Članek
Izdelava spletnih strani WordPress
Objavljeno Jul 19, 2018

Izdelava spletnih strani WordPress

Se zanimate za izdelavo spletnih strani WordPress, ampak ne poznate prednosti in slabosti?

V tem zamisu, bomo za vas predstavili glavne prednosti in slabosti izdelave spletnih strani WordPress. Wordpress je eden izmed glavnih vmesnikov za urejanje in izdelavo spletnih strani. Prevzel je vodilno vlogo od nekoč najbolj razširjene Joomle, v kateri se spletne strani praktično ne izdelujejo več.

V kolkor se odločite za izdelavo spletnih strani WordPress boste kasneje, pri dodajanju novic, blog zapisov ali spremembi teksta na strani, to lahko naredili na zelo preprost in enostaven način. Prav zaradi tega je WordPress tako popularen. Upravlanje z njim ne bo pretežko za prav nebeno tajnico oz. usložbenca v podjetju, ki ni napreden uporabnik spletna.

Naslednja prednost, ki jo je potrebno pri izdelavi spletnih strani WordPress izpostaviti je vsekakor nižja cena izdelave spletne strani. Podjetje, ki vam bo spletno stran izdelalo, bo največkrat prav s pomočjo wordpressa porabilo manj delavnih ur. Kar posledično vpliva na ceno projekta.

Tretja svat, ki jo podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani WordPress obožujejo, je uporaba vtičnikov. Večina vtičnikov se lahko dobi popolnoma brezplačno. Za specifične in zahtevnejše, pa je potrebno odšteti zgolj par 10 evrov. Čas, ki ga prihranite pri izdelavi pa se lahko šteje v urah.

Tako kot vsaka stvar, ima tudi ta sistem določene slabosti. Ena izmed teh je vsekakor potreba po sprotnem posodablanju vtičnikov, teme in ostalih dodatkov na sami spletni strani. 

Pred samo vgradnjo je potrebno delovanje različnih vtičnikov in teme skrbno preveriti, saj lahko hitro pride do manjših napak, ki se bodo poznale na delovanju spletne strani.

V začetku našega članka, smo na ključno besedo izdelava spletnih strani WordPress prilepili naš članek, ki natančno opisuje to zanimivo tematiko. Prav tako smo se osredotočili na nekaj osnovnih stvari, ki jih je pri izdelavi strani potrebno znati. V kolikor se za izdelavo spletnih strani WordPress zanimate v lastni režuji smo za vas pripravili nekaj zanimivih osnovnih navodil.

Za začetek potrebujete svojo domeno in gostovanje spletne strani. Izberite želenega ponudnika in pri njemu zakupite oboje hkrati. Cena za gostovanje spletne strani in domeno bo v prvem letu znašala okoli 40 €. Odvisno seveda od tega kakšno spletno stran boste imeli. V kolikor boste imeli veliko vsebine, blog ali videoposnetke, boste pred izdelavo spletnih strani WordPress morali zakupiti nekoliko večji server. Velikost njega lahko seveda spreminjate spreminjate, ko je stran že postavljena.

Predlagamo vam zakup serverja, kjer uporabljajo cPanel gostovanje. Preko njega boste lahko hitro in uspešno uredili vse potrebne stvari, kot je npr. SSL certifikat, dostop do baze in podatkov, redirecte...

V začetku je potrebo namestiti WordPress. Izpolnite nekaj onsnovnih informacij o strani. Označite ali imate SSL certifikat, določite uporabniško ime in geslo, jezik... Izdelavo spletne strani WordPress boste lahko začeli že v nekaj trenutkih.

Pri izdelavi spletne strani WordPress vam predlagamo, da zakupite temo, ki vam najbolj ustreza. Pri tem bodite pozorni, da kupite takšno temo, ki je najprimernejša za vašo tematiko in ima veliko dobrih ocen.

Ko imate dodano in inštalirano temo, lahko nadaljujete z izdelavo spletne strani WordPress na področju pluginov. Predlagmo, da dodate vtičnike, ki vam bodo pomagali pri izdelavi spletne strani WordPress. Za optimizacijo spletne strani vam priporočamo uporabo vtičnika yoast. Gre za brezplačen vtičnik, ki ga lahko po potrebi nadgradite v plačljivo verzijo. Prepričani smo, da brezplačan verzija zadostuje za srednje velike spletne strani.

Za vse, ki si želite imeti več jezično spletno stran vam pri začetku izdelave spletnih strani WordPress predlagamo zakup vtičnika WPML. Cena vtičnika je relativno visoka. V kolikor potrebujete ta vtičnih, nas lahko kontaktirate, saj imamo v našem podjetju možnost cenejšega nakupa.

Za izdelavo spletne strani WordPress obstaja še veliko zanimivih in dobrih vtičnikov. Glede na vaše želje vam predlagamo, da izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

Mi pa se bomo osredotočili na naslednjo pomembno stvar. V nastavitvah lahko uredite nekatere pomembne stvari. Določite lahko katera stran bo prikazana kot naslovna in katera kot blog. Prav tako določite na kakšen način se bodo prikazovali URL naslovi pri objavah za blog.

Ko uredite osnovne stvati, se pred začetkom izdelave spletne strani WordPress osredotočite na vse slike in filmčke, ki jih boste na stran vnesli. Tako ne boste tekom izdelave nalagali različnih slik. Za optimizacijo spletne strani je pomembna tudi hitrost nalaganja. Prevelike slike, lahko spletno stran upočasnijo. Zato vam predlagamo uporabo vtičnika WPSMUSH. Velikost vaših slik se bo tako avtomatsko zmanjšala, kar vam bo zagotovilo, da se bo vaša spletna stran naložila hitreje. Posedično bo tudi uporabniška izkušnja veliko boljša, kar je v današnjem času izredno pomembno.

Sedaj smo prišli do točke, kjer se pri izdelavi spletne strani WordPress lahko posvetimo izdelave posameznih strani. Glede na temo, ki ste jo izbrali imate različne "builderje" preko katerih boste "gradili" svojo spletno stran.

Ko bo ste dosegli želeno verzijo vam predlagamo, da na stran dodate tudi kakšen članek. To lahko naredite po praktično identičnem postopku, kakor pri dodajanju strani.

Pri izdelavi spletnih strani WordPress je priporočljivo osnovno razumevanje programiranja, html kode in CSS-a. V kolikor želite, da je vaša spletna stran kvalitetnega videza, prilagojena mobilnim napravam in ima rezponsive disagne, pa vam predlagamo, da se obrnete na podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani WordPress.

V kolikor boste imeli na tem področju ali na področju optimizacije spletnih strani, kakršnokoli vprašanje, smo vam v podjetju Web Center vedno na voljo, da vam priskočimo na pomoč.

Vabimo vas, da si ogledate tudi naš blog in si ogledate rezultate našega dela!