BPP ali Blokada Pomoči Potrebnih!

Objavil/a Božo žabjek, dne 2014-07-07 ob 19:15:10

Je že tako, da je neodvisna veja oblasti, ki ji v nekaterih državah rečejo sodna, pri nas zgolj finančno odvisna od naročnikov in izpolnjuje le navodila. Do revežev dosledno izvaja zakonska določila in je pripravljena na sodbo o rubežu za 120€ dolga zapleniti kar hišo, tajkunom pa naložiti poleg simboličnih zapornih de luxe kazni še nekaj tisoč € kazni, ostali milijoni pa ostajajo na varnem do vrnitve domov in kasneje.

Ko sem danes prišel na oddelek BPP na Slovenski 41 in zaprosil za brezplačno pravno pomoč, ob tem, da izpolnjujem vse pogoje za dodelitev, je birokratek, zelo verjetno še študent, odšel v sosednjo sobo na pogovor z neposrednim sodnim uslužbencem, ki očitno ni želel, da gre še ena zadeva na Ustavno sodišče ali v postopek varstva zakonitosti, ker  moje ime ni odmevno. Birokratek mi nekoliko jecljajoče pove, da naši Zakoni ne predvidevajo možnosti pritožbe, čeprav mi je prav odvetnica, ki me je na BPP napotila, natanko razložila  dve možnosti:

 Zoper odločbo Višjega sodišča v izvršilnih postopkih lahko vloži zahtevo za varstvo zakonitosti le tožilstvo v roku 3-h mesecev, vi pa v zvezi s tem lahko le podate predlog tožilstvu, sicer pa v roku 60 dni vložite ustavno pritožbo.

 Mislim, da bolj nazorno ni mogoče tolmačiti mojih pravic, torej obstaja pravna možnost pritožbe v nekem lažno podanem sodnem postopku. Seveda je težava, ker v postopkih do sedaj niso bili upoštevani dokazi, vse skupaj pa je potekalo zgolj v poštni obliki, brez možnosti zagovora, zato je zaželjeno, da ne pride na najvišji nivo. Za medijsko odmevne obravnave so sodne takse visoke, pri BPP je ni oziroma mora kakršnokoli že takso država poravnati sama sebi.. Kako bodo potem izplačali nagrade za sodno uspešnost, kajne?

Bi človek vse skupaj pustil in počakal na razplet v živo, kajti kolikor vem, ti spodnjih hlač ne smejo vzeti, a kaj, ko je apatija ljudi vzrok, da so si vse oblasti vzele pravico v svoje roke, točneje zlorabile pravico v svojo finančno korist. Zato mora vedno obstajati volja v človeku, da so pravice določene vsem enako in je ne sme izpustiti zaradi obupa, četudi na invalidski postelji.

Namesto, da bi sodna veja sledila tej sicer le na papirju zapisani formulaciji neodvisnosti, jo mirne vesti lahko opredelimo kot finančno odvisno. Pa bi za svoje delovanje lahko poskrbela samo z vračilnimi sodnimi postopki 75 nakradenih milijard in celo proračun ne bi bil več v minusu v času našega življenja. Sodišče bi za nekaj let postalo podjetje z največjim letnim dobičkom. Ampak o tem bi znal več povedati Miran Železnik skozi svojih 377 nedotaknjenih spisov, ki so se  jih dotikali le prah in navodila generalne državne tožilke v tistem obdobju, Zdenke Cerar osebno! Ali pa oseba, ki je na volilnem seznamu v Murski soboti, pa ljudje sploh ne vedo, kolikim je dolžan, koliko njih je ogoljufal.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Božo žabjek
Božo žabjek
Objavil/a 2014-07-07 19:15:10 (Jul 07, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Milijonska naveza med ICC in ZDA
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 12.4.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 11.4.19
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 10.4.19
Rothschildova banka zgrožena nad slovenskimi kiminalisti
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 9.4.19
Spet nova 5G izdaja v Parlamentu
Slovenski in svetovni politični hlev na dan 8.4.19
NATO poslovalnica Ameriških orožarskih bankirjev
Vam bo rakavi glifosat rešil pomanjkanja hrane?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

želite piti boljšo in obogateno vedno? potem je smiselno, da preverite katere pozitivne učinke vam prinaša živa voda - https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/ziva-voda-skrbno-varovana-skrivnost-vrhunskih-sportnikov/ živa voda nastane s procesom ionizacije, pri tem pa nam je v pomoč ionizator vode.

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

radi igrate športne stave? v sloveniji vam je na voljo tudi ena izmed večjih svetovnih stavnic bet at home. preizkusite svojo srečo in ob prvi registraciji prejmete bet at home bonus - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj