Članek
Pismo Miru Cerar
Objavljeno Dec 24, 2016

Gospod Miro Cerar, predsednik vlade R Slovenije!

Čez slaba dva meseca bom star 51 let in pri teh letih ugotavljam, da postajam vedno bolj radoveden. Vem, da radovednost ni lepa čednost, vendar mene že nekaj časa razganja nekoliko drugačna radovednost. Poraja se mi vrsto vprašanj, na katera pa žal ne dobim pravih odgovorov. Zato sem tako radoveden, kdo je tisti junak, ki mi bo odgovoril na vse to, kar mene zanima. Lansko leto sem volil vas in vašo stranko izključno zato, ker sem si želel novih obrazov v slovenski politiki, ki bodo zajeli nov veter, vas pa sem kot izkušenega in cenjenega pravnika videl kot osebo, ki razume in obvlada politično in gospodarsko situacijo in ima prave cilje za izstop države iz te katastrofalne situacije. Po dveh letih vašega vladanja pa mislim, da je čas, da potešite to mojo radovednost in mi odgovorite na nekatera moja vprašanja.

Na podlagi 3. člena ustave R Slovenije ( ki pravi, da je Slovenija država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe in da ima v Sloveniji oblast ljudstvo, katero jo državljanke in državljani izvršujejo neposredno in z volitvami ), ste mi dolžni dati odgovore na ta vprašanja in mislim, da bodo potešili radovednost tudi vseh ostalih državljanov naše države.

V osnovi sem radoveden, kdo je dovolil, da naša država pade v takšen kaos, brezno korupcije, mafijskega kriminala, klientelizma, nepotizma in kako je mogoče, da so posamezniki in organizirane združbe skoraj popolnoma izropali državo. Po eni strani so se organi pregona vsa ta leta vehementno hvalili s svojimi uspehi, medtem ko jim je nekdo ropal in uničil celotno državo. Radoveden sem, zakaj se vseh teh oseb, ki so povečini znane, ne procesuira po veljavni zakonodaji in se jim ne odvzame protizakonito pridobljeno premoženje? Dosedanji sodni procesi so le slepilo in krinka za nas  državljane, saj še slep človek vidi, da dodane vrednosti od vsega tega ni.

Vem, na to boste dejali, da se je vse dogajalo pred vašim nastopom mandata, da vpliva na to niste imeli in da se zelo trudite na tem področju,  kar vam tudi štejem kot olajševalno okoliščino, upam pa, da boste odločno in zanesljivo potešili mojo radovednost na naslednja vprašanja.

V zadnjem letu se sprašujem, zakaj je potrebno prodajati vsa ta paradna slovenska podjetja? Berem članke, prispevke, uradna obvestila, naznanila, komentarje posameznikov, pa še vedno nimam odgovora na to. Ker se je prodaja Merkatorja, Žita, Telekoma ipd. zgodila v vašem mandatu, ste vi najbolj kompetentni, da podate pravi odgovor, zakaj se to dogaja. Predvsem bi želel, da nam na čimbolj poljuden način, da ga bomo razumeli vsi državljani Slovenije obrazložite, zakaj se prodajajo ta podjetja! In prosim, če je le možno brez ovinkarjenja, slepomišenja, karikiranja, zavajanja, laganja, temveč želim čisto resnico, če je le možno. Ker se te prodaje že izvajajo, smatram, da imate kot predsednik vlade do te problematike ustvarjeno in zasidrano stališče, ki ga ne more ovreči nikakršno nasprotovanje. Prosim, da mi/nam to vaše stališče prezentirate in me/nas prepričate, da je tako edino prav in drugače ne gre. Glede na različne teze o prodaji kronskih slovenskih podjetij, ki se pojavljajo, smo državljani zelo zaskrbljeni, veliko se že govori o črnih scenarijih, vstajah, revoluciji in stanje med Slovenci postaja vedno bolj kaotično in napeto. Sam osebno sem mišljenja, da nas je politika v preteklih letih in desetletjih tako močno zunanje zadolžila, da se več ne da pobrati in je edina rešitev, seveda pod pritiski upnikov, prodaja slovenskega premoženja in vi sedaj samo izvršujete ukaze od zunaj. Upam, da me boste demantirali in mi osvetlili obzorje z vašim odgovorom, ki bo pozitiven. Res sem radoveden, ali vse te prodaje pomenijo za Slovenijo del izhoda iz krize, zmanjšanje brezposelnosti, povečanje BDP, zagon gospodarstva? Z nestrpnostjo pričakujem vaš odgovor, ki bo upam potešil mojo radovednost, pa upam, da vas ne bo motilo, da takšen odgovor dajete samo enemu državljanu naše države...ne, dali ga boste celotni Sloveniji, vsem, ki ga pričakujejo in ga potrebujejo, z njim boste tudi potrdili svojo kredibilnost in zaupanje vseh, ki smo vas volili in vam zaupali vodenje naše države ter posledično tudi vodenje naših življenj.

Na koncu pa vas pozivam k še enemu humanemu dejanju, kajti z njim boste vsaj delno pozitivno vplivali na stanje, ki so ga pretežno povzročili vsi vaši politični predhodniki.

V Mariboru smo ponosni na gospoda Borisa Krabonjo, profesorja na srednji ekonomski šoli, ki pa je hkrati in prvenstveno človekoljub, humanitarec, katerega se vsi lačni, ki so brez sredstev za preživljanje in ki živijo človeka nedostojno življenje, dotaknejo v dno srca. Ustanovil je humanitarno društvo "Upornik", skupaj z njegovimi prostovoljci pa delujejo izključno na podlagi donacij vseh nas, ki še lahko pomagamo sočloveku. Gospod Krabonja in njegova ekipa so trenutno nekaj najlepšega in najboljšega, kar se je lahko zgodilo v Sloveniji. Smatram, da iz opisanega lahko razberete, kam merim. Tako je, pozivam vas, da tudi vi, po svojih zmožnostih donirate v sklad humanitarnega društva Žvižgač in verjemite, da boste s tem humanim dejanjem zagotovo pomagali nekomu, ki je te pomoči še kako potreben. Pa to še ni vse, pričakujem, oziroma želim, da k temu dejanju pozovete v parlamentu vse poslance in ostale politične subjekte, da po svojih zmožnostih storijo enako. S tem boste vsi vi, ki smo vas volili in vam zaupali vodenje in upravljanje države, pokazali, da vam je mar za malega človeka, ki je v današnji težki situaciji pomoči potreben in nima takšnih možnosti za človeka dostojno življenje, kot marsikdo od vas. Donacije lahko nakažete na njihov TRR in brez skrbi, vaše donacije bodo zagotovo prišle v prave roke.

Ali bo doktor etike in morale odgovoril na zgornja vprašanja? Močno dvomim, za 75 milijard € slovenskih državljanov, ki se nahajajo na njihovih računih na eksotičnih otočjih je že izjavil, da je ta denar izgubljen in da si vlada ne bo prizadevala dobiti tega denarja nazaj. Zakaj je kaj takega izjavil? iz preprostega razloga, ker so ravno ti gospodje financirali njegovo predvolilno kampanjo, ne pozabimo, da je g. Cerar v Murglah sosed vrtnega palčka preko katerega poteka vsa kramarska politika. G. Cerarja sem večkrat javno pozval, naj odstopi s položaja; http://www.publishwall.si/stoychi./post/120416/miro-cerar-odstopite-takoj medtem, ko ste vi volili g. Cerarja sem jaz javno pozival ljudi naj ne volijo Cerarja in pojasnil zakaj; http://www.publishwall.si/stoychi./post/106400/zakaj-ne-voliti-parlamentarnih-strank žal je g Cerar samo lutka korporacijskih gospodarjev in počne vse, kar mu je ukazano. Že večkrat je dokazal, da mu je do malega človeka toliko kot do lanskega snega. Seveda pa ima kot vsak človek možnost, da se popravi, v kar pa sam močno dvomim. lp