Prijatelji (9)
Kristijan Hrastar
Barbara Remec
Geza Grabar
Darja Zemljič
Dragica Heric
Marinka Marinčič Jevnikar
Kmečki Glas
Revija O Konjih
Spremljevalci (2)
Reseaufinance510 Lopa
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Trniči, umetelno izrezljani siri za spomin
Rastline, ki odženejo zajce in srnjad z vrta
Naravna odvračala za insekte
Katere vrtnine še lahko sejemo in sadimo
Recepti za bučke
Dan trniča pred Preskarjevo bajto
Vložene zelenjavne mešanice
Cerkev svete Trojice v Hrastovljah
Peščeni smilj
Preproste zelenjavne jedi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2017
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Katere vrtnine še lahko sejemo in sadimo

Vlasta Kunej
17.08.2017 10:28 (pred 17 urami)

V tem času nam v krajih, kjer ni klestila toča, vrt ponuja veliko pridelkov, ki jih porabljamo sproti ali pa jih shranjujemo za zimo. Nekatere gredice pa so že prazne, saj smo pridelke bodisi pobrali ali pa smo bili ostanke rastlin, zaradi neurja in toče, primorani odstraniti. Da gredice ne bodo čez zimo ostale prazne, jih posejemo z vrtninami, ki jih bomo lahko uživali že letos ali pa naslednjo pomlad. Tako se bomo izognili temu, da bi dež zbil zemljo in bi se ta zaskorjila. S tem ko posejemo nove vrtnine, omogočimo tudi nadaljnje življenje talnih organizmov.

Nekatere vrtnine, kot je na primer motovilec, je treba v vročih dneh senčiti, zato ga sejemo v bližino visokorastočih rastlin, na primer visokega fižola, ki mu dajejo senco. Rastline, kot so špinača, kreša, rukvica, rastejo zelo hitro, zato jih lahko sejemo v dvotedenskih presledkih. Zimska špinača je hitro rastoča vrtnina, ki dobro uspeva v hladnem obdobju.

Več preberite v 34. številki Kmečkega glasa

Trniči, umetelno izrezljani siri za spomin

Vlasta Kunej
16.08.2017 14:58 (pred 2 dnevi)

Prva avgustovska nedelja je na Veliki planini tudi letos v znamenju trniča. Nedeljsko jutro ni obetalo prav lepega vremena, vendar pa ni zmotilo prirediteljev, ki so pred Preskarjevo bajto na Veliki planini prikazovali izdelavo trničev, hruškastih sirov z vtisnjenimi vzorci.

Na planini pred Preskarjevo bajto je bilo tega dne živahno. Tatjana Koželj, pastirica na Veliki planini, ter Helena in Sonja Kropivšek, sirarki s kmetije Pr’ Gabršk, so prikazovale, kako se iz slane skute oblikuje trniče, potekala pa je tudi delavnica, na kateri so se lahko obiskovalci naučili oblikovanja teh okrasnih sirov.

Več preberite v 33. številki Kmečkega glasa

Naravna odvračala za insekte

Vlasta Kunej
09.08.2017 13:32 (Aug 09, 2017)

Ne veste, kako bi se znebili nadležnih insektov? Nekaterih rastlin te nadležne leteče živalce ne marajo, saj vsebujejo snovi, ki insektom smrdijo. Poglejmo, katere so te rastline in poskusite še sami. Posadite jih ob hišo ali ob potko na vrtu in insektov ne bo več v bližino, vi pa se boste lahko brez skrbi sprehajali ali ob vročih večerih posedeli na terasi ali balkonu.

Meto lahko gojimo v lončku na balkonu, na okenski polici ali na vrtu. Ko jo enkrat posejemo na vrt, se bo naslednja leta sama zasejala in težko jo bomo zatrli. Ampak, nič zato, saj je meta vsestransko uporabna. Lahko je kot zelišče za sladice, čaje, poletne hladne napitke pa jo uporabimo kot odganjalec za komarje. Z malo truda lahko pripravimo odvračalo iz mete tako, da v jabolčni kis namočimo nekaj stebel mete, pustimo nekaj ur stati, precedimo ter dodamo malo poceni vodke. S tem poškropimo predele, kjer bi lahko vstopali komarji.

Tudi limonski timijan vsebuje snovi, ki odganjajo komarje. To nezahtevno zelišče, ki rast

Vložene zelenjavne mešanice

Vlasta Kunej
09.08.2017 12:10 (Aug 09, 2017)

Shranke iz poletne zelenjave lahko popestrimo tudi z mešanicami omak iz tujih kuhinj, ki jih je preprosto pripraviti in so zanimivih okusov. Lahko jih ponudimo k ribam ali mesu ali pa namažemo na kruh.

Romesko

Sestavine: 1 velik paradižnik, 1 rdeča paprika, 125 ml oljčnega olja, 8 strokov česna, 2 žlici mletih mandljev, 1 žlica belih krušnih drobtin, sol, poper, ščepec pekoče paprike, 3 vejice peteršilja

Paradižnik, papriko in česen sesekljamo ter 20 minut pražimo na olju. Zelenjavo, mandlje,

In drobtine obdelamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom in papriko. Peteršilj operemo, drobno sesekljamo in primešamo mezgi. Z romeskom napolnimo kozarec in ga zapremo.

Več receptov najdete v 32. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/domaca-shramba

Cerkev svete Trojice v Hrastovljah

Vlasta Kunej
07.08.2017 14:49 (Aug 07, 2017)

Poletje usmeri naše poti proti morju, pa tudi proč od obale, v notranjost Istre. Na kulturni zemljevid prebivalcev slovenske Istre so se v preteklih stoletjih zarisale številne zanimivosti, porojene iz njihovega nelahkega življenja in narave Istranov. Čudovite pravljice, arhitektura istrskih vasi, kažuni, popotne Šavrinke, življenje nekdanjih solinarjev v sečoveljskih in piranskih solinah in odlična istrska kuhinja, ki slovi daleč naokrog. Istra pa skriva še nekaj: v dolini reke Rižane na pobočju nad Hrastovljami stoji cerkev sv. Trojice, obdana z obzidjem s stražnima stolpoma. Kamnita in preprosta na pogled, toda v notranjosti je poslikana do zadnje pedi.

Cerkev je nenavadna: postavljena je bila v 12. ali 13. stoletju, taborsko obzidje, s katerim so v 15. in 16. stoletju obdali cerkev, pa kaže, da so ljudje tod preživljali hude trenutke v času turških vpadov v deželo. Na zunaj je cerkev skopa, zidana v živo skalo in zgrajena iz okoliškega kamna, romanska z značilnimi prvinami istrskeg

Dan trniča pred Preskarjevo bajto

Vlasta Kunej
07.08.2017 14:32 (Aug 07, 2017)

Dan trniča pred Preskarjevo bajto

Recepti za bučke

Vlasta Kunej
04.08.2017 13:34 (Aug 04, 2017)

Bučke so odlična poletna zelenjava, ki jo lahko pripravljamo na najrazličnejše načine. Iz njih lahko naredimo tudi nadev za štruklje, lahko so priloga ali v obliki polpetov nadomeščajo meso, lahko jih vlagamo ali pa iz njih pripravljamo sladice.

Zapečeni štruklji z bučkami

Sestavine za testo: 300 g moke, 1 jajce, mlačna, okisana in slana voda po potrebi, maščoba; za nadev: 400 g bučk, 40 g maščobe, 60 g čebule, 2 stroka česna, 2 jajci, 50 g parmezana, 2 dl kisle smetane, sol, poper

V dobro presejano moko naredimo jamico, vanjo dodamo tekočino in ugnetemo testo. Testo dobro pregnetemo, da je dovolj prožno in se ne prijema deske in rok. Iz testa naredimo hlebček, ga premažemo z oljem, pokrijemo s toplo skledo in pustimo počivati pol ure. Tako pripravljeno testo bomo laže vlekli in se ne bo trgalo.

Pripravimo nadev: Bučke olupimo, narežemo na tanke lističe, čebulo in česen drobno sesekljamo in vse skupaj nekoliko prepražimo na segreti maščobi. Dodamo jajce, sol, poper in kislo smetano.

S

Rastline, ki odženejo zajce in srnjad z vrta

Vlasta Kunej
03.08.2017 11:45 (Aug 03, 2017)

Marsikdo ima vrt v bližini gozda, zato so v nevarnosti vrtnine in okrasne rastline, ki rastejo na takšnih območjih, saj gredo v slast srnjadi in zajcem, ki pridejo tudi v naselje. Teh štirinožnih obiskovalcev vrta se lahko otresemo s postavitvijo ograj ali z različnimi odvračali. Lahko pa si pomagamo tako, da posadimo rastline, ki odganjajo te nezaželene obiskovalce in tako vsaj delno omejimo škodo, ki jo naredijo.

Srnjad rada objeda liste, mlade vejice in popke večine lesnatih rastlin. Spomladi in poleti pa jim gredo v slast tudi druge zelnate rastline, med njimi tudi vrtnine, sadje, jeseni pa tudi želod. Obstaja pa kar nekaj rastlin, ki odganja srnjad ali pa jim enostavno ne teknejo te rastline. Med rastline, ki so odvračala srnjadi štejemo sivko, čebulo, mačjo meto, žajbelj, česen, drobnjak, timijan.

Zajcev se je težje ubraniti, saj niso preveč izbirčni. Zelo radi imajo tulipane, še posebej prve, mlade poganjke spomladi, grah, fižol, peso, korenje, zelje. Prav nič pa jim je ugajajo

Preproste zelenjavne jedi

Vlasta Kunej
01.08.2017 13:13 (Aug 01, 2017)

Na vrhuncu sezone, ko je na vrtu obilje najraznovrstnejše zelenjave, si pripravljamo iz nje solate, glavne jedi in priloge ali samostojen obrok. Naslednji recepti so preprosti, vendar preskušeni, jedi, pripravljene po njih, pa zares dobre.

Enolončnica iz kolerabic

Kolerabam osmukamo mlade zelene liste, jih operemo, jim odstranimo stebla in jih narežemo na rezance. Listne rezance stresemo v lonec z osoljeno vodo in skuhamo. Kolerabe olupimo, skuhamo cele in jih narežemo na rezance. Biti morajo biti mlade, od starih porabimo samo, kar je mehkega.

Iz oljčnega olja in moke naredimo svetlo prežganje, na najem popražimo na rezance narezano čebulo in sesekljan česen. Dodamo narezane liste in gomolje kolerab, posolimo, dodamo ščep popra in dolijemo malo vode, v kateri so se kuhale kolerabe, ter še nekaj žlic krompirjevke, Ko kolerabe nekaj minut vrejo, je enolončnica narejena. Lahko ji dodamo še en skuhan in stlačen krompir.

Krompirjevko naredimo tako, da v litru vode skuhamo dva na koščke na

Palačinke z vaniljevim sladoledom

Vlasta Kunej
31.07.2017 14:29 (Jul 31, 2017)

Sestavine: 500 g vaniljevega sladoleda; za palačinkino maso (od 8 do 10 palačink): 2 jajci, 2,5 dl mleka, 120 g bele pšenične moke, ščep soli

Mleko, jajci, moko in sol gladko razžvrkljamo, pazimo, da ne ostanejo grudice. Maso za palačinke pustimo počivati pol ure, nato v ponvi na zmernem ognju spečemo tanke palačinke.

Sestavine za pomarančno omako: 250 g sladkorja, sok 1 limone, sok 1 pomaranče, 0,3 dl pomarančnega likerja

V ponvi na zmernem ognju raztopimo sladkor v svetli karamel, nato prilijemo limonin in pomarančni sok in zmešamo, da dobimo gladko omako.

V drugo ponev položimo dve ali tri palačinke, prepognjene v trikotnik, in jih prelijemo z omako, nato prilijemo pomarančni liker in palačinke flambiramo (prižgemo z vžigalnikom za plin, da iz omake izpari alkohol).

Sestavljanje: Na krožnik ali v skledico položimo flambirano palačinko, dodamo dve kepici vaniljevega sladoleda in prelijemo z eno žlico pomarančne omake ter okrasimo z nastrgano pomarančno lupinico.

Več receptov najdete

Peščeni smilj

Vlasta Kunej
31.07.2017 14:25 (Jul 31, 2017)

Peščeni smilj do zaradi izjemno blagodejnih zdravilnih učinkov na kožo, so ga že stari Grki imenovali »zlato iz sonca«. Uporaben je v zdravilstvu in kozmetiki.

Ko se začno odpirati cvetovi, nabiramo cvetne glavice, ki jih sušimo v senci in na zračnem mestu. Hranimo jih v dobro zaprtih posodah v temnem in suhem prostoru. V ljudskem zdravilstvu je smilj cenjen kot zelo uspešno sredstvo za pospeševanje izločanja žolča in žolčnih kamnov. Novejša dognanja so pokazala, da pomaga zdraviti tudi kronično vnetje žolčnika in žolčevodne motnje s spremljajočimi krčnimi bolečinami. Cvetovi vsebujejo protibakterijske sestavine in grenčine, ki pospešijo izločanje prebavnih sokov v želodcu ter iz trebušne slinavke v dvanajstnik. Ugodno deluje tudi pri ledvičnih boleznih, na primer pri vnetju ledvic in mehurja. Ker krči žile in tkivo, deloma odpravlja razširjene vene in popokane kapilare, učinkovit je tudi pri razstrupljanju in se zato uporablja pri masažah za limfno drenažo.

Več preberite v 30. številk

Vrt v avgustu

Vlasta Kunej
26.07.2017 13:40 (Jul 26, 2017)

V bližini zorečega sadnega drevja in trt je veliko nadležnih os, ki pijejo sokove iz plodov, zato nastavimo vabe. V plastenke damo malo pivo, kisa in vode ter nekaj sladkorja, nato plastenke obesimo na veje sadnega drevja.

V zelenjavnem vrtu pri paradižnikih odstranjujemo spodnje suhe in rumene liste, visokim sortam odščipnemo vrh, da ne bodo previsoko zrasle. Pinciramo tudi rastline jajčevca, ko imajo 5 do 6 plodov. Porežemo zelišča, ki so se preveč razrasla in imajo starejše liste, da bomo spodbudili novo rast mladih lističev, ki jih bomo shranili pred zimo ...

V sadnem vrtu obiramo poletne plodove jablan, hrušk, sliv, breskev, marelic, nektarin, in poznejše sorte jagodičja. Odstranjujemo vodne poganjke in opravimo poletno rez koščičarjev. Upogibamo veje, jih usmerjamo in redčimo. Pri črnem ribezu, ki smo ga posadili prejšnje leto ali zgodaj spomladi, zrastejo iz tal mlado poganjki. Najšibkejše poganjke porežemo pri tleh. Poganjki, ki jih bomo pustili, bodo naslednje leto obrodili sa

Šavrinke, vztrajne popotnice in trgovke

Vlasta Kunej
20.07.2017 13:09 (Jul 20, 2017)

V slovensko preteklost so se zapisale pogumne in iznajdljive Istranke, Šavrinke, ki so marsikdaj pripomogle k preživljanju družin pa tudi kmetije reševale iz primeža davkov. Tako kot aleksandrinke so tudi one prevzele nase dodatno trdo delo, ki ga ni zmogla vsaka.

Bile so trgovke, jajčarice, z revnejšega severovzhodnega dela istrskega polotoka, Dola. Gračišča, Hrastovelj, Kubeda, Mostičja in Podpeči, kjer ni bilo veliko rodovitne zemlje, vladala je velika revščina in začela se je gospodarska kriza. Nabirale in kupovale so predvsem jajca, pa tudi druge kmetijske pridelke, kot so bili beluši, sadje, piščanci in divjačina, v istrskem zaledju, potem pa so jih tovorile v Trst in druga obalna mesta, ter tam kupile stvari, ki so jih potrebovale po vaseh, na primer sukanec, milo, platno, rute, robce, predpasnike, sol petrolej, tobak in cigarete.

Več preberite v 29. številki Kmečkega glasa

Kordabenedikta

Vlasta Kunej
19.07.2017 15:04 (Jul 19, 2017)

Kordabenedikta je enoletnica in po videzu nekoliko podobna osatu. In verjetno so tudi zato tega rastlino v preteklosti poimenovali z latinskim imenom carduus, kar je bilo po stari nomenklaturi ime za osat. Cveti od junija do avgusta, plodovi pa dozorevajo od avgusta do septembra. V zdravilne namene uporabljamo cvetočo zel brez korenine, včasih pa tudi plodove in sicer jeseni, takoj po dozoritvi. Rastlino posušimo v temnem in zračnem prostoru, nato pa jo razrežemo na manjše koščke in hranimo v bombažnih vrečkah. Lahko pa jo zdrobimo tudi v prah, ki ga uporabljamo kot posip pri težko zaceljivih ranah.Je naravni antibiotik, zboljšuje kri, pomaga pri prebavnih motnjah. Uporablja se tudi kot dodatke grenkim žganim pijačam in zeliščnim likerjem.

Več v 30. številki Kmečkega glasa

Sladice s sezonskimi nadevi

Vlasta Kunej
19.07.2017 13:05 (Jul 19, 2017)

Vsak letni čas prinaša svoje sladkosti. Sladki zvitki z bučkami, pita z breskvami naj popestrijo kosilo ali polepšajo počitek v senčnatem kotičku vrta.

Bučkin zavitek

Sestavine: 400 g (1 zavitek) listnatega pirinega testa (odtaljenega), 500 g naribanih bučk, 2 ščepca cimeta, 2 žlici medu, 300 g skute, 2 žlici kisle smetane, 1 žlica stopljenega masla za premaz

Naribane in ožete bučke stresemo v skledo ter zmešamo s cimetom in medom. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini, tako da dobimo dva manjša dela. Po njem razporedimo bučke z medom, čeznje pa potresemo skuto, zmešano s kislo smetano. Testo zvijemo in damo v namaščen pekač, obložen s papirjem za peko. Preden damo zavitek v pečico, ga premažemo s stopljenim maslom. Pečemo ga pri 200 stopinjah od 45 do 50 minut.

Več receptov najdete v 29. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/minini-cukrihttp://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/minini-cukri

Na Studencu premiera Finžgarjevega Divjega lovca

Vlasta Kunej
18.07.2017 09:13 (Jul 18, 2017)

V Poletnem gledališču Studenec v Studencu pri Krtini (blizu Domžal) bodo v petek, 21. julija ob 21. uri v sklopu 17. poletnega kulturnega festivala premierno uprizorili igro Frana Saleškega Finžgarja Divji lovec. Domača predstava je vsako leto vrhunec programa. Divji lovec velja za prvo Finžgarjevo ljudsko dramo, v njej je avtor upodobil kmečko življenje z vrednotami, šegami in klenost slovenskih ljudi. Nastopili bodo številni domači ljubiteljski gledališčniki, priredba in režija pa sta v rokah Alojza Stražarja. Gledališčniki s Studenca vas vabijo na uprizoritve igre, ki bodo še v juliju in avgustu ob koncu tedna. Več podatkov najdete na spletnih strani gledališča Studenec.

Sir z zelišči

Vlasta Kunej
14.07.2017 14:00 (Jul 14, 2017)

Ko vlagamo shranke za domačo shrambo, ki bo jeseni bogato založena, jih nekoliko načrtujemo tako, da bodo čim bolj raznovrstni. Poleg marmelad, sokov in vkuhane zelenjave lahko vložimo tudi razne vrste sira z zelišči. Nekaj kozarčkov najrazličnejših sirov bo uporabnih že za poletne prigrizke, še bolj pa pozneje v hladnih dneh, ko bomo ponudili sir, prepojen z dobrim oljčnim oljem in aromatičnimi poletnimi začimbami.

Vložen ovčji sir

Sestavine: 250 g ovčjega sira, 4 stroki česna, 2 lovorova lista, 10 poprovih zrn, 1 vejica svežega rožmarina, 1 žlička mešanice sredozemskih zelišč, 350 ml oljčnega olja

Ovčji sir narežemo na kocke. Česen olupimo in narežemo na na tanke ploščice. Sir naložimo v širok kozarec, dodamo česen, rožmarin, mešanico zelišč in zalijemo z oljčnim oljem, ki naj sega malo nad sir. Kozarec takoj zapremo in postavimo v hladilnik. Po nekaj dneh lahko shranek že uporabimo.

Več v 28. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/domaca-shramba

Navadna kozmeja

Vlasta Kunej
12.07.2017 14:22 (Jul 12, 2017)

V gartlc so nekoč sejali tudi navadno kozmejo, ki jo poznamo tudi pod imenom mehiška astra, zato da bi polepšala vrt. Kozmeje pa so primerne tudi za sejanje na gredice v bližini zidov, vzdolž železnih ograj, za poživitev ozadja gredic itd. Kozmeja je rastlina, ki se poda naravnemu vrtu in je zaradi izjemno lepih okrasnih listov in nežnih cvetov čudovita tudi v vazi.

Več preberite v 29. številki Kmečkega glasa

Piknik v naravi

Vlasta Kunej
11.07.2017 09:29 (Jul 11, 2017)

Popolnoma vseeno je, ali se odpravimo na piknik družinsko, v krogu prijateljev ali v dvoje, kajti vodilo je enako: prijetno preživljanje prostega časa, na zraku, odmik od vsakdanjega stresnega življenja in če je mogoče, si privoščimo kakšno lažjo rekreacijo.

Na piknik s pogrnjeno odejo in košarico na njej smo v zadnjem času že nekoliko pozabili, čeprav se lahko odpravimo nanj od zgodnjega poletja do pozne jeseni. Zanj izberemo prav poseben prostor v bližini gozda, ob žuborečem potočku ali kjer je v zraku moč začutiti vonj pokošenega travnika. Tudi glede prevoza na piknik lahko eksperimentiramo, saj gremo lahko z različnimi prevoznimi sredstvi, od vlaka, kolesa in seveda avta, in temu primerno organiziramo prostor in prtljago.

Pri večjem številu udeležencev bo piknik verjetno bolj športno naravnan, zato s seboj obvezno vzemimo družabne igre. Tudi na športne rekvizite, ki bodo prišli prav živahnim nadebudnežem, ne pozabimo. Ko pa se odpravimo na piknik v dvoje, naj bo vse skupaj malce bo

Zdravilni žajbelj

Vlasta Kunej
07.07.2017 10:31 (Jul 07, 2017)

Žajbljevi listi imajo kafrast, balzamast in dišaven vonj, okusa pa so malo grenkega, trpkega pa tudi dišavnega. Uporablja se v zdravilne pa tudi kulinarične namene, saj je žajbelj odlična začimba. Nabiramo mlade poganjke in liste, poleti ali jeseni, preden zacveti. Sušimo jih hitro, v senci, večkrat jih obračamo in pazimo, da ne izgubijo svoje zdravilnosti. Posušene liste shranimo v temno posodo ter jih uporabljamo za čaje, lahko pa jih zdrobimo v prah in jih uporabljamo kot prašek. Iz žajblja pridobivajo tudi eterično olje, lahko pa se uporablja kot tinktura, oljni izvleček, mazilo.

Več o zdravilnih učinkih žajblja in receptih za pripravo domačih pripravkov v 28. številki Kmečkega glasa

Oglasi

7604.) sirene z lesbosa

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7082.) mak

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

6010.) serengeti ne sme umreti

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

4649.)  tito in umetniki

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

nembutal pentobarbital sodium  for sale without prescription we are a reliable and legal nembutal (sodium pentobarbital) and seconal (secobarbital) supply company with a positive business record over our years of supplying nembutal. we ship nembutal and seconal world wide and have most of our clients coming from the usa, canada, australia, south africa, europe, thailand, south korea. we have our company distributed in different locations so as to meet up with customers demands world wide and to reduce delivery time.(brattschemicals@gmail.com), whatsapp:+23785942117 we have established a superb reputation over these years by offering our customers with excellent quality/ purity nembutal, pleasant and professional shopping experience with 100% discreet packaging and delivery and friendly customer support. the details of our client's transactions with us are kept confidential. our stock is unlimited and available from 50 grams and can supply over 1000kg per month. we sell nembutal in liquid (50ml, 100ml and 250ml bottles) , powder (25g +) and pills from 50 pills + shipping takes 2-3 days from any of our warehouse which is to ship to any loaction and address in the world. packaging is very discreet. we also offer fast ordering and 100% secretive delivery. we have our terms and conditions which we let our clients know once they contact us and before they complete their order.  

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 200 €

greste na dopust, pa ne želite pustiti avtomobila na letališču? potem kontaktirajte podjetje potuj nekam, ki se ukvarja s prevozi potnikov na in iz letališč. v ponudbi imajo tudi prevoz na letališče brnik, tako da vam ni potrebno več razmišljati kje boste pustili vaš avto, med tem ko boste na dopustu. pustite ga doma v garaži in se dogovorite za prevoz.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7672.) sonce in ceste

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7671.) teroristi

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

7670.) vegasta hiša

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7669.) dolenjski puntarji

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

7668.) mati krščanske edinosti

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

1232.) nezaželeni

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj