Prijatelji (13)
Marinka Marinčič Jevnikar
Kmečki Glas
Kristijan Hrastar
Barbara Remec
Ziliute88edita Edita
Franc Fortuna
Plavec Joz
Darja Zemljič
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Zelišča in dišavnice
Fižol od juhe do sladice
Jedi s proseno kašo
Marmelada iz limon, pomaranč in grenivk
Leto Valentina Vodnika
Vrt v januarju
Kako pravilno shranjujemo semena
Kosilo iz petih sestavin
Orehov zavitek z listnatim testom
Fižolova torta
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Leto Valentina Vodnika

Vlasta Kunej
21.01.2019 15:28 (pred 2 dnevi)

Letošnje leto bo s številnimi dogodki posvečeno Valentinu Vodniku, saj je 8. januarja minilo 200 let od njegove smrti. Razgledani in izobraženi mož, duhovnik pa tudi pesnik, prevajalec, jezikoslovec, učitelj, časnikar in urednik je bil kot razsvetljenec ena najbolj vsestranskih osebnosti slovenske literature. Bil je najboljši poznavalec slovenskega jezika v svojem času, prvi ga je preskušal v časnikarstvu, prvi je pisal v slovenščini jezikovne učbenike. V slovensko literarno zgodovino pa se je zapisal predvsem kot avtor prve samostojne zbirke posvetne lirike v slovenščini.

Več preberite v 3. številki Kmečkega glasa

Marmelada iz limon, pomaranč in grenivk

Vlasta Kunej
21.01.2019 14:57 (pred 2 dnevi)


Tudi v najbolj mrzlih zimskih mesecih lahko vkuhamo odlične marmelade iz pomaranč, grenivk, in limon. Z njimi bomo popestrili zajtrk ali pa jih uporabili za namaze tort in biskvitov.

Marmelada iz treh agrumov je narejena iz grenivk, limon in pomaranč. Zanjo potrebujemo 1 neškropljeno grenivko, 1 neškropljeno limono, 2 neškropljeni pomaranči, 1 kg sladkorja in1 l vode. Sadeže umijemo pod tekočo vodo, jih prerežemo in jim odstranimo pečke. Te damo v muslinasto vrečko in jo dobro zavežemo. Sadeže z lupino vred damo v multipraktik in jih drobno zmeljemo. Kašo damo v večjo posodo, dodamo vodo in vrečko s pečkami in kuhamo vsaj še eno uro. Med kuhanjem večkrat premešamo. Preskusimo gostoto, saj marmelada ne sme biti tekoča. Iz marmelade odstranimo vrečko s pečkami in poberemo pene, ki se nabirajo na vrhu. Marmelado vlijemo v ogrete kozarce in jih zapremo.

Več receptov najdete v 3. številki Kmečkega glasa

Fižol od juhe do sladice

Vlasta Kunej
17.01.2019 10:20 (pred 6 dnevi)

Avtorica Andreja Škrabec je zbrala v svoji knjigi Fižol raznovrstne recepte za pripravo jedi s fižolom – stročjim fižolom in fižolom v zrnju, od povsem domačih jedi, juh in enolončnic, sodobnih fižolovih dobrot do solat, fižola v družbi rib in mesa, receptov za jedi iz različnih kuhinj drugih dežel ter fižolovih sladic sladic. Z receptom za slovito fižolovo torto, seveda, zaradi katere je, pravi avtorica, ta knjiga sploh nastala.

PASULJ S SUHIM MESOM

Sestavine: 300 g fižola tetovca, 400 g prekajene svinjine (rebrca ali krača), 2 stroka česna, 250 g čebule, 1 dl pretlačenega paradižnika, 50 g masti ali olja, 1 žlica ostre paprike v prahu, 1 feferon, 1 korenček, 1 korenina peteršilja, 1 lovorov list, sol po potrebi, 1,5 litra vode

Fižol dobro operemo, stresemo v lonec in namočimo čez noč. Naslednji dan vodo odlijemo in nalijemo svežo hladno vodo.

Korenček in peteršilj ostrgamo in narežemo na tanke kolute, čebulo sesekljamo. V lonec k fižolu dodamo peteršilj in korenček, nasekljano čebu

Zelišča in dišavnice

Vlasta Kunej
16.01.2019 12:05 (Jan 16, 2019)


Zelišča in dišavnice so nepogrešljiv sestavni del in pravi zaklad vsakega vrta. Lahko rastejo kot okras med drugimi rastlinami ali pa na posebej urejenih gredah zelenjavnega vrta. Ljudje so te vrste rastlin vedno cenili zaradi njihove kulinarične, kozmetične ali zdravilne uporabnosti, so pa tudi zelo lepe okrasne vrtne rastline.

Le redke med njimi imajo velike okrasne cvetove, zato pa ima večina zanimive liste, skoraj vse pa so dragocene zaradi vonja, od značilnega svežega po limonah, ki ga ima navadna melisa, do vonja po janežu, ki ga zaslutimo pri navadnem komarčku, ali sladkega jabolčnega parfuma pri kamilicah in težko se je upreti njihovemu opojnemu vonju. Z medičino napolnjeni cvetovi zelišč in dišavnic privabljajo čebele in metulje, ki s svojim pomirjujočim brenčanjem spokojnost zeliščnega vrta še dopolnjujejo.

Več preberite v 4. številki Kmečkega glasa

Kosilo iz petih sestavin

Vlasta Kunej
14.01.2019 13:59 (Jan 14, 2019)

Knjiga kuharskega mojstra Jamieja Oliverja z naslovom 5 sestavin je zasnovana tako, da so v njej zbrani recepti, ki jih pripravimo preprosto in hitro, iz sestavin, ki jih imamo večinoma doma. V njej so zbrani recepti za solate, testenine, jajca, različne vrste mesa, ribe in zelenjavne jedi, riž in sladice.


PEČENICE Z JABOLKOM IZ PEČICE

Sestavine: 2 veliki rdeči čebuli, 2 jabolk, 4 pastinaki, 12 pečenic, 1 žlica tekočega medu

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Veliko ponev s premazom proti oprijemanju, primerno za v pečico, postavimo na zmeren do močan ogenj. Čebulo olupimo, narežemo na četrtine, ločimo sloje in jih sproti polagamo v ponev, pogosto pretresamo. Dodamo žlico oljčnega olja, ščepec soli in popra. Jabolki narežemo na četrtine, odstranimo sredico s pečkami in dodamo v ponev. Z lupilnikom narežemo pastinak na tanke trakove. V ponev vmešamo žlico rdečega vinskega kisa in trakove pastinaka nagrmadimo na jabolka s čebulo.

Na vrh zložimo pečenice, vse pokapamo z žlico oljčnega olja

Jedi s proseno kašo

Vlasta Kunej
14.01.2019 13:42 (Jan 14, 2019)


Jedilnik v tem času popestrimo z različnim vrstami žit, ki se dobro ujamejo z zimsko zelenjavo. Proso na primer lahko uporabimo na veliko različnih načinov, kot prilogo ali nadev za klobase, iz prosene moke pa pečemo tudi kruh. Recepti so izbrani iz knjige Proso več avtorjev, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas.

RUMENA POLENTA S PROSOM

Sestavine: 50 g prosenega zdroba, 100 g koruznega zdroba, 500 ml vode, sol, rožmarin

V vrelo osoljeno vodo stresemo dve vrsti zdroba ter premešamo. Pustimo, da se kuha oziroma pari na šibkem ognju 15 do 20 minut. Posoda naj bo pokrita, vsakih nekaj minut premešamo.

Na koncu v polento zamešamo vejice rožmarina, ki zelo popestrijo okus. Kot prilogo dodamo »mehiško« omako – to je prepraženo zelenjavo (čebulo, paradižnik, papriko, fižol) s koščki piščančjih prsi.

Več receptov najdete v 2. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/proso-millet

 

 

 

Tudi dišave in zanimivo lubje privabijo pozornost

Vlasta Kunej
09.01.2019 16:20 (Jan 09, 2019)

Okrasni vrtovi pozimi počivajo, zato ne razmišljamo o njih. Čeprav nas mraz in sivina ne spodbujajo k obisku okrasnih gred, lahko s preprosto kombinacijo to spremenimo. Na večjem vrtu lahko zasadimo gredo, ki bo lepa v sezoni, svoj vrhunec pa bo dosegla v zimskem obdobju. Na manjšem vrtu pa po možnostih namenimo zimi nekaj loncev ali korito.


Barvita stebla dreves in grmovnic so odlično nadomestilo za cvetove, ki jih je v zimskem času zelo malo. Za ozadje ali sredino grede lahko zasadite kakšnega izmed drenov. Ti poženejo čudovita živahna stebla v rumenih, rdečih in škrlatno črnih odtenkih. Poleg drenov imajo čudovita barvita stebla tudi nekatere vrbe, ki so s svojimi živahno rdečimi stebli dobra nadomestitev za rdeče stebelne drene. Pozornost pritegnejo tudi drevesa s pisanim lubjem. Odlična izbira je okrasna češnja, ki ima bleščeče rdečkasto lubje, ki ga prekinjajo svetli pasovi. Izberite mnogostebelno rastlino, s čimer boste ustvarili še boljši učinek. Ne smete pa pozabiti, da bo r

Vrt v januarju

Vlasta Kunej
08.01.2019 09:49 (Jan 08, 2019)

Novo leto je tu tudi v vrtnarskem pomenu. To pomeni, da smo ravno nekje med obema sezonama. Narava počiva, prav tako tudi mi, vsaj kar zadeva delo na vrtu. Pazimo predvsem na varstvo rastlin pred mrazom in snegom.


Če ne zmrzuje, lahko na okrasnem vrtu porežemo živo mejo iz listavcev, vendar ne tistih, ki bi spomladi cveteli (denimo forsitija). Če ni preveč mraz, lahko po trati potresemo kompost, ki mu dodamo kalij in fosfor. Če je na travi sneg, potresemo kar po njem. Pri nekaj stopinjah nad ničlo lahko tudi v januarju porežemo lesnate grmovnice.

Več v 2. številki Kmečkega glasa

Vrt v januarju

Vlasta Kunej
03.01.2019 15:12 (Jan 03, 2019)

 

Novo leto je tu tudi v vrtnarskem pomenu. To pomeni, da smo ravno nekje med obema sezonama. Narava počiva, prav tako tudi mi, vsaj kar zadeva delo na vrtu. Pazimo predvsem na varstvo rastlin pred mrazom in snegom.

OKRASNI VRT

Če ne zmrzuje, lahko porežemo živo mejo iz listavcev, vendar ne tistih, ki bi spomladi cveteli (denimo forsitija). Če ni preveč mraz, lahko po trati potresemo kompost, ki mu dodamo kalij in fosfor. Če je na travi sneg, potresemo kar po njem. Pri nekaj stopinjah nad ničlo lahko tudi v januarju porežemo lesnate grmovnice. Za pozneje pustimo tiste grmovnice, ki zacvetijo zgodaj spomladi. Rez lesnatih grmovnic temelji na redčenju – poganjke torej izrezujemo, ne pa krajšamo. Krajšanje spodbudi grm, da se še bolj razraste in postaja vse gostejši, tako »vršičkanje« pa tudi siromaši cvetenje. Zelo stare grmovnice pa kar porežemo do tal in s tem omogočimo, da poženejo mladi poganjki. Tako jih pomladimo.

Več preberite v 2. številki Kmečkega glasa

Za sabo pustimo staro in se veselimo novega začetka

Vlasta Kunej
23.12.2018 18:25 (Dec 23, 2018)


Zadnji dan starega leta je poseben dan: če je božič družinski praznik, se na silvestrovo predvsem s smehom, glasbo, druženjem in bogato obloženo mizo poslavljamo od starega leta in vstopamo v novo. Danes le še malokdo pomisli, od kod ime silvestrov večer, toda za tem stoji prava oseba, znameniti papež Silvester, ki goduje zadnji dan v letu.

Več preberite v praznični prilogi 52-1 številke Kmečkega glasa

Novoletna večerja

Vlasta Kunej
23.12.2018 18:16 (Dec 23, 2018)



Za novoletno večerjo je modro jedilnik sestaviti tako, da bo hrana izvrstna, člani družine in gostje zadovoljni, gospodinja pa po kuhanju in peki ne bo preveč izčrpana. Tale jedilnik ni prezahteven, saj francosko solato pripravimo dan prej, z zrezki ni posebnega dela, tudi testo za krompirjeve ocvrtke lahko pripravimo vnaprej. Vaniljev sladoled z vročimi malinami pa je najpreprostejša in obenem odlična sladica, za katero uporabimo zamrznjene maline, ki jih segrejemo z malo sladkorja in vanilje in prelijemo po sladoledu


šunkini zvitki s francosko solato
goveji hrbet na rukoli s staranim sirom
krompirjevi ocvrtki
mehka zelena solata z jajcem
vaniljev sladoled z vročimi malinami

ŠUNKINI ZVITKI S FRANCOSKO SOLATO

Sestavine za 6 oseb: 1/2 kg krompirja, ¼ kg korenja, ¼ kg kislih kumaric, ¼ kg zamrznjenega graha, majoneza, rezine šunke
Krompir in korenje dobro operemo in skuhamo. Kuhana olupimo in narežemo na kocke v velikosti graha. Enako narežemo kumarice. Zamrznjeni grah skuhamo v vodi, v kat

Praznična priloga

Vlasta Kunej
23.12.2018 18:08 (Dec 23, 2018)

V uredništvu smo za božično-novoletne dni pripravili dvojno praznično številko. V božično-novoletni prilogi lahko prebrete prispevke o šegah in navadah na silvestrovo, o tradicionalnem novoletnem srečanju z mladimi kmeticami in gospodarji, na katerem je spregovoril tudi nadškof Alojz Uran, o stiških podeželskih jaslicah s posebnimi motivi iz podeželja in še marsikaj. Pripravili smo vam tudi predlog za novoletno večerjo in druge recepte in zgodbe in pesmi za sproščeno branje.

Prilogo najdete v 52-1 številki Kmečkega glasa

Božični jedilnik

Vlasta Kunej
18.12.2018 10:27 (Dec 18, 2018)

Za božični jedilnik vam predlagamo česnovo juho s timijanom, jurčke na žaru, nadevanega piščanca, krompirjev pire s cvetačo ... Nadaljevanje in recepte najdete v 51. številki Kmečkega glasa.

Hitro pripravljene slaščice

Vlasta Kunej
13.12.2018 15:18 (Dec 13, 2018)


Iz treh preprostih sestavin narejene cimetove cigare, preprosti mini grižljaji z oreščki, suhim sadjem in čokolado, ki se čudovito priležejo k skodelici kave, ali piškoti s pistacijami, marelicami in kardamomom, ki so pravzaprav različica italijanskih cantuccinov, ali pa sladka vinska krema, ki je posladek, nadvse primeren za božični in novoletni čas.

PIŠKOTI S PISTACIJAMI, MARELICAMI IN KARDAMOMOM

Sestavine za okoli 40 piškotov: 100 g moke, dodatno za posipanje, 100 g sladkorja v prahu, 1 žlička pecilnega praška, ½ žličke mletega kardamoma, 1 stepeno jajce, 50 g olupljenih, praženih in soljenih pistacij, 60 g suhih marelic, narezanih na 6 delov

Pečico segrejemo na 170 stopinj, plinsko na 7. stopnjo. V veliko skledo najprej presejemo moko, sladkor in pecilni prašek. Primešamo mleti kardamom in nato še stepeno jajce, da nastane mehko testo. Vmešamo pistacije in na koščke narezane marelice.

Pomokamo dlani, testo zvrnemo na rahlo pomokano površino in oblikujemo svaljek, dolg približno 30

Dušen goveji vrat s suhimi slivami in slivovko

Vlasta Kunej
13.12.2018 15:10 (Dec 13, 2018)

Med praznične priprave v decembru spada poleg čiščenja doma, peke piškotov in krašenja novoletne jelke tudi sestavljanje jedilnika za božični ni novoletni večer. Izbrali smo vam nekaj receptov za pripravo glavne mesne jedi. Nekatere jedi lahko deloma pripravimo že dan prej in si tako olajšamo pripravljanje večerje.

DUŠEN GOVEJI VRAT

Za 4 osebe potrebujemo: 1,20 kg mladega govejega vratu, 2 manjša korenčka, 2 manjši čebuli, ¼ srednje velike zelene, 6 suhih sliv brez koščic, 1 dl rdečega vina, sol, poper, 0,5 dl olja, 0,5 dl slivovke

Meso posolimo, popopramo in opečemo v kozici. Dodamo na grobo narezano zelenjavo in popražimo. Zalijemo z vodo, dodamo suhe slive ter pokrijemo in dušimo.

Ko se meso zmehča, ga vzamemo iz kozice, prilijemo vino in še malo pokuhamo, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodamo malo maslene kocke.

Meso postavimo nazaj, da se dobro pogreje, in pripravimo štiri tople krožnike. Meso prenesemo na desko. V omako zlijemo slivovko in pustimo, da alkohol

Nega sobne ciklame

Vlasta Kunej
12.12.2018 15:38 (Dec 12, 2018)

V hladnem delu leta so kot sobne rastline zelo priljubljene ciklame. To je brez dvoma najlepša rastlina med vsemi, ki cvetijo v zimskem času in tistemu, ki jo uspe vzgojiti, nudi tudi največje zadovoljstvo. Za mnoge ljudi je to ena najbolj zahtevnih rastlin, ker lahko propade zelo hitro, tako rekoč pred našimi očmi.

Ko ciklamo kupimo in prinesemo domov, jo moramo najprej postopno pripraviti na razmere pri nas doma. Postavimo jo na svetlo mesto in čim dlje od grelnih teles. Če želimo, da bo dolgo cvetela, naj bo prostor hladen s temperaturo 10 do 12 stopinj Celzija. Pri višji temperaturi se cvetovi odpirajo hitreje in tudi hitreje odcvetijo. Zalivanje je zelo pomembno; ciklamo zalivamo z mehko vodo in ne omočimo nadzemnih delov. Zato ne zalivamo v osrčje, ampak samo ob robovih lončka. Odcvetele cvetove in odmrle liste moramo znati pravilno odstraniti.

Več nasvetov o negi najdete v 51. številki Kmečkega glasa

Čista juha z zimsko zelenjavo

Vlasta Kunej
07.12.2018 15:12 (Dec 07, 2018)


Enolončnica je tista izdatna dobra in topla jed, ki s kosom domačega kruha nasiti, pogreje, gospodinji pa prihrani ure pripravljanja kosila, da se lahko posveti prazničnim pripravam, čiščenju hiše in peki.


Sestavine za enolončnico: 2 rumena korenčka, 4 oranžni korenčki, 1rumena koleraba, 2 sveži repi, 4 krompirji, nekaj listov svežega kodrolistnega ali brstičnega ohrovta, 1 l vode, sol, celo poprova zrna, lovorov list, 2 žlici masti z ocvirki

Vso zelenjavo olupimo in narežemo na kolobarje. Če so kolobarji preveliki, jih narežemo na polovico. Vso zelenjavo razen ohrovta stresemo v kozico s hladno vodo. Posolimo, popopramo in dodamo lovorov list. Kuhamo na zmernem ognju približno 30 minut. Pet minut pred koncem kuhanja dodamo kodrolistni ohrovt. Če boste dodali brstični ohrovt, ga dodajte 10 minut pred koncem kuhanja, da bo ostal čvrst. Na koncu juho zabelite z mastjo z ocvirki.

Več receptov najdete v 49. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/jedi-iz-sk

Rezine z rožiči, čokolado in kokosom

Vlasta Kunej
07.12.2018 15:04 (Dec 07, 2018)

Drobne slaščice različnih oblik in okusov so pogosto najljubša peka večine gospodinj. V prvih tednih decembra jih pripravimo na zalogo in shranimo za dni, ko bomo z njimi razveselili dobrodošle goste.


BARBARINO PECIVO Z ROŽIČEVO MOKO

Sestavine: 3 jajca, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček bele pšenične moke, 1 jogurtov lonček olja, ½ jogurtovega lončka mleka, 1 zavitek pecilnega praška, 100 g rozin, 100 g rožičeve moke, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, malo cimeta, 4–5 naribanih jabolk; za preliv: 100 g temne čokolade, 50 g masla

Rumenjake, olje, mleko, polovico navadnega sladkorja, vaniljev sladkor in cimet dobro premešamo. Potem umešamo očiščene in umite rozine, naribana jabolka, belo pšenično moko z rožičevo moko in pecilnim praškom ter nazadnje še sneg iz beljakov in polovice sladkorja. Maso nadevamo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 35–40 minut pri 175 stopinjah.

Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in nekoliko ohladimo. Maslo in čokolado r

Kako skrbimo za orhideje

Vlasta Kunej
05.12.2018 12:54 (Dec 05, 2018)

Večina orhidej zacveti jeseni. Tudi ponudba v trgovinah je v tem času velika in mnoge zamika, da bi jih kupili, ampak so negotovi, kakšno nego potrebujejo, potem ko odcvetijo. Vzgoja orhidej seveda zahteva nekaj znanja in izkušenj. Lastniku orhideje, ki je rastlino dobil v dar ali se je sam odločil za nakup cvetoče rastline, se postavlja vrsta vprašanj, kako naj z njo ravna.

NE ZALIVAMO PREVEČ

V času mirovanja orhideje zalivamo le toliko, da rastline ne kažejo znakov izsušitve. To je skromno zalivanje enkrat na teden ali celo manj, in to le toliko, da je zemlja, v kateri je rastlina, rahlo vlažna. Čas mirovanja orhidej navadno nastopi, ko rastlina odcveti. Ko začne spet odganjati, ko se konča čas mirovanja, začnemo rastlino zalivati izdatneje, vendar tudi zdaj s tem ne pretiravamo. Navadno jo zalivamo enkrat do dvakrat na teden, kar je odvisno od tega, kako hitro se zemlja izsuši. Ta naj bo v času rasti vlažna, ne pa mokra. Stoječa voda v lončku orhideji oslabi korenine in te zgnijejo,

Prva praznična peka

Vlasta Kunej
04.12.2018 08:52 (Dec 04, 2018)

December je mesec sladke peke in prazničnih priprav. Najprej pečemo najraznovrstnejše sladko pecivo, ki ga v tem času pripravljamo z orehi, lešniki, mandlji, pomarančami, medom in toplimi zimskimi začimbami. Vonj iz pečice naznanja začetek razkošnega zadnjega meseca v letu.

OREHOVI ROGLJIČKI

Sestavine za testo: 300 g moke, 125 g masla, 1 rumenjak, pol zavitka pecilnega praška, 10 g kvasa, 50 ml mleka; za nadev: 135 g mletih orehov, 125 g sladkorja, sok polovice limone, 1 žlica ruma, 1 beljak, 1 zavitek vaniljevega sladkorja

Iz vseh sestavin za testo ugnetemo gladko testo. Pokrijemo ga s čisto krpo in pustimo počivati približno pol ure. Potem testo tanko razvaljamo v pravokotnik širine 16 cm.

Pripravimo nadev: beljak in sladkor stepemo v sneg. Dodamo limonov sok, rum, vaniljev sladkor in mlete orehe ter premešamo. Nadev tanko namažemo na razvaljano testo. Testo narežemo na 6 cm široke in 16 cm dolge trikotnike. Zavijemo jih od širokega dela proti ozkemu in damo v pekač, obložen s papir

Oglasi

2188.) vsak človek je sveta zgodba - jean vanier

Kategorija: Leposlovje

Cena: 12.99 €

1731.) kaj je krščanstvo doslej storilo za nas ? - jonatan hill

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 12.99 €

2599.) pozor! televizor gori - sandi sitar

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5059.) beseda ni konj - marjan strojin

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7653.) epis pravopisni priročnik - jožef skaza

Kategorija: Družboslovje

Cena: 14.99 €

če želite prihraniti pri stroških, ki jih plačate za ogrevanje, potem je nujna dobra izolacija fasade. zato kontaktirajte podjetje libela group, kjer vam bodo ustrezno svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

5533.) črni opal  revna sorodnica - holt cena je za kos

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

tablični računalnik samsung vam je pri podjetju a1 na voljo v različnih paketih, tako da mesečno plačujete nek znesek. lahko pa ga tudi kupite v prosti prodaji. preverite še ostale pogoje za nakup.  

Kategorija: Tablični računalniki

Cena: Pokličite za ceno

3620.) zadnja velesovska nuna - lojze ilija

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 12.99 €

1788po pobegu  -  agatha christie

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

2845.) ocenite svojo čustveno inteligenco

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 15.99 €

2821.) balada petrice kerempuha - miroslav krleža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj