EUROMOST_ TASCO VRŠI DISKRIMINACIJU JEDNOG DIJELA NVO U CRNOJ GORI

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2014-04-10 ob 14:33:14
Logo Nvo,,Euromost''

Obavještenje za medije

EUROMOST: TASCO VRŠI DISKRIMINACIJU JEDNOG DIJELA NVO

Jedan broj NVO je pismeno obavijestio komesara EU Štrefana File-a, šefa Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za proširenje Dirk Lange-a i šefa kancelarije EU u Podgorici Mitju Drobniča o diskriminaciji jednog broja NVO, od strane TASCO organizacije i njihove kancelarije u Podgorici, koju vodi poznata Podgorička organizovana grupa NVO.

I ako se TASCO organizacija bavi,  tehničkom pomoći organizacija civilnog društva, nepozivanje jednog dijela Nevladinih organizacija koje su ukazale na korupciju u NVO i zloupotrebe upravo novca gradjana Crne Gore i EU na konferenciji u Bečiće koja se održava danas pod nazivom,, Finansiranje nevladinih organizacija iz javnih fondova u Crnoj Gori“je doprinijelo da organizovana grupa NVO, koja se bavi tim zloupotrebama utiče i sprovodi pored toga i dikriminaciju u cilju revanšizma prema onim NVO koje podržavaju gradjani Crne Gore i koje su prepoznate u oblastima vladavine prava.

NVO su u pismu tražili da im se odgovori da li su Evropski fondovi planirani samo za NVO iz ove organizovane grupe ili mogu na konkursima za raspodelu iz tih fondova da konkurišu i ostale NVO.

Ovo je takodje primjer pokušaja monopola organizovane grupe NVO nad ostalim NVO a što im neće uspijeti jer ostale NVO njih 2000 neće dozvoliti monopolizam ni od koga.

Mi smo svjesni da organizovanoj grupi NVO su problemi nedostatka novca jer se moraju sada plaćati porezi za kupljene stanove,lokale,kuće,djipove,ali žalosno je što u svemu ovome učestvuje jedna organizacija kao što je TASCO.

Obzirom da su organizovanoj grupi NVO prepolovljena sredstva od kancelarije EU za ovu godinu, ova grupa sada napadajući ministarstvo finansija traži da se povećaju sredstva od strane ovog ministarstva,ne interesujući ih što na sjeveru države 70% stanovništva gladuje i što se sjever nalazi u jakom teškoj ekonomskoj situaciji,pa pozivamo ministarstvo finansija da smanji sredstva prema NVO i da ih opredijeli prema sjeveru za otvaranje radnih mjesta,nikako za kupovinu još stanova,lokala,kuća i djipova ili trošenja novca na zabavama po inostranstvu.

Pozivamo predstavnike EU i TASCO organizaciju da preispita njihove zastupnike u Crnoj Gori i njihovo dalje vodjenje ove kancelarije, jer svaki budući rad te kancelarije na ovakvim primjerima diskriminacije i monopola čini rad te kancelarije bezvrijednim a podrška tim ljudima pomaganje u zloupotrebama,diskriminaciji i monopolu.

Pozivamo predstavnike opština i Vlade da bojkotuju konferenciju u Bečiće, koja je počela danas pod nazivom,,Finansiranje nevladinih organizacija iz javnih fondova u Crnoj Gori“ i na taj način daju svoj dorinost protiv diskriminacije kao i PROTIV zloupotreba i korupcije u NVO.

 

Nvo,,Euromost’’

Izvršni direktor

Almer Mekić
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2014-04-10 14:33:14 (Apr 10, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj