Ojoj! Pravniki!

Objavil/a Dajana Babič, dne 2014-12-12 ob 12:55:11

Nikoli nisem marala pravnikov. Nikoli nisem marala sodišč. Nikoli nisem razumela tistih, ki so se fajtali na sodiščih. Hlapec Jernej se mi je zarezal globoko pod kožo takrat, ko sem se učila o njem, na gimnaziji. Že takrat sem razumela, da ko je živel Cankar (mimogre obletnica njegove smrti je bila včeraj, za kar pa nihče pri nas ve, vsi vedo samo, kdaj je umrl Prešeren) ni bilo nobene pravice na svetu. Pa sem si mislila, no, pri nas pa je - ker smo bili takrat v socializmu in smo bili prepričani, da živimo v najboljši državi na svetu. Pajade... šele čez leta, v bistvu šele zdaj - v času interneta - sem izvedela, kaj se je vse takrat dogajaloin še koliko tega ne vem.

Tako kot zdravnikov, sem se vedno izogibala pravnikov. Zdeli so se mi taki resni ljudje, ki znajo vse zakone, še iz Rima napamet, nimajo pa pojma, kaj je v realnem življenju... samo regelce poznajo... regelce. Sama forma, brez vsebine, brez srca, samo um, samo um.

In res... kaj pa ima sploh pravo z realnim življenjem? Vsi naj bi vedeli, da se ne sme lagati, krasti, varati itd. Zaradi tega, ker nekateri tega ne vedo in poslušajo svoj instinkt in komu pade mrak na oči in koga ubije, imamo pravnike. Če boš to naredil, boš šel v zapor za toliko in toliko let. 

Kaj se spremeni, če je človek recimo 15 let v zaporu - govorim napamet, pojma nimam, koliko se dobi v primeru, da nekoga ubiješ. NIč, ko pride iz zapora, je človek 15 let starejši in tisti, ki ga je ubil, je še vedno mrtev. 

No, pa poglejmo seksualni škandal iz Maribora. Takoj so se oglasili vsi taglavni pravniki, kar jih premoremo - od Nataše Pirc Musar, do Vlaste Nussdorfer, do Mira Cerarja, ki je šef vlade. Sami pravniki. No, za Cerarja mislim, da ni o tem nič uradnega izjavil...

Kaj pravijo pravniki o seksualnem škandalu? Da je to grozno, ker je bilo snemano v privatnem prostoru in da je to očitno kratenje človekovih pravic.

Bil je na neki radijski oddaji nek pravnik (seveda doktor prava), ki je razlagal, katere zakone vse je prekršil tisti, ki je to snemal.

Ravnatelj se je ubil. A ga bodo vsi ti pravniki obudili od mrtvega? A bo njegovi ženi in otrokom kaj pomagalo žrebljanje vseh zakonov, ki jih je prekršil tisti, ki je to posnel? A bo kaj pomagalo to, da obsodijo tistega, ki je to posnel? 

Ne, ljudje bodo živeli v še večjem strahu in gnusu pred pravniki.

Za vsako stvar, ki jo imate v življenju, poglejte, če vam kaj koristi v življenju.

Recimo ...kmet... a nam kaj koristi? Ja, obdeluje zemljo, daje nam pridelke, ki jih rabimo za življenje.

Kaj koristi Nataša Pirc Musar? Pove vam, kje vse vam lahko nekdo ukrade nekakšne vaše podatke. Če imate glavo na mestu, potem se ne boste obnašali tako, da vam bo kdo kaj ukradel, pa tudi sem prepričana, da bodo zdaj vsi, ki seksajo v službi pogledali, če je okno nad vrati zakrito.

Kaj vam koristi poštar? Prinese vam pisma.

Kaj vam koristi prodajalka? Proda vam kruh.

Zakaj so sploh pravniki? Da delajo zmedo! Da sprejemajo zakone, ki jih nihče ne upošteva in za katere se sploh ne ve, da obstajajo. Kdo recimo od vas, ki imate mobilne telefone in vozite avto telefonira med vožnjo, čeprav veste, da po zakonu tega ne smete?

Zakaj gre naša država v maloro? Ne zaradi ekonomistov, zaradi pravnikov!

Recimo jaz nikoli nisem dobila preživnine za otroka od svojega prvega moža. Morala sem izpisat blazne papirje, da je naše ministrstvo poslalo ministrstvu za zunanje zadeve v Avstriji (ker pač tam živi moj bivši mož, oče mojega prvega otroka).

Ministrstvo za zunanje zadeve Avstrije je papirje predalo ministrstvu za socialo in ta je preverila, kaj je z mojim prvim možem. Nič, je zaposlen nekje, ima tako nizke dohodke, da ga ne morejo rubiti. Potem je trajalo dva meseca, da so to poslali Ministrstvu za zunanje zadeve republike Slovenije. In to je moralo dopis poslati našemu Ministrstvu za socialne zadeve.

In ta je vse to prevedel in poslal meni. Datum izhoda iz Avstrije je marec, jaz sem dobila papirje septembra. Da zdaj otrok, ki je polnoleten in je končal srednjo šolo in se morda vpisal na univerzo lahko dobi preživnino, če izpolni naslednjo goro papirjev.

Moj otrok se ni vpisal na univerzo. Torej ne bo nobene preživnine. Nikoli je ni bilo. Včasih se mi zdi, da sem ujeta v nekak zlovešči tok. Pred nekaj meseci je moral moj drugi mož odplačevati pomoč, ki smo jo dobijali za rojstvo najinega sina (Mikija).

Spet ne vem, zakaj. Ampak to so skonstruirali pravniki. V Avstriji so še hujši kot pri nas.

Pred osmimi leti, ko sem se preselila z otroci iz Dunaja v Ljubljano, so mi v Avstriji priredili proces, ker niso pustili moje prve hčerke, da bi šla z mano v Ljubljano. Ta je ostala na Dunaju pri svoji omici, da je naredila šolsko leto do konca.

Klicali so me na sodišče konec šolskega leta in tam je moja hči rekla, da hoče ostati na Dunaju. Potem, ko je videla mene, pa si je premislila, a vseeno je sodnik določil, da moramo imeti proces še enkrat, preden začne novo šolsko leto, če ne, bo razumljeno, da sem ugrabila lastno hčer (!!!!!!). Kdo je to naredil? Pravniki!

Takoj po prvem procesu, je moja hči prišla k meni v Ljubljano za počitnice in spremenila melodijo in rekla, da je sodniku rekla, da hoče ostati pri omici na Dunaju samo zato, ker so jo tako "našuntali".

Pa smo morali iti vseeno na drugi proces pred začetkom šole v septembru. Bilo je ravno na dan, ko se je rešila Natascha Kampush iz tiste kleti... (23.avgusta 2006).

Na procesu je moj bivši mož plačal prevajalko, ki ni nič prevajala, ker je bilo rečeno, da znam jaz dobro nemško, tako, da se lahko sama zagovarjam.Pač, so zrihtali pravniki.

No, in rečeno je bilo tudi, da bo plačeval preživnino, ki je ni nikoli v življenju, Niti ene.

To je to, kar imam jaz s pravniki .Prinesli so mi samo zmedo, mi vzeli denar, mojih pravic pa mi niso niti dali.No, zagotovljene imam na papirju!

Kadar mi kdo kaj reče o pravnikih, se mi kar lasje dvignejo.

Sodišče? Samo strošek in krivica. Mislim, da na sodišču vladajo demoni. Gotovo pa ne pravica. 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
13
Dajana Babič
0
Dec 14, 2014
Stric Marč??? Prosim, odpri blog tukaj!
#13
Stric Marč
0
Dec 14, 2014
Vse družbe so imele norme in pravila obnašanja, pa naj so bila zapisana na papirusu ali glinenih ploščicah. Zapisalo se je zato, da so se podani izognili samovolje vladajoče elite. Na takšen način so bili zaščiteni šibki. Močni ne rabijo prava, saj imajo meč in moč v svojih rokah. Seveda pa so vedno skušali ljudje izigravati zakon sami ali s pomočjo advokatov. Seveda pa imajo pravniki interes , da se vse pore življenja normirajo, v čemer je EU prava mojstrica. Tako preobilje predpisov pravzaprav duši kreativnost in v tem je skrivnost uspeha gospodarskega razvoja ZDA.
#12
test
0
Dec 14, 2014
test
#11
niko
0
Dec 14, 2014
...
#10
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Ja... Anka... to sem hotela povedat.:)
#9
Anka Klemenčič
1
Dec 13, 2014
Dejstvo je, da se pravniška logika mnogokrat povsem oddaljuje od človeške.....
#8
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Dobra ideja! <3
#7
delusional
0
Dec 13, 2014
Ko sem jaz slabe volje mi pomagajo palačinke z nutello. ;)
#6
Dajana Babič
1
Dec 13, 2014
Mah...delusional... oprosti... danes sem besna na ves svet in na sebe.
#5
delusional
0
Dec 13, 2014
Moj komentar se je nanašal zgolj na tisti del, da pravo nima veze z realnim življenjem in sem ti želel na plastičen način prikazati, da ima vezo. Tvojega osebnega primera pa seveda ne poznam in si ga niti ne upam komentirat. Vsekakor pa se strinjam, da je popolnoma nevzdržno in nepošteno, da tvoj otrok ni prejemal preživnine. Tudi sam imam precejšnje težave, ker državni organi kršijo mojo pravico do pravnega sredstva, saj že zelo dolgo molčijo (skoraj 2 leti) in ne odločijo o zadevi...

Komentar pa seveda lahko po želji izbrišeš, če ti moje razmišljanje ni všeč, saj gre za tvoj blog.
#4
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
Samo drži me, delusional, da ne izbrišem tvojega idiotskega komentarja!
#3
Dajana Babič
0
Dec 13, 2014
ojoj delusional... kaj pa pravnik naredi?

Kako pa mi je pravnik zrihtal preživnino za otroka?

Morala sem plačat prevod, kljub temu, da sem govorila nemško!

A si lahko ti, zelenokljunec predstavljaš, kaj pomeni NITI ENKRAT DOBITI PREŽIVNINE ZA OTROKA?

Pri vseh pravnikih iz Slovenije in Avstrije?

A si lahko predstavljaš grozo in gnus večine prebivalcev Slovenije, ko je kriminalec Janša prišel iz zapora?

Pa to so zrihtali pravniki, kdo pa!!!!!!!!!!!!!!!
#2
delusional
0
Dec 13, 2014
Ujej, Dajana, raje ne bom preveč komentiral, ker se ne bova strinjala. Ker pa sem po svoji naravi zelo težko tiho...

''Kaj vam koristi prodajalka? Proda vam kruh.''

Kaj pa, če ti plačaš kruh/kolo/avto/računalnik in ti prodajalka izdelka ne izroči? Boš šla domov s sklonjeno glavo in sprejela dejstvo, da se je tvoje premoženje zmanjšalo za XY evrov in upala, da boš imela jutri več sreče?
#1
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2014-12-12 12:55:11 (Dec 12, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Te močne slike govorijo več kot karkoli
Kaj RTV MMC poroča o Melaniji Trump in kaj vrli Slovenci komentirajo
Kako deluje kolektivna zavest?
John F. Kennedy - predsednik, ki je povedal resnico
Brad Pitt o pedofilih iz Hollywooda
Seminarji Valentine Batiševe v Ljubljani od 24.11.do 4.12, prijavite se pravočasno!
Čestitam Poljski za stoletnico neodvisnosti
Moja pot skozi pekel slovenskih blogov
Neznani nezemljani v vodi - Matjaž Obranovič
Starodavni zemljani
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

ljudje se zelo radi igrajo erotične igre. le te so primerne predvsem za pare, ki si želijo popestriti svoje ljubezensko življenje.

Kategorija: Storitve

Cena: 19 €

sex shop poredni-zajcek.si je spletna erotična trgovina, kjer lahko najdete različne erotične pripomočke in igre namenjenih igri v dvoje.

Kategorija: Storitve

Cena: 30 €

prodajem stan u centru trsta, udaljen oko 1,5 km od mora. na trećem spratu, bez lifta, renoviran (nove instalacije struje, vode, gasa, odvoda i grejanje) 78 m2 plus terasa, dnevna soba sa kuhinjom, 3 mae spavaće obe i kupatilo plus odvojen wc. stan je u vlasništvu, trenutno se izdaje za 600 evra mesečno- cena 115.000 evra. +393483732978 (viber, whatsapp) +381612582885 (viber, whatsapp) drazeta.mirjana@gmail.com

Kategorija: Italija

Cena: 115000 €

prav gotovo se vsi kadilci zavedate, da kajenje, škoduje vašemu zdravju? gotovo ste že tudi večkrat poskušali opustiti to škodljivo navado vendar brez uspeha? vam terapija po metodi kvantne medicine na sistemu scio lahko pomaga pri opustitvi kajenja? pravzaprav je že 30-minutna terapija učinkovita in to ne glede na število cigaret, ki jih dnevno pokadite! kako poteka terapija? vsaj dve uri pred terapijo ne smete kaditi, saj mora sistem izmeriti frekvenco organizma brez prisotnosti nikotina. med terapijo pokadite cigareto in ogorek odložite na napravo. sistem ponovno izmeri frekvenco in jo primerja z vrednostmi pred terapijo. z uporabo zahtevnih matematičnih algoritmov sistem izračuna povprečno krivuljo in jo posreduje organizmu prek posebnih elektrod. organizem dobi občutek, kot da bi pokadili sto cigaret, kar v kali zatre željo po ponovnem kajenju. program pomaga absorbirati nikotin iz pljuč, zmanjšuje stres in čisti žrelo. na terapijo prinesite eno cigareto in škatlico, ki jih najpogosteje kadite. terapija je popolnoma neboleča in brez tveganja za pojav neželenih stranskh učinkov. p.s.: ali ste vedeli, da vsebuje cigaretni dim preko 4.000 kemičnih spojin, vključujoč preko 50 znanih kancerogenih in metaboličnih strupov? razlog več da opustite škodljivo navado.

Kategorija: Storitve

Cena: 20 €

konopljina smola cbd je naravni izvleček cvetov industrijske konoplje z 20 % deležem kanabidiola (cbd) in je proizvedena s sodobno metodo ekstrakcije s superkritičnim ogljikovim dioksidom, ki ohrani širok spekter kanabinoidov, terpenov, flavonoidov in drugih blagodejnih učinkovin konoplje. to je ekološko vzgojena industrijska konoplja slovenskih pridelovalcev. ker je v njej širok spekter biološko aktivnih molekul, se učinki medsebojno dopolnjujejo in pomagajo pri obnavljanju uravnoteženega delovanja endokanabinoidnega sistema. kanabidiol ali cbd je najbolj zastopani kanabinoid v rastlini industrijske konoplje, mogoče pa ga je najti v vršičkih vseh sort konoplje. cvetovi konoplje so ročno pobrani in naravno posušeni. v primerjavi s thc je cbd popolnoma nepsihotropna komponenta, ki učinkuje predvsem na periferno živčevje in imunski sistem,  namesto na centralno živčevje, in ne povzroča omame. znanstvene študije kažejo na potencialno terapevtsko rabo kanabidiola (cbd) pri epilepsiji, multipli sklerozi, alzheimerjevi bolezni, shizofreniji, depresiji, tesnobi, psihični nestabilnosi, rakavih obolenjih, diabetesu, vnetnih obolenjih, čezmerni teži, ščitenju živčevja, bruhanju, hepatitsu, poškodbi jeter in možganov, sepsi, alergijah in astmi. na splošno lahko rečemo, da cbd pomaga pri obnovi uravnoteženega delovanja endokanabinoidnega sistema, fiziološkega sistema, ki ima velik vpliv na delovanje možganov in je vključen v vzpostavljanju in ohranjanju zdravja ljudi.

Kategorija: Lekarna

Cena: 74 €

Kategorija: Lekarna

Cena: 20 €

<span rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "open="" sans",="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 15px;"="">neto količina: 30 ml

Kategorija: Lekarna

Cena: 15 €

<span rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "open="" sans",="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 15px;"="">neto količina: 500 m

Kategorija: Lekarna

Cena: 20 €

vsak podjetnik si želi povečati prodajo. enostavna rešitev za ravno to je spletno oglaševanje. pri podjetju degriz d.o.o. nudimo kvalitetne storitve oglaševanja, od adwords - google oglaševanja, facebooka poslužujemo se pa tudi novih, kreativnih načinov oglaševanja.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

poskrbite za to, da bo vaša spletna stran delovala nemoteno s pomočjo podjetja, ki vam nudi vzdrževanje spletnih strani po ugodnih cenah!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

izdelava spletnih strani je dandanes zahtevno delo. podjetje degriz ima s tem dolgoletne izkušnje in ustreže vašim željam.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

kvalitetna in ugodna izdelava spletne trgovine pri podjetju degriz. z izdelavo spletnih trgovin se ukvarjajo že več let. preverite celotno ponudbo na strani degriz.net!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj