Prijatelji (9)
Geza Grabar
Kmečki Glas
Darja Zemljič
Marinka Marinčič Jevnikar
Kristijan Hrastar
Dragica Heric
Revija O Konjih
Barbara Remec
Spremljevalci (2)
Reseaufinance510 Lopa
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Katere rastline na vrtu naj rastejo skupaj
Slaščice z okusom kave
Priloge za popolne obroke
Vrt v marcu
Gregorjevo, praznik pomladi in dnevne svetlobe
Navadni lapuh
Slabi sosedje
Jedi za znižanje krvnega tlaka
Štruklji z zelenjavnim nadevom
Kaj je dobro vedeti pred setvijo in sajenjem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2017
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Slabi sosedje

Vlasta Kunej
22.03.2017 14:32 (pred 2 dnevi)

Veliko vrtnarjev se trudi, da bodo v vrt prinesli ravnotežje tako, da bodo sadili kombinacije rastlin, ki dobro rastejo v sosedstvu. Rastline se lahko medsebojno varujejo pred boleznimi ali škodljivci ali se dopolnjujejo s hranili, ali pa se zaradi njih izboljša okus in rast sosednje rastline. Obstajajo pa tudi rastline, ki so slabe sosede, saj zavirajo rast in razvoj sosednje rastline ali pa se jih lahko polotijo enake vrste bolezni ali škodljivci in zato se bolezen hitro širi naprej na sosednje rastline. Takšne rastline imenujemo »slabi sosedje«.
Več o tem, katerih rastlin v vrtu ni priporočljivo komibnirati, preberite v 13. številki Kmečkega glasa

Priloge za popolne obroke

Vlasta Kunej
21.03.2017 16:20 (pred 3 dnevi)

Pomemben sestavni del kosila je priloga, priloge pa so na vsakodnevnem jedilniku pogosto premalo raznolike. Iz knjige Tori Ritchie Priloge za ustvarjalne, popolne obroke smo izbrali nekaj bogatih prilog, ki bodo lepo zaokrožile kosilo ali večerjo.

Pražen radič z omako iz oljk in kaper ter natrganimi krutoni

Za 4 osebe

Podolgovati treviški radič je za to jed izvrstna izbira, dober pa je tudi radič chioggia. Kot vse radičevke je tudi radič bolj sladek, če je kuhan. Če obrok načrtujete vnaprej, lahko krutone in omako pripravite dan prej. Krutone shranite v dobro zaprti posodi pri sobni temperaturi. Omako prekrijte s plastično folijo in dajte v hladilnik. Pred postrežbo jo ogrejte na sobno temperaturo.

Sestavine: 1 bageta, prepolovljena po dolžini, natrgana na 5 cm velike kose, 125 ml ekstra deviškega oljčnega olja in še nekaj dodatnega za pokapanje, sol, 45 g svežega peteršilja, 35 g oljk kalamata brez koščic, 35 g manjših zelenih oljk, napolnjenih s papriko, 1 žlica odcejenih kaper, 1

Slaščice z okusom kave

Vlasta Kunej
17.03.2017 09:58 (Mar 17, 2017)

Čeprav kavo redkeje uporabljamo pri pripravi slaščic, lahko z njo pripravimo marsikaj: kavne kreme, kolačke s sadjem in kavo, torte, tiramisu, kolače, sladoledne sladice, svojevrstno zaokroži tudi okus mesa. Preskusite katero od predlaganih sladic.

Kavni kolač brez glutena

Sestavine: 750 g puste skute, 200 g mletih mandljev, 50 g mletih neoluščenih mandljev, 200 g praženih mletih sončničnih semen, 250 g koruzne moke, 7 jajc, nadomestek za 250 g sladkorja (med ali umetno sladilo), 40 g kakavovega prahu, 60 g mlete kave, 0,5 dl ruma, sol

Zmešano pretlačeno skuto, mlete olupljene in neolupljene mandlje, mleta sončnična semena, sladkor ali nadomestek, kakavov prah, rumenjake, mleto kavo, rum in koruzno moko ter primešamo tekočino po potrebi. Najbolje se obnese gazirana mineralna voda.

Masi narahlo primešamo trd sneg iz beljakov in ščepca soli. Pripravljeno testo vlijemo v pomaščen in z moko obsut model in pri 160 stopinjah pečemo približno 90 minut. Pečen kolač 10 minut ohlajamo v modelu

Katere rastline na vrtu naj rastejo skupaj

Vlasta Kunej
16.03.2017 09:03 (Mar 16, 2017)

Pridelovalci zdrave hrane vedo, da je na vrtu treba upoštevati številne povezave gojenih rastlin z živim svetom tal, z zrakom in vodo, s podnebjem in mikroklimo. Zato so na vrtu potrebne različne vrste rastlin in živali, ki skupaj, vzpostavljajo naravno ravnovesje. V takšnem vrtu ni potrebnih dodatnih kemikalij, saj narava poskrbi za ravnovesje.

Dobri sosedje

Marsikdo verjame, da določene kombinacije rastlin povečujejo pridelek in si medsebojno pomagajo pri rasti. To so poimenovali »companion planting« - to so rastline, ki naj bi rastle skupaj in jim pri nas pravimo dobri sosedje. Nekateri strokovnjaki so dokazali, da določene kombinacije rastlin resnično pozitivno delujejo na sosednje rastline. Tako npr, visoke rastline nudijo senco nizko rastočim rastlinam, občutljivim na sonce. Plazeče rastline ščitijo tla, pokončno rastoče rastline rastejo navzgor in zato lahko rasteta v isti gredici dve vrsti rastlin. Dobri sosedje prav tako preprečujejo pojav škodljivcev ali pa ena rastlina priv

Prvi regrat

Vlasta Kunej
14.03.2017 12:08 (Mar 14, 2017)

Regrat je zelenjava, ki se je spomladi posebno razveselimo: sveži okusni listi so tudi zdravilni, saj imajo veliko rudnin in mineralov, očiščevalne lastnosti, odvajajo vodo ter so koristen dodatek spomladi pri izgubi kilogramov in za boljše počutje.

Porova juha z regratom in zeliščnim maslom

Sestavine: 1 velik por, 1 žlica zeliščnega masla, 1 dobra pest regrata, 1 velik krompir, 1250 ml jušne osnove, sol, poper

Zeliščno maslo razpustimo, dodamo na kolesca narezan por, nariban krompir in narezan regrat ter na hitro podušimo. Zalijemo s 1250 ml jušne osnove in kuhamo do mehkega. Ob juhi ponudimo kos opečenega kruha.

Več v 11. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/vegetarijanske-jedi-za-vsak-okushttp://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/vegetarijanske-jedi-za-vsak-okus

Štruklji z zelenjavnim nadevom

Vlasta Kunej
09.03.2017 14:12 (Mar 09, 2017)

Štruklji so zmeraj dobra in lahko zmeraj drugačna priloga, jedilnik je z njimi bolj raznolik, zanje pa tudi ne potrebujemo posebno dragih sestavin. V tem času lahko pripravimo štruklje iz vlečnega testa z nadevom iz zelenjave. Za obe vrsti štrukljev pripravimo enako vlečno testo ali pa kupimo že narejeno, razlikuje se le nadev.

Za testo potrebujemo tele sestavine: 300 g moke, 1 jajce, mlačno, okisano, slano vodo po potrebi, maščobo po potrebi

Kako naredimo povsem pravo testo za štruklje?

V dobro presejano moko naredimo jamico, vanjo vlijemo tekočino in mešamo iz tekočega v trdno stanje. Dodamo jajce in testo dobro ugnetemo, da postane testo dovolj prožno in se ne prijema deske in rok. Iz testa naredimo hlebček, ga premažemo z oljem in raztanimo s hrbtoma rok. Robove odrežemo, testo namažemo s pripravljenim nadevom in zvijemo v štrukelj. Lahko pa, kot rečeno, kupimo že narejeno testo in pripravimo le nadev.

Štruklji s proseno kašo in zelenjavo

Potrebujemo: vlečno testo; za nadev: 150 g

Kaj je dobro vedeti pred setvijo in sajenjem

Vlasta Kunej
08.03.2017 10:21 (Mar 08, 2017)

Verjetno ste se že odločili, katere vrtnine boste letos gojili na svojem vrtu. Zdaj se morate še odločiti, koliko posamezne zelenjave nameravate pridelati, da bo zadostovalo za vaše potrebe in da ne bo po nepotrebnem končala na kompostnem kupu.

Pomembno je vedeti, kakšna tla so na vrtu – kisla, bazična ali nevtralna. Nato je treba ugotoviti, kako so založena s hranili, koliko organske snovi vsebujejo in koliko vode lahko zadržijo. Ali so tla težka ali lahka? Glinena tla so težka. Spoznamo jih tako, da prst stisnemo v lepljivo, žilavo kepo, ki je podobna plastelinu. Če so tla na vašem vrtu hladna, glinena, potrebujejo več časa, da se spomladi ogrejejo. V takšna tla ni smiselno prezgodaj sejati vrtnine. Dobra stran takšnih tal pa je, da lahko zadržujejo veliko vode, zato je treba vrtnine v glinenih tleh le malo zalivati. Da se bodo tla prej segrela, si lahko pomagate s tkanino, polivinilom ali tunelom ter pokrijete tla. Tudi, če boste na težkih tleh naredili dvignjeno gredo, se bodo

Gregorjevo, praznik pomladi in dnevne svetlobe

Vlasta Kunej
07.03.2017 12:06 (Mar 07, 2017)

Otroci v Tržiču spuščajo gregorčke po reki (foto Dušan Podrekar)

Jedi za znižanje krvnega tlaka

Vlasta Kunej
07.03.2017 11:53 (Mar 07, 2017)

Težave s previsokim krvnim tlakom so danes zelo pogoste. Pri marsikom je mogoče težave ublažiti ali celo odpraviti z ustreznim življenjskim slogom, najpomembnejša pri tem je seveda prehrana. Pravila so preprosta: izberemo ustrezno kombinacijo živil, v kateri je več zelenjave, sadja in polnovrednih živil, beljakovine naj zavzemajo največ četrtino krožnika, preostanek zapolnimo z zelenjavo in žiti. Zmanjšamo količino maščob, okus soli pa nadomestimo z raznovrstnimi začimbami. Pa tudi porcije: te ne smejo biti prevelike. Izbrani recepti so iz knjige Jedi, ki znižujejo visok krvni tlak, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Lahki piščančji cordon bleu

Nizkokalorični različici priljubljene tradicionalne jedi daje značilen okus majhna količina nemastnega pršuta. Mastni švicarski sir smo nadomestili z lahkim poltrdim sirom ter za boljši okus dodali še malo dijonske gorčice. Postrezite s praženim brokolijem ali špinačo

Za 4 osebe potrebujemo: 4 polovice piščančjih prsi brez kože in kosti

Navadni lapuh

Vlasta Kunej
03.03.2017 08:21 (Mar 03, 2017)

Navadni lapuh sodi v družino nebinovk in je trajno zelišče z močno koreniko in izrastki iz nje. Navadni lapuh velja za eno najstarejših zelišč, ki so jih uporabljali proti kašlju. V zdravilne namene nabiramo cvetje in listje, v kulinarične pa tudi stebla in korenine.

Cvetove s peclji nabiramo od februarja do maja, če cveti septembra, tudi takrat, vendar v času, ko še niso povsem razcveteni, liste pa od aprila do junija. Cvetove je treba takoj po nabiranju posušiti, saj med sušenjem še dozorevajo in zato razpadejo. Poleg tega lahko potemnijo in s tem izgubijo zdravilne učinkovine. Tudi mlade liste je treba čim prej posušiti, da ohranijo tudi značilno barvo. Za čaje uporabljamo mešanico listov in cvetov. Ker jih navadno sušimo in hranimo ločeno, jih je treba pred uporabo zmešati.
Več preberite v 9. številki Kmečkega glasa

Slane in sladke fižolove jedi

Vlasta Kunej
02.03.2017 09:47 (Mar 02, 2017)

V tem času, ko je malo zares sveže zelenjave, pomislimo na domače zaloge stročnic in druge zelenjave in sadja. Tudi iz tega lahko pripravimo veliko okusnih in ne dragih jedi, na primer s fižolom. Nekdaj so znali te zaloge s pridom izkoristiti, veliko starih receptov pa je pozneje utonilo v pozabo. Pripravite kaj od tega zdaj, kajti pomlad bo kmalu prinesla svežo zelenjavo.

Fižolova torta

Potrebujemo: 150 g sladkorja, 6 jajc, 150 g mletih orehov, 480 g kuhanega in pretlačenega rjavega fižola (brez luščin), 1 zavitek pecilnega praška; za premaz: marelično ali slivovo marmelado; za obliv: 150 g jedilne čokolade, 1 žlico olja

Tale dobra torta je iz knjige Podeželske sladice, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas. Pripravimo jo takle: Fižol operemo, namočimo za nekaj ur, še bolje čez noč, in skuhamo. Skuhan fižol odcedimo in pretlačimo, da odstranimo luščine, ki povzročajo napenjanje.

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjak in sladkor z električnim mešalnikom dobro umešamo, da dobimo

Visoke grede

Vlasta Kunej
01.03.2017 13:21 (Mar 01, 2017)

Za vse tiste vrtičkarje, ki nestrpno čakate prvo zelenjavo: pridelek je lahko veliko zgodnejši, če posejete ali zasadite v visoke grede. Za postavitev je treba nekaj iznajdljivosti in tudi izdatkom se ne moremo izogniti, dela na njih pa je veliko manj in pridelek zelenjave je z manj truda navadno zelo velik.

Več o visokih gredah in novi knjigi Miše Pušenjak na to temo in preberite v 10. številki Kmečkega glasa

Vrt v marcu

Vlasta Kunej
28.02.2017 10:34 (Feb 28, 2017)

Ta mesec končujemo zimsko obrezovanje sadnega drevja in kupujemo semena vrtnin. V delih zelenjavnega vrta, kjer ni snega in zemlja ni preveč mokra, lahko pripravljamo gredice za setev na prosto. Mokre zemlje ne obdelujemo, da ne pokvarimo njene strukture, zračnosti in rahlosti, prav tako tega ne počnemo, kadar je zemlja presuha, saj tedaj postane preveč prhka. Sadimo bob, grah česen ter čebulček in šalotko, tako da so vršički šalotke in čebulčka tik nad tlemi. Sejemo rdečo redkvico, črni koren, korenček, peteršilj, berivko in listnato solato, špinačo, pastinak, ognjič. Gredice zavarujemo z zaščitno kopreno ali tuneli, saj nas lahko presenetita sneg in mraz.

Več o  opravilih v okrasnem, zelenjavnem in sadnem vrtu v 9. številki Kmečkega glasa

Bučno olje

Vlasta Kunej
28.02.2017 09:47 (Feb 28, 2017)

Staro indijsko izročilo pravi, da so iz buč pripravljali zdravila. Buče so razrezali, zmečkali bučno meso in vse skupaj zmešali s studenčnico. To hladilno kašo so polagali na opekline in druge rane. Bučno olje je tudi čudovitega okusa, dodajamo ga solatam še drugim jedem, celo v vaniljev sladoled lahko kanemo nekaj kapljic bučnega olja, sladoled postane nežno zelenkaste barve in odličnega okusa. Recepte smo izbrali iz knjige Marije Merljak in Petre Jakob Merljak Olja za prehrano, zdravje in nego telesa, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas.

Bučna rižota

Potrebujemo: čebulo, pol stroka česna, 2 žlici lešnikovega olja, 2 žlici bučnega olja, 200 g riža, timijan, skodelicao suhega belega vina, ½ l kokošje juhe, 150 g bučnega mesa, peščico oluščenih bučnih semen

V loncu segrejemo lešnikovo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in strt česen, dodamo riž. Mešamo, dokler riž ne postekleni, prilijemo vino, dodamo vejico timijana in zalijemo z juho. Nekaj juhe pustimo za poznejše dolivan

Pisateljevo zadnje potovanje

Vlasta Kunej
24.02.2017 14:24 (Feb 24, 2017)

Od začetka letošnjega leta smo v Sloveniji namenili veliko pozornosti življenju ruskega pisatelja Leva Nikolajeviča Tolstoja, ki v svojih romanih, najbolj znana med njimi sta Vojna in mir ter Ana Karenina, s pretanjeno psihološko slika podobo tedanje ruske družbe in življenja. O njegovem življenju je napisal knjigo ruski pisatelj in novinar Pavel Basinski z naslovom Lev Tolstoj: Pobeg iz raja, ki je zdaj prevedena tudi v slovenščino (Beletrina). Začne se z znamenitim dogodkom iz pisateljevega življenja, ki je sprožil nemalo vznemirjenja.

Ponoči, 27. oktobra 1910, ko je grofica Sofja Andrejevna, Tolstojeva žena, trdno spala, je dvainosemdesetletni grof Lev Nikolajevič Tolstoj kočijažu pomagal zapreči konja ter v spremstvu osebnega zdravnika Makovickega na skrivaj pobegnil od doma, s posestva Jasna Poljana.

Z vlakom v svobodo

Prvi del poti sta se peljala v kupeju vagona drugega razreda. Naprej pa se je želel Tolstoj na vsak način peljati v kupeju tretjega razreda, s preprostimi ljud

Vrt v marcu

Vlasta Kunej
22.02.2017 13:00 (Feb 22, 2017)

Ta mesec končujemo zimsko obrezovanje sadnega drevja in kupujemo semena vrtnin. V delih zelenjavnega vrta, kjer ni snega in zemlja ni preveč mokra, lahko pripravljamo gredice za setev na prosto. Mokre zemlje ne obdelujemo, da ne pokvarimo njene strukture, zračnosti in rahlosti, prav tako tega ne počnemo, kadar je zemlja presuha, saj tedaj postane preveč prhka. Sadimo bob, grah česen ter čebulček in šalotko, tako da so vršički šalotke in čebulčka tik nad tlemi. Sejemo rdečo redkvico, črni koren, korenček, peteršilj, berivko in listnato solato, špinačo, pastinak, ognjič. Gredice zavarujemo z zaščitno kopreno ali tuneli, saj nas lahko presenetita sneg in mraz.

Več o  opravilih v okrasnem, zelenjavnem in sadnem vrtu v 9. številki Kmečkega glasa

Krožnik pustnih slaščic

Vlasta Kunej
21.02.2017 12:49 (Feb 21, 2017)

Ena od glavnih značilnosti pusta so ocvrte slaščice. Nekdaj so bili to predvsem krofi z lepim zlatim venčkom in flancati, danes pa pripravljamo poleg njih raznovrstne slaščice, ocvrte in potresene s sladkorjem.

Pustni krofi

Sestavine za 20 krofov: 1 kg moke, pol ostre, pol mehke, 50 g kvasa, 1 žlico sladkorja, 1 žlico moke, 3 žlice mlačnega mleka za kvasec, 4 rumenjaki, 100 g sladkorja, 1 dl olja, 3 žlice ruma, 2,5 dl mlačnega mleka, sol; in še: marelična marmelada, olje za cvrenje, sladkor v prahu za posip

Za kvasec zdrobimo kvas v lonček, dodamo sladkor, moko in mleko. Zmešamo in pustimo vzhajati le nekaj minut, nato zlijemo v jamico, ki smo jo naredili v moko, jo zagrnemo z moko in počakamo, da kvas dobro vzhaja.

Medtem umešamo rumenjake, sladkor in olje. Dodamo moki, nato še rum in soljeno mleko. Pognetemo v testo in ga dobro stepemo, pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.

Vzhajano razvaljamo za prst debelo, z obodcem izrežemo krofe. V sredino vsakega drugega položimo žličko mar

Zdrava domača kuhinja

Vlasta Kunej
16.02.2017 14:58 (Feb 16, 2017)

Preprosta, domača in raznovrstna hrana iz živil, ki smo jih pridelali doma ali pa jih že imamo v shrambi. Poznavalka tega področja Helena Mrzlikar je v knjigi Dobra zdrava hrana zbrala recepte za žita in žitne izdelke, sadne in zelenjavne jedi in shranke, mlečne jedi, mesne jedi, perutnino ribe in stročnice.

Skutni kolač z limono

Testo: 250 g bele moke, 125 g masla, sol, 40 g sladkorja, 1 rumenjak; za nadev: 3 biolimone, 2 jajci, 750 g polnomastne skute, 250 ml kisle smetane, 100 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 50 g jedilnega škroba

Moko z maslom, soljo in sladkorjem dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo še vodo. Testo zavijemo v folijo za ohranjanje svežine in damo v hladilnik.

Medtem pripravimo nadev. V vroči vodi dobro operemo limone in jih osušimo. Lupino nastrgamo in iztisnemo sok. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo odvijemo in razvaljamo na velikost modela ter robove dvignemo do višine 3 cm. Jajca razbijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Skuto zmešamo z limono

Kako spomladi poskrbimo za trato

Vlasta Kunej
15.02.2017 12:26 (Feb 15, 2017)

Ko se ozračje otopli in se narava začne prebujati, posvetimo nekaj pozornosti tudi urejanju trate. Spomladi sta pomembna opravila čiščenje in prezračevanje trate. Najprej z grabljami odstranimo listje, odmrle dele trave, mah in plevele. Za prezračevanje trave pa potrebujemo posebno orodje (vertikutir). Podobno je grabljam, namesto zob ima rezila. Motorno orodje je precej lažje za delo, ima iglice ali rezila. Če tega nimamo, si lahko za manjše površine pomagamo z vilami. Trato prezračujemo spomladi, ko so tla že nekoliko ogreta in trava ni bujna. Bolj razraščeno trato, ki je jeseni nismo pokosili, je potrebno pred prezračevanjem pokositi. S prezračevanjem iz ruše naredimo v trati luknje, ki jih lahko napolnimo z zelo drobnim peskom. Trava bo takoj lepše rasla. Izogibajmo se urejanju trate, dokler so tla še mokra, saj s hojo po mokrih tleh, tla le zbijemo in uničimo strukturo ter poškodujemo nežne, mlade poganjke trav.

Več v 8. številki Kmečkega glasa

Nega razpokanih ustnic

Vlasta Kunej
14.02.2017 15:46 (Feb 14, 2017)

Če želimo imeti tudi pozimi lepo kožo, jo moramo pred mrazom zaščititi. Pa ne samo s primernimi oblačili, temveč tudi z zato primernimi zaščitnimi kremami. Pogosto pozabimo negovati ustnice.

Če jih v mrzlih in suhih dnevih ne mažemo, koža na njih kaj hitro razpoka. Razpokane ustnice pa so precej nadležne in moteče. Zato je seveda treba imeti v teh mrzlih zimskih dneh pa tudi takrat, ko je ozračje suho, s seboj balzam za vlaženje. Vlažilno kremo bi torej zmeraj morali imeti s seboj, in to ne glede na spol. Če ustnice samo nekajkrat na dan navlažimo z balzamom, ki smo ga kupili ali pa naredili sami, se nam ne more zgoditi, da bi nam ustnice razpokale.

Kakavov balzam za ustnice

Eden izmed takšnih balzamov, ki ga lahko naredimo sami, je tudi balzam iz kakava, oljčnega olja, čebeljega voska in vitamina E. Čeprav omamno diši, ni užiten oziroma ga ne smemo pojesti.

V mikrovalovni pečici ali vodni kopeli stalimo žlico naribanega čebeljega voska, ki smo ga pred tem zmešali s 120 ml ekstr

Oglasi

na spletni strani porabi manj, si lahko z "modulom" ogrevanje naredite informativni izračun in preverite možne prihranke in rentabilnost za toplotno zaščito vaše stavbe. morebiten prehod na drug energent ali zamenjavo sistemov za ogrevanje. naredite si izračun zdaj!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

5104.) azbuka za neposlušne

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

7527.) v sibirski tajgi

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 19 €

7513.) edinstven

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7512.) oglaševanje v a-duru

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 14.99 €

5213.)   odkrivanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

prezračevanje hiše je pomembno za boljše počutje in tudi zdravje. za to so pomembni kvalitetni prezračevalni sistemi, ki vam jih nudijo pri ponudniku inštalacije štrus. več preverite na njihovi spletni strani!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

odlična kitara za narodnozabavno glasbo, framus sorella 5/59. letnik cca. 1960 masivna sprednja plošča vsi prvotni originalni deli magnet schaller 10/40 pasivni nove strune generalno servisirana in nastavljena za takojšnje igranje 1 leto garancije!

Kategorija: Kitare in ostala brenkala

Cena: 880 €

6278.) premagajmo plahost

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

997.) razlaga razodetja in drugi spisi

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

696.) misel za lepši dan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

183.) vzhodnik , deževje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj