Parlamentarni odbor DZ znova potrdil zakon o 2. tiru

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2017-05-05 ob 20:30:45

Člani odbora DZ za infrastrukturo ponovili argumente za in proti zakonu o drugem tiru

Člani  odbora DZ za infrastrukturo so  danes 05.05.2017 ponovno obravnavali zakon o drugem tiru, saj je državni svet nanj izglasovali veto. Potezo svetnikov je pozdravila opozicija, ki je vztrajala, da je zakon slab, člani koalicije pa so menili, da opozicija zaustavlja projekt. Državni sekretar Jure Leben je bil jasen: “Brez zakona o drugem tiru ne bo drugega tira”!?!.

Odboru ni mar mnenje opozicije ne mnenja strokovnjakov, ekonomistov, lokalnih prebivalcev ter okoljevarstvenikov. V AAG smo čedalje bolj prepričani, da je DRUGI TIR novi TEŠ 6!

 

Podporna skupina, ki predlaga cenejšo izvedbo izgradnje drugega tira je  pripravila anonimno anketo, ki bo omogočila na reprezentativnem vzorcu davkoplačevalcev dokazati, da je bila večina Slovenskih davkoplačevalcev zavedenih, in jim ni vseeno kako drage investicije, nam vsiljuje vlada po hitrem postopku.

Z  anonimno anketo,  bomo skušali ugotoviti, s kakšnimi informacijami razpolagajo slovenski davkoplačevalci, ko gre za investicijo v »Drugi tir«, ki ga želi vlada pospešeno uveljaviti, zdi se, da za vsako ceno.

V kolikor želite sodelovati v anketi jo najdete na povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1GmhFZLzQtWP75fHUqOmstdD5MigBT-RzhQsj1m48O18/viewform?edit_requested=true

Hocem zeleno vecino (1)

Predsednik Alpe Adria Green:

Vojko Bernard

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2017-05-05 20:30:45 (May 05, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
zahteva za vkljucitev-aag v postopek izdaje-OVD-za poseg Industrijski obrat Magna Nukleus
IZJAVA IN ZAHTEVE AAG V PRIMERU POŽARA V KEMIS d.o.o.
BRGLEZ: 40.000 PODPISOV LAHKO ZBIRATE OD PETKA
Od bencina k elektriki – predelava avta – pilotni projekt AAG za mladino.
Parlamentarni odbor DZ znova potrdil zakon o 2. tiru
PETICIJA: Podpiram izgradnjo 2. tira, ki jo predlaga Strokovna skupina
PETICIJA – Rešimo reko Muro – STOP HE Hrastje-Mota
Javni poziv Vladi Republike Slovenije in Državnemu Zboru RS
Pripombe AAG na »OSNUTEK ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O TRIGLAVSKEM NARODNEM PARKU«
25. MARCA 2017 ZA 1 URO UGASNIMO LUČI !!!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2017
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj