Tuzlanski scenario moguć i na sjeveru Crne Gore

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2014-02-07 ob 13:42:44

clip_image002

 

Tuzlanski scenario je moguć i na sjeveru Crne Gore, ako Vlada Crne Gore ne promijeni politiku prema ovom dijelu države obzirom da je ista situacija i na sjeveru,na kojemu je privreda dovedena pred kolapsom,na hiljade gradjana je na birou rada,fabrike su opljačkane i uništene,privatizacija nezakonito sprovedena, bivši radnici i dalje su na ulici traže svoja prava,umjesto da se otvaraju radna mjesta ona se zatvaraju, što govori povećanje broja nezaposlenih na biroima rada,na hiljade mladih je takodje na birou bez ikakva prava za život(samo u Bijelo Polje je na biro rada oko 700 visokoškolaca)iseljavanje i potraga za hlebom se i dalje nastavlja.

EUROMOST1

Takodje dok se najavljuju milionske investicije na jugu, na sjeveru se otpuštaju radnici i gase privatna preduzeća a investitora ni na vidiku,samo obećanja i neformalnih prijateljskih susreta.

U anketi koju je sprovela NVO,,Euromost’’ na 240 ispitanika na sjeveru, skoro svi anketirani su se izjasnili da je sjever Crne Gore zapostavljen naspram južnog dijela,takodje većina anketiranih je za ulazak u EU, ali nije zadovoljna kancelarijom EU u Podgorici, koja je upoznata sa diskriminacijom gradjana ovog dijela države,ali ne želi da reaguje.

Takodje kroz anketu koju smo sproveli većina anketiranih na sjeveru je izrazilia nepovjerenje prema lokalnim parlamentima,što je doprinijelo prevladavanje ličnih interesa odbornika partija na vlasti kao I korupcija medju pojedinim lokalnim opozicionim odbornicima,koji prećutno sve to odobravaju uz odredjene nagrade I razna povlaščenja.

Postavlja se pitanje koliko je dobro opozicionim partijama ići na lokalne izbore bez predhodne reforme u svojim partijama na lokalnom nivou.

Oni koji su sa sjevera i koje su su gradjani na sjeveru izabrali da ih zastupaju u Podgorici dolaskom na funkcije odma zaborave odakle su.

Kako stoje stvari ako se ne popravi trenutno stanje,gradjani na sjeveru imaju samo dvije mogućnosti da traže svoja prava i da ukažu na ovakvo stanje na sjeveru, jedna je kroz bojkot najavljenih lokalnih izbora,a druga je izražavanje nezadovoljstva na ulici.

EUROMOST2

Ova država mora da je svjesna da je gradjanima na sjeveru već dosta svega i da vise sjever nije samo u opštine na sjeveru, on se sada nalazi u svim gradovima ove države i ako se bude digao narod na sjeveru on će se dići u čitavoj državi.

Mladi aktivisti NVO,,Euromost’’ su već na fejsbuk formirali neformalnu grupu pod nazivom ,,grupa za sjever Crne Gore’’koja već broji preko 1300 članova i koja okuplja mlade ljude čije cilj da ukaže na loše stanje mladih na sjeveru.

NVO,,Euromost''

Izvršni direktor

Almer Mekić

aag - celota

 

AAG SODELUJE V FEBRUARJU V AKCIJI “OBJEM TOPLINE”–GLASUJTE ZA NAS – ŠT6

S pomočjo zbranega denarja bomo izvedli akcijo osveščanja otrok o pomembnosti varovanja gozda, spoštovanja gozdnih prebivalcev in postavljanja odnosa do odlaganja in ločevanja odpadkov ter druge akcije za ekološko osveščanje in “PRIHODNOST NAŠIH OTROK”!!!

KAJ SMO MI STORILI KLJUB OPOZORILOM, DA NAŠA RAVNANJA VPLIVAJO NA PODNEBNE SPREMEMBE, SMO OBČUTILI V TEH DNEH. AAG SE JE ŽE PRED LETI ODLOČIL, DA MORE EKO OSVESTITI NAŠE OTROKE, DA NE BODO PONOVILI ISTE NAPAKE KOT JO JE NAREDILA NAŠA GENERACIJA!!!

Povezava;

http://objemtopline.dormeo.net

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2014-02-07 13:42:44 (Feb 07, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj