Ojoj! Pravniki!

Objavil/a Dajana Babič, dne 2014-12-12 ob 12:55:11

Nikoli nisem marala pravnikov. Nikoli nisem marala sodišč. Nikoli nisem razumela tistih, ki so se fajtali na sodiščih. Hlapec Jernej se mi je zarezal globoko pod kožo takrat, ko sem se učila o njem, na gimnaziji. Že takrat sem razumela, da ko je živel Cankar (mimogre obletnica njegove smrti je bila včeraj, za kar pa nihče pri nas ve, vsi vedo samo, kdaj je umrl Prešeren) ni bilo nobene pravice na svetu. Pa sem si mislila, no, pri nas pa je - ker smo bili takrat v socializmu in smo bili prepričani, da živimo v najboljši državi na svetu. Pajade... šele čez leta, v bistvu šele zdaj - v času interneta - sem izvedela, kaj se je vse takrat dogajaloin še koliko tega ne vem.

Tako kot zdravnikov, sem se vedno izogibala pravnikov. Zdeli so se mi taki resni ljudje, ki znajo vse zakone, še iz Rima napamet, nimajo pa pojma, kaj je v realnem življenju... samo regelce poznajo... regelce. Sama forma, brez vsebine, brez srca, samo um, samo um.

In res... kaj pa ima sploh pravo z realnim življenjem? Vsi naj bi vedeli, da se ne sme lagati, krasti, varati itd. Zaradi tega, ker nekateri tega ne vedo in poslušajo svoj instinkt in komu pade mrak na oči in koga ubije, imamo pravnike. Če boš to naredil, boš šel v zapor za toliko in toliko let. 

Kaj se spremeni, če je človek recimo 15 let v zaporu - govorim napamet, pojma nimam, koliko se dobi v primeru, da nekoga ubiješ. NIč, ko pride iz zapora, je človek 15 let starejši in tisti, ki ga je ubil, je še vedno mrtev. 

No, pa poglejmo seksualni škandal iz Maribora. Takoj so se oglasili vsi taglavni pravniki, kar jih premoremo - od Nataše Pirc Musar, do Vlaste Nussdorfer, do Mira Cerarja, ki je šef vlade. Sami pravniki. No, za Cerarja mislim, da ni o tem nič uradnega izjavil...

Kaj pravijo pravniki o seksualnem škandalu? Da je to grozno, ker je bilo snemano v privatnem prostoru in da je to očitno kratenje človekovih pravic.

Bil je na neki radijski oddaji nek pravnik (seveda doktor prava), ki je razlagal, katere zakone vse je prekršil tisti, ki je to snemal.

Ravnatelj se je ubil. A ga bodo vsi ti pravniki obudili od mrtvega? A bo njegovi ženi in otrokom kaj pomagalo žrebljanje vseh zakonov, ki jih je prekršil tisti, ki je to posnel? A bo kaj pomagalo to, da obsodijo tistega, ki je to posnel? 

Ne, ljudje bodo živeli v še večjem strahu in gnusu pred pravniki.

Za vsako stvar, ki jo imate v življenju, poglejte, če vam kaj koristi v življenju.

Recimo ...kmet... a nam kaj koristi? Ja, obdeluje zemljo, daje nam pridelke, ki jih rabimo za življenje.

Kaj koristi Nataša Pirc Musar? Pove vam, kje vse vam lahko nekdo ukrade nekakšne vaše podatke. Če imate glavo na mestu, potem se ne boste obnašali tako, da vam bo kdo kaj ukradel, pa tudi sem prepričana, da bodo zdaj vsi, ki seksajo v službi pogledali, če je okno nad vrati zakrito.

Kaj vam koristi poštar? Prinese vam pisma.

Kaj vam koristi prodajalka? Proda vam kruh.

Zakaj so sploh pravniki? Da delajo zmedo! Da sprejemajo zakone, ki jih nihče ne upošteva in za katere se sploh ne ve, da obstajajo. Kdo recimo od vas, ki imate mobilne telefone in vozite avto telefonira med vožnjo, čeprav veste, da po zakonu tega ne smete?

Zakaj gre naša država v maloro? Ne zaradi ekonomistov, zaradi pravnikov!

Recimo jaz nikoli nisem dobila preživnine za otroka od svojega prvega moža. Morala sem izpisat blazne papirje, da je naše ministrstvo poslalo ministrstvu za zunanje zadeve v Avstriji (ker pač tam živi moj bivši mož, oče mojega prvega otroka).

Ministrstvo za zunanje zadeve Avstrije je papirje predalo ministrstvu za socialo in ta je preverila, kaj je z mojim prvim možem. Nič, je zaposlen nekje, ima tako nizke dohodke, da ga ne morejo rubiti. Potem je trajalo dva meseca, da so to poslali Ministrstvu za zunanje zadeve republike Slovenije. In to je moralo dopis poslati našemu Ministrstvu za socialne zadeve.

In ta je vse to prevedel in poslal meni. Datum izhoda iz Avstrije je marec, jaz sem dobila papirje septembra. Da zdaj otrok, ki je polnoleten in je končal srednjo šolo in se morda vpisal na univerzo lahko dobi preživnino, če izpolni naslednjo goro papirjev.

Moj otrok se ni vpisal na univerzo. Torej ne bo nobene preživnine. Nikoli je ni bilo. Včasih se mi zdi, da sem ujeta v nekak zlovešči tok. Pred nekaj meseci je moral moj drugi mož odplačevati pomoč, ki smo jo dobijali za rojstvo najinega sina (Mikija).

Spet ne vem, zakaj. Ampak to so skonstruirali pravniki. V Avstriji so še hujši kot pri nas.

Pred osmimi leti, ko sem se preselila z otroci iz Dunaja v Ljubljano, so mi v Avstriji priredili proces, ker niso pustili moje prve hčerke, da bi šla z mano v Ljubljano. Ta je ostala na Dunaju pri svoji omici, da je naredila šolsko leto do konca.

Klicali so me na sodišče konec šolskega leta in tam je moja hči rekla, da hoče ostati na Dunaju. Potem, ko je videla mene, pa si je premislila, a vseeno je sodnik določil, da moramo imeti proces še enkrat, preden začne novo šolsko leto, če ne, bo razumljeno, da sem ugrabila lastno hčer (!!!!!!). Kdo je to naredil? Pravniki!

Takoj po prvem procesu, je moja hči prišla k meni v Ljubljano za počitnice in spremenila melodijo in rekla, da je sodniku rekla, da hoče ostati pri omici na Dunaju samo zato, ker so jo tako "našuntali".

Pa smo morali iti vseeno na drugi proces pred začetkom šole v septembru. Bilo je ravno na dan, ko se je rešila Natascha Kampush iz tiste kleti... (23.avgusta 2006).

Na procesu je moj bivši mož plačal prevajalko, ki ni nič prevajala, ker je bilo rečeno, da znam jaz dobro nemško, tako, da se lahko sama zagovarjam.Pač, so zrihtali pravniki.

No, in rečeno je bilo tudi, da bo plačeval preživnino, ki je ni nikoli v življenju, Niti ene.

To je to, kar imam jaz s pravniki .Prinesli so mi samo zmedo, mi vzeli denar, mojih pravic pa mi niso niti dali.No, zagotovljene imam na papirju!

Kadar mi kdo kaj reče o pravnikih, se mi kar lasje dvignejo.

Sodišče? Samo strošek in krivica. Mislim, da na sodišču vladajo demoni. Gotovo pa ne pravica. 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Dajana Babič
0
Dec 14, 2014
Stric Marč??? Prosim, odpri blog tukaj!
#13
Stric Marč
0
Dec 14, 2014
Vse družbe so imele norme in pravila obnašanja, pa naj so bila zapisana na papirusu ali glinenih ploščicah. Zapisalo se je zato, da so se podani izognili samovolje vladajoče elite. Na takšen način so bili zaščiteni šibki. Močni ne rabijo prava, saj imajo meč in moč v svojih rokah. Seveda pa so vedno skušali ljudje izigravati zakon sami ali s pomočjo advokatov. Seveda pa imajo pravniki interes , da se vse pore življenja normirajo, v čemer je EU prava mojstrica. Tako preobilje predpisov pravzaprav duši kreativnost in v tem je skrivnost uspeha gospodarskega razvoja ZDA.
#12
test
0
Dec 14, 2014
test
#11
niko
0
Dec 14, 2014
...
#10
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Ja... Anka... to sem hotela povedat.:)
#9
Anka Klemenčič
1
Dec 13, 2014
Dejstvo je, da se pravniška logika mnogokrat povsem oddaljuje od človeške.....
#8
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Dobra ideja! <3
#7
delusional
0
Dec 13, 2014
Ko sem jaz slabe volje mi pomagajo palačinke z nutello. ;)
#6
Dajana Babič
1
Dec 13, 2014
Mah...delusional... oprosti... danes sem besna na ves svet in na sebe.
#5
delusional
0
Dec 13, 2014
Moj komentar se je nanašal zgolj na tisti del, da pravo nima veze z realnim življenjem in sem ti želel na plastičen način prikazati, da ima vezo. Tvojega osebnega primera pa seveda ne poznam in si ga niti ne upam komentirat. Vsekakor pa se strinjam, da je popolnoma nevzdržno in nepošteno, da tvoj otrok ni prejemal preživnine. Tudi sam imam precejšnje težave, ker državni organi kršijo mojo pravico do pravnega sredstva, saj že zelo dolgo molčijo (skoraj 2 leti) in ne odločijo o zadevi...

Komentar pa seveda lahko po želji izbrišeš, če ti moje razmišljanje ni všeč, saj gre za tvoj blog.
#4
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Samo drži me, delusional, da ne izbrišem tvojega idiotskega komentarja!
#3
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
ojoj delusional... kaj pa pravnik naredi?

Kako pa mi je pravnik zrihtal preživnino za otroka?

Morala sem plačat prevod, kljub temu, da sem govorila nemško!

A si lahko ti, zelenokljunec predstavljaš, kaj pomeni NITI ENKRAT DOBITI PREŽIVNINE ZA OTROKA?

Pri vseh pravnikih iz Slovenije in Avstrije?

A si lahko predstavljaš grozo in gnus večine prebivalcev Slovenije, ko je kriminalec Janša prišel iz zapora?

Pa to so zrihtali pravniki, kdo pa!!!!!!!!!!!!!!!
#2
delusional
0
Dec 13, 2014
Ujej, Dajana, raje ne bom preveč komentiral, ker se ne bova strinjala. Ker pa sem po svoji naravi zelo težko tiho...

''Kaj vam koristi prodajalka? Proda vam kruh.''

Kaj pa, če ti plačaš kruh/kolo/avto/računalnik in ti prodajalka izdelka ne izroči? Boš šla domov s sklonjeno glavo in sprejela dejstvo, da se je tvoje premoženje zmanjšalo za XY evrov in upala, da boš imela jutri več sreče?
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2014-12-12 12:55:11 (Dec 12, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Minhen, 21.aprila
Migranti podtikajo požare v Grčiji
Ko se srečata elektrika in voda...
Ko sebe postavim na prvo mesto se vse uredi
Kadarkoli dvomiš v to, kako daleč lahko greš se samo spomni kako daleč si prišel.
NBC News fotošopiral stock foto za propagando
Avtistični otroci in paraziti!
Religija obstaja zato, da siromašni ne bi pobili bogatih
Kako narediti, da ovce naredijo vse, kar hočeš: cepiti njihove otroke!
Assange: To ni ena in ista oseba
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

poker je ena izmed najbolj razširjenih in priljubljenih iger s kartami. v kolikor ste navdušeni nad pokrom ga lahko sedaj tudi igračte na bet at home poker - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-poker/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nakup actavis prometazin s codeine vijoličnim kašeljnim sirupom ime podjetja: marek pharma email: (marekpharma1@gmail.com) številka whatsapp: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ best of actavis prometazin. smo pristni dobavitelji visoko kakovostnih actavis promethazine s codeine purple cough syrup, phenergan s prometazinskim kodeinom. imamo tudi naslednje izdelke. hydrometh w / c sirup proti kašlju, actavis prometazin s kodeinom, vijolični sirup za kašelj, sirup za kašelj tussionex, sirup za kašelj guaifenesin z / c, mgp promet w / c sirup za kašelj, hi-tech promet w / codeine sirup za kašelj, correx sirup za kašelj, hydro tussin kontaktne informacije ime podjetja: marek pharma email: (marekpharma1@gmail.com) številka whatsapp: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ specifikacija: vsak 5 ml vsebuje: prometazin hidroklorid 6,25 mg; kodein 10 mg fosfata. alkohol 7%. indikacija: zdravilo proti kašlju dozirna oblika: sirup veljavnost: 2yrs moč 200mg zdravilo: 1622-62-44 16 oz, 32oz, 4oz kontaktirajte nas kadarkoli in oddajte naročilo. minimalna količina naročila: 10 pint ali steklenic čas dostave. -24hrs kontaktne informacije ime podjetja: marek pharma email: (marekpharma1@gmail.com) številka whatsapp: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijev cianid tako tablete kot prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma email: (marekpharma1@gmail.com) številka whatsapp: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ smo pravni proizvajalci in zanesljivi dobavitelji kalijevega cianida, ki je brezbarvna kristalinična spojina. naši kalijev cianid so znani po prodajalcih nakita in mnogih drugih zaradi svoje izjemne in izjemne visoke kakovosti in čistosti tudi lastnosti kemične pozlate in brušenja. naše pridobivanje zlata, organska sinteza in kupci galvanizacije nikoli niso nikoli drugje iskali, odkar so testirali naš izdelek. kalijev cianid je na voljo v obliki praška ali valjaste tablete. je anorganska spojina s formulo kcn. ta brezbarvna kristalinična spojina, podobna sladkorju, je zelo topna v vodi. večina kcn se uporablja pri pridobivanju zlata, organski sintezi in galvanizaciji. nudimo vam tri razrede po zelo zmernih stopnjah, kcn 90%, kcn 98% in kcn 99% .kontaktirajte nas za več podrobnosti. lahko tudi sprejmemo zelo majhno količino za laboratorijsko uporabo, kot na primer 50-1000 gramov. pozdravljamo vaše naročilo. nam pišite na e-naslov: (marekpharma1@gmail.com) kontaktne informacije ime podjetja: marek pharma email: (marekpharma1@gmail.com) številka whatsapp: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

želite piti boljšo in obogateno vedno? potem je smiselno, da preverite katere pozitivne učinke vam prinaša živa voda - https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/ziva-voda-skrbno-varovana-skrivnost-vrhunskih-sportnikov/ živa voda nastane s procesom ionizacije, pri tem pa nam je v pomoč ionizator vode.

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

radi igrate športne stave? v sloveniji vam je na voljo tudi ena izmed večjih svetovnih stavnic bet at home. preizkusite svojo srečo in ob prvi registraciji prejmete bet at home bonus - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj