Članek
JIM GRE ZA DENAR?
Objavljeno Aug 30, 2014
JIM GRE ZA DENAR?
Meščevi le navidezni socialisti?
Objavljeno: 23.08.2014 21:05Posodobljeno: 23.08.2014 21:06
Avtor: A. K.
Dokumenti razkrivajo klavrno finančno in organizacijsko stanje v stranki.
Razočarani člani za klavrno stanje v stranki obtožujejo vodstvo stranke z Luko Mescem na čelu. Foto: Blaž Samec/Delo

Razočarani člani za klavrno stanje v stranki obtožujejo vodstvo stranke z Luko Mescem na čelu.

LJUBLJANA – Čeprav so se julija na volitvah veselili preboja v parlament, je stanje v koaliciji strank Združena levica (ZL) menda alarmantno. To razkrivajo dokumenti, ki jih je poslal eden izmed članov IDS (Iniciative za demokratični socializem) in ki razkrivajo klavrno finančno in organizacijsko stanje v stranki.

Potrebovali so partnerje

Pisci dokumenta so razkrili, da so na volitve odšli z namenom, da prevzamejo oblast na levici in postanejo edini glasniki delavskega razreda, a so zaradi svoje šibkosti potrebovali partnerje, kar je na koncu vodilo do sodelovanja s TRS in DSD. Zaradi tega sodelovanja je v IDS prišlo do splošne demoralizacije članstva in razglašenosti pri delovanju skupine, poročaSvet24.

Imeli manj kot 1000 evrov

Menda stranka po treh mesecih od nastanka ni imela tajnika, generalni sekretariat pa ni deloval, kot bi moral. Krivec za to naj bi bilo pomanjkanje kadra, stranka pa je tudi brez virov financiranja. Skupaj naj bi imeli manj kot 1000 evrov finančnih sredstev.

Člani odrezani od vsega

Razočarani člani za klavrno stanje v stranki obtožujejo vodstvo stranke z Luko Mescem na čelu, in če do sprememb ne bo prišlo, bo po njihovih besedah stranka dokončno potonila. »Skrb vzbujajoče je, da ima vse niti v rokah ozka skupina ljudi, zapisniki stranke so pod ključem, tako da smo člani odrezani od vsega. Pravzaprav niti ne vemo, kaj se v stranki dogaja,« je povedal član, ki pa ni želel biti imenovan.