Ojoj! Pravniki!

Objavil/a Dajana Babič, dne 2014-12-12 ob 12:55:11

Nikoli nisem marala pravnikov. Nikoli nisem marala sodišč. Nikoli nisem razumela tistih, ki so se fajtali na sodiščih. Hlapec Jernej se mi je zarezal globoko pod kožo takrat, ko sem se učila o njem, na gimnaziji. Že takrat sem razumela, da ko je živel Cankar (mimogre obletnica njegove smrti je bila včeraj, za kar pa nihče pri nas ve, vsi vedo samo, kdaj je umrl Prešeren) ni bilo nobene pravice na svetu. Pa sem si mislila, no, pri nas pa je - ker smo bili takrat v socializmu in smo bili prepričani, da živimo v najboljši državi na svetu. Pajade... šele čez leta, v bistvu šele zdaj - v času interneta - sem izvedela, kaj se je vse takrat dogajaloin še koliko tega ne vem.

Tako kot zdravnikov, sem se vedno izogibala pravnikov. Zdeli so se mi taki resni ljudje, ki znajo vse zakone, še iz Rima napamet, nimajo pa pojma, kaj je v realnem življenju... samo regelce poznajo... regelce. Sama forma, brez vsebine, brez srca, samo um, samo um.

In res... kaj pa ima sploh pravo z realnim življenjem? Vsi naj bi vedeli, da se ne sme lagati, krasti, varati itd. Zaradi tega, ker nekateri tega ne vedo in poslušajo svoj instinkt in komu pade mrak na oči in koga ubije, imamo pravnike. Če boš to naredil, boš šel v zapor za toliko in toliko let. 

Kaj se spremeni, če je človek recimo 15 let v zaporu - govorim napamet, pojma nimam, koliko se dobi v primeru, da nekoga ubiješ. NIč, ko pride iz zapora, je človek 15 let starejši in tisti, ki ga je ubil, je še vedno mrtev. 

No, pa poglejmo seksualni škandal iz Maribora. Takoj so se oglasili vsi taglavni pravniki, kar jih premoremo - od Nataše Pirc Musar, do Vlaste Nussdorfer, do Mira Cerarja, ki je šef vlade. Sami pravniki. No, za Cerarja mislim, da ni o tem nič uradnega izjavil...

Kaj pravijo pravniki o seksualnem škandalu? Da je to grozno, ker je bilo snemano v privatnem prostoru in da je to očitno kratenje človekovih pravic.

Bil je na neki radijski oddaji nek pravnik (seveda doktor prava), ki je razlagal, katere zakone vse je prekršil tisti, ki je to snemal.

Ravnatelj se je ubil. A ga bodo vsi ti pravniki obudili od mrtvega? A bo njegovi ženi in otrokom kaj pomagalo žrebljanje vseh zakonov, ki jih je prekršil tisti, ki je to posnel? A bo kaj pomagalo to, da obsodijo tistega, ki je to posnel? 

Ne, ljudje bodo živeli v še večjem strahu in gnusu pred pravniki.

Za vsako stvar, ki jo imate v življenju, poglejte, če vam kaj koristi v življenju.

Recimo ...kmet... a nam kaj koristi? Ja, obdeluje zemljo, daje nam pridelke, ki jih rabimo za življenje.

Kaj koristi Nataša Pirc Musar? Pove vam, kje vse vam lahko nekdo ukrade nekakšne vaše podatke. Če imate glavo na mestu, potem se ne boste obnašali tako, da vam bo kdo kaj ukradel, pa tudi sem prepričana, da bodo zdaj vsi, ki seksajo v službi pogledali, če je okno nad vrati zakrito.

Kaj vam koristi poštar? Prinese vam pisma.

Kaj vam koristi prodajalka? Proda vam kruh.

Zakaj so sploh pravniki? Da delajo zmedo! Da sprejemajo zakone, ki jih nihče ne upošteva in za katere se sploh ne ve, da obstajajo. Kdo recimo od vas, ki imate mobilne telefone in vozite avto telefonira med vožnjo, čeprav veste, da po zakonu tega ne smete?

Zakaj gre naša država v maloro? Ne zaradi ekonomistov, zaradi pravnikov!

Recimo jaz nikoli nisem dobila preživnine za otroka od svojega prvega moža. Morala sem izpisat blazne papirje, da je naše ministrstvo poslalo ministrstvu za zunanje zadeve v Avstriji (ker pač tam živi moj bivši mož, oče mojega prvega otroka).

Ministrstvo za zunanje zadeve Avstrije je papirje predalo ministrstvu za socialo in ta je preverila, kaj je z mojim prvim možem. Nič, je zaposlen nekje, ima tako nizke dohodke, da ga ne morejo rubiti. Potem je trajalo dva meseca, da so to poslali Ministrstvu za zunanje zadeve republike Slovenije. In to je moralo dopis poslati našemu Ministrstvu za socialne zadeve.

In ta je vse to prevedel in poslal meni. Datum izhoda iz Avstrije je marec, jaz sem dobila papirje septembra. Da zdaj otrok, ki je polnoleten in je končal srednjo šolo in se morda vpisal na univerzo lahko dobi preživnino, če izpolni naslednjo goro papirjev.

Moj otrok se ni vpisal na univerzo. Torej ne bo nobene preživnine. Nikoli je ni bilo. Včasih se mi zdi, da sem ujeta v nekak zlovešči tok. Pred nekaj meseci je moral moj drugi mož odplačevati pomoč, ki smo jo dobijali za rojstvo najinega sina (Mikija).

Spet ne vem, zakaj. Ampak to so skonstruirali pravniki. V Avstriji so še hujši kot pri nas.

Pred osmimi leti, ko sem se preselila z otroci iz Dunaja v Ljubljano, so mi v Avstriji priredili proces, ker niso pustili moje prve hčerke, da bi šla z mano v Ljubljano. Ta je ostala na Dunaju pri svoji omici, da je naredila šolsko leto do konca.

Klicali so me na sodišče konec šolskega leta in tam je moja hči rekla, da hoče ostati na Dunaju. Potem, ko je videla mene, pa si je premislila, a vseeno je sodnik določil, da moramo imeti proces še enkrat, preden začne novo šolsko leto, če ne, bo razumljeno, da sem ugrabila lastno hčer (!!!!!!). Kdo je to naredil? Pravniki!

Takoj po prvem procesu, je moja hči prišla k meni v Ljubljano za počitnice in spremenila melodijo in rekla, da je sodniku rekla, da hoče ostati pri omici na Dunaju samo zato, ker so jo tako "našuntali".

Pa smo morali iti vseeno na drugi proces pred začetkom šole v septembru. Bilo je ravno na dan, ko se je rešila Natascha Kampush iz tiste kleti... (23.avgusta 2006).

Na procesu je moj bivši mož plačal prevajalko, ki ni nič prevajala, ker je bilo rečeno, da znam jaz dobro nemško, tako, da se lahko sama zagovarjam.Pač, so zrihtali pravniki.

No, in rečeno je bilo tudi, da bo plačeval preživnino, ki je ni nikoli v življenju, Niti ene.

To je to, kar imam jaz s pravniki .Prinesli so mi samo zmedo, mi vzeli denar, mojih pravic pa mi niso niti dali.No, zagotovljene imam na papirju!

Kadar mi kdo kaj reče o pravnikih, se mi kar lasje dvignejo.

Sodišče? Samo strošek in krivica. Mislim, da na sodišču vladajo demoni. Gotovo pa ne pravica. 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Dajana Babič
0
Dec 14, 2014
Stric Marč??? Prosim, odpri blog tukaj!
#13
Stric Marč
0
Dec 14, 2014
Vse družbe so imele norme in pravila obnašanja, pa naj so bila zapisana na papirusu ali glinenih ploščicah. Zapisalo se je zato, da so se podani izognili samovolje vladajoče elite. Na takšen način so bili zaščiteni šibki. Močni ne rabijo prava, saj imajo meč in moč v svojih rokah. Seveda pa so vedno skušali ljudje izigravati zakon sami ali s pomočjo advokatov. Seveda pa imajo pravniki interes , da se vse pore življenja normirajo, v čemer je EU prava mojstrica. Tako preobilje predpisov pravzaprav duši kreativnost in v tem je skrivnost uspeha gospodarskega razvoja ZDA.
#12
test
0
Dec 14, 2014
test
#11
niko
0
Dec 14, 2014
...
#10
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Ja... Anka... to sem hotela povedat.:)
#9
Anka Klemenčič
1
Dec 13, 2014
Dejstvo je, da se pravniška logika mnogokrat povsem oddaljuje od človeške.....
#8
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Dobra ideja! <3
#7
delusional
0
Dec 13, 2014
Ko sem jaz slabe volje mi pomagajo palačinke z nutello. ;)
#6
Dajana Babič
1
Dec 13, 2014
Mah...delusional... oprosti... danes sem besna na ves svet in na sebe.
#5
delusional
0
Dec 13, 2014
Moj komentar se je nanašal zgolj na tisti del, da pravo nima veze z realnim življenjem in sem ti želel na plastičen način prikazati, da ima vezo. Tvojega osebnega primera pa seveda ne poznam in si ga niti ne upam komentirat. Vsekakor pa se strinjam, da je popolnoma nevzdržno in nepošteno, da tvoj otrok ni prejemal preživnine. Tudi sam imam precejšnje težave, ker državni organi kršijo mojo pravico do pravnega sredstva, saj že zelo dolgo molčijo (skoraj 2 leti) in ne odločijo o zadevi...

Komentar pa seveda lahko po želji izbrišeš, če ti moje razmišljanje ni všeč, saj gre za tvoj blog.
#4
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Samo drži me, delusional, da ne izbrišem tvojega idiotskega komentarja!
#3
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
ojoj delusional... kaj pa pravnik naredi?

Kako pa mi je pravnik zrihtal preživnino za otroka?

Morala sem plačat prevod, kljub temu, da sem govorila nemško!

A si lahko ti, zelenokljunec predstavljaš, kaj pomeni NITI ENKRAT DOBITI PREŽIVNINE ZA OTROKA?

Pri vseh pravnikih iz Slovenije in Avstrije?

A si lahko predstavljaš grozo in gnus večine prebivalcev Slovenije, ko je kriminalec Janša prišel iz zapora?

Pa to so zrihtali pravniki, kdo pa!!!!!!!!!!!!!!!
#2
delusional
0
Dec 13, 2014
Ujej, Dajana, raje ne bom preveč komentiral, ker se ne bova strinjala. Ker pa sem po svoji naravi zelo težko tiho...

''Kaj vam koristi prodajalka? Proda vam kruh.''

Kaj pa, če ti plačaš kruh/kolo/avto/računalnik in ti prodajalka izdelka ne izroči? Boš šla domov s sklonjeno glavo in sprejela dejstvo, da se je tvoje premoženje zmanjšalo za XY evrov in upala, da boš imela jutri več sreče?
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2014-12-12 12:55:11 (Dec 12, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Hvala
Obsojanje
Sindikat kmetov Slovenije
Intervju s Putinom (Oliver Stone)
Francija je postala prva država v Evropi, ki je prepovedala vseh 5 pesticidov, ki ubijajo čebele
Sistem ni propadel, tako je bil ustvarjen!
Največji strah
Mislite, da je ameriška vlada zaprta, ker ni denarja za zid? Tako seveda misli MMCRTV in ostali Soroševci
Trenutek, ko ugotoviš, da je teorik zarot imel prav...
Objavljeno v FB skupini Duša 598061 291319 88 Soul
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

darilni boni terme so vedno lepo darilo in vsakdo jih je veselil. presenetite svoje najbližje in jim privoščite razvajanje v toplicah in wellnessu.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor ste športni navdušenec in ste se že srečali s športnimi stavami, potem se vam zagotovo splača poizkusit vašo srečo preko ene izmed največjih športnih stavnic na svetu bet365 -  https://www.sportni-portal.com/bet365

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor želite imeti nadzor in enostaven pregled nad svojimi zaposlenimi potem vam zagotovo prav pride storitev evidenca delovnega časa, ki jo nudi podjetje špica. več o tem: https://www.spica.si/oprema/programska-oprema-za-registracijo-delovnega-casa

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

plišaste igrače so ponavadi najljubši otrokove igrače, saj jih vedno prenašajo naokoli in z njimi tudi spijo. oglejte si pestro izbiri igrač: http://www.majtoj.si/igrace-za-otroke/plisaste-igrace.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

laneno seme je dobro za zdravje, saj vsebuje velik delež vlaknin in je obogateno z omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. uporabimo ga lahko pri različnih jedeh, najbolje pa je, da se ga zaužije pri zajtrku. več o samih lastnostnih lanenega semena: https://www.malinca.si/laneno-seme-500g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 2 €

want to sell sony pxw-fs7 xdcam super 35 camera system used  for few months and in a great condition. full options and never faulty before.lens are 100% great and the camera is clean. the camera is in perfect condition, less usage only for a few month: only serious buyers should contact me.   package content:   body cap viewfinder eyepiece grip remote control wireless lan usb module (ifu-wlm3) for sony vpl-e200 series projectors wireless remote commander (rmt-845) wa adaptor bracket mpa-ac1 ac adapter for evi d100 ccd camera bc-u1 battery charger bp-u30 lithium-ion battery 2 x power cord usb cable cd rom with manuals limited 1-year warranty parts, 90-days labor.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(403) 618-3970  

Kategorija: Kompaktni digitalni fotoaparati

Cena: 5000 €

pri izbiri mobilnega operaterja je pomembno tudi pokritost njegovega omrežja. omrežje podjetja a1 je danes sigurno boljše, kot je bilo v preteklosti. za več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://www.a1.si/omrezje/o-omrezju.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj