Izbris Milič Hribarja ena od rešitev Slovenije!

Objavil/a Božo žabjek, dne 2014-07-23 ob 22:02:21
Slovenija razprodaja infrastrukturo, od elektronskega omrežja do hidroelektrarn, od Luke Koper do železnice, od cestnega križa do pitne vode. Imeli smo zelo solidno strukturo, a je več ni imel kdo izkoriščati, ker so vse vlade skrbno uničevale slovensko podjetništvo. Od razprodaj do nerazumljivih obdavčitev, od zadolžitev do nelegalnih kraj tajkunov. Zdaj pa skoči na  medijsko površje oseba, ki v življenju ni še nič naredila. Leta in leta uživa na stolčku in pazi, da so tajkuni dobro preskrbljeni. Za 11 milijard (verjetno iz davčnih oaz nepovratnega kapitala) bi zgradil novo infrastrukturo, da bo še več odšlo v tuje roke.
Zato predlagam nujne ukrepe. Slovenijo bi na kratki rok stali manj kot 100€, na dolgi pa prinesli nova delovna mesta in zadovoljstvo. Zapeljimo se do Hribar Miliča in mu razrežimo delovno knjižico, pogodbo o zaposlitvi in ga napotimo na delo k prvemu tujemo zaposlovalcu, ki bi bil pripravljen tako pamet sploh zaposliti. V obdobju čakanja ga uporabimo za brezplačno vzdrževanja javne infrastrukture. Zgradimo omrežje, ki bo za vedno blokiralo dostop njegovih bolnih zamisli do javnosti, torej izklopimo mu računalnik in dostop do omrežja. Cena vseh nujnih ukrepov ne presega 30€. Bencin in kakšno pivo kot zapitek po odlično opravljenem delu.
Storimo to še dvakrat, pri Bratuškovi in Židanu  in, ko ob končanem delu odpremo še zlato penino je skupni strošek mogoče 100€. Zakaj njima? Ker to neumnost podpirata in dokazujeta, da ne vesta ničesar o gospodarstvu, sta se pa na pamet naučila o razprodajah in zadolževanju. Ne o posledicah pač pa kako se to izpelje in kakšne so nagrade. Iz EU, da ne bo pomote.
Drži, pred 50 leti je bila osnova za razvoj industrije izgradnja infrastrukture. Rabili smo električno omrežje, ceste, vstop na morje, elektro in elektronsko infrastrukturo, urejena zemljišča za gradnjo tovarn. Zdaj bi trije veleumi ponovno gradili infrastrukturo in se zadolžili do onemoglosti, obstoječo razprodajajo in, ker ni potencialnih uporabnikov že obstoječe, kreditov ne bi mogel nihče odplačati.. Ker tovarn skoraj več ni, ker je kmetijstvo uničeno, ker turizem upada je ideja o novi infrastrukturi zares nazorna želja omenjenih pridobiti izjemne provizije. Se še spomnite, koliko milijard je izpuhtelo preko avtocestnega križa in Zidarja v politične žepe? Ali koliko jih še bo skozi TEŠ6 v druge politične žepe? Ali koliko nagrabijo določeni župani z lažnimi gradnjami novih vodovodov, predvsem tam, kjer že obstajajo, za to pa porabijo EU sredstva, ki se potem preko občinsko privatnih podjetij pretakajo na želene lokacije?  Pa z gradnjo savskih elektrarn in NEK2?
Je Hribar Milič res tak strokovnjak in je skozi dolgoletno sedenje na GZS znanstveno dokazal svojo vizijo rešitve Slovenije, kot Tesla na elektro področju? Potem je le eden od treh, ki ne dojame, da ne rabimo novega avtocestnega križa, nove luke, novih daljnovodov in novih hidroelektrarn. Rabimo oživitev pokradene industrije, od EU prepovedanih tovarn (kot Ormož sladkor), vračilo pokradenih podjetij in ne pozabimo – turizem in kmetijstvo. Majhna so vlaganja a veliki učinki. Poglejmo samo zdraviliški turizem, ki ga naše vlade zavestno uničujejo in bi z veliko znanja in ne velikimi vložki prinašal zelo veliko. Tujci bi na takšne zdravilne vrelece vode izjemno radi prihajali. No, saj bodo in že prihajajo, ampak naše vlade so dovolile, da to več ni naše.
Hribar Miliču podobni pa – izginite že in se raje z lastnimi rokami lotite posla, ki vam bo zagotavljal preživetje. Na tej funkciji je vsak cent, ki ga prejmete stran vržen denar, posledično pa zaradi vsakega centa delavci izgubljajo plače! Vaše ideje, predlogi in delo so zgolj sestavni dela namenskega uničenja Slovenije!
Smo pa prvič privarčevali pred ukrepanjem. Cerar je proti tej neumni ideji!

http://www.dnevnik.si/slovenija/cerar-proti-slovenskemu-new-dealu

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
poštenost
0
Jul 26, 2014
upam, da se uresniči!!!
#4
Marta
6
Jul 24, 2014
Hvalabogu, sploh nisem prebrala prispevka, ampak povem, da mi je že sam naslov članka raztegnil usta v veliko zadovoljstvo in srce mi je kar poskočilo od veselja, da se je vendar nekdo lotil Hribar Miliča. Zdaj pa na članek, upam, da ne bom razočarana.
#3
realnost
9
Jul 24, 2014
Take gospodarstvenike bi v tujini pogojno zaposlili le kot varnostnike v firmi ali pa kot navadne pometače in WC čistilce.
#2
Mazinga Zeta
7
Jul 23, 2014
Čudovito napisano, ne bi se mogel bolj strinjati. Ta izmeček in njemu podobni so že dolgo, predolgo, odlična podpora neoliberalizmu in uničevanju socialne države.
#1
Božo žabjek
Božo žabjek
Objavil/a 2014-07-23 22:02:21 (Jul 23, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 10.1.19
Svet dolguje peščici 244 trilijonov
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 9.1.19
Luka Dončič ali hlapec NWO mafije
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 8.1.19
Sorošev AI proti Slovenski policiji
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 7.1.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 6.1.19
Slovenski in svetovni poltični hlev na dan 5.1.19
Kaj pa spanje z banano?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

pri izbiri mobilnega operaterja je pomembno tudi pokritost njegovega omrežja. omrežje podjetja a1 je danes sigurno boljše, kot je bilo v preteklosti. za več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://www.a1.si/omrezje/o-omrezju.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

estrihi ali storjni tlaki se uporabijo pri izravnavi tal, hkrati pa nudijo tudi požatno zaščito in poskrbijo za izolacijo zvoka. gre za zahtevna gradbena dela, zato je potrebno, da delo izvedejo strokovnjaki. več informacij: https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

2250.) mitološki slovarček gričar bajt koren ud domen 1986

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 9.99 €

5994.) reka mura v sloveniji - franc - franc

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1374.) kresnikovanje - ivan mermolja

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

6289.) zgodbe minulega leta - rudi čačinovič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7426.) kopitarjev zbornik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj