Prijatelji (13)
Kristijan Hrastar
Dragica Heric
Revija O Konjih
Radio Zmaj
Darja Zemljič
Geza Grabar
Ziliute88edita Edita
Plavec Joz
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Najbolj barvitna vrtna drevesa in grmovnice
Zasaditve korit pred zimo
Gos z orehovo omako
Meritve krvnega sladkorja na info točki
Cvetlične zasaditve pred zimo
Sladki kakiji
Sladice iz kakija
Martinovo kosilo
Kako pravilno shranjujemo semena
Orehov zavitek z listnatim testom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Cvetlične zasaditve pred zimo

Vlasta Kunej
13.11.2018 08:54 (pred 2 dnevi)

Letošnje novembrske temperature so precej visoke in marsikdo ima poletne nasade še kar na okenskih policah. Vendar so se rastline, ki so bogato cvetele vse poletje, že izčrpale in izgubile svoj sijaj, zato je skrajni čas, da jih odstranimo in zamenjamo z jesenskimi lepoticami. V korita posadimo jesensko vresje, mačehe, bršljan, krizanteme in podobno.

Več v 46. številki Kmečkega glasa

Meritve krvnega sladkorja na info točki

Vlasta Kunej
12.11.2018 15:57 (pred 2 dnevi)

"Ob svetovnem dnevu diabetesa se dobimo na Prešernovem trgu," tako vabi Zavod Diabetes na svojo diabetes INFO točko, ki jo bodo postavili v sredo, 14. novembra 2018, ob Prešernovem spomeniku v Ljubljani.

Tam vam lahko od 9. do 15. ure izmerijo krvni sladkor. Obiskovalci boste prejeli tudi svoj izvod brezplačne strokovne publikacije Diabetes in drugo izobraževalno gradivo o diabetesu, posvetovali pa se boste tudi o zdravi prehrani in zdravem življenjskem slogu. 

 
Letos je osrednja tema kampanje Bodi odličnjak nevarnost in pogostost srčno-žilnih zapletov pri diabetesu, na kar v Zavodu opozarjajo z geslom "Pri diabetesu misli tudi na srce". Vsi, ki vas tema zanima, pravijo organizatorji, vabljeni na pogovor in posvet, kako najbolje preprečiti razvoj bolezni.

Gos z orehovo omako

Vlasta Kunej
08.11.2018 14:35 (pred 6 dnevi)

Sestavine: 1 sveža gos (težka 3 kg), 2 čebuli, 700 g jabolk, 2 vejici majarona, sol, poper, 200 g orehov, 5 šalotk, 2 dl suhega belega vina, 5 žlic gosje masti od peke

Očiščeno gos natremo s soljo in poprom ter nadevamo z jabolčnim nadevom, ki smo ga pripravili iz jabolk, narezanih na manjše kose, sesekljane čebule in vejic majarona. Gos povežemo in jo položimo s prsmi navzgor v pomaščen pekač, dolijemo pol litra slane vode in jo pečemo pri 180 stopinjah 3 ure.

Pri peki jo zalivamo z vodo, pomešano z vinom. Po treh urah peke vzamemo gos iz pekača in jo v na novo namaščenem pekaču pečemo še 30 minut. Omako od peke precedimo in razmastimo. Za omako stolčemo orehe, jim dodamo narezana jabolka in čebulo ter na gosji masti na hitro opečemo, dodamo še vejico majarona in dolijemo omako od peke.

Vse kuhamo še 15 minut, da se omaka zgosti. Gos ponudimo z orehovo omako.

Več receptov najdete v 45. številki Kmečkega glasa

Najbolj barvitna vrtna drevesa in grmovnice

Vlasta Kunej
08.11.2018 14:06 (pred 6 dnevi)

Jesen je nedvomno eden najlepših letnih časov, še posebno, če je sončna in topla. Narava se nam takrat pokaže v ogrinjalih, ki žarijo v številnih barvnih odtenkih. Ni čudno, da si želimo vsaj delček tega prenesti tudi v svoj vrt in uživati na terasi v poslednjih toplih sončnih žarkih ob pogledu na drevesa in grme v jesenskih barvah. Obarvanost dajejo rastlinam rastlinski pigmenti. Zeleno so obarvani zaradi klorofila, ko pa ta jeseni začne razpadati, postanejo vidni drugi pigmenti – rumeni, oranžni in rdeči.

Pri tem moramo vedeti, da je obarvanost odvisna od tipa tal in lege, saj je na sončnih mestih precej izrazitejša kot v senčnih. Odvisna je tudi trajanja lepega vremena – če je jesen zelo sončna in topla, je narava neverjetno pisana. Ko se odločamo za izbiro rastlin, ki jih bomo posadili na vrtu, se prej pozanimajmo, katere imajo intenzivno jesensko barvo, da ne bomo pozneje razočarani. V obdobju, ko so rastline s svojimi cvetnimi nastavki že skromnejše, je prav lepo pogledati vrt,

Zasaditve korit pred zimo

Vlasta Kunej
07.11.2018 13:54 (Nov 07, 2018)

Letošnje novembrske temperature so precej visoke in marsikdo ima poletne nasade še kar na okenskih policah. Vendar so se rastline, ki so bogato cvetele vse poletje, že iztrošile in izgubile svoj sijaj, zato je skrajni čas, da jih odstranimo in zamenjamo z jesenskimi lepoticami. V korita posadimo jesensko vresje, mačehe, bršljan, krizanteme in podobno.

Danes je na voljo veliko rastlin, ki so odporne proti nizkim temperaturam, zato lahko uredimo lepe nasade, ki nas bodo razveseljevali do novega leta in še dlje. Rastline, ki smo jih občudovali vse poletje, lahko zavržemo, nekatere pa lahko prenesemo v zavarovan prostor, jih prezimimo in prihodnje leto kombiniramo z novimi sezonskimi rastlinami.


PROSTOR ZA PREZIMOVANJE

Okenske in balkonske rastline večinoma izvirajo iz toplih krajev Afrike, Avstralije in Sredozemlja. Večina rastlin je v svojih območjih trajnic, a jih pri nas zaradi mrzle zime gojimo le v toplem delu leta. Torej jih lahko prezimimo, če imamo seveda ustrezen prostor, vend

Sladki kakiji

Vlasta Kunej
06.11.2018 15:57 (Nov 06, 2018)

V dolgi in topli jeseni so dozoreli kakiji. Čeprav izvirajo iz daljne Kitajske, pri nas že dolgo niso več neznani sadeži. Kaki da veliko energije, saj vsebuje do 20 odstotkov sladkorja, petkrat več vitamina C kot jabolko in zelo veliko beta karotena, v njem je tudi precej kalija in magnezija. Zmeraj dobri so sveži, iz njih pa pripravljamo tudi vitaminske pijače, slaščice in shranke.

MARMELADA IZ KAKIJEV IN JABOLK

Sestavine: 1 kg kakijev, 300 g sladkorja, 1 jabolko, 25 ml limoninega soka, limonina lupinica

Kakije in jabolko operemo, jih olupimo in narežemo na kose. Oboje damo v kozico, mešamo, dodamo limonino lupinico in limonin sok. Kuhamo na šibkem ognju, dokler ne zavre. Pokuhamo še 5 minut, potem odstavimo z ognja.

Zmes pretlačimo in jo damo v kozico. Dodamo sladkor in vse skupaj dobro premešamo. Znova kuhamo na šibkem ognju in nenehno mešamo, dokler ni marmelada dovolj gosta. Odstavimo jo z ognja, jo napolnimo v sterilizirane kozarce in jih zapremo.

Več receptov najdete v 44. štev

Martinovo kosilo

Vlasta Kunej
30.10.2018 13:28 (Oct 30, 2018)

Praznik okoli martinovega naznanja konec dela na polju in v vinogradu, obilen pridelek in mlado vino sta razlog, da nazdravimo in praznujemo ob bogato obloženi mizi, na kateri so jedi iz jesenskih pridelkov in sadežev. V našem predlogu za jedilnik na martinovo boste našli recepte za značilne jedi tega časa, kot so goska z orehovo omako, redeče zelje s kostanjem, potica s kutinovim nadevom in še kaj.

Recepte najdete v 45. številki Kmečkega glasa

 

Slastne zarebrnice

Vlasta Kunej
30.10.2018 13:21 (Oct 30, 2018)

Zarebrnice so odlična jed, lahko jih pripravimo preprosto v pečici s krompirjem in čebulo, ali pa jih v pečici pečemo skupaj z zelenjavo, lahko jih tudi polnimo. Tokrat pa smo vam izbraliu dva recepta, enega za pripravo svinjskih in drugega telečjih zarebrnic. Prav nič zapletena nista in zagotovo dobra, saj sta izbrana iz knjige kuharskega mojstra Dušana Belšaka Meso s tradicijo in okusom.


SVINJSKA ZAREBRNICA PO CIGANSKO

Potrebujemo (za 4 osebe): 4 ne preveč tanke zarebrnice od visokega hrbta, 3 bele čebule, 10 strokov česna, kumina v prahu, zeleni peteršilj, sol, poper, 1 sveža rdeča paprika, juha ali fond za zalivanje, olje

Meso posolimo, popopramo in potresemo s kumino. Čebulo na grobo sesekljamo, sesekljamo tudi česen in peteršilj, papriko pa narežemo na majhne kocke.

Meso opečemo in poberemo iz ponvice. V ponev stresemo čebulo in papriko in pražimo, dokler čebula ne začne rumeneti. Meso zložimo k čebuli, zalijemo z juho ali fondom in počasi dušimo, dokler tekočina ne izpari. Malo

Vrt v novembru

Vlasta Kunej
29.10.2018 09:46 (Oct 29, 2018)


Novembra je dan zelo kratek in po kotlinah se pogosto ves dan zadržuje megla. Drevesa na vrtovih izgubljajo liste, grede smo v glavnem pripravili za zimo, le še kakšen osamljen cvet vrtnice ali jesenske astre spominja na preteklo sezono.


OKRASNI VRT

Okrasno drevnino, grmičevje in vzpenjavke sadimo, dokler zemlja ne zmrzne. Po sajenju tla pod posajenimi rastlinami dobro pokrijemo z listjem ter dobro predelanim gnojem, povrh pa lahko še s smrečjem. Tudi občutljivejše rastline lahko zavarujemo pred soncem in suhim, mrzlim vetrom ter mrazom. Zaščitno naravno, 20-centimetrsko odejo potrebujejo budleja, nekateri svibi, modrin, rožlin, glicinija, tamariska, okrasni srobot. Grmaste lesne potonike, lovorikovec, azaleje, in rododendrone poleg tega še prekrijemo s smrečjem ali obložimo in povežemo s trstiko ali čim podobnim. Plastična folija pred mrazom ne varuje.

Več preberite v 44. številki Kmečkega glasa

Smrt kot velika skrivnost življenja

Vlasta Kunej
26.10.2018 13:45 (Oct 26, 2018)

Čeprav še ne uradno, je november vendarle zimski mesec, ko je sonca in dnevne svetlobe zmeraj manj, narava se zavije v počitek, zemlja preneha rojevati in ljudi zajameta negotovost in tesnoba. Nekdaj so ljudje, ker so bili bolj povezani z naravo, to čutili še močneje. Ta del leta jih je navdajal s s strahom, žalostjo in skrbjo za svoje življenje. To je bil čas, ko so se na zemljo vračali demoni in podzemni bogovi, začenjala se je zima.

Ena velikih skrivnosti življenja je bila tudi smrt in na svetu je bilo nekdaj v zvezi z umrlimi veliko praznovanj, obredij, šeg in verovanj. Poznali so jih Kelti, Egipčani, Grki, Rimljani. Številni prazniki so zrasli iz kultov prednikov in raznih pogrebnih iger in obredij, ki so jih pripravljali v čast pokojnikov. Ljudje so si od vsega začetka prizadevali, da smrt ne bi bila konec, ampak samo drugačna oblika življenja.

S prihodom krščanstva je Cerkev ustoličila dva novembrska praznika: 1. november je bil praznik vseh svetih in 2. november verne duše. Prv

Kutine

Vlasta Kunej
25.10.2018 15:49 (Oct 25, 2018)

Kutine so sadeži posebne arome in okusa, ki jih lahko pripravimo kot nadev za piščanca ali purana, jih dodamo jabolčnemu zavitku, ki bo tako dobil posebno aromo, iz njih skuhamo kompot, naredimo marmelado, jih nadevane pečemo v pečici, pripravljamo kolače s kutinami ali naredimo kutinov sir, ki je lahko sladica ali okusen dodatek k sirom.

KUTINOV SIR

Sestavine: 2 kg kutin, 5 dl vode, 2 žlici limoninega soka, sladkorja

Pekač velikosti 10 krat 7 cm obložimo s papirjem za peko. Kutinove olupke in pečke shranimo. Kutine narežemo na kocke in jih damo v večjo posodo. Olupke sesekljamo, jih skupaj s pečkami zavijemo v muslinasto krpico in dobro zavežemo. Vrečko dodamo narezanim kutinam. Dodamo še limonov sok in vodo. Kuhamo pokrito 40 do 50 minut ali dokler se kutine ne zmehčajo. Nekoliko ohladimo in odstranimo vrečko z olupki in pečkami in iz nje iztisnemo sok. Kutine zmeljemo s paličnim mešalnikom, potem pa jih še pretlačimo skozi cedilo. Stehtamo kutinov pire in mu dodamo enako količino s

Vrtna opravila v novembru

Vlasta Kunej
24.10.2018 11:50 (Oct 24, 2018)

Novembra je dan zelo kratek in po kotlinah se pogosto ves dan zadržuje megla. Drevesa na vrtovih izgubljajo liste, grede smo v glavnem pripravili za zimo, le še kakšen osamljen cvet vrtnice ali jesenske astre spominja na preteklo sezono.

OKRASNI VRT

Okrasno drevnino, grmičevje in vzpenjavke sadimo, dokler zemlja ne zmrzne. Po sajenju tla pod posajenimi rastlinami dobro pokrijemo z listjem ter dobro predelanim gnojem, povrh pa lahko še s smrečjem. Tudi občutljivejše rastline lahko zavarujemo pred soncem in suhim, mrzlim vetrom ter mrazom. Zaščitno naravno, 20-centimetrsko odejo potrebujejo budleja, nekateri svibi, modrin, rožlin, glicinija, tamariska, okrasni srobot. Grmaste lesne potonike, lovorikovec, azaleje, in rododendrone poleg tega še prekrijemo s smrečjem ali obložimo in povežemo s trstiko ali čim podobnim. Plastična folija pred mrazom ne varuje.

Vrtnic jeseni ne režemo, lahko pa tu in tam skrajšamo kakšen moteč poganjek. Delo prihranimo za pomlad, saj porezane vrtnice lahko p

Paštete

Vlasta Kunej
23.10.2018 09:35 (Oct 23, 2018)

Še vedno velja, da so tiste jedi, ki jih pripravimo sami, najboljše in tudi za pašteto velja, da se ne more nobena kupljena primerjati z njo. Ponudimo jo za zajtrk ali okusno malico z dodatkiom kisle ali sveže zelenjave.

DIVJAČINSKA PAŠTETA Z GOBAMI

Sestavine: 200 g divjačinskega mesa brez kosti, 200 g mešanih gob (lahko zamrznjenih) , 50 g čebule, 50 g masla, 2 rezini opečenca (toasta), sesekljan česen, limonina lupinica, začimbna mešanica za divjačinsko pašteto (koriander, ingver, gorčično seme, muškatni orešček, poper, cimet, piment timijan, šetraj rožmarin …), 2 rumenjaka, 1 čajna žlička želatine v prahu, konjak, belo vino, sol, poper

Divjačinsko meso očistimo maščobe in žilic ter ga narežemo na manjše koščke. Na maslo na hitro podušimo čebulo in česen, le toliko, da čebula ovene. Dodamo meso, gobe in prepražimo, da gobe zadišijo. Flambiramo s konjakom, dolijemo belo vino. Zmeljemo z začimbami, opečencem, rumenjakom in želatino.

Maso pretlačimo skozi cedilo, jo vložimo v model, p

Jabolčno-skutni rezanci z malinovo omako

Vlasta Kunej
23.10.2018 09:08 (Oct 23, 2018)

Letošnja jesen je tako bogata z jabolki, da lahko preskušamo najrazličnejše recepte iz teh sadežev. Izbrali smo vam recepta za povsem preprosto večerjo, v kateri združimo okus jabolk in malinove omake.

JABOLČNO-SKUTNI REZANCI Z MALINOVO OMAKO

Sestavine: 300 g grobo naribanih jabolk, 500 g skute, 3 jajca, 150 g bele moke, 80 g sladkorja, mleko po potrebi, limonina lupinica, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, sladkor v prahu za posip, olje za peko; za malinovo omako: 400 g zamrznjenih malin, 100 g sladkorja, 1 čajna žlička škroba, 1 dl vode

Iz sestavin zmešamo gosto testo za palačinke. Po potrebi dodamo malo mleka in spečemo nekoliko debelejše palačinke in jih shranimo na toplem. Narežemo jih na široke rezance in položimo na tople krožnike, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo z malinovo omako.

Naredimo malinovo omako: Maline s sladkorjem in vodo kuhamo 20 minut, zgostimo s škrobom, ki smo ga razredčili z žlico vode, prekuhamo in pretlačimo skozi gosto cedilo. Omako po potrebi razred

Ureditev groba

Vlasta Kunej
18.10.2018 09:02 (Oct 18, 2018)

Bliža se dan spomina na mrtve, zato se v teh dneh še nekoliko bolj posvečamo družinskim poslednjim vrtičkom. Grobove očistimo, zasadimo poznojesenske rastline, prinesemo zasaditve v posodah, prižigamo sveče.

Pred zasaditvijo razmislimo o oddaljenosti groba od našega bivališča in pogostosti obiskovanja pokopališča. Glede na to posegamo po različno trpežnih rastlinah. Poskusimo se spomniti priljubljenih rastlin in barv pokojnika ter jih vpletemo v zasaditev.

Pri izbiri rastlin ima pomembno vlogo tudi lega groba. Večina grobov je izpostavljena močnemu soncu, le redki so v polsenci ali senci večjih dreves ali pokopaliških zidov. Koristno je poznati tudi mikroklimo, denimo pojav poznih slan ali močnega vetra. Pred dokončno izbiro rastlin se oziramo tudi po sosednjih grobovih in legi pokopališča (mestni, podeželski) in poskusimo svojo zasaditev vključiti v pokopališko ozračje. Pomembno je tudi, da izpovedne moči nagrobnika ne zakrivamo z rastlinami, ki ga obdajajo.

PREPROSTOST TRAJNIH RAST

Recepti za jedi z ohrovtom

Vlasta Kunej
17.10.2018 15:34 (Oct 17, 2018)

Ohrovt spada med živila ki so zdrava, blagodejna za zdravje, zato naj bo na jedilniku čim večkrat svež pa tudi kuhan ali pripravljen v pečici. Ohrovtovi listi so krhkejši od zeljnih in okusni. Lahko jemo surovega ali pa ga kuhamo, dušimo in uporabimo za nadeve.

KROMPIRJEV PIRE Z OHROVTOM

Sestavine: 1 kg krompirja, za oreh masla, 1 dl mleka, nekaj žlic smetane, sol, poper, muškatni orešček, 1/2 kg ohrovta

Krompir olupimo, v osoljeni vodi skuhamo do mehkega, odcedimo, pretlačimo zalijemo z vrelim mlekom, dodamo maslo, smetano, poper in muškatni orešček. V narejeni pire vmešamo pol kilograma kuhanega in zmletega ohrovta.
Več receptov najdete v 42. številki Kmečkega glasa

Komedija o svetu, ki mu vlada denar

Vlasta Kunej
15.10.2018 23:27 (Oct 15, 2018)

V MGL so začeli sezono  s komedijo pisatelja in dramatika Honoréja de Balzaca Mercadet ali poslovni človek.  »Balzac, ki si je 'de' pred priimek postavil kar sam, je občudovaje aristokracijo posnemal njen življenjski slog: sprehajalna palica z zlatim glavičem, gurmanske pojedine, dragoceno pohištvo, nepremičnine, loža v operi.«  Da bi lahko živel razkošno, je bil pisatelj nenehno v dolgovih in je nenehno skušal izplavati iz njih.

Mercadet je potemtakem tudi nekoliko avtor sam: tako kot on je nenehno  zaposlen z denarjem. Je meščan, ki  želi živeti razkošno, za to pa mu ne zmanjka zamisli in drznosti.  Ves čas se  sprehaja po robu, ni jasno, ali bo s svojimi potezami obogatel ali propadel. Bolj ko se zdi položaj brezizhoden, bolj je domiseln, drzen in prekanjen. Medtem ko se spretno izmika upnikom, skuša poročiti hčer z bogatim snubcem, ki ga ta ne želi. Kajti tudi poroka je poslovna priložnost, meni, in zanj možnost za izhod iz dolgov … Tematika komedije, prvič uprizorjene davnega le

Kruhovi cmoki

Vlasta Kunej
12.10.2018 14:33 (Oct 12, 2018)

SKUTNI CMOKI

Sestavine: ½ kg skute, 50 g masla, 1–2 jajci, 1/2 dl goste smetane, 80–120 g belega zdroba, 40 g moke, sol, malo peteršilja; za zabelo: 50 g masla, 30 g drobtin

Skuto pretlačimo. Maslo ali margarino zmešamo z jajci in dodamo skuti. Primešamo še smetano, zdrob, moko, sol in po želji sesekljan peteršilj. Zmes dobro premešamo z žlico in izoblikujemo ne prevelike moke, ki jih skuhamo v slanem kropu (10–15 minut). Lepo odcejene zabelimo z drobtinicami.

Več receptov najdete v 41. številki Kmečkega glasa

Čiščenje hladilnika

Vlasta Kunej
12.10.2018 14:23 (Oct 12, 2018)

Najboljše je, da očistimo hladilnik enkrat na teden. Če je očiščen in urejen, bo tudi preglednejši in s tem priročnejši. Kadar to zaradi veliko drugega dela ni izvedljivo, naredimo veliko že, če obrišemo živila, posode, steklenice, kozarce, preden jih spravimo v hladilnik.

Ker v hladilniku shranjujemo živila, je pomembno, da ga čistimo čim bolj naravno. Za čiščenje je na voljo veliko čistil, vendar sta presenetljivo učinkovita jedilna soda in vinski kis, uporabimo ju lahko za notranjost in zunanjost hladilnika.

Več nasvetov o čiščenju v 41. številki Kmečkega glasa

Pravi lov na polhe je samotno opravilo

Vlasta Kunej
12.10.2018 14:11 (Oct 12, 2018)



Lov na polhe ima v Sloveniji, zlasti na Notranjskem, Dolenjskem in delu Štajerske, dolgo zgodovino. Nikoli ni bil gosposka dejavnost, ampak strast preprostega človeka. Predvsem kraško območje Snežnika je idealen kraj za polhe, ker je tod dovolj hrane zanje pa tudi polšin, polšjih lukenj, v katerih lahko prezimujejo. Ob snežniškem gradu stoji Polharski muzej, kjer izve obiskovalec marsikaj o polhih, njihovem življenju in lovu nanje.

Najstarejši pisni viri, ki pričujejo o polhanju na Slovenskem, so iz leta 1240. Tradicija lova in lovna območja so se tod prenašali iz roda v rod. »Tako kot lovske družine,« pripoveduje Janez Komidar, župan Občine Loška dolina in tudi sam strasten polhar, »so imeli polharji v preteklosti vsak svoj revir. Natanko se je vedelo, kje lovi kateri, in to so strogo spoštovali.« Največji greh polharja je bil, če je vzel past drugega polharja. »To je veljalo za krajo, in ko sta se v gostilni srečala, so pele pesti.« Tudi pasti so se dedovale, bile so pomemben del d

Oglasi

prodajem stan u centru trsta, udaljen oko 1,5 km od mora. na trećem spratu, bez lifta, renoviran (nove instalacije struje, vode, gasa, odvoda i grejanje) 78 m2 plus terasa, dnevna soba sa kuhinjom, 3 mae spavaće obe i kupatilo plus odvojen wc. stan je u vlasništvu, trenutno se izdaje za 600 evra mesečno- cena 115.000 evra. +393483732978 (viber, whatsapp) +381612582885 (viber, whatsapp) drazeta.mirjana@gmail.com

Kategorija: Italija

Cena: 115000 €

prav gotovo se vsi kadilci zavedate, da kajenje, škoduje vašemu zdravju? gotovo ste že tudi večkrat poskušali opustiti to škodljivo navado vendar brez uspeha? vam terapija po metodi kvantne medicine na sistemu scio lahko pomaga pri opustitvi kajenja? pravzaprav je že 30-minutna terapija učinkovita in to ne glede na število cigaret, ki jih dnevno pokadite! kako poteka terapija? vsaj dve uri pred terapijo ne smete kaditi, saj mora sistem izmeriti frekvenco organizma brez prisotnosti nikotina. med terapijo pokadite cigareto in ogorek odložite na napravo. sistem ponovno izmeri frekvenco in jo primerja z vrednostmi pred terapijo. z uporabo zahtevnih matematičnih algoritmov sistem izračuna povprečno krivuljo in jo posreduje organizmu prek posebnih elektrod. organizem dobi občutek, kot da bi pokadili sto cigaret, kar v kali zatre željo po ponovnem kajenju. program pomaga absorbirati nikotin iz pljuč, zmanjšuje stres in čisti žrelo. na terapijo prinesite eno cigareto in škatlico, ki jih najpogosteje kadite. terapija je popolnoma neboleča in brez tveganja za pojav neželenih stranskh učinkov. p.s.: ali ste vedeli, da vsebuje cigaretni dim preko 4.000 kemičnih spojin, vključujoč preko 50 znanih kancerogenih in metaboličnih strupov? razlog več da opustite škodljivo navado.

Kategorija: Storitve

Cena: 20 €

konopljina smola cbd je naravni izvleček cvetov industrijske konoplje z 20 % deležem kanabidiola (cbd) in je proizvedena s sodobno metodo ekstrakcije s superkritičnim ogljikovim dioksidom, ki ohrani širok spekter kanabinoidov, terpenov, flavonoidov in drugih blagodejnih učinkovin konoplje. to je ekološko vzgojena industrijska konoplja slovenskih pridelovalcev. ker je v njej širok spekter biološko aktivnih molekul, se učinki medsebojno dopolnjujejo in pomagajo pri obnavljanju uravnoteženega delovanja endokanabinoidnega sistema. kanabidiol ali cbd je najbolj zastopani kanabinoid v rastlini industrijske konoplje, mogoče pa ga je najti v vršičkih vseh sort konoplje. cvetovi konoplje so ročno pobrani in naravno posušeni. v primerjavi s thc je cbd popolnoma nepsihotropna komponenta, ki učinkuje predvsem na periferno živčevje in imunski sistem,  namesto na centralno živčevje, in ne povzroča omame. znanstvene študije kažejo na potencialno terapevtsko rabo kanabidiola (cbd) pri epilepsiji, multipli sklerozi, alzheimerjevi bolezni, shizofreniji, depresiji, tesnobi, psihični nestabilnosi, rakavih obolenjih, diabetesu, vnetnih obolenjih, čezmerni teži, ščitenju živčevja, bruhanju, hepatitsu, poškodbi jeter in možganov, sepsi, alergijah in astmi. na splošno lahko rečemo, da cbd pomaga pri obnovi uravnoteženega delovanja endokanabinoidnega sistema, fiziološkega sistema, ki ima velik vpliv na delovanje možganov in je vključen v vzpostavljanju in ohranjanju zdravja ljudi.

Kategorija: Lekarna

Cena: 74 €

Kategorija: Lekarna

Cena: 20 €

<span rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "open="" sans",="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 15px;"="">neto količina: 30 ml

Kategorija: Lekarna

Cena: 15 €

<span rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "open="" sans",="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 15px;"="">neto količina: 500 m

Kategorija: Lekarna

Cena: 20 €

vsak podjetnik si želi povečati prodajo. enostavna rešitev za ravno to je spletno oglaševanje. pri podjetju degriz d.o.o. nudimo kvalitetne storitve oglaševanja, od adwords - google oglaševanja, facebooka poslužujemo se pa tudi novih, kreativnih načinov oglaševanja.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

poskrbite za to, da bo vaša spletna stran delovala nemoteno s pomočjo podjetja, ki vam nudi vzdrževanje spletnih strani po ugodnih cenah!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

izdelava spletnih strani je dandanes zahtevno delo. podjetje degriz ima s tem dolgoletne izkušnje in ustreže vašim željam.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

kvalitetna in ugodna izdelava spletne trgovine pri podjetju degriz. z izdelavo spletnih trgovin se ukvarjajo že več let. preverite celotno ponudbo na strani degriz.net!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure potekajo v šiški. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail.   <p rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "lucida="" sans="" unicode";="" font-size:="" 13px;="" text-align:="" justify;"=""> instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

6719.) kobile  brazde prvega destletja - etnološka zbirka

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj