NUJNO PREBERITE, VSI TISTI, KI IMATE PROBLEME S HOJSEM!!

Objavil/a Vlatka Kozlovič, dne 2015-02-05 ob 01:05:46

Pri nas je tudi bil pred kakšnim letom, letom in pol.

Prišel rubit, v sredo popoldne, v vrednosti 320 €, od tega jih je takoj želel imeti 200, za dolg banki, ki je znašal 80 €.

"Moral" je pofotkati sinovo sobo, ki je bil dolžnik banki, in kopalnico.

Sem mu ponudila svoje slike, a jih ni hotel. (Bila sem prestrašena.)

Me je prepričeval, naj si sposodim 200 €, a sem mu lepo povedala, da nimam od koga si sposoditi. In je odgovoril, če ne bom (jaz) do petka zrihtala denarja, da bo prišel s ključavničarjem in vdrl v hišo.

No, da znamo v določenih trenutkih ohraniti mirno kri, je zelo pomembno.

Ko je odšel, oz.sta s sodelavcem odšla, sem poklicala na "pravi" naslov, in vprašala, kaj mi je storiti ob taki zadevi.

In odgovor se je glasil: izvršitelj mora imeti sodno odredbo. Iz sodišča.

SODNO ODREDBO!

Brez sodne odredbe ga niste niti dolžni spustiti v hišo.

Običajno izvršitelji nimajo sodne odredbe, ker to stane več kot običajno sam dolg dolžnika.

Firme se poslužujejo izvršiteljev, da jim ni treba skozi sodne mline, ker to stane denarja in časa.

ZATO, KDORKOLI IMA OPRAVKA Z IZVRŠITELJI, NAJ OD NJEGA ZAHTEVA SODNO ODREDBO!

To je po zakonu.

P.S.

Kar se mi je zgodilo, in na podlagi odgovora, ki sem ga dobila iz pravega naslova, sem to še isti dan napisala na internet. Povezavo poslala Hojsu preko sms-ja, in v petek, niti svetek, ni več bilo glasu od njega.

Sinu so s sodišča kakšnega pol leta kasneje poslali, da tožnik odstopa od zahtevka. (Banka je odstopila od tistih 80-tih €, ki jih, resnici na ljubo, niti bil dolžan, saj je imel brezplačen račun, ker je bil dijak. Nabrali so se mu samo stroški vodenja računa.)

P.S.1

Če se ne bi pozanimala na pravem naslovu in če bi podlegla ustrahovanju Hojsa, bi bila ob 200 €. Za prazen nič.

Zato, zahtevajte od njega, da vam pokaže SODNO ODREDBO, preden se sploh začnete pogovarjati z njim.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
61
Vlatka Kozlovič
0
May 14, 2015
Kaj se sedaj dogaja v vezi Hojsa? Nisem na tekočem, a mi lahko kdo to pove?
#61
Vlatka Kozlovič
0
Mar 11, 2015
In menda so Hojsa razkrinkali?
#60
Vlatka Kozlovič
0
Mar 05, 2015
histarat,

ne vem, kdo je omenjena gospa.

Lahko kja napišeš?
#59
Vlatka Kozlovič
0
Mar 05, 2015
histarat,

a ni tako?
#58
histarat
0
Mar 05, 2015
Baje se omenja tudi Mihaelo Gabrovec pri Hojsu ?
#57
histarat
0
Mar 05, 2015
a
#56
Vlatka Kozlovič
1
Mar 04, 2015
SOGOVORNIK;

rubežu se želijo izogniti samo tisti, ki so pokradli milione. Nikoli mali ljudje!!
#55
SOGOVORNIK
0
Mar 04, 2015

Zgodbe rubežnikov: tragedije, drame, kriminalke

Božena Križnik, gospodarstvo
sob, 28.04.2012, 09:00

Človek bi sklepal, da v času poglabljanja gospodarske krize, brezposelnosti in revščine ter čedalje večje plačilne nediscipline tudi število izvršb – to so procesna in materialna dejanja, urejena v zakonu o izvršbi in zavarovanju, ki nevestnega dolžnika prisilijo k izpolnitvi obveznosti – sorazmerno narašča. A statistika tega ne potrjuje. Nenazadnje tudi zato, ker uvedba stečaja in prisilne poravnave (ti pa se množijo) prekine postopek izvršbe. Pospešeno raste tudi obseg osebnih stečajev, tako da se tudi postopki zoper fizične osebe začasno ustavljajo.

V Sloveniji deluje 45 izvršiteljev. To so osebe z javnimi pooblastili, ki neposredno opravljajo dejanja izvršbe ali zavarovanja, kot jih predpisuje pravilnik o opravljanju službe izvršitelja. Poslujejo kot samostojni podjetniki, plačani pa so po pravilniku, ki ga predpiše minister za pravosodje. Presenetljivo je, da je dela premalo za vse in nekateri, zlasti izvršitelji na podeželju, težko preživijo. Zato postaja tekma za posel neusmiljena; slišati je o nelojalni konkurenci, dokazati pa jo je skoraj nemogoče.

Kdo je lahko izvršitelj? Zakonodajalec je pred leti kljub nasprotovanju ceha znižal izobrazbene kriterije za izvršitelje s sedme stopnje pravne smeri na peto stopnjo izobrazbe, opraviti pa je treba izpit za izvršitelja in ga vsaka štiri leta obnoviti. Ista velja za izvršiteljevega namestnika, ne pa tudi za pomočnike. Ti so najpogosteje tarča kritik in zgražanja javnosti. Drži se jih stigma, da opravljajo »umazani« del posla, da so grobi, nasilni in nesramni (kako prikladno: za to delo ni potrebno niti potrdilo o nekaznovanosti!). Spomnimo se lanskih pozivov k uvedbi disciplinskega postopka zoper Marijana Hojsa, izvršitelja z daleč največjim številom spisov in največ zaostanki, ki so ga številni dolžniki obtoževali moralno in pravno spornih prijemov, groženj in izsiljevanja. Očitanega mu niso dokazali, zato ni disciplinsko odgovarjal.

Rubi se lahko praktično vse

O postopkih izvršbe in izvršiteljski praksi smo se pogovarjali dolgoletno predsednico in aktualno podpredsednico zbornice izvršiteljev Tatjano Krivec Tavčar. Postopek določa, da izvršitelja izbere upnik, sodišče pa izda sklep in ga pošlje izvršitelju. Ta mora takoj, ko dobi vse dokumente, opraviti rubež. Rubi lahko nepremičnine, ki niso vpisane v zemljiško knjigo, in premično premoženje, medtem ko izvršbo denarnih terjatev (odtegljaj od plače, z osebnega računa) opravi sodišče. O vrsti izvršilnega sredstva odloča upnik. Upniki so pretežno podjetja, med dolžniki pa je največ fizičnih oseb.

Izvršitelj lahko rubi vse premičnine, ki jih najde na stalnem ali začasnem naslovu dolžnika (četudi ga ni zraven ali v resnici ne stanuje tam). Dolžnik mora razkriti tudi seznam svojega premoženja. Rubi se lahko praktično vse, razen nekaj taksativno v zakonu naštetih predmetov. Tudi predmete, ki so stari in težko prodajljivi? Prodati je mogoče vse, če je le cena dovolj nizka, pravi sogovornica. V praksi izvršitelji le redko rubijo nepremičnine. Najpogosteje posegajo po premičninah, ki so lahko unovčljive, denimo umetniške slike, zlatnino, pa tudi tehnične predmete. Nekateri te predmete fizično odnesejo in uskladiščijo v svojih poslovnih prostorih, drugi jih le označijo in do dražbe ali poplačila pustijo pri dolžniku.

Izvršitelj na licu mesta oceni rubljivi predmet, z vsoto pa skuša pokriti dolg s pripadajočimi stroški izvršbe. Vrednost, ki jo zapiše v zapisnik, je izklicna cena za dražbo. Dolžnik lahko prepreči prodajo, če do dražbe poravna dolg. Če ga ne in je prva dražba neuspešna, se na naslednji izklicna cena zniža za 30 odstotkov. Zastaralni rok za poplačilo dolga je 10 let od pravnomočnosti odločbe.

Zgodbe, ki jih piše življenje

Zgodbe izvršiteljev, ki jih piše življenje, bi lahko upodobili kot tragedije, kriminalke, drame. Zabavne epizode so redke. Ko izvršitelj potrka na vrata, ne ve, kaj bo našel za njimi. Denimo skrušenega očeta, ki, nič kriv, plačuje za grehe svojega že zdavnaj odraslega a nikoli dozorelega potomca. Ta morda že dolgo ne živi več doma, odjaviti pa se noče, ker noče prevzeti odgovornosti. Izvršitelj pa mora po črki zakona opraviti rubež na domačem naslovu. Izurjeno oko je že ob vstopu zaznalo, da tu praktično ni kaj vrednega vzeti. Ko gospodarju pojasni postopek in njegove pravice (na sodišču lahko vloži ugovor tretjega in dokaže, da so popisani predmeti njegova in ne dolžnikova last), začne pisati rubežni zapisnik: mikrovalovka – 100 evrov, radijski sprejemnik – 50 evrov; gremo v dnevno: televizija, »Joj, zelo je že stara!« recimo – 50 evrov, sedežna garnitura – 100 evrov; »Imate še kakšno sobo?« »Da, ampak je hčerina.« »Vseeno.«, računalnik – 150 evrov, tiskalnik – 50 evrov, fotoaparat – 50 evrov... Če oče ne vloži ugovora oziroma sin ne plača dolga, bo dražba.

Ena sama velika žalost, popisano skupaj ne pokrije niti polovice dolga, pusti pa grdo brazgotino na duši. Seveda lahko človek v takem stanju vzroji, prekolne krivično državo, tajkune, ki so dolžni milijone, a jim nihče ničesar ne vzame. Lahko se razjoče, se zgrudi vase ali kot ubogljiv otrok posluša dobronamerne napotke: Si bom vse zapisal.

Lani se je na primer avtoprevoznik ustrelil pred rubežniki zaradi neporavnanega dolga za odplačilo avtomobila. Izvršitelj mora imeti trdo kožo. Čedalje pogosteje tudi dober želodec, saj se zgodi, da naleti na popolnoma zapuščeno, zanemarjeno domovanje, kjer v revščini in umazaniji kraljujejo uši in stenice.

NRP – ni rubljivih predmetov

Dogaja se, da se dolžnik na vse načine poskuša izogniti rubežu, poskrije dragocene predmete, ki bi jih bilo mogoče zaseči, preprečuje vstop, ignorira izvršitelja, mu grozi, da ga bo izločil iz postopka. Pri takih je treba prepoznati zvijače in uporabiti drugačno taktiko, odločnost in vztrajnost.

Po izkušnjah izvršiteljev so posebej trpka izkušnja preživninske izvršbe. Običajno, ne pa vedno, so dolžniki moški, in ti se obnašajo, kot da je izterjani denar namenjen ženskam, s katerimi so se iz različnih razlogov razšli, ne pa njihovim nemočnim otrokom. Preživnine so nizke, kljub temu se izmikajo plačevanju, živijo pri drugi ženi, tastu, poskrbijo, da jim ni mogoče ničesar vzeti. Nekateri gredo celo namerno med klošarje. Prijavljeni so na centru za socialno delo in zanje se v zapisnik napiše: NRP – ni rubljivih predmetov.

Tretja kategorija so dolžniki, ki so pripravljeni poravnati dolgove, a (trenutno) nimajo denarja. Nekateri postanejo celo »stalne stranke«, znanci izvršiteljev, kronični neplačniki. V maniri »lepa beseda lepo mesto najde« se vsakič znova dogovorijo z izvršiteljem, da bodo dolg plačali naknadno ali po obrokih. In mnogi plačujejo točno kot ura, seveda z zamudnimi obrestmi, a čez čas spet zabredejo v novo izterjavo. Če do dogovora ne pride, se dolg poplača z iztržkom dražbe zarubljnih predmetov. Kar ostane po plačilu terjatve s pripadajočimi stroški (tudi stroški izvršbe), se vrne dolžniku.
#54
Vlatka Kozlovič
0
Feb 21, 2015
Azra,

hvala za informacijo.
#53
Azra .
0
Feb 21, 2015
Ne Vlatka, ni Hojs tisti, ki so ga zaprli.
#52
Vlatka Kozlovič
0
Feb 20, 2015
Še vedno me zanima, ali je Hojs tisti, ki so ga zaprli, a kdo to ve?
#51
Vlatka Kozlovič
0
Feb 11, 2015
deloholik,

a na to ne boš nič napisal? Odgovoril?

Je Hojs morda tisti, ki bo šel za rešetke?
#50
Vlatka Kozlovič
0
Feb 11, 2015
deloholik,

"Sodno odredbo izvršitelj dobi že ob določitvi... sepravi v sklepu, ki ga izda sodišče... na istem sklepu je tudi odredba, če je ni na istem sklepu, je na samostojnem listu papirja. če je sploh ni, jo izvršitelj zaprosi in v roku 8 dni dobi."

to ni res in ne drži. Sodni izvršitelj ne dobi sodne odredbe v sklepu sodišča. Zaprositi jo mora kasneje.

P.S.

Če delaš ti v odvetniški pisarni, sem jaz najmanj papež.NI sodnih izvršiteljev, so pa izvršitelji. Kaj je drugače?

P.S.1

Preberi, kaj pišeš, in se vprašaj, kaj sploh želiš povedati:

"Sodnih izvršiteljev več ni, so izvršitelji. Niso s.p-jevci in nikakor d.o.o. Delajo pa za svoj račun. Pokliči na sodišče, jutri so uradne ure in se pozanimaj, čeprav tudi tam je odvisno na koga naletiš, ni nujno, da boš dobila pravi odgovor.

Je bil del sodnega sistema, plačevali so ga davkoplačevalci in nič ni bilo narejeno. Že samo to, da so ga plačevali davkoplačevalci je bilo neumno. Zakaj bi moral jaz plačevati izvršitelja, da od nekoga izterja tvoj denar... skregano z logiko skratka."

#49
deloholik
0
Feb 10, 2015
Sodno odredbo izvršitelj dobi že ob določitvi... sepravi v sklepu, ki ga izda sodišče... na istem sklepu je tudi odredba, če je ni na istem sklepu, je na samostojnem listu papirja. če je sploh ni, jo izvršitelj zaprosi in v roku 8 dni dobi.

Ne, ne delam pri Hojsu, temveč v odvetniški pisarni.

In lepo prosim, nehaj z zavajanjem ljudi in popravi svojo objavo.

Preberi si ZIZ in pravilnik o izvršitelju pa ti bo jasno.

Sodnih izvršiteljev več ni, so izvršitelji. Niso s.p-jevci in nikakor d.o.o. Delajo pa za svoj račun. Pokliči na sodišče, jutri so uradne ure in se pozanimaj, čeprav tudi tam je odvisno na koga naletiš, ni nujno, da boš dobila pravi odgovor.

Je bil del sodnega sistema, plačevali so ga davkoplačevalci in nič ni bilo narejeno. Že samo to, da so ga plačevali davkoplačevalci je bilo neumno. Zakaj bi moral jaz plačevati izvršitelja, da od nekoga izterja tvoj denar... skregano z logiko skratka.
#48
Vlatka Kozlovič
0
Feb 10, 2015
deloholik,

sodni izvršitelj je "po ta novem" s.p. ali d..o.o. , pred tem je bil del sodnega sistema, kolikor mi je znano.

In seveda, da ima blagoslov sodišča, da počne kar počne. Kot to počne vsak s.p., ki se prijavi na davčni.

A to ne pomeni, da ima izvršitelj soddno odredbo, ko hoče rubiti! In ta Hojs je v glavenm nima, zato hoče vsakokrat le 200 (po ta starem) in 300 (po ta novem) €, da si poravna stroške, ko je nekje na obisku.

Da bi pa zares lahko rubil. mora pa imeti SODNO ODREDBO!!

SODNO ODREDBO!!!

Kot mora policaj imeti sodni nalog, če želi vdreti v hišo!! Sicer ne sme!!

In nisem jaz tista, ki zavajam ljudi!

P.S.

Za izvrištelja se določi "kdorkoli", ki je opravil ta izpit, a to ne pomeni, da ima sodno odredbo, a ni tako?

#47
Vlatka Kozlovič
1
Feb 10, 2015
deloholik,

si v službi pri Hojsu?

Lahko ima izvršitelj sklep, seveda, da ga ima, ni pa nujno, da ima sodno odredbo.

V tem je razlika.

Ti pa lahko govriš karkoli.

No, saj nazadnje priznaš, da lahko Hojs rubi na črno! Kaj pa sicer počne, če ne - rubi na črno!
#46
deloholik
0
Feb 10, 2015
In ja, za vsako izvršilno zadevo, za katero ima izvršitelj SKLEP SODIŠČA, da je določen on kot izvršitelj, pridobi odredbo z enim dopisom (pri tistih zadevah, kjer je nima). Brez stroškov. Kje ti informacije da je nima in da to stane nek denar, ne vem. Izmišljevati si stvari, da izpadeš pametna, je brez veze.

Mogoče pa misliš kakšne zadeve, ki Hojs rubi na črno... brez sklepa sodišča, kjer piše... "Za izvršitelja se določi izv HOJS"... tam pa nima odredbe, tam stane pravda, potem pa spet dobi odredbo zastonj, če upnik na pravdi uspe.
#45
deloholik
0
Feb 10, 2015
Ne govori gluposti. Pri vseh izvršah na podlagi verodostojne listine (VL) je odredba zraven potrdila o pravnomočnosti, oboje skupaj pa se naenkrat vroči izvršiteljem. Postopek je standardiziran in elektroniziran in so vsi enaki. Za vse izvršitelje.

Izvršitelji imajo pooblastilo ministrstva za pravosodje, in ne sodišča. Malo se pozanimaj prej, konkretno, da boš korektno obveščala ljudi.
#44
Vlatka Kozlovič
0
Feb 10, 2015
pameten,

očitno nisi razumel zakaj se gre.

Izvršitelj mora imeti od sodišča SODNO ODREDBO. Sodno odredbo, da lahko rubi.

Tako mora biti napisano s strani sodišča, ko izvršitelj pride k stranki.

Običajno pa te sodne odredbe izvršitelj nima.

In ni res, da jo izvršiitelj dobi takoj.

Izvršitelj ima pooblastila sodišča, da lahko izvaja rubež, ni pa nujno, da ima sodno odredbo.

V tem je razlika.

P.S.

Da ti je spraznil stanovanje, si si sam kriv. Zmenil bi se s tistimi, ki jim dolguješ, da plačaš na obroke, pa bi bilo vse okej. In če bi začel plačevati, ne bi imel problemov.

Po zakonu ti mora pustiti ležišče, jedilni pribor,. hladilnik in štedilnik. Vse ostalo lahko zapleni.

Ampak Hojs lahko počne kar hoče, ker se ga vsi bojijo.

Na nas pa je, da se pozanimamo, kaj lahko in kaj ne.

P.S.1

Hojs zahteva pri prvem obisku 200 oz. 300 €, da si pokrije svoje stroške. Za drugo ga boli džoko. In lahko napiše, da nima kaj rubit. In se s tem pri njem zadeva konča.

#43
Vlatka Kozlovič
0
Feb 10, 2015
ANA,

ja, še dobro, da sem se pozanimala in uredila.
#42
Pokaži več komentarjev
Vlatka Kozlovič
Vlatka Kozlovič
Objavil/a 2015-02-05 01:05:46 (Feb 05, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Po mrku bodo nekateri zares mrknili
DRAGO KRESLIN je moj angel varuh
Virtualna fatamorgana
Zakaj Vlada državljane Strada?
Zakaj ima Melania kisel nasmeh?
Beguncem omogočiti vse, državljanom pa ne?
Izginuli mariborski študentje
Izginuli mariborski študentje
Kdo je oseba, ki si dovoljuje nas posiljevati s svojimi zamislimi?
Rezultati štejejo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj