Pismo g. Janezu Potočniku v zvezi z plinskimi terminali in grožnjami g. Roberrtu Giurastantageju čla

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2010-07-04 ob 13:38:51

clip_image002

GMS: +386 51 311 450, Tel_ +386 4 583 6640

g. Janez Potočnik

European Commission
Rue de la Loi 200
B-1049 Brussels, Belgium

Spoštovani g. Janez Potočnik

Italijansko Kasacijsko sodišče zavrnilo pritožbo Roberrta Giurastanteja člana upravnega odbora mednarodne okoljske organizacije Alpe Adria Green.

Roberrto Giurastante se je pritožil na obsodbo, ker je izrazil osebno mnenje, kar je še vedno žal v demokratični Italiji eden najhujših zločinov, vendar je Kasakcijsko sodišče pritožbo zavrnilo. Osebno mnenje je podal pismeno kot prijavo v kateri je z dokazi navedel, da gradbena špekulacija v miljski občini naredila gradbeno špekulacijo in je po mnenju sodišča očrnil ugled občinske uprave.

To zadevo je zaradi nasprotovanja izgradnje plinskih terminalov v Tržaškem zalivu z strani mednarodne okoljske organizacije Alpe Adria Green ( v Italiji kot AAG Greenaction Transnational) je sodišče obravnavalo prednostno, verjetno zaradi pritiskov Italijanske vlade, da čim prej z Slovenskim privoljenjem prične z izgradnjo tako plinskega terminala v Žavljah ter plinskega terminala na morju z vsemi podmorskimi in kopenskimi plinovodi, kar bi uničilo del turistične ponudbe, ribolov ter zastrupilo ves živelj v tržaškem zalivu zaradi težkih kovin. V tem primeru bo prizadeta tako Slovenska kot Italijanska stran tržaškega zaliva.

Sodni stroški, ki so nastali zaradi te pritožbe znašajo okoli 40.000 evrov, kar pomeni, da bo sodna policija Roberrtu Giurastanteju po vsej verjetnosti zaplenila vse zasebno premoženje in to vse zaradi tega, ker je dokazal in še vedno vsakodnevno dokazuje, da bodo čezmejni vplivi na okolje z izgradnjo teh plinskih terminalov z dograditvijo 7 in 8 pomola v Trstu in 3. pomola v Kopru zdravstveno škodljivi za vse prebivalce, ki živijo na tem področju, ne glede na potek državne meje.

Ustrahovanja, ki jih je deležen Roberrto Giurastante in celotna organizacija AAG s strani sodnih oblasti in invistitorjev v Italiji se stopnjujejo vse od septembra lanskega leta, ko smo javno objavili dokumente o ponaredbah študije vplivov na okolje projekta Gas Natural. Posameznike so začeli tudi javno označevati za teroriste in izdajalce. Potem, ko smo objavili tudi zaupne dokumente o kršitvah zakona Seveso, kljub pritiskom predstavnikov TTRT, naj tega ne naredim, so prešli k dejanjem_ ustrahovanje v mafijskem stilu (odsekana kozličja glava pred vrati stanovanja Roberrta Giurastanteja). Povedati moramo, da se je skupina TTRT čudno pojavila po naših javnih prijavah EU komisiji in komisiji za peticije pri EU parlamentu.

Glede ustrahovanja, ki ga je Roberrto Giurastante prejel, pa je dejstvo, da se preiskave niso nikoli začele, ker jih sploh niso naredili (orožniki, ki so bili za to določeni, so pod vplivom SISMI - vojaška varna služba, popustili). Tržaško sodišče je zahtevalo arhiviranje 14. maja in -glej slučaj- istega dne je kasacijsko sodišče potrdilo obsodbo za kaznivo dejanje osebnega mnenja.

Ukazi, ki so jih dobili, so zelo jasni_ odstraniti Roberrta Giurastanteja, ker je destabilizirajoč element. Imajo ga namreč za tistega, ki navdihuje vse manevre v mednarodni okoljski organizaciji AAG (mislijo, da je strateg). Zelo dobro ga poznajo, ker so njegove pretekle prijave na EU (na pr. tisto o radioloških nevarnostih) povzročile velike težave Italiji. Zato menijo, da bi ga morali absolutno odstraniti iz AAG, ker bi bil zmožen usmerjati celotno organizacijo.

S tem, ko bi ga odstranili, bi zrušili tudi Greenaction in bi tako preprečili pritožbe na TAR (upravno sodišče) proti uplinjevalnikom, ki jih je v Italiji v imenu AAG podal Greenaction. Mislimo, da si bodo sedaj močno prizadevali doseči te zastavljene cilje. Pospešitev začetih procesov je neposreden dokaz tega.

Na žalost moramo priznati, da ne slovenske oblasti, ki so podlegle grožnji o zaustavitvi pričetja gradnje tretjega pomola v Kopru s strani Italije, ne EU komisija za okolje, katera odločno nasprotuje tožbi med dvema državama v EU, delujeta v korist čimprejšnje izgradnje plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, saj zavlačuje tudi z našo pritožbo.

Od Vas g. Janez Potočnik in od celotne komisije zato pričakujemo, odnosno zahtevamo takojšno prednostno obravnavo naše pritožbe glede uplinjevalnikov v Tržaškem zalivu in ukrepanje preko EU na Italijanske oblasti v primeru Roberrta Giurastanteja.

Predsednik Alpe Adria Green

Vojko Bernard

Dostavljeno:

- naslov

- mediji

clip_image004bozza-striscione copia1

Vržena kozja mrhovina pred vrata stanovanja Roberrta Giurastanteja v Trstu, ki je opozorilni znak Italijanske MAFIJE!!!

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2010-07-04 13:38:51 (Jul 04, 2010)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj