PSEVDO IN URADNA ZNANOST

Objavil/a abram1b2 Cej, dne 2017-03-09 ob 09:30:19

Psevdoznanost so znanje, metode, prepričanja ali izvajanje nečesa, za katera se trdi da temeljijo na znanosti ali pa so kot znanstvena prikazana, vendar ne podpirajo znanstvenih metod, nimajo ustreznih dokazov ali pa kakšno drugo pomanjkanje znanstvenega statusa. Izraz prihaja iz grške predpone psevdo- (lažno ali namišljeno) in »znanost«. Prva zabeležena uporaba te besede sega v leto 1843 in sicer jo je uporabil francoski psiholog François Magendie, ki velja za začetnika eksperimentalne psihologije.

Kot poučujejo na nekaterih uvodnih predavanjih o znanosti, je psevdoznanost vsakršna razlaga, ki na površini izgleda znanstveno ali pa predlagatelji takšne ideje trdijo da je znanstvena, čeprav dosledno preizkušanje kaže drugače ali pa je v nasprotju z drugimi osnovnimi koncepti znanstvene metode. Profesor Paul DeHart Hurd pravi, da je velik del pridobivanja znanstvene pismenosti »zmožnost razlikovati znanost od psevdoznanosti, kot so astrologija, posmrtno življenje , mazaštvo, okultizem in vraževerje«.[1]Wikipedija

Znánost (latinsko scientiaznanje) se nanaša na sistematično pridobivanje novega znanja o naravi in spoznanj, pridobljenih na ta način z obstoječim znanjem. Znanstvena metoda temelji na skrbnem opazovanju in preskuševanju teorij s preskusi. Znanost se deli na vede, vede pa na področja (discipline).

Temeljna ali bazična znanost: znanstveniki proučujejo temeljne naravne značilnosti. V času odkritja ti izsledki nimajo nobene uporabne vrednosti.

Uporabna ali aplikativna znanost: izsledki aplikativne znanosti so uporabni v vsakdanjem življenju. Beri dalje na Wikipediji

Že v osnovi je definicaja znanosti -/znanje/ napačna.Ravno tako je po meni napačna delitev znanja na psevdo znanost in uradno znanost.

Smo sposobni razumeti naše znanje kot akumulirano in realizirano razumevanje  in razlage sveta, tako naravoslovnih kot družboslovnih ved.Z delitvijo znanosti  na psevdo in uradno znanost zanikamo celoten spekter človeškega razumevanja sveta.To pomeni da duhovnost in psevdo znanost nista del našega bivanja. S takšno delitvijo pridemo do ugotovitve, da je uradna znanost v bistvu dogmatična.Podobno kot so t.i. verske resnice dogme.V verske resnice se nima nihče pravice mešati. Popolnoma isto je mišljenje in delovanje uradne znanosti. Da ne govorimo o popolnoma napačnem izobraževalnem sistemu.

Kako lahko in kaj je tista podstat, ki uradno znanost opredeljuje kot vsezveličavno razsodnico ? Kaj je znanstveno in kaj psevdo znanstveno ?

Samo  realizirana sposobnost človeškega delovanja, razmišljanja , učenja in iskanja resnic..

Pa  to resnično zadostuje in opravičuje uradno znanost ,da si je ozurpirala status nosilke človeškega razvoja ?

Še zdaleč ne in še milijonkrat ne.!!!

Uradna znanost tako naravoslavna kot družboslovna  ne zmore danes odgovorit na tisoče čisto praktičnih življenjskih vprašanjih. Uradna znanost ne razume, da imamo ljudje kot osebki realiziran časovno omejen in akumuliran brezčasen genom . Beri moj zapis TABULA RASA, da se ne ponavljam.

Naš miselni softer je kot kovanec, ki ima dve plati,časovno omejeno in časovno neomejen genski spomin in um.Danes je komaj 10% naše biti v polju zavednega miselnega procesa in 90% v polju nezavednega Naš hardwer/ psihofizični/  je soodvisen od. cikličnosti EM frekvenc, ki delujejo na našo bit.

V  nađem nezavednem polju je individualiziran celoten brezčasen genski spomin vesoljnega človeštva, do potankosti in v celoti že popisan. Kaj mi odkrivamo in kaj vemo in kdo lahko deli naše življenjskio razmišljane,delovanje na Uradno in Psevdo znanost. ???  Kdo si lahko to privošči v svoji  ošabni nevednosti ?

RAZMISLITE : ALI SMO GENIJI ALI OMEJENCI,KI MISLIJO ;DA SO GENIJI  ! Samo iz tega samozavedanja ne bi nihče smel soditi sočloveka. Mi  nimamo pravega merila, da bi ločili bedaka od modreca.Uradno znanost od psevdoznanosti.

Vse to bi lahko obrazložili zelo enostavno po uradni znanosti: Vsi tisti, ki pišejo in niso slavisti.. so nepismeni.!!?????

Lahko,da sem nepismen, toda pisanje je moja pravica. Razmišljanje in dvomi v uradno znanost so tudi naša pravica.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
abram1b2 Cej
0
Mar 10, 2017
haapy yack :)
Če se osredotočiš na zadnji odstavek ,bi lahko vrinil Prešerna.:)D
#2
haapy yack
0
Mar 10, 2017
hoj
Al pa kot je rekel Francl Prešernov. Le čevlje sodi naj kopitar.
figulefagulepres
čaobao
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-03-09 09:30:19 (Mar 09, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
PANGEA ?
IMAM PROBLEM
ZA NARODNI BLAGOR
EVOLUCIJA HOMO SAPIENSA ????
ENERGIJA UTIRJENIH MAGNETNIH POLJ
ZAJEDAVCI ?
DEMOKRACIJA, KI SMO JO IZGUBILI
VODA NA MARSU
ZEMLJA JE GEODINAMO
UMETNA MATERNICA -ADITI NEVIDNA MATI ?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Oglasi

notranja nadzorna kamera vam omogoča, da lahko na daljavo spremljate dogajanje v vaših prostorih. zaznava tudi gibanje v prostoru in vas na to opozori. več o wifi kameri: https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/notranja-nadzorna-wifi-kamera-a1-smart-home

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: Pokličite za ceno

vitamin c  najbolj pripomore k izboljšanem delovanju imunskega sistema in zato je zelo pomemben za človeško telo, da ga ima dovolj. v kolikor ga ne zaužijemo dovolj s prehrano je pomembno, da ga absorbiramo preko prehranskih dopolnil. 

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 26 €

google oglaševanje vam omogoča, da z google adwords povečate samo prodajo in obisk vaše spletne strani. skupaj analiziramo in določimo cilje pri prodaji. več o samem oglaševanju najdete na spletni strani: https://adwords.dominatus.si/google-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

6821.) veliki jože - vladimir nazor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

3895.) galeb - jonatan livingston  - richard bach

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

430.) ti bodi moj vodnik - jože urbanija limbarski

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

2087.) razmerja črtice - viktor gregorač

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2065.) ograd - janez jalen

Kategorija: Kulinarika

Cena: 14.99 €

639.) radoživa špela - erna svet

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

7730.) priznanje - john grisham

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7729.) senca - robert harris

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7728.) 19 reologija živil

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj