Bodo vodo za Muto dobavljali iz Habsburškega cesarstva?

Objavil/a Božo žabjek, dne 2016-10-26 ob 10:30:36

Kako izjemno orožje in vir zaslužka je in kako šele bo ta naša odtujena lastnina - voda. Politika z vpisom pravice  v Ustavo zavlačuje, da bi preostalo vodo pred tem razprodali. A Župan Mute je šel še korak dlje. Skrivaj bo podpisal pogodbo z Avstrijci, ki imajo v lasti vodni izvir na drugi strani meje, naj bi po novem dobavljali vodo krajanom Mute. Seveda je v igri denar, kajti, če župan ne razkrije pogodbe niti svojim sodelavcem, potem je res nekaj zelo narobe. Že to, da je Avstrijski vir v zasebnih rokah smrdi, da ljudje ne bodo mogli nadzirati vodnega vira in kvalitete vode, da obstaja utemeljen sum vpletenosti v zaslužek, predvsem pa aroganca do krajanov, ki naj bi ga izvolili. Njegov slogan v predvolilni bitki je bil Stopimo skupaj - za moj žep! Kako načrtovano!

Poleg tega župan Vošner zavrača sodelovanje v skupnem projektu s sosednjimi občinami, ki si iz Evropskih sredstev gradijo nov vodovod, torej tam učinka na zasebni ravni ne bi bilo? Že ob informaciji, da se kaj takega lahko zgodi, bi morala država preko ustrezne inštitucije takoj ukrepati in najmanj prepovedati tako pogodbo. A kaj, ko pri nas že večina umazanih politikov zagovarja zasebno last nad vodo, da je CETA njihova ljubezen, zato tudi v tako očitnem kršenju ustave ne bodo ukrepali. Njihov medsebojni dogovor, tudi skrit za javnost je znan - ti meni dovoliš to goljufijo, jaz tebi tisto! Vmes pa mogoče kakšen lep stavek v Parlamentu ali na kakšnem ministrstvu in zadeva je končana. V njihovo dobro! Bodo šli krajani Mute tudi na cesto? Morali bi!! Svoj vodohram imajo že od leta 1931!!! Vode pa zares dovolj, še za koga v okolici! Taka poteza, tako zavajanje bi moralo imeti posledice - takojšnja razrešitev župana! Zgodba je preveč podobna Brežiški, kjer odtujena voda krajanom končuje v zasebnih sodih verjetno za izvoz!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
matej vosner
0
Nov 05, 2016
Spoštovani Bozan Zabjek !

Z velikim veseljem Vas povabim na občino Muta, kjer vam osebno z mojimi sodelavci podrobno predstavim celoten projekt vodooskrbe v Zg. dravski dolini, ki bo mutske, slovenske in predvsem evropske davkoplačevalce stal cca 50. mio. EUR. Upam, da si predstavljate za kakšen visok znesek gre. Sicer pa Vam moram povedati, da o samem projektu vodooskrbe veste malo ali skoraj nič. Kmetje bi rekli, da mešate hruške, jabolka, pa še oboje precej gnilo in črvivo

Sedaj pa nekaj o projektu vodooskrbe v Zg. dravski dolini !

Osebno pri omenjenem projektu nisem sodeloval, res pa je, da sem mu kot občan Mute nasprotoval vse od leta 2006/07, ko so bili na javni predstavitvi v Vuzenici prvič predstavljeni idejni zametki projekta skupne vodooskrbe. Nikoli nisem imel prilike vplivati na strokovne, kot tudi ne na politične odločitve projekta, saj je v mandatu pred mojim prevzemom županstva na občini Muta, vso zadevo vodil moj predhodnik Boris Kralj, skupaj z bivšim vodstvom JKP Radlje ob Dravi ter seveda z izdelovalci idejnih zasnov projekta pod vodstvom Hidroinženiringa iz Ljublajne. Ker projekt v prejšnji finančni perspektivi EU ni bil potrjen s strani Vlade RS, mu očitno takrat odgovorni na občini Muta niso posvečali dovolj pozornosti. Vendar je to njihov, ne moj problem in sami najbolje vedo, kako so zadeve potekale.

Ko pa sem prevzel mandat župana občine Muta sem imel do omenjenega projekta velik zadržek, vendar sem spoštoval odločitve mojega predhodnika in seveda kolegov županov občin Dravograd, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka, ki so si izgradnjo tega mega projekta srčno želeli. Zakaj tako. morate vprašati njih, ne mene. Je pa res, da so me kolegi župani seznanili, da imajo v svojih občinah velike probleme z vodooskrbo in samo zato in predvsem zaradi tega sem podprl njihova prizadevanja za skupni projekt vodooskrbe, seveda pod določenimi pogoji, ki bodo koristili predvsem interesom naših občanov.

V tem času sem se s sodelavci na občini Muta zelo poglobil v samo vsebino projekta pri čemer smo ugotovili, da so v času nastajanja projekta (op.p.: v obdobju 2006-2013) iz meni nerazumljivih razlogov črtali vseh 23 obstoječih gravitacijskiih vodnih virov na Muti in jih nadomestili s črpanjem podtalnice reke Drave iz črpališča Karavaning na Muti in Zg. Vižinga v občini Radlje ob Dravi, kar je tako iz ekoloških, gospodarskih in predvsem finančnih razlogov, povsem nedopustno. V tej točki sem kot župan ostro odreagiral in zahteval, da se na Muti ohranijo vsaj trije, štirje ali pet višje ležečih gravitacijskih vodnih virov, kar je v celoti potrdil tudi OS Mute v noveliranem Investicijskem načrtu projekta vodooskrbe v Zg. Dravski dolini. S tem namenom smo naredili vrsto nalog in študij, kako ohraniti stare in po potrebi pridobiti nove gravitacijske vodne vire, ki bodo v celoti zadostovali občnskim potrebam za naslednjih 50 let. Hvala Bogu smo našli rešitev z vodnimi viri tako na Sv. Primožu kot na Pernicah pri čemer smo uspeli pridobiti še izvrstni vodni vir, ki se nahaja na samem (ob)mejnem pasu z Republiko Avstrijo. Veseli me, da smo z lastnikom zemljišča na avstrijski strani našli veliko mero razumevanja in vodimo aktivnosti kako ta dodatni vodni viri vključiti v oskrbo Mute z zdravo pitno vodo. Seveda pa je pot do tega še zahtevna, saj morata tem spremembam projekta v naslednjih mesecih izraziti svojo podporo še Ministrstvo za okolje in Ministrstvo za gospodarstvo in razvoj ter Služba vlade RS za razvoje in evropsko kohezijsko politiko.

Za zaključek !

Vse kar navajate Vi v vašem članku so same insinuacije, zlonamerna podtikanja, ki nimajo prav nobene realne osnove. Lahko bi rekel , da gre za poceni demagogijo, ali pa Vas pri vašem početju kdo tudi hudo zlorablja. Nobena pogodba glede koriščenja vode z avstrijske strani ni skrivnost, nasprotno celotna občinska uprava je z njo do potankosti seznanjena, občinski svet Mute je bil seznanjena z vsemi relevantnimi vsebinami pogodbe in je dostopna prav vsakemu, tudi vam, spoštovani Bozan Zabjek.

Je pa res, da v kolikor bi živeli v pravni državi z visokimi etičnimi, predvsem pa pravnimi standardi, se bi glede vaših podtikan in blatenja slabega imena, srečevala kje drugje kot zgolj na socialnih omrežjih. Lahko pa še enkrat zatrdim, da bom kot župan občine Muta delal izključno v korist mojih občanov, ki so mi pred natančno dvema letoma podelili mandat. Moj žep pa ne potrebuje denarja, ki mi ga tako z veseljem pripisujete.

Sicer pa gojim do sosedov Avstrijcev pozitiven odnos, enako do Habsburžanov, ki nas niso samo izkoriščali kot so nas učili še pred tremi desetletji, ampak so nam dali tudi veliko pozitivnih vsebin, predvsem kulture, znanja, šolstva, izvrstnih zgradb, železnic, cest, parkov in veselja do bivanja na sončni strani Alp. Zagovarjam prijateljski in strpen odnos med ljudmi in tako tudi s spoštovanja vrednimi sosedi na avstrijski strani do katerih gojim izredno pozitivno mnenje. Nenazadnje pa ne smemo zanemariti, da nam v zadnjih letih dajejo tudi delo in s tem kruha za sicer številne brezposelne ljudi. Ne pozabite, od 1 maja 2004 je tudi Slovenija polnopravna članica EU in prepričan sem, da smo s tem naredili pomemben korak v naši slovenski suverenosti. Samo več spoštovanja je potrebno med nami Slovenci, kar velja tudi za Vas Bozan Zabjek.

Pa dobrodošli na občini Muta.

M. Vošner
župan
#1
Božo žabjek
Božo žabjek
Objavil/a 2016-10-26 10:30:36 (Oct 26, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 9.7.19
Človek je klavniška zver št.1
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 8.7.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 7.7.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 6.7.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 5.7.19
Jemen razkriva kdo je Sionistična OZN
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 4.7.19
Ubogi Slo mediji v ZDA rokah!
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 3.7.19
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 13 €

7621.) skupinska slika z gospo - heinrich boll

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7108.) umiranje na rate - dachauski procesi - igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6972.) jetniški tič - kurt vonnegut ml.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

3095.) marija antoinetta - stefan zweig

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj