Članek
Poroka brez stresa
Objavljeno Aug 18, 2015

Organizacija poroke je lahko zelo zabavna tako za nevesto kot ženina, a najpogosteje več dela pade na ramena ženskega spola. Naj bo priprava čim manj stresna.

Čeprav se na prvi pogled načrtovanje ne zdi zapleteno, kljub temu zahteva veliko energije in vloženega truda. Za nekatere neveste organizacija poroke postane ena in edina zaposlitev, ki popolnoma prevzame njihovo življenje in prav ves prosti čas. Da bi se temu izognili, predvsem pa brez napetosti in prepirov pripravili svojo popolno poroko, imamo za vas kup pametnih nasvetov.

Bodite zvesti svojemu slogu

Če si želite zasebno poroko in niste tip za razkošne ceremonije in večdnevna slavja, potem nima smisla, da bi se zdaj morali spremeniti. Če želite poroko na točno določen način in v določenem slogu, jo tudi naredite takšno! Najlepše poroke so tiste, ki odražajo slog in osebnost ženina in neveste.

Bodite razumni z denarjem

Načrtovanje poroke začnite z določitvijo proračuna – realnega in z morebitnim odstopanjem. Postavita si vprašanja: brez česa res ne moreva? Kaj si res želiva? So tisti konfeti res nujni? Ne dovolite si, da padete v razmišljanje, da se poroka zgodi le enkrat v življenju in zato ne smete varčevati. Seveda pa to ne pomeni, da si ne smeta privoščiti nič ekstravagance – če imata veliko željo, si jo uresničita.

Bodite odprti za ideje in nasvete

Vprašajte pred kratkim poročena prijatelja ali sorodnika, kaj bi onadva naredila drugače, če bi zopet organizirala svojo poroko. Učite se iz njihovih napak in dobrih odločitev.

Neveste, sprejmite pomoč!

V organizacijo poroko vključite svojega zaročenca, mamo, sestre, priče, bližnje prijatelje … in si razdelite naloge in obveznosti. Tudi če vam nekdo ponudi le ramo v oporo, ko se kakšen načrt poruši, bo velikokrat vredno več kot pa velika usluga.

Sprostite se

Ne dovolite, da bi organizacija poroke zavzela prevelik del vašega življenja. Prav tako ne dovolite, da bi se vajini pogovori osredotočili le na teme, povezane s poroko. To lahko prinese le prepire, zaradi katerih bosta še bolj napeta.

Pričakujte nepričakovano

Obstaja možnost, da ne bo šlo vse tako, kot ste načrtovali, morda se bo kaj izjalovilo ravno na poročni dan – a nihče, v to smo prepričani, tega ne bo opazil. Vaši povabljenci se bodo poroke udeležili zato, da z vama proslavijo, ne pa, da bi preučevali morebitne napake ali nesreče. Zato uživajte!

Fotografija: Depositphotos

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2195230/10-reasons-NEVER-married--Online-presenter-taking-web-storm-offers-unique-wisdom-getting-wed.html

Poroka kot jo poznamo UBIJe STRAST...LJUBEZEN in SPOŠTOVANJE. Je Dejanje s katerim se PRISTEN ODNOS ZAMEGLI in PREKINE Individualna RAST OBEH "vpletenih" v to BEDASTOČO nekega Barbarskega Sveta kjer so Odnosi REGULIRANI "(po zakonu in Tradiciji) Je Ritual v katerega se je najprej vmešala Cerkev nato še država.. S tem Ritualom Moški in Ženska ZABETONIRATA OVIRO ali PREPREKO v Njun Odnos.. Tak Odnos NIKOLI NE More Biti PRISTEN... Sklenitev ZVEZE je STROOOOGO INTIMNO DEJANJE pri katerem bi smela biti prisotna LE in SAMO "Zavezanca"....in pri tem opraviti SVOJEVRSTEN OBRED za katerega NE VE NIHČE DRUG kot le ONADVA... Takrat OBRED IMA ..POMEN, VREDNOST in tudi DEJANSKO v STVARNOSTI ...ta par tudi POVEZUJE.. dokler pa je poroka le CIRKUS TOČKA pa je VSAKA tudi ABSOLUTNO BREZ VREDNOSTI...oz. ..še več... IZJEMNO GLOBOKO ŠKODLJIVA za "poročena".. Tovrstne Poroke so BURLESKA za NAIVNE POTROŠNIKE, ki so izgubili ČUT do ŽIVLJENJA in s tem PRISTNO Ljubezen