Prijatelji (9)
Marinka Marinčič Jevnikar
Barbara Remec
Darja Zemljič
Dragica Heric
Kristijan Hrastar
Geza Grabar
Franc Fortuna
Revija O Konjih
Spremljevalci (3)
Marja Mavse
Reseaufinance510 Lopa
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Sladki, kremasti kostanji
25. Novačanova gledališka srečanja
Poljub je varnejši od rokovanja
Ameriški smaragdni klek ima težave
Strupene rastline s čudovitimi cvetovi
Recepti za bučne jedi
Slaščice z okusi jesenskih plodov
Obilja polna skleda
Katere rastline na vrtu naj rastejo skupaj
Okrasne trave navdihujejo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Poljub je varnejši od rokovanja

Vlasta Kunej
23.10.2017 15:40 (pred 16 urami)

Poletje se je čisto zares poslovilo in hladnejši jesenski dnevi se poznajo tudi na našem zdravju. Začelo se je obdobje prehladnih obolenj, kašljanja, smrkanja in kar še sodi zraven. Prehladi so v bistvu silno zoprna stvar, čeprav navadno minejo sami po sebi. Še posebej, če v tem času veliko počivamo in si pomagamo z domačimi zdravili.

Bezgov čaj in C vitamin

Eno od uspešnih zdravil proti prehladu je zagotovo bezgov čaj. V skodelico vrele vode stresemo dobro žličko posušenih bezgovih cvetov, pokrijemo, pustimo, da se cvetovi namakajo 5 do 10 minut, precedimo in čaj je pripravljen za uživanje. Dnevno popijemo vsaj tri skodelice takšnega čaja. Sicer pa je tinktura iz bezgovih jagod uspešna tudi v boju z gripo. Dvajset od trideset kapljic takšne tinkture zaužijemo trikrat do štirikrat na dan. Takšno domače zdravilo naj bi se uživalo tri dni. Bezgove jagode so že stoletja znane kot odlično pomagalo proti gripi. In sodobne raziskave so pokazale, da so bolniki, ki so jih uživali v obliki tin

25. Novačanova gledališka srečanja

Vlasta Kunej
19.10.2017 09:39 (pred 5 dnevi)

V Kulturnem domu Zarja Trnovlje – Celje potekajo Novačanova gledališka srečanja, na katerih nastopajo amaterska gledališča in gledališke skupine. V drugem sklopu predstav si lahko v petek 20. oktobra ob 19.30 tam ogledate tekmovalno predstavo Vinka Möderndorferja Transvestitska svatba v izvedbi Kulturnega društva ŠOK Teater Mežica, v soboto ob 19. 30 pa »veselo ljudsko burko s kriminalnim priokusom« Na kmetih v izvedbi gledališča Zarja Celje KUD »Zarja« Trnovlje. Zanjo je Vinko Möderndorfer leta 2003 na festivalu Dnevi komedije prejel nagrado žlahtno komedijsko pero. Več informacij dobite na www.kud-zarja.si info@kud-zarja.si, tel. 041 418152

Ameriški smaragdni klek ima težave

Vlasta Kunej
18.10.2017 11:26 (pred 6 dnevi)

Ameriški smaragdni klek (Thuja occidentalis ’Smaragd’) ali laično stožčasta cipresa je pri nas zadnji dve desetletji sopomenka za živo mejo. Njene odlike so hitra rast, odlično in gosto obraščanje po rezi, vedno zelena in do nedavnega odporna rastlina. Predvsem zadnja leta pa so se začele pojavljati težave – škodljivci in bolezni.

Klekov zavrtač ali klekov molj (Argyresthia thuiella) se pojavlja od maja do julija. Gosenice obžirajo notranjost poganjkov, tako preprečijo dotok hranil, zato se vejica posuši. Zatiramo jih z insekticidi in tako, da odstranjujemo suhe poganjke. Druga dva sta hroščka, ki navadno nista tako pogosta, a je škoda, ki jo povzročata, lahko nekoliko večja. Južni brinov kresnik (Ovalisia festiva) navadno napada starejše rastline. Čeprav je njegov glavni gostitelj pri nas navadni brin (Juniperus communis), se pojavlja tudi na klekih in drugih cipresovkah. Odrasle hroščke lahko opazimo od maja do septembra, ličinke in bube pa najdemo vse leto. Ličinke se zavrtajo pod l

Sladki, kremasti kostanji

Vlasta Kunej
17.10.2017 09:26 (Oct 17, 2017)

Vroči, dišeči kostanji so eden od čarov teh dni. Zdaj je sezona kostanja, uživajmo v njem, saj je najboljši svež. Vendar ohrani tudi zamrznjen dober okus in aromo. Lahko ga skuhamo in pretlačimo ter uporabimo za prelive, nadeve, pire pa tudi številne slaščice.

Kostanjevo-bučni pralineji

Sestavine: 250 g pretlačenega kuhanega kostanja, 100 g drobno zmletih bučnih semen, 1 žlica ruma, 50 g sladkorja v prahu, 50 g mletih mandljev, ščepec cimeta; za obliv: 80 g temne čokolade za kuhanje, 20 g bele čokolade, 10 g kokosove maščobe

Kostanjev pire, zmleta bučna semena, sladkor v prahu, mlete mandlje, rum in cimet temeljito zmešamo, Iz mase oblikujemo kroglice. Pripravimo temen čokoladni obliv: čokolado grobo sesekljamo in skupaj s kokosovo maščobo raztopimo v vodni kopeli.

Kroglice pomočimo v raztopljeno čokolado, jih dobro odcedimo in posušimo na papirju za peko. Raztopimo belo čokolado, ki smo ji dodali malo kokosove maščobe. Okrasimo pralineje in pustimo, da se do konca posušijo.

Več v 41

Sirova pita s porom in slanino

Vlasta Kunej
16.10.2017 15:12 (Oct 16, 2017)

Sestavine za testo: 300 g bele moke, 150 g masla, 1 rumenjak, 2 žlički limoninega soka

sol; sestavine za nadev: 200 g slanine, 1 por, 300 ml sladke smetane, 100 ml mleka, 3 jajca, 150 g okusnega sira (tolminc, bohinjski sir, lahko tudi kozji ali ovčji poltrdi sir ali trdi sir), muškatni orešček

Moko stresemo v skledo. Dodamo na koščke narezano hladno maslo, rumenjak, limonin sok in sol. Hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavi za najmanj pol ure v hladilnik. Nato ga razvaljamo in z njim obložimo model za pite premera 23 cm. Dno večkrat prebodemo z zobotrebcem. Robove odstranimo tako, da gremo po robu pekača z valjčkom za testo.

Medtem ko testo počiva v hladilniku, pripravimo nadev. Slanino narežemo na kocke. Por drobno narežemo. Na ponvi skupaj pražimo slanino in por, dokler se por ne zmehča. Vse skupaj potresemo po testu.

Z metlico stepemo jajca, dodamo smetano, mleko in sir in dobro premešamo. Začinimo s soljo, poprom in sveže naribanim muškatnim oreščkom (p

Slaščice z okusi jesenskih plodov

Vlasta Kunej
13.10.2017 15:39 (Oct 13, 2017)

Narava se umirja, vendar so vrtovi, sadovnjaki in gozdovi še vedno polni zrelih plodov, iz katerih pripravljamo okusne sladice. Kos ajdove torte z orehi, bučne pite s stepeno sladko smetano ali cimetovega peciva z jabolki. Naj se bogastvo jeseni naseli tudi v slaščicah iz tega časa.

Cimetovo pecivo z jabolki

Biskvit: 6 jajc, 150 g sladkorja v prahu, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 4 dl polnomastnega mleka,350 g moke, 1 zavitek pecilnega praška, 3 zvrhane žličke mletega cimeta, 5 zdrobljenih nageljnovih žbic, ščepec mletega muškatnega oreščka, naribana lupina ene limone; za nadev: 450–500 g jabolk, sladkor v prahu za posip

Jabolka olupimo. Približno dve tretjini jih naribamo, preostale pa narežemo na tanke krhlje.

Jajca ločimo in beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem, nato pa počasi dodajamo mleko in po žlicah še moko, presejano s pecilnim praškom. Dodamo cimet, nageljnove žbice, muškatni orešček, limonino lupino ter narib

Nabiranje in shranjevanje semen

Vlasta Kunej
12.10.2017 12:07 (Oct 12, 2017)

Nabiranje semen ni zahtevno opravilo, kljub temu pa je treba paziti na nekatere stvari. Preden semena poberemo, se prepričamo, če so povsem zrela. Semena je vedno najbolje nabrati tik preden se bi samo razširilo, saj smo tako lahko povsem prepričani, da je zrelo in pripravljeno na prihodnjo setev. Ker pa je težko vnaprej napovedati, kdaj bodo semena dozorela, je najbolje rastline redno pregledovati in sproti nabirati popolnoma zrela semena.

Nekatera semena so preprosta za nabiranje in jih bomo lahko nabrali neposredno z rastlin, pri drugih vrstah bomo imeli več težav, saj se bodo stroki razleteli in raztresli semena po okolici. V tem primeru redno pregledujem rastline in poberemo zrele stroke, še preden se razletijo. Položimo jih na časopisni papir, ki ga postavimo na sončno suho mesto, ter počakamo, da stroki sprostijo vsa semena. Ko se to zgodi, odstranimo ostanke semenskih kapsul (denimo pri afriških lilijah in maslenicah), saj se lahko zaradi vlage v njih razvije plesen. Semena nat

Dunajska kuhinja

Vlasta Kunej
06.10.2017 15:19 (Oct 06, 2017)

Susanne Zimmel je že od nekdaj občudovalka dunajske kuhinje: je ljubiteljska kuharica in precejšnji delež pri njenem navdušenju za kuhanje ima njena babica. Tako je zapisala v svoji zanimivi kuharski knjigi z naslovom Dunajska kuhinja s podnaslovom Klasika in sodobni recepti. V njej boste zvedeli marsikaj o pripravi jajc za zajtrk, kako skuhamo pravo domačo govejo juho z rezanci pa spečemo svinjsko pečenko s hrustljavo skorjico skorjico in odlične buhtlje. Veliko je tega, kar poznamo v naši kuhinji, marsikatero drobno zvijačo boste še spoznali pri pripravi klasičnih jedi in preskusili marsikakšen nov recept.

Cesarski praženec

Beljake pri pražencu ločimo in stepene v sneg vmešamo v testo. Tako postane praženec še posebno rahel, kar je njegova najpomembnejša značilnost. Sladkobo mu daje sladkor v prahu, s katerim ga na koncu posipamo. Nesporno pa je, da cesarski praženec potrebuje sadno spremljavo. Klasična priloga je češpljev džem, dobro pa tekne tudi, če ga ponudimo s kompotom ali

Jeseni v zemljo, spomladi v cvet

Vlasta Kunej
04.10.2017 09:49 (Oct 04, 2017)

Zdaj je čas za sajenje spomladi cvetočih čebulnic. Najlepše pridejo do izraza, če so sajene v skupinah, po več deset primerkov tulipanov, hijacint, narcis in podobno. Tako pridejo do izraza njihove barve in oblike. Če sadimo posamezne rastline, se njihovi cvetovi kar porazgubijo. Globina sajenja je odvisna od velikosti čebulice. Sadimo v globino, ki je dvakrat tolikšna, kot je velikost čebule.

Čebulnicam ustrezajo propustna, rahlo peščena tla. V težkih ilovnatih tleh zastaja voda, zato lahko čebulnice prej zgnijejo. Dno čebule, ki jo posadimo, se mora dotikati zemlje, ki jo prej prerahljamo. Če bo vmes ostal zrak, bo tja pritekla voda in čebulica bo zgnila. Če so tla premalo odcedna, dodamo na dno malo mivke ali peska. Če pa je zemlja preveč peščena, dodamo malo šote ali še bolje vrtne prsti. Sadimo s sadilnim klinom ali lopatko in pazimo, da čebulic ne ranimo. Ob sajenju nikakor ne dodajamo svežega hlevskega gnoja; boljše je, da izčrpani vrtni zemlji vsaj tri tedne pred sajenjem doda

Ameriški slamnik

Vlasta Kunej
03.10.2017 09:17 (Oct 03, 2017)

V zdravilne namene se uporabljajo tri vrste ameriškega slamnika: škrlatni ameriški slamnik (Ehinacea purpurea), ozkolistni ameriški slamnik (Ehinacea angustifolia) in bledi ameriški slamnik (Ehinacea pallida). Med njimi ima po raziskavah največ zdravilnih učinkovin prav škrlatni ameriški slamnik. In ker ima lepe in zanimive cvetove, je pri nas priljubljen tudi kot okrasna vrtna rastlina. V zdravilne namene uporabljamo sok iz svežih rastlin ter tekoče izvlečke iz zeli in korenin ameriškega slamnika.

V ameriškem slamniku najdemo številne spojine, ki spodbujajo delovanje belih krvnih celic – levkocitov in s tem tudi obrambo našega organizma. Najpomembnejši med njimi so derivati kavne kisline, flavonoidi, fenoli, polisaharidi in eterično olje, pa anorganske snovi kot so kalij, kalcij, magnezij, trivalentno železo, aluminij, sulfat, karbonat, klorid in askorbinska kislina. Korenine vsebujejo hlapno olje, polisaharide, lipide, smole, ki delujejo kot razkužilo, uničujejo glivice in krepijo im

Recepti za bučne jedi

Vlasta Kunej
28.09.2017 15:10 (Sep 28, 2017)

Cela buča se v kleti na hladnem dobro obdrži 2 do 3 mesece. Če jo narežemo na kose in shranimo v hladilniku, ovito v folijo za ohranjanje svežine, jo je dobro porabiti v 2 do 3 dneh. Če pa jo želimo uporabljati tudi v drugih mesecih, olupljene manjše kose buče pokuhamo v malo vode ali jih spečemo, zmeljemo s paličnim mešalnikom v pire, z njim napolnimo v skodelice in zamrznemo. Bučni pire lahko hranimo dva do tri mesece in ga porabimo za različne jedi. Zdaj ko je sezona buč, pa lahko iz bučnega mesa pripravimo marsikatero jed.

Bučna rižota z mandlji

Sestavine: 280 g riža z majhnimi okroglimi zrni (na primer arborio), 300 g bučnega mesa, 50 g mandljev, 1 šalotka, 30 g masla, 8 dl piščančje juhe, pol kozarca belega vina, 1 žlička balzamičnega kisa, 30 g parmezana, muškatni orešček, poper, sol

Šalotko sesekljamo. V ponvi raztopimo 20 g masla in na njem prepražimo šalotko. Dodamo balzamični kis in pražimo šalotko naprej, dokler ta ne vsrka kisa. Potem dodamo koščke buče in jih dušimo 10

Vrt v oktobru

Vlasta Kunej
27.09.2017 13:59 (Sep 27, 2017)

Oktober je mesec zemeljskih del na vrtu. Poleti je postala zemlja trda in razpokana; sesedala se je in zbila ter s tem izgubila veliko praznega prostora in svoje značilnosti, zelo pa se je zmanjšala tudi založenost s hranilnimi snovmi. Vse te pomanjkljivosti je treba odpraviti, še preden se začne zimski mraz.

Pobiramo zelenjavo, ki je v tem času še na vrtu, in sicer endivijo, sladki radič, komarček, kolerabo, kitajsko zelje, brokoli, brstični ohrovt, belo in rdeče zelje, rdečo peso, zeleno, redkev in še kaj. Ta mesec v lepem vremenu izkopljemo še zadnje pozne sorte krompirja. V toplem vremenu zorijo še bučke, buče, kumare in paradižniki.

Ko proti koncu oktobra odpadejo z dreves listi in drevo preide v mirovanje, je čas za sajenje novih dreves. Ne hitimo s sajenjem, saj lahko sadike z golimi koreninami sadimo kadar koli med mirovanjem, če le niso tla zmrznjena.

Več preberite v 40. številki Kmečkega glasa

Jedi z različnimi siri

Vlasta Kunej
22.09.2017 14:25 (Sep 22, 2017)

Siri so sestavni del naše kuhinje, uporabljamo jih v številnih jedeh s krompirjem, štrukljih, pogačah, zavitkih in še marsikje. Iz nove knjige Irene Orešnik Kuhajmo s siri, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas smo izbrali nekaj preprostih in dobrih receptov. Našli jih boste v 39. številki Kmečkega glasa na straneh Za dom in družino.

Zdravilni učinki čebule

Vlasta Kunej
19.09.2017 14:30 (Sep 19, 2017)

Čebula deluje proti številnim tegobam: učinkuje antiseptično in protibakterijsko, zavira rast bolezenskih črevesnih bakterij, rast normalnih koli bakterij pa pospešuje, znižuje sladkor v krvi, redči kri, znižuje krvni tlak in povišan holesterol v krvi, čisti kri, je odličen diuretik in spodbuja izločanje vode in preprečuje zastajanje vode v nogah, trebuhu, pljučih, jetrih in okoli srca, pomaga pri prehladnih obolenjih, sprošča krče in spodbuja izločanje bronhialnih žlez.

Sirup proti kašlju: Olupimo in sesekljamo šest srednje velikih čebul in jih skupaj s štirimi žlicami medu damo v posodo, ki jo postavimo na posodo z vrelo vodo. Skledo pokrijemo in med s čebulo na pari počasi kuhamo dve uri. Potem odstavimo, čebulo še dodatno stisnemo, da dobimo vso tako nastalo tekočino in vsake dve do tri ure zaužijemo po žlico te mešanice.

Čebulni sok z medom: Dve čajni žlički svežega čebulnega soka zmešamo z žličko medu in pri vnetem grlu, hripavosti pa tudi suhem katarju dihalnih poti in kašljanju

Obilja polna skleda

Vlasta Kunej
14.09.2017 15:25 (Sep 14, 2017)

Jesenska skleda je polna obilja. Hruškam debeluškam, aromatičnemu kostanju, osvežujočemu granatnemu jabolku in prefinjeni izabeli delajo družbo suhe slive, praženi lešniki, pečeni česen ter karamelizirana čebula. Jesenska skleda ne skopari z okusi, teksturami in barvo,je v svoji odlični kuharski knjigi napisala Saša Drobnič Škrjanec v uvod k receptom za jesenski čas. Vzemite v roke njeno prijazno kuharico Jedi iz sklede, in preskusite izbrane recepte. Iz domače kuhinja prav za ta čas.

Izabela iz ponvice

Potrebujemo: 4 manjše grozde (na primer izabele), 3 jajca, 110 g bele pšenične moke, 100 ml mleka, 80 ml sladke smetane, semena 1 vaniljevega stroka, 1 žlico rjavega sladkorja, 20 g masla, sladkor v prahu za posip

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake, mleko, sladko smetano, rjavi sladkor in vaniljeva semena pa dobro umešamo. Dodamo moko in jo z metlico dobro umešamo. Na koncu dodamo stepen sneg. Vse skupaj na rah

Cvetoče trajnice v septembru

Vlasta Kunej
13.09.2017 16:18 (Sep 13, 2017)

Poletje se je počasi prevesilo v jesen. Za nekatere rastline pa se zdi, da se nikakor nočejo posloviti od poletja in nas še vedno razveseljujejo s svojimi cvetovi, druge pa bodo šele začele cveteti. Tako vidimo v polnem razcvetu nekatere okrasne trave in šaše. Prav tako nas s svojim cvetjem razveseljujejo jesenske astre, ki so začele odpirati svoje cvetove, preobjede, usodnice, jesenske anemone in nekatere druge.

Več preberite v 38. številki Kmečkega glasa

Nova domačija v naravnem parku

Vlasta Kunej
13.09.2017 14:56 (Sep 13, 2017)

Križe, naselje v gričevnati kozjanski pokrajini, sestavljajo skromne samotne kmetije na osončenih policah Orlice. Številne so zapuščene, prerašča jih robidovje, nekoč obdelan svet okoli njih pa se spreminja v neprehodno goščo. Podobna usoda je čakala tudi samotno domačijo s hišno številko 7.

Lega prazne vrhkletne hiše s samostojno stoječim hlevom, nedaleč od gradu Podsreda in v območju kozjanskega parka, je navdušila zdajšnje lastnike, ki so se želeli iz mestnega vrveža umakniti v mirno, zdravo in sproščajoče naravno okolje.

Ker stoji domačija v Kozjanskem regijskem parku in ožjem območju kulturnega spomenika Križe 5, so smernice za celostno prenovo stavbnega kompleksa oblikovali konservatorji Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Kljub naslonitvi na vrednote preteklega pa so vse nove stavbe v sestavi domačije, delo arhitekta Matjaža Deva, po uporabnosti sodobne in likovno izvirne.

Več preberite v prilogi Živimo s podeželjem v 37. številki Kmečkega glasa

Živimo s podeželjem

Vlasta Kunej
12.09.2017 11:41 (Sep 12, 2017)

Priloga o podeželski arhitekturi

Priloga Živimo s podeželjem

Vlasta Kunej
06.09.2017 12:32 (Sep 06, 2017)

S hladnimi jesenskimi dnevi se bomo znova umaknili v notranjost hiše – prijetno toplo, urejeno, s pogledi na lepo okolico. Poglede so znali ujeti tudi arhitekti, ki so v starem skednju uredili sodoben dom na Koroškem in drugi zidanico v okolici Podčetrtka. In potem je tu še domačija Križe v kozjanskem naravnem parku, kjer stoji prekrasna podeželska hiša z drugimi objekti. Tradicionalna in sodobna hkrati, preprosta in skladna zunaj in podeželsko lepa in topla v notranjosti. Naj vas povabimo k branju priloge v 37. številki Kmečkega glasa.

Jedi iz sklede za vsak letni čas

Vlasta Kunej
01.09.2017 13:58 (Sep 01, 2017)

»Skleda je fina na pogrnjeni mizi in priročna na pikniku. Iz nje zajemamo z žlico ali natikamo na vilice. Polni jo lahko hladna juha, vroča mineštra, okusna rižotka, slastne testenine, hrustljava zelenjava z vrta, sezonska solata, mlečni posladek ali pa imenitna čokoladna sladica,« je zapisala v uvodu svojo kuharsko knjigo Saša Drobnič Škrjanec. V njej boste našli odlične in preproste recepte s ščepcem posebnega za vsak letni čas.

Telečja obara z drobnjakovimi žličniki

Sestavine za telečjo obaro: 500 telečjega mesa (pleče, vrat, prsi), 1 čebulo, 2 oranžna korenčka, 1 rumen korenček, ½ koromača (lahko tudi majhno skodelico graha), ¼ rumene kolerabe, ¼ gomolja zelene, 2 žlici olja, 50 ml belega vina, 1 l jušne osnove ali vode, sol, mleti poper, lovorov list, vejico svežega timijana in majarona, sveži drobnjak ali peteršilj

Vso zelenjavo umijemo, olupimo in narežemo na majhne kocke.

Mesu odstranimo odvečno maščobo in ga narežemo na manjše kocke. Na olju prepražimo soljeno nasekljano čebu

Oglasi

med v kremni obliki naredimo iz čistega vendar kristaliziranega medu. z nekaj urnim mešanjem kristaliziranega medu počasi dobivamo kremo, ki je posebej primerna za mazanje na kruh. priljubljen je med otroci. 900 g 12,00 € 450 g 7,00 € 260 g 4,50 € 130 g 3,00 € darilni kozarčki trenutno ni na zalogi

Kategorija: Med in proizvodi iz medu

Cena: 12 €

objavite brezplačni mali oglas na strani http://www.kupimprodam.si/ tudi vi. primerjajte ugodno ponudbo kupim prodam malih oglasov. nepremičnine, avto-moto, mobilni telefoni, športna oprema, računalniki, dom, kmetijstvo, živali,...

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo? pri amikum-u vam ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverjeno. preizkušeno. uspešno. kontaktirajte nas. gsm: 031/530-081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne  pa vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si/lektoriranje facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

terapevtske masaže in terapije robert tonković s.p., dunajska cesta 63, 1000 ljubljana parkirišče za stranke brezplačno! terapevt robert tonković   tuina masaža, akupresura, kineziotaping, refleksoterapija, meditacije,.. nudimo relaksacijske masaže in terapije s terapijami odpravljamo ali rehabilitiramo težave v vratu,težave v ramenih, kalcinacije, glavobole, migrene, težave s karpalnim živcem, težav v hrbtenici, križu, bolečine v kolenih, krči pri otrocih, prebavne motnje, težave z notranjimi organi, težave v limfnem delovanju, prebavne motnje, zaprtosti, inkontinenci, rehabilitacija in odprava posledic po možganskih kapeh, poškodbah,...   nudimo tudi 45minutni brezplačni posvet, kjer se seznanimo s težavami in naredimo plan izved tehnik, za čimprejšnje okrevanje in rezultate, da najdemo vzrok in ga odpravimo. www.facebook.com/terapevtske.masaze.in.terapije.robert.tonkovic gsm: 040 635 272

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če ste se poškodovali na delovnem mestu, potem je nujna prijava poškodbe pri delu, saj ima večina delodajalcev sklenjeno zavarovanje svojih zaposlenih in vam posledično pripada tudi določena odškodnina. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

strešniki gerard so tako kakovostni, da so odpori na vse vremenske razmere. prav tako so enostavni za namestitev, saj jih večinoma lahko kar namestite na obstoječo strešno kritino.

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

najboljša otroška trgovina je tista, ki nudi vse, kar družinica potrebuje ob prihodu novega družinskega člana. ena od takih trgovin je tudi spletna trgovina hajdi.si, ki ponuja tudi razne popuste za tiste, ki bi te izdelke želeli kupiti po malce nižji ceni. 

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj