Parlamentarni odbor DZ znova potrdil zakon o 2. tiru

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2017-05-05 ob 20:30:45

Člani odbora DZ za infrastrukturo ponovili argumente za in proti zakonu o drugem tiru

Člani  odbora DZ za infrastrukturo so  danes 05.05.2017 ponovno obravnavali zakon o drugem tiru, saj je državni svet nanj izglasovali veto. Potezo svetnikov je pozdravila opozicija, ki je vztrajala, da je zakon slab, člani koalicije pa so menili, da opozicija zaustavlja projekt. Državni sekretar Jure Leben je bil jasen: “Brez zakona o drugem tiru ne bo drugega tira”!?!.

Odboru ni mar mnenje opozicije ne mnenja strokovnjakov, ekonomistov, lokalnih prebivalcev ter okoljevarstvenikov. V AAG smo čedalje bolj prepričani, da je DRUGI TIR novi TEŠ 6!

 

Podporna skupina, ki predlaga cenejšo izvedbo izgradnje drugega tira je  pripravila anonimno anketo, ki bo omogočila na reprezentativnem vzorcu davkoplačevalcev dokazati, da je bila večina Slovenskih davkoplačevalcev zavedenih, in jim ni vseeno kako drage investicije, nam vsiljuje vlada po hitrem postopku.

Z  anonimno anketo,  bomo skušali ugotoviti, s kakšnimi informacijami razpolagajo slovenski davkoplačevalci, ko gre za investicijo v »Drugi tir«, ki ga želi vlada pospešeno uveljaviti, zdi se, da za vsako ceno.

V kolikor želite sodelovati v anketi jo najdete na povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1GmhFZLzQtWP75fHUqOmstdD5MigBT-RzhQsj1m48O18/viewform?edit_requested=true

Hocem zeleno vecino (1)

Predsednik Alpe Adria Green:

Vojko Bernard

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2017-05-05 20:30:45 (May 05, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
EKO PATRULJA AAG V TNP
Naredite mi to deželo enotirno!
Bomo razprodali tudi osnovne pravice?
EKO-PATRILJI AAG–POTOKA IZPOD INDUSTRIJSKE CONE LAZE
AAG POSLALA NA MOP ZAHTEVO ZA PODALJŠANJE ROKA ZA ODDAJO PRIPOMB NA OSNUTEK NOVEGA ZAKONA ZAKONA O VARSTVU OKOLJA (ZVO-2)
Vlada RS na 145. seji predlagala ukrepe v obratih manjšega in večjega tveganja za okolje.
Požari in nevarni odpadki: Kje je zaščita?
HISTORIAT NASTAJANJA ŽELEZNIŠKEGA ODSEKA 5. KORIDORJA TRST/KOPER – DIVAČA
CETA in pesticidi: vprašanje pravice Državljanov
MOP POSLAL GRADIVO ZA SPREMEMBO ZAKONA O TNP NA VLADO
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2017
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj