BOŽIČ

Objavil/a abram1b2 Cej, dne 2016-12-23 ob 10:40:11

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/12/23/publishwall_1482485705_7637666.jpgValvasorjevi koledniki so še imeli smisel v času brez elektrike.

Vsa čarobnost božiča je v zimskem solsticiju, ko se dnevna svetloba podaljša.Ta naravni pojav so praznovali naši predniki že pred tisoči leti, ko so bili še v živalske  kože odeti , s kamnitim orodjem v roki in lokom na ramenih..Danes govorimo o čarobnem času. V čem je čar podaljšanega dne?

Družina ki se ne razume vsak dan, ne zmore v enem prazničnrem dnevu zakrpati vseh nesoglasji, ki jih živi vsakodnevno.

Odtujenosti med ljudmi ne more odpraviti en samcat dan. Lačnim, trpečim, izgubjenim, bolnim en samcat dan ne more povrniti upanja v boljše življenje.

Kaj torej praznujemo za božiča?  Ali nismo še prerasli svojih prednikov ? Še vedno verjamemo ,da bo podaljšana dnevna svetloba spremenila naš način življenja, v času ko  lahko že sami podaljšamo svetlobo v bivalnih prostorih in zunaj po lastni želji. Naši predniki v jamah in še dobrih 140 let nazaj so se lahko veselili podaljšanega dne in dvig Sonca na obzorju. Čemu se mi veselimo? 

Ali smo spremenili ta naravni dogodek, v nekaj popolnoma absurdnega, v čas kjer lahko izživljamo svojo potrošniško nagnjenje, razsipnost in svoj ego, češ mi imamo in lahko. Pa je res tako? Resnično lahko izživimo sami sebe v enem dnevu? Pokrpamo razljahljane družinske vezi ? Premalo vsakodnevne ljubezni in razumevanja ? Kaj ni to naša igra,ki jo vse bolj naučeni in zaslepljeni z bliščem,ki si ga sami pripravimo pokrijemo vse tegobe današnji in lastnih  dni?

RKC je ta naravni dogodek z rojstvom Jezusa Kristusa lahko pred 2000 leti še spremenila v čudež.  Danes je čudež samo še človek sam.!!!

Čas bi že bil,da  prenehamo namerno slepiti sami sebe z nekim naravnim dogotkom,ki ga v popolnosti razumemo. Smo res tako naivni,da še vedno slepimo sami sebe? Ali potrebujemo slepilo,da lahko igramo veselje, ki ga vsakodnevno težko opazimo in ob skrbeh pozabimo ?  Mogoče iščemo surogat,ki nam bi poboljšal okus življenjske realnosti, pa je žal  ne bo,ker jo ne more.. Bežanje pred samim seboj še nikogar ni osrečilo in ravno to najbolj  počnemo ob božičnem času.

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
18
haapy yack
0
Dec 26, 2016
hoj
Bss De Rothschild ‏@BssDeRothschild 16h16 hours ago

Its going to be a frightfully dismal year for US in 2017. No jobs, hyperinflation, more debt & impeachment. Merry Christmas you fools!
čao
#18
abram1b2 Cej
0
Dec 25, 2016
Azra
Čestitke vnuku.Tudi midva z ženo sva imala včeraj in predvčerajšnjim vnukinjo. Ljudje so dojeli,da lahko, če že je določen praznik, praznujejo z manj evforije.Dan bo pač daljši. Zategovanje pasu bo ostalo vsem,razen prisklednikom ne.
#17
Zim Zelen
0
Dec 25, 2016
Saj je z vsemi prazniki isto. Norija za trgovce z novci in histerija kot pred potopom.
Kdor zmore to gledati od strani, da ne podleže paniki, lahko uživa v atmosferi bližajoče se pomladi.☼
#16
Azra .
0
Dec 25, 2016
Abram, pri nas smo danes praznovali rojstni dan mojega vnučka, tako kot vsako leto na ta dan.
Božič pravzaprav ne praznujemo.
Sem bila pa danes okrog 11.dopoldan v trgovini in sem bila prav presenečena, ker je bila skoraj prazna, skoraj nobenih ljudi oz. zelo malo.
Ne vem ali so res že vse prej nakupili, ali počasi prihajajo k pameti.
#15
Taja in ...
0
Dec 24, 2016
Res. Iluzija je vedno iluzija, a senca lahko v njej postane pomembnejša od samega predmeta.
Zato.

#14
abram1b2 Cej
0
Dec 23, 2016
Andrej:)*
Hvala za tvoj smiselen komentar. Tvoje stališče in opažanja so poponoma na mestu.:)* Danes je znost v službi kapitala in nam laže in nas zavaja. V resnici gre v smeri postopnega uničevanja populacije po naročilu kapitala.
#13
Andrej
0
Dec 23, 2016

Tisti kateri se je naveličali naravnega cikla (Božiča), ima možnost odpotovat na sintetični Mars. Nenamerno oziroma radi plačujemo za stimulanse. Naprimer financiramo razne lažne agencije tipo Nasa.
Okoli 200.000 se jih je prijavilo in plačalo. Zdravstveni pregled za potovanje po vesolju so opravili preko spleta.
Unicef, finaciramo že od prejšnega tisočletja. Žal brezuspešno. Lakota, bolezni, revščina, ni izkoreninjena.
Ena organizacija ne zna niti na luno stopit in prodaja potovanja na Mars ta druga namerno ne izkorenini naštete dejavnike, z namenom da bi lahko lagodno živela še leta od naših "kvazi dobrosrčnih namer"
Večina so ista banda, katera nas vrti okoli njihove osi.

#12
abram1b2 Cej
0
Dec 23, 2016
Haapy yack
Vključi še namerno plenjenje državnih organov, financarjev in podobnih parazitov,ki jih je vsak dan več.:)*
#11
haapy yack
0
Dec 23, 2016
hoj
Ja. Trenutn je važan sam ena stvarca. Velika večina človkov, ne ve kako deluje denar, zadolževanje, davki in centralne banke in zaradi tega se ne zavedajo da se jim vse to dogaja namerno.
čao
#10
abram1b2 Cej
1
Dec 23, 2016
Lara
To je bistvo vsega :)*
#9
Lara Arh
0
Dec 23, 2016
bistveno, da se sami razumemo :D :D :D
#8
abram1b2 Cej
1
Dec 23, 2016
Lara
To vem, da razumeš sama sebi in to mi je tudi všeč pri tebi.:)*
#7
Lara Arh
0
Dec 23, 2016
Ni tu nobenega razumevanja. Razumem samo sebe. Moj PW prečekiraj ;)
#6
haapy yack
1
Dec 23, 2016
hoj
Veselite se. V ponedeljek boš doma. Škoda, da ni božič na pondelk, pa bi bli še v tork doma. Nov let pa pride na nedeljo in evo spet bo pondelk frej. veselite se prostih dni. 2017. bo deset delovnih dni frej. Hura. Veselite se že letos. kar lahko storiš danes ne čakaj na jutri.
čao
#5
abram1b2 Cej
1
Dec 23, 2016
Hvala Lara za razumevanje :)*
#4
Lara Arh
0
Dec 23, 2016
Tako je. Slepilo. Nič drugega. ;)
#3
abram1b2 Cej
0
Dec 23, 2016
Hvala za tole yack :)*
#2
haapy yack
2
Dec 23, 2016
hoj
https://www.youtube.com/watch?v=ofgHjgTgQT4

Djeda mraz pogino u Bosni - YouTube

Omer Nadarević - omčo Šećo Alimanović - šećo Muho Alimanović Kamera i montaža: Šeherzad Šarić - šeki
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-12-23 10:40:11 (Dec 23, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
KOGA LAHKO SPOŠTUJE OBIČAJEN SLOVENEC ?
SMO MI POTOMCI NEZEMLJANOV IZGNANIH IZ RAJA ?*
VESOLJNA GEOMETRIJA
SINTROPIJA- Fizika Andreja Detele
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

vsak problem, ki ga občutimo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah,sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. tako lahko odreagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno, arogantno in agresivno. lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, drugič spet se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju in kljubujemo brez pravega razloga. do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot težko in depresivno. počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, v najbolj skrajni obliki se to izraža kot fanatizem. v astrologiji so negativna čustvena stanja opisana z medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. v energijski astrologiji energijsko anatomijo opisuje 7 telesnih čaker, ki so razporejene vzdolž hrbtenice, glavnega telesnega meridiana, in 3 izventelesne čakre vnašem eteričnem telesu. njihova naloga je, da zagotavljajo dovajanje energije za nemoteno delovanje vitalnih funkcij in telesnih organov, s katerimi so povezani in nemoten pretok energije po telesu. energijska astrologija človeka obravnava celostno, kot duhovno, čustveno, mentalno in telesno bitje, ki živi povezan z drugimi v socialni mreži – torej tudi kot socialno bitje. če se na kateremkoli področju življenja soočamo s težavami, ki jih ne zmoremo obvladovati, to kaže na energijsko neravnovesje v nas samih.   več informacij: http://astrohealing.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj