Prijatelji (13)
Dragica Heric
Ziliute88edita Edita
Franc Fortuna
Marinka Marinčič Jevnikar
Plavec Joz
Barbara Remec
Kristijan Hrastar
Geza Grabar
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Fižolove jedi
Novo okolje je šok za rastlino
Laufarija na sončno nedeljo v Cerknem
Fižolova torta
28. Dnevi komedije
Orehov zavitek z listnatim testom
Sadni narastki iz starega kruha
Pustne slaščice
Preprosti recepti za diabetike
Prvi regrat
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aromatični čemaževi listi

Vlasta Kunej
20.03.2019 14:43 (pred 7 urami)

Dobrote iz gozda in vrtov so povezane z letnimi časi. V kulinariki se vedno več uporablja čemaž in zgodaj spomladi je najboljši: takrat naberemo čisto mlade čemaževe lističe, iz njih pripravljamo okusne jedi in shranke, na primer pesto, ki nam bo še vse leto bogatil okuse narezkov, omak ali prilog.

SKUTNI ZAVITEK S ČEMAŽEM

Sestavine: 6 listov vlečenega testa, 500 g skute, 300 g čemaža, 1 dl kisle smetane, 2 jajci, 2 žlici olja, sol

Čemaževe liste očistimo, operemo in odcedimo. Za približno pol minute jih potopimo v krop, odcedimo in ohladimo v veliki količini mrzle vode, nato jih grobo sesekljamo. Skuti dodamo jajci, kislo smetano in čemaž. Dobro premešamo, posolimo in s tako pripravljenim nadevom namažemo namaščene liste vlečenega testa. Vsak list zavijemo v zavitek in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z malo olja in spečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj. Zavitek je dober, ko je še topel.

Več receptov najdete v 12. številki Kmečkega glasa in na http:/

Naj zažari senčna stran vrta

Vlasta Kunej
20.03.2019 14:24 (pred 7 urami)

Vrt okoli hiše je vedno sestavljen iz sončnih in senčnih predelov. To je dobro, saj lahko zasajamo rastline z različnimi zahtevami po svetlobi. Več je tistih, ki imajo rade sonce, sončna stran vrta je navadno tudi rezervirana za sadje in zelenjavo. Senca tudi ni enaka senci. Nekatere rastline se dobro počutijo v svetli senci redkih krošenj, drugim ustreza globoka senca, ki jo meče hiša ali visoke, goste smreke.

Svetlobne razmere med soncem in senco so precej očitne, vendar se lahko tudi senčne razmere med seboj precej razlikujejo. Senca, ki jo ustvarjata zid ali hiša, je drugačna od sence pod krošnjo velikega listopadnega drevesa. Svetlobne razmere se spreminja skozi leto, saj je spomladi, ko so drevesa še neolistana, precej svetleje kot pozneje v sezoni. Zgodnje rastline, ki že ob začetku pomladi pokukajo iz zemlje, imajo tako na voljo več svetlobe kot njihove sorodnice, katerih čas pride pozneje.

Na senčnih legah se lahko oblikujejo tudi bolj suhe rastne razmere. Listje dreves namreč

Novo okolje je šok za rastlino

Vlasta Kunej
06.03.2019 15:52 (Mar 06, 2019)

Sajenje je eno od pomembnejših vrtnarskih opravil, saj želimo rastlinam zagotoviti najboljši mogoči začetek. S pravilnim sajenjem ali presajanjem zmanjšamo stres za rastlino in tako preprečili njen morebitni propad.

Za preprečevanje stresa je pomemben že čas sajenja. Čeprav številne rastline sadimo v času mirovanja, kar je pri večini naših okrasnih rastlin zimsko obdobje, lahko premočan mraz poškoduje korenine že med sajenjem ali prodre do korenin prek zrahljane prsti. Ob prenizkih temperaturah je zato bolje, če počakamo na nekoliko zmernejše vreme. Če razmere niso primerne za sajenje, rastline v loncih do sajenja postavite v neogrevan rastlinjak ali na zavarovano mesto na prostem. Rastline z golimi koreninami pa začasno zagrebemo v večji lonec s kompostom – s tem bomo preprečili izsušitev korenin.

Več preberite v 11. številki Kmčekega glasa

28. Dnevi komedije

Vlasta Kunej
05.03.2019 16:48 (Mar 05, 2019)

V SLG Celje se bo v sredo, 6. marca, ob 19.30 začel že 28. festival Dnevi komedije, ki bo trajal dva konca tedna, vse do 17. marca 2019. Vprogramu si boste lahko ogledali komično dramo Venera v krznu, glasbeno komedijo Ventilator, ki je nastala po motivih Goldonijeve Pahljače, satirični kabaret Realisti, komedijo absurda Strašni starši, uspešnica West Enda, Broadwaya in odrov številnih prestolnic, komedijo zmešnjav Predstava, ki gre narobe, slovenska komedijska klasika Ta veseli dan ali Matiček se ženi, gledališki koncert Prekleti kadilci Svetlane Makarovič in odrsko izpoved Polone Vetrih Ne pozabite na rože, to je je avtobiografska izpoved upokojene igralke, je grenko-sladka izpoved o njeni umetniški in zasebni poti.

Več informacij najdete na spletnih straneh SLG Celje.

Vrt v marcu

Vlasta Kunej
05.03.2019 09:02 (Mar 05, 2019)

Ljubitelji okrasnih rastlin, vrtnarji in sadjarji se že veselijo prihajajoče pomladi, čeprav vedo, da jih v tem času čaka veliko dela. Marec je mesec, ko bi radi že delali, srbijo nas prsti, a se zavedamo, da ne smemo prehitevati narave. Hladne in mokre zemlje še ne moremo obdelovati, tudi temperature se lahko ponoči spustijo še krepko pod ledišče.

Okrasni vrt

Ko se tla posušijo, pripravimo trato za pomlad in poletje: pograbimo krtine, prazna mesta pa na novo posejemo. V suhem vremenu zalijemo in pognojimo rastline (iglavce, rododendrone, azaleje, vrtnice). Obrežemo vrtnice, v toplo gredo ali nekam na toplo sejemo enoletnice, kot so enoletne astre, petunije in plamenice. Na sončen ali polsenčen prostor sadimo lilije, gladiole in perzijske zlatice (ranunkule). Na stalno mesto sejemo na prosto prezimno trdne enoletnice, kot so enoletni ostrožnik, enoletna krizantema, kalifornijski zlati mak, klarkija, perla, modri glavinec, tribarvni slak, vrtni ognjič, zajčji mak, repati ščir in druge.

Laufarija na sončno nedeljo v Cerknem

Vlasta Kunej
04.03.2019 08:47 (Mar 04, 2019)

Sprevod laufarjev in obsodba pusta

Vrt v marcu

Vlasta Kunej
28.02.2019 12:27 (Feb 28, 2019)

Ljubitelji okrasnih rastlin, vrtnarji in sadjarji se že veselijo prihajajoče pomladi, čeprav vedo, da jih v tem času čaka veliko dela. Marec je mesec, ko bi radi že delali, srbijo nas prsti, a se zavedamo, da ne smemo prehitevati narave. Hladne in mokre zemlje še ne moremo obdelovati, tudi temperature se lahko ponoči spustijo še krepko pod ledišče.

Okrasni vrt

Ko se tla posušijo, pripravimo trato za pomlad in poletje: pograbimo krtine, prazna mesta pa na novo posejemo. V suhem vremenu zalijemo in pognojimo rastline (iglavce, rododendrone, azaleje, vrtnice). Obrežemo vrtnice, v toplo gredo ali nekam na toplo sejemo enoletnice, kot so enoletne astre, petunije in plamenice. Na sončen ali polsenčen prostor sadimo lilije, gladiole in perzijske zlatice (ranunkule). Na stalno mesto sejemo na prosto prezimno trdne enoletnice, kot so enoletni ostrožnik, enoletna krizantema, kalifornijski zlati mak, klarkija, perla, modri glavinec, tribarvni slak, vrtni ognjič, zajčji mak, repati ščir in druge.

Za pusta se dobro jé!

Vlasta Kunej
28.02.2019 09:17 (Feb 28, 2019)

Stare šege in navade so umerjene po ciklu narave: za zimo pride pomlad, odhod zime in vračanje življenja v naravo naznanjajo šeme, muzika in obilna gostija. Jedi, ki jih na Slovenskem tradicionalno pripravljamo v tem času, so iz kolin, zelja, repe in drugih zimskih dobrot, ki so jih tako na deželi v času, ko še ni bilo hladilnikov, tudi gospodarno porabili. Danes dodajamo že znanim jedem tudi sodobnejše recepte.


PEČENA SVINJSKA KRAČA

Za 4 osebe: zadostuje krača, težka približno 1,60–2 kg, sol, poper, česen v prahu, kumina v prahu, 2 srednje veliki čebuli, olje, voda za zalivanje

Kračo večer pred peko dobro natremo s soljo, kumino, česnom in poprom, prelijemo z oljem, dodamo v primeren pekač, ki ne sme biti prevelik, da se pri peki ne zažiga, in postavimo v hladilnik.

Drugi dan dodamo v pekač nasekljani čebuli in dolijemo 3 dl vode. Zelo pomembno je, da se voda v pekaču nikoli ne posuši. Kračo postavimo v pečico, ogreto na 160–170 stopinj. Obračamo jo vsakih 20 minut in redno polivamo,

Ne bo sreče, če šeme ne pridejo k hiši!

Vlasta Kunej
28.02.2019 09:12 (Feb 28, 2019)

V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani so ujeli utrip pustnega časa z razstavo Škoromatija: pustna šega v Hrušici (Brkini). Na njej so predstavljene štiri stare pustne maske iz šestdesetih let 20. toletja in pet sodobnih pustnih mask – škoromat z zvonci, kleščar ali škopit, poberin, pepeljuhar in cunjar. Drugi liki iz pustnega sprevoda so prikazani na fotografijah, obiskovalci pa si lahko ogledajo tudi film o pustni poberiji v Hrušici.

Razstava predstavlja škoromatijo, pustno šego v Hrušici s sprevodom pustnih našemljencev po vasi in poberijo, obhodom po hišah in pobiranjem darov. Škoromati zaživijo na štefanovo, 26. decembra, vas pa je njihova do pepelnične srede, ko pusta pokopljejo in priredijo pogrebno gostijo.

Na štefanovo se v Hrušici fantje in možje zberejo, si razdelijo vloge in se domenijo, kako bo potekala škoromatija. Osrednji dogodek je poberija po domači vasi, ki jo opravijo na pustno soboto: fantje in možje se zberejo sredi vasi, nato se v spremstvu muzikantov napot

Ocvrta jabolka

Vlasta Kunej
26.02.2019 15:11 (Feb 26, 2019)

Narejene iz slastnega testa, ocvrte v obilici vročega olja slastne, potresene s sladkorjem in nasitne, take so slaščice, ki se prilegajo pustovanju. Med letom jih pripravimo le redko, ampak ob pustnih dnevih ne gre brez njih.

OCVRTA JABOLKA

Sestavine: 2 srednje veliki jabolki, 2 jajci, 100 g moke, 4 žlice rjavega sladkorja, 40 g belega sladkorja, 4 žlice polnomastnega mleka, 60 g jagodove marmelade, 1 kozarček ruma, žlička suhega kvasa, 1 žlica limoninega soka, olje za cvrenje, sladkor za posip

Jabolka umijemo, olupimo, jim odstranimo muho in pecelj in peščišče in jih narežemo na kolute, debele približno 1 cm. Jabolčne rezine damo v posodo, jih potresemo z rjavim sladkorjem in poškropimo z rumom ter pustimo tako eno uro.

Presejemo moko s kvasom v kupček, dodamo jajci, mleko, 40 g belega sladkorja in umešamo, tako da dobimo gladko tekoče testo.

V kozico vlijemo veliko olja in ga segrejemo. Jabolčne rezine pomakamo v testo in jih zlato rumeno ocvremo v vročem olju. Polagamo jih na papi

Škoromatija: pustna šega v Hrušici (Brkini)

Vlasta Kunej
26.02.2019 14:56 (Feb 26, 2019)

V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani so ujeli utrip pustnega časa z razstavo Škoromatija: pustna šega v Hrušici (Brkini). Na njej so predstavljene štiri stare pustne maske iz šestdesetih let 20. stoletja in pet sodobnih pustnih mask – škoromat z zvonci, kleščar ali škopit, poberin, pepeljuhar in cunjar. Drugi liki iz pustnega sprevoda so prikazani na fotografijah, obiskovalci pa si lahko ogledajo tudi film o pustni poberiji v Hrušici.

Razstava bo odprta do 10. februarja 2019

Pustne slaščice

Vlasta Kunej
21.02.2019 13:19 (Feb 21, 2019)

Za pusta se je vedno dobro jedlo. Slaščice so obvezna spremljava tega praznovanja – od raznih vrst krofov do mišk, flancatov, piškotov, kolačev in še kaj bi se našlo. Treske so preverjeno okusno pecivo, pomarančne miške pa imajo poleg okusa še neko odliko: hitro in lahko jih naredimo, saj testa ni treba vzhajati in ga pripravimo v nekaj minutah. Tudi z marmeladnimi žepki ni prav veliko dela, so pa mamljivi na pogled in dobri, posebno če jih napolnimo z odlično domačo marmelado.


TRESKE

Zanje potrebujemo: 500 g moke, 50 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, malo žganja, malo naribane limonine lupinice, 2 jajci, 50 g masla, 2 dl mleka, 20 g kvasa, ščep soli; in še: sladkor v prahu, olje ali mast za cvrenje

Najprej pripravimo kvasni nastavek: kvas nadrobimo v mlačno mleko in dodamo malo sladkorja. Počakamo, da vzhaja.

Ugnetemo kvašeno testo: moko presejemo v večjo skledo in na sredini naredimo jamico. V sredino ubijemo jajci in z vilicami nekoliko premešamo, dodamo obe vrsti slad

Priprave na prve setve na vrtu

Vlasta Kunej
20.02.2019 13:57 (Feb 20, 2019)

V hladnih zimskih dneh radi opazujemo vrt, ki počiva in se pripravlja na pomlad. Takrat je naša glava polna sanj in načrtov v želji, da bi čim lepše zasadili cvetlice in bi bil pridelek zdrave zelenjave čim obilnejši.

Pri izboru vrtnin moramo upoštevati lego vrta, sončne in senčne gredice, kakovost zemlje, podnebne razmere in tudi velikost vrta. Bučke na primer zavzamejo kar precejšnjo površino, zato bomo na majhnem vrtu raje gojili solatnice in špinačnice, ki jih večkrat sejemo in pobiramo pridelek. Med vrtnine uvrstimo tudi cvetlice in zelišča, ki bodo polepšali vrt, mnogi pa imajo tudi koristne učinke na zdravje in boljšo rast zelenjave. Pri načrtovanju zelenjavnega vrta upoštevamo tudi prehranske navade družinskih članov, tako da največ prostora določimo vrtninam, ki so jim najokusnejše.

Več preberite v 9. številki Kmečkega glasa

Čokoladne rezine brez moke

Vlasta Kunej
19.02.2019 14:56 (Feb 19, 2019)

Priprava: 20 minut

Peka: 40 minut + hlajenje

Sestavine: 200 g temne čokolade, 200 g masla, 200 g sladkorja, 200 g mletih mandljev, 4 jajca, pol zavitka pecilnega praška, 1 zavitek vaniljevega sladkorja; za glazuro: 100 g temne čokolade, 1 dl olja; za dodatek: stepena sladka smetana

Čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Posebej v skledi zmešamo navadni in vaniljev sladkor, mlete mandlje in pecilni prašek. Primešamo stopljeno čokolado z maslom, na koncu primešamo še jajca. Maso stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 160 stopinjah 40 minut. Pečeno testo mora biti nekoliko lepljivo.

Stopimo čokolado za glazuro in primešamo olje. Ohlajeno testo prelijemo s čokoladno glazuro. Ohladimo, razrežemo in ponudimo s stepeno sladko smetano.

Več receptov za hitro pripravljene sladice najdete v 7. številki Kmečkega glasa in na  http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/sladice-hitro-in-preprosto

Bela lepotica s črnim imenom

Vlasta Kunej
13.02.2019 15:06 (Feb 13, 2019)

Črni teloh (Helleborus niger) je torej ena zelo redkih trajnih zelik, ki cveti pri nas v naravi in na vrtovih v zimskem času. Če je zima mila, zacveti že konec leta, zato mu ponekod pravijo tudi božična roža, sicer pa v prvih mesecih leta, ko narava počiva, in vse do aprila.

Na vrtu bodo telohi najbolj zadovoljni, če jim namenimo polsenčno mesto pod listavci v globoki in humozni zemlji, ki se nikoli popolnoma ne izsuši. Zelo pomembna je tudi odcednost, saj slabo prenašajo zastajanje vode. Gojeni križanci vzhodnega teloha ali pravilneje kar vrtni telohi dobro uspevajo tudi na bolj sončnih mestih, izredno dobro pa prenašajo tudi vročino in dolgotrajno sušo.

Več preberite v 8. številki Kmečkega glasa

Verzi in zgodbe, ki so jih ljudje radi brali

Vlasta Kunej
12.02.2019 08:48 (Feb 12, 2019)

Kmečka povest in pesmi so poseben del slovenske ustvarjalnosti. Zlasti piscev prve je bilo na Slovenskem v preteklih dveh stoletjih veliko. Kmečka povest je bila nekdaj ena najpomembnejših zvrsti slovenske pripovedne proze, bila je raznovrstna in z njo so povezana imena znanih pisateljev. Toda ustvarjali niso le ti, verzi in povesti so pisali tudi ljudje, ki so trdo delali na zemlji, pisanje jim je bilo nuja, veselje in uteha obenem.

Med njimi se je izoblikovala vrsta ljudskih pesnikov in pisateljev, mednje se uvrščata tudi pisateljici, ki so ju ljudje radi brali in z veseljem spremljali objave njunih pesmi, črtic in povesti. V teh dneh mineva sto let od rojstva obeh, Marije Brenčič Jelen in Erne Starovasnik.

Več preberite v 6. številki Kmečkega glasa

Hitra marelično-čokoladna torta

Vlasta Kunej
12.02.2019 08:41 (Feb 12, 2019)

http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/sladice-hitro-in-preprostoČas priprave: 30 minut

Peka: 50 minut in hlajenje

Sestavine: 100 g naribane temne čokolade, 250 g masla, 250 g bele moke, 220 g sladkorja,

3 jajca, pločevinka mareličnega kompota (850 g), pol zavitka pecilnega praška, 40 g mletih mandljev, 0,3 dl mareličnega likerja

Marelice iz kompota odcedimo in dobro osušimo. Maslo sobne temperature zmešamo s sladkorjem, dodamo jajca, moko, pecilni prašek, naribano čokolado, mandlje in liker, vse dobro premešamo.

Polovico testa stresemo v tortni model premera 26 cm, ki mu dno prekrijemo s papirjem za peko. Na poravnano testo položimo polovičke marelic, prekrijemo z drugo polovico testa in pečemo v pečici, segreti na 175 stopinj, 50 minut. Ohlajeno torto vzamemo iz modla, jo potresemo z mletim sladkorjem, razrežemo in ponudimo.

Več receptov najdete v 6. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/sladice-hitro-in-preprosto

Zelenjavni pireji

Vlasta Kunej
12.02.2019 08:38 (Feb 12, 2019)

Varčna kuhinja

ZELENJAVNI PIREJI

Jedilnik lahko zelo popestrimo z različnimi zelenjavnimi pireji, za katere ne potrebujemo posebnih sestavin, poleg tega pa so okusni in lahki. Ponudimo jih kot prilogo k jedem iz mesa in ribam.

GRAHOV PIRE

Sestavine: ½ kg zamrznjenega graha, sol, 2 stroka česna, 1–2 žlici smetane, sol

Grah skuhamo v osoljeni vodi in odcedimo. Na vročem olju prepražimo sesekljan česen in dodamo grah, ga še malo posolimo in na hitro podušimo, da se okusa graha in česna povežeta. Dodamo smetano in dobro pomešamo. Grahovemu pireju lahko dodamo tudi malo rahlega krompirjevega pireja.

Več receptov najdete v 6. številki Kmečkega glasa

Fižolove jedi

Vlasta Kunej
12.02.2019 08:32 (Feb 12, 2019)

Fižol je hvaležna in vsestranska zelenjadnica, pravi v svoji kuharici z naslovom Fižol Andreja Škrabec, toda v družbi ribe ali kosa dobrega mesa je zmagovalna kombinacija. Fižol je vedno dobra izbira za prilogo, saj poskrbi, da je jed nasitna, hkrati pa lepo zaokroži okus kakovostnega kosa mesa. Tudi fižol in jurčki se odlično ujamejo, to je hitro pripravljena jed, v kateri bo užival vsak gurman.

FIŽOL Z JURČKI

Sestavine: 1/2 kg kuhanega belega fižola (1 velika pločevinka), 400 g svežih jurčkov (lahko uporabite tudi suhe jurčke, ki jih prej namočite), 1 šalotka, 1 žlica masla, šop peteršilja, sol, sveže mleti poper

Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo, jurčke pa otremo s suho krpo in narežemo na lističe. Če uporabljamo suhe jurčke, jih v skledici vsaj pol ure prej namočimo v mlačni vodi.

Na maslu prepražimo sesekljano šalotko in dodamo narezane gobe (če ste uporabili posušene jurčke, jim odlijte odvečno vodo) ter ob stalnem mešanju pražimo 10 minut. Dodamo nasekljan peteršilj in pr

Prešernov smenj

Vlasta Kunej
06.02.2019 12:37 (Feb 06, 2019)

Prešernov smenj, ki odene Kranj v podobo 19. stoletja in obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, 8. februarja. Organizatorji vabijo na slavnostno odprtje ob 11. uri pred Prešernovo gledališče. Na ulicah Kranja se bodo predstavili številni rokodelski mojstri domače in umetnostne obrti, zadoneli bodo pevski zbori, recitiralo se bo Prešernove pesmi, zavrtele se bodo folklorne skupine, zaigrali bodo lajnarji in po mestu se bodo sprehajali meščani v značilnih meščanskih opravah. Pred Kranjsko hišo se pridružite vodenemu ogledu Kranja v vašem srcu in ogledu Rovov pod starim Kranjem.

 Po mestu se boste lahko zapeljali s kočijo.V mestnih hišah bodo potekali številni kulturni dogodki, zato iz mestnega vrveža vstopite še v Mestno knjižnico k tiskarni Jožefa Blaznika in na številna javna vodenja po razstavah v Gorenjski muzej, v Prešernovo hišo, v kranjske galerije, v Layerjevo hišo in med obzidje gr

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj