? Enako se bodo naši zanamci spraševali, kako je možno, da je še v 21. stoletju obstajala milijonska množica ljudi (javni sektor), ki je podpirala vladajoče politike. In kako je možno, da so za mnoga svoja umazana in nizkotna dela, v povprečju dobivali celo višje plače, kot ljudje v privatnem sektorju. Opomba: nekatera dela v javnem sektorju so tudi koristna.

Ali bodo morda naši zanamci prišli do takšnega zaključka: To, kar so počeli zaposleni v javnem sektorju, je najbolj množična prostitucija v zgodovini človeštva. Prodali so svoje duše, da služijo najbolj pokvarjenim ljudem na tem planetu – politikom. Brez njih bi ti paraziti ostali čez noč goli in bosi. Ne bi več mogli izkoriščati, poneumljati, zastrupljati in krasti ljudi, ker okrog sebe ne bi več imeli svojih podložnikov, propagandistov, lažnivcev, klovnov, šarlatanov.

Naši zanamci bodo bržkone na novo ovrednotili zgodovino. Mnoge heroje bodo verjetno spremenili v zločince. Mnoge »pozitivce« sedanjega časa bodo verjetno spremenili v negativce. Mnoge poklice bodo verjetno označili za sramotne (politik, birokrat, mesar, lovec, inšpektor, vojak, živinorejec, duhovnik, teolog, carinik, mlekar, notar, usnjar…). Prav tako bodo verjetno označili za sramotno današnjo vsebino in doktrino nekaterih sicer koristnih poklicev (učitelj, zdravnik, policist, novinar, farmacevt, odvetnik, veterinar, kemik, izdelovalec oglasov…).

Dajmo, popravimo malo vtis o naši generaciji, predvsem s tem, da začnemo delati zares koristne in etične stvari za ljudi, naravo in živali.  

Damjan Likar

 

Dodatno branje:

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=367

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=365

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=287

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=337

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=335

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=347

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=353

http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=355

 http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=363

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRkDC7LzbiK3DEMGadEnUx8TyCOaGGrzU - na teh 81 posnetkih govori Larken Rose, eden najbolj vplivnih borcev za odpravo politike s tega planeta.

 

profileimage
Všeč mi je
4
Komentarji
2
Najini teki
0
Jan 16, 2015
Res, dobrodošel! :)
#2
Dajana Babič
0
Jan 16, 2015
Dobrodošel na PublishWall-u, Damijan :)
#1
damjan likar1
damjan likar1
Objavil/a 2015-01-16 09:15:00 (Jan 16, 2015)
Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Iz knjige Krvava zarja: zaradi podplutb kot posledic pretepanja je mislila, da je črnec
Iz knjige Krvava zarja: nikogar ne bi smele čuditi kraje komunistov po vojni in osamosvojitvi
Iz knjige Krvava zarja: zahrbtna, pokvarjena, tatinska, zločinska komunistična oblast
Iz knjige Krvava zarja: hude posledice mraza v komunističnem zaporu
Iz knjige Krvava zarja: komunisti so s strahovlado tlačili svoj narod, ki še danes nosi posledice
Iz knjige Krvava zarja: komuniste je pri ropanju in nasilju gnala zavist
Iz knjige Krvava zarja: v tem času so komunisti po vojni na škofjeloškem gradu moškim rezali moda
Iz knjige Krvava zarja: čeprav je med vojno pomagal partizanom, so trgovcu zaplenili premoženje
Partizan, ki je sprožil nemške represalije nad Ločani, je naredil samomor
Krvava zarja – nova knjiga o medvojnem in povojnem komunističnem nasilju na Slovenskem
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 13 €

7621.) skupinska slika z gospo - heinrich boll

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7108.) umiranje na rate - dachauski procesi - igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6972.) jetniški tič - kurt vonnegut ml.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

3095.) marija antoinetta - stefan zweig

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj