Prijatelji (13)
Revija O Konjih
Barbara Remec
Dragica Heric
Franc Fortuna
Kristijan Hrastar
Darja Zemljič
Plavec Joz
Marinka Marinčič Jevnikar
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Tanka meja med zdravilom in strupom
19. Kulturni poletni festival Studenec
Orehov zavitek z listnatim testom
Zalivanje in zastiranje tal
Jagodni zavitek z vaniljevo kremo
Preprosti recepti za diabetike
Fižolova torta
Kostanjeva potica
Hitra marelično-čokoladna torta
Prvi regrat
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2019
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

19. Kulturni poletni festival Studenec

Vlasta Kunej
20.05.2019 16:12 (pred 20 urami)

Med festivali, ki bodo zaživeli v raznih koncih Slovenije v toplih pomladanskih in poletnih dneh, je pri občinstvu posebno priljubljen Festival Studenec, ki poteka vsako leto poletnem gledališču Studenec pri Krtini (okolica Domžal). Letos je organizator večerov na Studencu, Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan, pripravili še posebno bogat in raznolik program glasbenih in gledaliških predstav, saj mineva sedemdeset let delovanja kulturnega društva.

Festival se bo začel to soboto, 25. maja, glasbeno v cerkvi sv. Lenarta na Krtini s koncertom dveh primorskih pevskih sestavov: pevk in pevcev Mešanega pevskega zbora Postojna in Goriškega okteta Vrtnica. Vstop je brezplačen. Nekaj dni pozneje, natančneje 31. maja, se bo festival nadaljeval s sklepno prireditvijo Slovenske polke in valčka 2019, dogodek bosta vodila Darja Gajšek in Blaž Švab. Na njem bo nastopilo dvanajst ansamblov, ki bodo zaigrali šest pol in šest valčkov. Vstopnice za predstavo pa so bile, pravijo organizatorji, menda že pr

Tanka meja med zdravilom in strupom

Vlasta Kunej
16.05.2019 08:16 (pred 5 dnevi)

Mlečki so med trajnicami zagotovo eden najbolj spornih predstavnikov, ki pri vrtnarjih vzbujajo mešane odzive. Nekateri so prepričani v njihovo vrtno in okrasno vrednost, drugi pišejo o njih s pomisleki. Ena od osnovnih značilnosti mlečkov je sok, ki se ob poškodbi izcedi iz vseh delov rastline.

V starih zapiskih o mlečkih, zlasti pa o njihovih sokovih, piše vse mogoče o njihovih učinkih, od strupenosti do zdravilnosti. Pri nekaterih ljudeh ob stiku kože s sokom nastanejo mehurji, v očeh pa sok povzroči barvno slepoto. Kljub strupenim sestavinam pa mlečkov sok deluje, seveda samo pri zunanji uporabi, proti revmatizmu in mrtvoudnosti. Obstajajo tudi druge možnosti uporabe mlečkovega soka, na primer kot polirno sredstvo za usnje ali pomešan z gumo za impregnacijo papirja. Mlečki pa postajajo danes vrtnarsko pomemben rod v kraljestvu rastlin. Noben drug rod ne združuje tako raznolikih vrst glede rasti, oblike, barve in vsesplošne uporabnosti kot mlečki.

Več preberite v 21. številki Kmeč

Sirova pita in torta

Vlasta Kunej
10.05.2019 13:50 (May 10, 2019)

Sire tradicionalno uporabljamo v številnih jedeh, bodisi v jedeh s krompirjem, raznih štrukljih, pogačah, zavitkih in še kje. V receptih uporabljamo različne vrste sirov, pri nekaterih posamezno, pri drugih pa se povezujejo v eni jedi in ji dajejo bogat, izbran okus.

SIROVA PITA S POROM IN SLANINO

Sestavine: za testo: 300 g bele moke, 150 g masla, 1 rumenjak, 2 čajni žlički limoninega soka, sol; nadev: 200 g slanine, 1 por, 300 ml sladke smetane, 100 ml mleka, 3 jajca, 150 g okusnega sira (tolminc, bohinjski sir, lahko tudi kozji ali ovčji poltrdi sir ali trdi sir), muškatni orešček

Moko stresemo v skledo. Dodamo na koščke narezano hladno maslo, rumenjak, limonin sok in sol. Hitro ugnetemo testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo za najmanj pol ure v hladilnik. Nato ga razvaljamo in s testom obložimo model za pite premera 23 cm. Dno večkrat prebodemo z zobotrebcem. Robove odstranimo tako, da gremo po robu pekača z valjčkom za testo.

Medtem ko testo počiva v hladilniku, pripravimo

Zelišča in dišavnice

Vlasta Kunej
10.05.2019 13:39 (May 10, 2019)

Zelišča in dišavnice so zelo hvaležne rastline, ki jih uporabljamo v vsakem gospodinjstvu. Če imamo vrt, jih posadimo na tisti del, ki je čim bliže kuhinji, lahko med zelenjavo, nekatera pa imamo kar v lončkih, da so ves čas pri roki. Če nimamo vrta, jih lahko gojimo v lončkih, posodah, koritih ali celo visečih košarah.

Lončke z zelišči postavimo na svetlo mesto in stran od toplotnega vira. Vročina v prostoru povzroča presuh zrak pozimi, ki je za večino sobnih rastlin neprijeten. Zelišča bodo hvaležna za redno pršenje s postano vodo ali za namestitev vlažilnika na primerno mesto v njihovi bližini.

Na splošno zeliščem zemlja za lončnice ne ustreza, saj ima veliko gnojil in šote, zelišča pa imajo raje bogato humusno zemljo. Nekatera, ki so navajena na slabše razmere tudi v naravi, imajo še raje suha, peščena in rahla tla. To so zelišča z drobnimi koničastimi listki.

Več preberite v 19. številki Kmečkega glasa

Zalivanje in zastiranje tal

Vlasta Kunej
08.05.2019 15:45 (May 08, 2019)

Maja vse višje temperature in živahna rast rastlin terjajo od nas iz dneva v dan več dela. Skrbeti moramo, da rastlinam ne primanjkuje vode in hranil. V tem mesecu lahko vreme spravi vrt v raj ali pa v puščavo. Vreme nas lahko mimogrede preseneti, maj je lahko zelo vroč in suh, lahko pa povsem spomladansko moker in hladen. Pomembno je, da spremljamo vremensko napoved in primerno ukrepamo.

Rastlina je sestavljena pretežno iz vode. Voda ji daje čvrstost in skupaj s celičnim ogrodjem omogoča pokončno rast. Zaradi izhlapevanja vode skozi liste mora rastlina vodo vedno znova nadomeščati iz tal, od koder prihaja vanjo z mineralnimi snovmi.


MANJ POGOSTO, A IZDATNO ZALIVANJE

V tem času zalivamo zjutraj, ker so noči še hladne. Voda za zalivanje naj bo čim bolj postana. Zelo je primerna deževnica. Sveža voda iz vodovoda je za rastline šok, še posebej, če je zrak vroč in je rastlina pregreta. Vodni curek iz cevi je premrzel in tudi premočan in lahko rastlino poškoduje. Tak curek je slab tudi za

Pletenice, potice in druge slaščice

Vlasta Kunej
18.04.2019 14:04 (Apr 18, 2019)

Tudi v pripravah jedi in peki se izražata ljubezen do družine in spoštovanje praznika. V dom vnašajo toplino in povezujejo družino, ki se zbere ob mizi. Velikonočne slaščice so bile vedno nekaj posebnega. Za družinske in cerkvene praznike so pri nas zmeraj pekli predvsem boljše vrste kruha, ki so bili domiselno narejeni in marsikateri prav umetniško oblikovani in okrašeni, danes pa pečemo v tem času predvsem potice pa tudi druge slaščice.


DATLJEVA POTICA

Sestavine za testo: 500 g bele moke (tip 400 ali 500), 40 g kvasa, 60 g margarine za peko, 80 g sladkorja, 2 jajci, približno 2 dl mleka, rum, limonina ali pomarančna lupinica, vaniljev sladkor ali aroma, sol; za nadev: 600 g datljev, 1 dl ruma, 100 g sladkorja, 100 g piškotnih drobtin, limonina lupinica, mleti cimet

Naredimo testo: Moko stresemo v posodo, lahko jo presejemo, in ji dodamo sol. V manjši posodici v mlačnem mleku ali vodi posebej raztopimo kvas, v drugi posodi pa zmešamo jajca, sladkor, rum, vaniljo, limonino ali pomar

Magične podobe pasijona

Vlasta Kunej
18.04.2019 14:00 (Apr 18, 2019)

Na četrtek in petek velikega tedna pred veliko nočjo so nekdaj v večjih mestih po vsej Sloveniji – v Ljubljani, Kranju, Novem mestu in Škofji Loki – potekale pasijonske procesije. Njihov čar je bil v razkošni dramatični uprizoritvi, saj so v sprevodu z živimi slikami in igranimi prizori na nosilih ali vozovih prikazovale Kristusovo trpljenje. Nastale so iz pasijonskih iger, kratkih prizorov, ki so bili del bogoslužja in ena od oblik srednjeveške duhovne drame.

Več preberite v Velikonočni prilogi 16. številke Kmečkega glasa

Rez za osvežitev in pomladitev

Vlasta Kunej
17.04.2019 10:30 (Apr 17, 2019)

Zgodnja pomlad je najprimernejši čas za rez okrasnih grmovnic. Če bi te rastline kar pustili brez rezi, bi bile brez oblike, postale bi starikave ter izgubile svojo listno in cvetno lepoto. Z rezjo in redčenjem poganjkov torej grmovnice pomlajujemo in jih spodbujamo k odganjanju mladih poganjkov. Manjše število poganjkov pride lepše do izraza in so bolje osvetljeni.

Za lepoto teh rastlin ni pomembno le vzdrževanje z rezjo, temveč tudi prostor, ki smo jim ga namenili ob sajenju. Ta mora biti primeren njihovi končni velikosti in primerno svetel. Zavedati se moramo, da z rezjo ne bomo ukrotili njene rasti, ampak le okrnili njeno lepoto, ker jo bomo omejevali.

Vsako cvetočo grmovnico režemo po cvetenju, zato moramo vedeti, kdaj cveti. Nekatere cvetijo spomladi, druge poleti in jeseni. V tem času pri vseh grmovnicah odstranimo suhe in poškodovane veje in tiste, za katere menimo, da so že stare in so opravile svoje okrasno poslanstvo. Te poganjke vedno odrežemo povsem pri osnovi ...

Več preb

Velikonočna priloga

Vlasta Kunej
16.04.2019 13:26 (Apr 16, 2019)

V predprazničnih dneh smo v uredništvu pripravili Velikonočno prilogo. V njej si lahko preberete o pasijonskih igrah in procesijah na Slovenskem, pogovor z župnikom Martinom Golobom iz Srednje vasi v Bohinju, našli boste recepte za peko in zamisli za praznično pogrnjeno mizo, del priloge pa je namenjen literarnim zapisom.

Priloga je izšla 16. številki Kmečkega glasa

Barvanje velikonočnih jajc z naravnimi barvili

Vlasta Kunej
11.04.2019 13:54 (Apr 11, 2019)

Pobarvana in okrašena jajca nas spremljajo skozi veliko noč. So simbol novega življenja in prebujajoče se narave. Na Slovenskem jih imenujemo pisanice, pisanke, pirhi, remenke, rumenice.

V Slovenskem etnografskem muzeju vabijo otroke in družine pred veliko nočjo v soboto, 13. aprila 2019, ob 11. uri na ustvarjalno delavnico barvanja velikonočnih jajc z naravnimi barvili.

Cena: 4 evre

Več informacij: Sonja Kogej Rus, SEM: sonja.kogej-rus@etno-muzej.si

Velikonočna priloga

Vlasta Kunej
10.04.2019 14:25 (Apr 10, 2019)

Za 16. številko Kmečkega glasa v uredništvu pripravljamo Velikonočno prilogo. V njej boste prebirali o velikonočnih šegah in navadah, pogovor z mladim župnikom Martinom Golobom iz Srednje vasi v Bohinju o pripravah na velikonočni praznik in še čem, našli boste tudi recepte in pogrinjke za velikonočno mizo, ljubiteljem branja pa bo namenjena stran z zgodbami in pesmimi.

Spomladanske juhe

Vlasta Kunej
10.04.2019 09:56 (Apr 10, 2019)

S spomladanskimi dnevi, ko v naravi poženejo najrazličnejša zelišča in zelenjava, pripravljamo juhe največ z njimi. Zeliščnim juham dodajamo opečene kruhke, nekaterim tudi testenine ali kakšen drug nasiten dodatek. Toda zima še ni povsem pozabljena in za marsikatero juho v tem času lahko porabimo tudi še zimsko zelenjavo.

ZELIŠČNA SPOMLADANSKA JUHA

Sestavine: 2 pesti različne zelenjave in zelišč (peteršilj, špinača, trpotec, regrat, jagodni listi, koprive, melisa, meta, pehtran, janež, drobnjak, luštrek, rman, krebuljica), 2 jajci, 40 g masla, 2 pesti na kocke narezanega kruha, 2 l vode, sol

Naberemo z dve pesti različne zelenjave in zelišč, na drobno zrežemo in prepražimo na maslu. Dodamo 2 stepeni jajci in 2 pesti na kocke narezanega kruha. Dušimo 15 minut in prilijemo 2 litra tople vode. Dodamo lahko še prežganje, posolimo in kuhamo pol ure. Juha je krepčilna, primerna za otroke in bolnike.

Več receptov najdete v 15. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulin

Velikonočna razstava na dvorcu Gutenbuchel

Vlasta Kunej
04.04.2019 13:46 (Apr 04, 2019)

V sredo, 10. aprila ob 17. uri vas organizatorji vabijo na slavnostno odprtje dišeče pomladi in ogled Velikonočne razstave na dvorcu Gutenbuchel v Šoštanju, ki je že četrta zapored. "Znova bomo opozorili," pravijo, "na čudovito stavbno dediščino in z novimi zgodbami dvorca predstavili lokalne ustvarjalce in skrite priložnosti v našem kraju.Tudi tokrat boste deležni cvetličnih mojstrovin, ki dajejo pisano podobo sobanam dvorca."


Dvorec bo odprt za obiskovalce med 10. in 22. aprilom:
- ob delavnikih med 16. in 20 uro,
- sobote, nedelje in praznik, med 11. in 20. uro.

Vabljeni!

Okus belušev

Vlasta Kunej
04.04.2019 13:25 (Apr 04, 2019)

Beluši so zelenjava, ki naznanja pomlad in nas razveseljuje s svojo svežino in značilnimi vonjavami, ki jih razvije med kuhanjem. Ker so vršički belušev zelo občutljivi, jih kuhamo povezane v šopu pokonci v vreli osoljeni vodi, tako da mole iz nje. Ne glede na to, ali jih kuhamo v vodi ali pari, jih moramo kuhati hitro, da ohranijo obliko in aromo.

JEŠPRENJ Z BELUŠI IN SIRARSKO SKUTO

Potrebujemo: 800 g ješprenja, 500 g svežih belušev, 3 mlade čebulice, 2 stroka česna, 3 žlice stročjega olja, 50 m suhega belega vina, 1 žlico masla, 250 g sirarske skute

Ješprenj namočimo dan prej, nato ga speremo pod tekočo vodo in skuhamo v slanem kropu. Odcedimo.

Spodnji del belušev olupimo in oleseneli del odlomimo. Beluše narežemo na manjše kose. Na oljčnem olju prepražimo nasekljano mlado čebulico, da porumeni, dodamo česen, da zadiši, in prilijemo belo vino. Počakamo, da alkohol izpari, nato dodamo narezane beluše in kuhan ješprenj ter zalijemo z vročo jušno osnovo. Kuhamo od 3 do 4 minute. Dodamo

Magnolije

Vlasta Kunej
04.04.2019 13:18 (Apr 04, 2019)


Magnolijo skoraj zagotovo poznajo tudi tisti, ki se sicer na okrasne rastline ne spoznajo preveč. Takoj po najzgodnejših čebulnicah nas v času cvetenja narcis razveseli s silovitim cvetenjem. Ker takrat listi pri večini vrst še niso razviti, je rastlina še toliko bolj vpadljiva.

Magnolije so stara vrsta dreves, ki naj bi cvetela že v času dinozavrov. Izhajajo iz Azije, Severne in Srednje Amerike. Azijske vrste navadno cvetijo pred olistanjem, ameriške po njem. K številu več sto vrst in sort magnolij, ki jih poznamo danes, so precej dodali tudi kultivarji, ki so jih žlahtnitelji ustvarili s križanjem ameriških in azijskih vrst. Poleg velikega razpona v velikosti rastline so raznoliki tudi cvetovi. Ti so lahko čašaste ali skledaste oblike, lahko pa so razprti videti kot zvezde. Barvni spekter sega od bele, smetanaste, rožnate v vseh odtenkih in intenzivnostih do temno škrlatnih, vinsko rdečih in rumenih cvetov. Glede na izbrano sorto cvetijo od zgodnje pomladi do sredine poletja.

Zadnja

Premalo cenjena jabolka

Vlasta Kunej
29.03.2019 13:13 (Mar 29, 2019)

Za zdravje je treba uživati prav vse, pravi avtorica knjige Življenje v ravnovesju, strokovnjakinja za zdravo prehrano Marija Merljak. Mešano in vseh okusov, vsakega po malem, živalsko in rastlinsko hrano, pridelano v skladu z naravo ter lokalno in sezonsko. Narava vedno poskrbi, da ob pravem času zraste to, kar takrat potrebujemo. V svoji knjigi med drugim piše o tem, da so celice v ravnovesju vira zdravega življenja, pa tudi o tem, kako to ravnovesje črpamo iz narave. Pri tem so nam v pomoč vrtna zelišča, skoraj pozabljeni plodovi in sadeži, pa tudi nekatera živila, ki jih danes premalo cenimo. Med njimi so zagotovo jabolka.

Jabolka so zdrav presna, pa tudi kuhana, pečena in vložena ali v sokovih. Čeprav še danes velja reklo Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran, pa jabolka nikakor niso zdravilo za zdravljenje katerekoli bolezni. So pa preventiva, kar pravzaprav pove že omenjeno staro reklo.

Pomagajo pri zaprtju in driski, čeprav zveni še tako protislovno. Pektini v jabolkih vež

Vrt v aprilu

Vlasta Kunej
27.03.2019 14:47 (Mar 27, 2019)

Toplo spomladansko sonce in daljši dnevi pripomorejo, da vrt ozeleni. Vendar moramo biti še pozorni na vreme. Ne prehitevajmo s sajenjem zunaj ter s prenašanjem občutljivih rastlin na prosto. Pri roki imejmo kopreno, s katero rastline ob slabi vremenski napovedi pokrijemo.

OKRASNI VRT

Po končanem cvetenju odstranimo odcvetele cvetove tulipanov in drugih čebulnic, liste pa pustimo, dokler se ne začnejo sušiti. Sadimo gladiole in dalije ter na svoje mesto zunaj sejemo enoletnice: žametovke, facelijo, enoletni mak, ognjič, črniko, oslez, glavinec, kozmejo, enoletne fuksije, klarkijo. Sejemo enoletne vzpenjavke: dišeči grahor, slak in kapucinčke. Tudi te posejemo kar na ravnost na svoje mesto. Za nekatere vzpenjave enoletnice moramo sadike prej vzgojiti in jih šele nato posaditi na svoje mesto. Tak je denimo vitičasti slak in ameriški fižol. Pod steklom pa lahko posejete še poletne astre, zajčke, žametnice in cinije, da rastline zavarujete pred polži.

V tem času lahko sadimo trajnice. Ker

Sladke pene

Vlasta Kunej
25.03.2019 15:51 (Mar 25, 2019)

Tale rahla in zračna sladica z okusom vanilje, čokolade ali cimeta, jabolk in orehov je čudovito dopolnilo k nedeljskemu kosilu. Ponudimo jo v lepih kozarcih, okrašeno po svoji zamisli.

VANILJEVA PENA Z RDEČIM POPROM IN REGRATOVIM SIRUPOM

Za 6 kozarcev potrebujemo: 400 ml sladke smetane, 60 g sladkorja, 2 lista želatine, 1 strok vanilje, 2 rumenjaka, 300 ml stepene sladke smetane, 1 žlička rdečega popra

400 ml sladke smetane s sredico vaniljevega stroka zavremo in kuhamo na majhnem ognju, da se nekoliko zgosti. Rumenjaka dobro premešamo s sladkorjem, prilijemo vrelo smetano in dobro premešamo. Potem umešamo v hladni vodi raztopljeno želatino in maso ohladimo.

V ohlajeno maso narahlo umešamo stepeno smetano in rdeči poper. Tako pripravljeno kremo napolnimo v izbrane kozarce in damo v hladilnik, da se krema ohladi in strdi.


Sirup iz regratovih cvetov

Potrebujemo: 3 polne pesti regratovih cvetov, 1 l vode, 800 g sladkorja, sok 2 limon

Regratove cvetove prelijemo z vodo in zavremo. Pusti

Aromatični čemaževi listi

Vlasta Kunej
20.03.2019 14:43 (Mar 20, 2019)

Dobrote iz gozda in vrtov so povezane z letnimi časi. V kulinariki se vedno več uporablja čemaž in zgodaj spomladi je najboljši: takrat naberemo čisto mlade čemaževe lističe, iz njih pripravljamo okusne jedi in shranke, na primer pesto, ki nam bo še vse leto bogatil okuse narezkov, omak ali prilog.

SKUTNI ZAVITEK S ČEMAŽEM

Sestavine: 6 listov vlečenega testa, 500 g skute, 300 g čemaža, 1 dl kisle smetane, 2 jajci, 2 žlici olja, sol

Čemaževe liste očistimo, operemo in odcedimo. Za približno pol minute jih potopimo v krop, odcedimo in ohladimo v veliki količini mrzle vode, nato jih grobo sesekljamo. Skuti dodamo jajci, kislo smetano in čemaž. Dobro premešamo, posolimo in s tako pripravljenim nadevom namažemo namaščene liste vlečenega testa. Vsak list zavijemo v zavitek in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z malo olja in spečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj. Zavitek je dober, ko je še topel.

Več receptov najdete v 12. številki Kmečkega glasa in na http:/

Naj zažari senčna stran vrta

Vlasta Kunej
20.03.2019 14:24 (Mar 20, 2019)

Vrt okoli hiše je vedno sestavljen iz sončnih in senčnih predelov. To je dobro, saj lahko zasajamo rastline z različnimi zahtevami po svetlobi. Več je tistih, ki imajo rade sonce, sončna stran vrta je navadno tudi rezervirana za sadje in zelenjavo. Senca tudi ni enaka senci. Nekatere rastline se dobro počutijo v svetli senci redkih krošenj, drugim ustreza globoka senca, ki jo meče hiša ali visoke, goste smreke.

Svetlobne razmere med soncem in senco so precej očitne, vendar se lahko tudi senčne razmere med seboj precej razlikujejo. Senca, ki jo ustvarjata zid ali hiša, je drugačna od sence pod krošnjo velikega listopadnega drevesa. Svetlobne razmere se spreminja skozi leto, saj je spomladi, ko so drevesa še neolistana, precej svetleje kot pozneje v sezoni. Zgodnje rastline, ki že ob začetku pomladi pokukajo iz zemlje, imajo tako na voljo več svetlobe kot njihove sorodnice, katerih čas pride pozneje.

Na senčnih legah se lahko oblikujejo tudi bolj suhe rastne razmere. Listje dreves namreč

Oglasi

bet365 poker vam je sedaj na voljo tudi preko slovenske spletne strani. vse kar je potrebno je to, da greste na spletno stran https://www.betsonhand.com/sl/bet365/bet365-poker/ kjer se lahko registirirate in potem lahko preizkusite svojo srečo s kartami.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če želite imeti telefon srednjega ranga, ki je zelo zmogljiv in ponuja skoraj vse kar imajo telefoni v premijskem razredu, potem je smiselno, da razmislite o nakupu samsung galaxy j6 - https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-j6-ds-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

veste, da se razlog za vaše zdravstvene težave pogosto skriva v vašem črevesju? pogosto se namreč zgodi, da se poruši ravnovesje dobrih bakterij in zato zbolimo. vendar pa obstaja možnost, da si črevesje hitro popravite, če v prehrano vključite probiotike. prevete, kako vam probiotiki lahko pomagajo.  

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: Pokličite za ceno

iphone x je eden izmed prvih pametnih telefonov, ki je ovit v zelo odporno steklo, ohišje pa je narejeno iz nerjavečega jekla. preverite lastnosti tega zmogljivega telefona- https://www.a1.si/telefoni/iphone-x-64-gb-siva

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

bet365 stave v živo so vam sedaj omogočene tudi v sloveniji in sicer se lahko brezplačno registrirate preko slovenski spletne strani: https://www.betsonhand.com/sl/bet365/bet365-stave-v-zivo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

razmišljate o tem, da bi okrepili mišice rok, pa vam je obisk fitnes centra odveč, ker morate čakati v vrsti za vadbo na vaši priljubljeni napravi? zakaj ne bi imeli boksarske vreče kar doma? za več informacij o tem, kje jo kupiti in kako jo namestiti, obiščite spletno stran fitnesshop.si.  

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

vam hitrost interneta na vašem mobilniku veliko pomeni, ker potrebujete hiter prenos podatkov za službene namene? potem je smislno, da se odločite za ponudnika a1, ki vam nudi najhitrejše omrežhe 4g/lte.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

kupiti mobilne nakladalne ploščadi od proizvajalca ausbau. proizvajamo pod lastno blagovno znamko mobilne nakladalne ploščadi ausbau za evropski trg z upoštevanjem zahtevnih evropskih standardov. različna nosilnost (6, 8, 10, 12 in več ton) in nastavljanje (min 90cm, max 165cm). mobilne ploščadi, ki smo jih proizvajamo imajo široko vozno površino, kar omogoča, da nakladalnik udobno se zapelja čez našo mobilno ploščad v zabojnik oz. vagon. več o izdelku mobilna ploščad ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.    

Kategorija: Industrijska oprema

Cena: 4999 €

izjemne mobilne nakladalne rampe ausbau od proizvajalca. standardni modeli z nosilnostjo 6, 8, 10 in 12 t. ponujamo mobilne nakladalne rampe od proizvajalca različnih velikosti po naročilu. višina mobilne nakladalne rampe lahko nastavljate s hidravličnimi cilindri pod pritiskom, od 900 do 1.650 mm. prihranijo čas za nakladanje oz. razkladanje tovornega vozila oz. vagona. lahko se premika po vašem podjetju s pomočjo nameščenih avtomobilskih koles. mobilne nakladalne rampe ausbau lahko delajo ob vsakem vremenu. v več kot 10 letih smo dobavili mobilne nakladalne rampe v več kot 25 držav po svetu, vključno z evropskimi. več o mobilnih nakladalnih rampah na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

mobilne nakladalne rampe ausbau od proizvajalca. veliko nagnjeno območje, protizdrsna površina, prilagoditev višine (od 900 do 1.650 mm). prihrani vaš čas in denar med nakladanjem – razkladanjem različnega blaga. standardni modeli z nosilnostjo 6, 8, 10 in 12 t. ponujamo mobilne nakladalne rampe različnih velikosti po naročilu. več o izdelku mobilna nakladalna rampa ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

močna mobilna nakladalna ploščad ausbau. naša mobilna nakladalna ploščad ausbau lahko precej prihrani čas za nakladanje in razkladanje tovora. proizvajamo modele z nosilnostjo 6, 8, 10 in 12 t. mobilna nakladalna ploščad ausbau lahko je izdelana nestandardnih dimenzij in za nestandardne namene. ugodna cena in izjemna kakovost sta glavni prednosti naše družbe in naših izdelkov. več o izdelku mobilna nakladalna ploščad ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

premične mobilne ploščadi ausbau za skladišča. več kot 10 let naša družba dobavlja za stranke v ukrajino in evropske države najbolj zanesljive premične mobilne ploščadi ausbau. proizvajamo modele različnih nosilnosti (6, 8, 10, 12 in več ton) in dimenzij (min 90cm, max 165cm). premične mobilne ploščadi ausbau za skladišča se premikajo po podjetju s pomočjo koles in nameščene trde sklopke za viličar. naše premične mobilne ploščadi se razlikujejo zaradi udobja in preproste uporabe. več o izdelku premična mobilne ploščad ausbau na naši spletni strani av-exim.com id: z4t71f   kontakti: t +48223906443 http://av-exim.com   način del mobilne nakladalne rampe: nakladalnik pripelja rampo zraven tovornjaka, dvigne rob rampe (vstavi vilico v trdo sklopko). s pomočjo hidravlične pumpe se nastavi potrebna višina (od 900 mm do 1.650 mm). v komplet z rampo so vključene zavore in verige. zavore so potrebne, da se onemogoči premik rampe. verige so za dodatni priklop na tovornjak. nato viličar se premika po mobilni nakladalni rampi notr v zabojnik oz. tovornjak.  

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 4999 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj