Prijatelji (10)
Revija O Konjih
Kmečki Glas
Ziliute88edita Edita
Franc Fortuna
Dragica Heric
Darja Zemljič
Marinka Marinčič Jevnikar
Barbara Remec
Spremljevalci (4)
Katja Rebolj
Marja Mavse
Reseaufinance510 Lopa
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Zmeraj dobre testenine
Žejna in lačna peščena tla
Zimzelene rastline na vrtu
Bele vrtnice sredi zime
Preprosti recepti za jedi s sirom
20. dnevi poezije in vina na Ptuju
Torte s sadjem
Sveža orehova jedrca
Vrt v januarju
Prosene sladice
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zmeraj dobre testenine

Vlasta Kunej
11.01.2018 13:15 (pred 5 dnevi)

S testeninami v današnji kuhinji pripravljamo celo paleto jedi, od priljubljenih testenin z najrazličnejšimi omakami, na primer paradižnikovo, zelenjavno, mesno, ribjo, pečemo narastke iz testenin, jih polnimo, dodajamo v juhe ali pripravljamo kot sladico.

SVEDRCI Z ROŽMARINOM V PARADIŽNIKOVI OMAKI

Sestavine: 500 g svedrcev, 240 g pelatov, 6 strokov česna, 4 žlice rožmarina, 6 žlic naribanega trdega sira, 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja, 1 majhna čebula, sol

V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo sesekljano čebulo, sesekljan česen in prav tako rožmarin. Pražimo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo pelate iz pločevinke, posolimo in kuhamo še pet minut. Omako porazdelimo po kuhanih svedrcih in posujemo z naribanim sirom.

Več receptov najdete v 2. številki Kmečkega glasa

Žejna in lačna peščena tla

Vlasta Kunej
10.01.2018 11:30 (Jan 10, 2018)

Na vrtovih redko najdemo tla, ki bi bila povsem brez napak. Lahko so prevlažna ali pa se boste morali boriti za vsak deciliter vode, ki bo nezadržno polzela iz peščenih tal. Peščena tla imajo namreč zelo nizko zadrževalno sposobnost, saj so sestavljena iz velikih delcev prsti, med katerimi deževnica izredno hitro odteka.

Rastline so na takšnih tleh pogosto izpostavljene suši, kar se kaže v venenju in propadu neprilagojenih rastlin. Poleg vode se na lahkih tleh pospešeno izgubljajo tudi hranila, ki se spirajo skupaj z deževnico. Za uspeh na takšnih tleh je tako potrebno izbrati rastline, ki bodo dobro prenašale sušo in niso preveč zahtevne glede hranil.

Izboljšajte peščena tla

Izboljšanje peščenih tal je nekoliko lažje kot izboljšanje težkih tal. Za izboljšanje zadrževalne sposobnosti za vodo na grede dodajte veliko organske snovi, ki deluje kot spužva in vsrka vodo, ki je tako na voljo rastlinam. Za dodajanje organske snovi uporabite domač kompost ali zrel hlevski gnoj, ki ga vkoplj

Zimzelene rastline na vrtu

Vlasta Kunej
09.01.2018 10:39 (Jan 09, 2018)

Pomemben sestavni del vrta so rastline. Razvajajo nas z barvitimi cvetovi, zanimivimi plodovi in pestrimi oblikami listja. Vse to od pomladi do jeseni. Če želimo, da bo vrt zanimiv prav vse leto, posadimo tudi rastline, ki bodo poskrbele, da bo raznolikost rastlinstva povezana v celoto. To vlogo čudovito opravijo zimzelene grmovnice, ki skrbijo za strukturo vrta. Ne ustavijo se niti v obdobju, ko so listopadne grmovnice in drevesa že odvrgla svoje liste, nadzemni deIi večine trajnic pa so odmrli čez zimo.

RAZNOLIKI IGLAVCI

Iglavci so klasika zimzelenosti in tako prva skupina rastlin, na katero pomislimo ob omembi tega pojma. Čeprav imamo na voljo še veliko drugih zimzelenih rastlin, lahko veliko pestrost najdemo že med iglavci.

Za raznoliko vertikalno pestrost lahko poskrbimo z izbiro pokončnih oblik, kot je denimo stebričasti brin, Juniperus communis 'Hibernica', kroglasti predstavnik je na primer klek, T. occidentalis 'Globosa' ali pa plazeči se iglavec, kot na primer brin Juniperu

Preprosti recepti za jedi s sirom

Vlasta Kunej
04.01.2018 15:24 (Jan 04, 2018)

Pozimi, ko je zunaj mraz, nam navadno teknejo izdatnejše jedi, zato je januar kot nalašč za preskušanje receptov za pripravo jedi s siri. Naredimo lahko na primer frtaljo s cikorijo, krompir v oblicah z zeliščno skuto ali pito iz ajdove moke s kozjim sirom in kranjsko klobaso.

Frtalja s cikorijo (radičem)

Za 4 osebe potrebujemo: 8 jajc, 200 g radiča, 100 g kraškega kozjega sira, sol, poper, oljčno olje

Jajca stepemo. Očiščene glavice radiča za eno do dve minuti pokuhamo v vreli vodi in ohladimo pod hladno tekočo vodo ter odcedimo. Na olju opražimo na rezance narezan blanširan radič. Ko se zmehča, nanj vlijemo stepena jajca in jih po vrhu posujemo z nastrganim kraškim kozjim sirom ter zapečemo. Po okusu posolimo in popopramo ter ponudimo s kruhom.

Več receptov najdete v 1. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/kuhajmo-s-siri

Zimzelene rastline na vrtu

Vlasta Kunej
03.01.2018 12:41 (Jan 03, 2018)

Pomemben sestavni del vrta so rastline. Razvajajo nas z barvitimi cvetovi, zanimivimi plodovi in pestrimi oblikami listja. Vse to od pomladi do jeseni. Če želimo, da bo vrt zanimiv prav vse leto, posadimo tudi rastline, ki bodo poskrbele, da bo raznolikost rastlinstva povezana v celoto. To vlogo čudovito opravijo zimzelene grmovnice, ki skrbijo za strukturo vrta. Ne ustavijo se niti v obdobju, ko so listopadne grmovnice in drevesa že odvrgla svoje liste, nadzemni deli večine trajnic pa so odmrli čez zimo.

RAZNOLIKI IGLAVCI

Iglavci so klasika zimzelenosti in tako prva skupina rastlin, na katero pomislimo ob omembi tega pojma. Čeprav imamo na voljo še veliko drugih zimzelenih rastlin, lahko veliko pestrost najdemo že med iglavci.

Za raznoliko vertikalno pestrost lahko poskrbimo z izbiro pokončnih oblik, kot je denimo stebričasti brin, Juniperus communis 'Hibernica', kroglasti predstavnik je na primer klek, T. occidentalis 'Globosa' ali pa plazeči iglavec, primer je brin Juniperus horizo

Vrt v januarju

Vlasta Kunej
03.01.2018 12:19 (Jan 03, 2018)

Rastline v januarju mirujejo. To je čas, ko se navadno bolj posvetimo načrtom za delo na vrtu spomladi, prebiramo literaturo ali se lotimo popravila orodja ali strojev. Ne pozabimo, da nam dobro vrtnarsko orodje olajša delo, poleg tega pa skrbno ravnanje z njim tudi podaljša njegovo življenjsko dobo.

Bivalni vrt

Če je lepo vreme in zemlja ni zmrznjena, lahko brez težav sadimo ali presajamo drevje in grmičevje. Okoli njih utrdimo tla. Po vrtnih tleh ne hodimo brez potrebe, da ne zbijemo zemlje in pokvarimo njihove strukture. V suhem in ne premrzlem vremenu lahko trato potresemo s kompostom, ki mu dodamo kalij in fosfor. Če je sneg, potresemo kar po njem, saj bo ob taljenju vse prenesel v zemljo in bomo spomladi dodali le še dušik. Če ne zmrzuje, porežemo žive meje iz listavcev, ne pa tistih, ki spomladi cvetijo. Prav tako ne režemo zdaj tistih grmovnic, od katerih pričakujemo spomladi cvetenje (glicinija, lipovka, volčin, prunusi vajgela, forzitija …), ampak jih po potrebi le preredči

Torte s sadjem

Vlasta Kunej
27.12.2017 13:58 (Dec 27, 2017)

Sestavni del bogate silvestrske večerji je tudi sladica. Lahko se odločimo za preprosto sadno solato z dodatkom vaniljevega sladoleda ali pa pripravimo sadno torto. Morda vas bo zamikalo pripraviti katero od od izbranih: pomarančno torto z orehi in čokolado ali pa osvežilno jogurtovo torto z breskvami.

Jogurtova torta z breskvami

Biskvit: 4 jajca, 80 g cvetličnega medu, 100 g moke

Jajca z medom stepamo. Ko dobimo penasto in dokaj trdno zmes, narahlo primešamo presejano moko. Maso namažemo na papir za peko enkrat v krogu premera 22 cm in enkrat v krogu premera 18 cm. Pečemo 5 do 7 minut pri 200 stopinjah. Pečeni podlagi ohladimo in pripravimo kremo.

Krema: 300 g navadnega jogurta, 90 g sladkorja, 5 listov želatine, 300 ml sladke smetane, 300 g breskev iz kompota, vodka, mandljevi lističi za okras

Jogurt in sladkor zmešamo skupaj. Želatino namočimo v mrzli vodi, jo odcedimo in raztopimo z nekaj žlicami jogurtne zmesi. Nato jo dodamo jogurtu s sladkorjem in dobro premešamo. Na koncu pr

Piškoti za decembrske praznike

Vlasta Kunej
27.12.2017 13:53 (Dec 27, 2017)

Tele odlične recepte za piškote in še več boste našli na blogu Leaneen. Piše ga Nina Kastelic, študentka etnologije in kulturne antropologije. Na njem objavlja preproste recepte s sestavinami, ki jih najdemo v skoraj vsaki kuhinji. Sama, pravi, se namreč skoraj nikoli ne loti receptov z neznanimi in tujimi sestavinami, saj prisega na tisti pristni, znani, domač okus jedi. »Zelo pomembno mi je tudi ohranjanje več kot petdeset let starih babičinih receptov, ki so del moje družinske dediščine, zato večkrat objavim kakšen njen recept ali pa ji pomagam pri pripravi teh,« je napisala. Blog lahko spremljate na www.leaneen.com, Nino pa lahko najdete tudi Facebooku pod imenom Leaneen.


Lešnikovi piškoti s cimetom in pomarančo

Sestavine: 220 g moke, 80 g mletih lešnikov, čajna žlička pecilnega praška, 2–3 čajne žličke cimeta, majhen ščepec soli, pomarančna lupinica biopomaranče, 150 g sladkorja v prahu, 100 g masla, 1 celo jajce, 1 rumenjak

Maslo s sladkorjem penasto stepemo s pomočjo električn

Bele vrtnice sredi zime

Vlasta Kunej
27.12.2017 13:50 (Dec 27, 2017)

Nekatere obrti nikoli ne zatonejo v pozabo. Izdelovanje rož iz papirja na primer, ki danes znova oživlja pod spretnimi rokami izdelovalk. Mira Sapač, mojstrica v izdelovanju papirnatega cvetja, se spominja, da ni mogla nikoli pozabiti cvetov iz svojega otroštva. Kot deklica je v rojstni hiši svoje mame pogosto strmela v pisan šopek rož iz krep papirja, pripet v vogal ogledala v hiši. Njegovega odseva, pravi, ni nikoli pozabila.

»Pri babici sem prvič videla te rože, ko sva hodili z mamo na obisk k njej. Izdelala jih je teta, bile so zelo lepe. Zelo sem si jih želela, vendar je bil papir zelo drag in nam nedosegljiv. Papirnato cvetje mi je bilo všeč tudi zato, ker je bilo tako lepo pisano. In potem je tu še neki spomin: v Dolenjo vas je ob žegnanju prihajal vrtiljak, v zabaviščnem parku je bil strelišče, kjer so bile v več vrstah postavljene rože iz krep papirja. Fantje so streljali z zračno puško v tarčo, in če so zadeli, so dobili papirnato rožo. Občudovala sem te rože in si jih žel

Vrt v januarju

Vlasta Kunej
27.12.2017 13:41 (Dec 27, 2017)

Rastline v januarju mirujejo. To je čas, ko se navadno bolj posvetimo načrtom za delo na vrtu spomladi, prebiramo literaturo ali se lotimo popravila orodja ali strojev. Ne pozabimo, da nam dobro vrtnarsko orodje olajša delo, poleg tega pa skrbno ravnanje z njim tudi podaljša njegovo življenjsko dobo.

Bivalni vrt

Če je lepo vreme in zemlja ni zmrznjena, lahko brez težav sadimo ali presajamo drevje in grmičevje. Okoli njih utrdimo tla. Po vrtnih tleh ne hodimo brez potrebe, da ne zbijemo zemlje in pokvarimo njihove strukture. V suhem in ne premrzlem vremenu lahko trato potresemo s kompostom, ki mu dodamo kalij in fosfor. Če je sneg, potresemo kar po njem, saj bo ob taljenju vse prenesel v zemljo in bomo spomladi dodali le še dušik. Če ne zmrzuje, porežemo žive meje iz listavcev, ne pa tistih, ki spomladi cvetijo. ...

Zelenjavni vrt

Januarja načrtujemo: naredimo načrt za saditev in setev glede na želene vrste in sorte vrtnin ter količine, ki jih nameravamo pridelati to leto. Pri tem up

Novoletna priloga

Vlasta Kunej
27.12.2017 09:29 (Dec 27, 2017)

V novoletni prilogi smo pripravili nekaj zanimivih zgodb o izdelovalki papirnatega cvetja, o lastniku trgovine Robin food, ki rešuje hrano pred uničenjem, in čebelarju iz Velikih Lašč, inovatorju visoke podnice za smukanje cvetnega prahu. V prilogi boste našli tudi recepte, literarne zgodbe in pesmi, zvedeli boste, kaj je zapisano v zvezdah za naslednje leto, in reševali veliko nagradno križanko.

Priloga je objavljena v 52. številki Kmečkega glasa

Novoletna priloga

Vlasta Kunej
21.12.2017 08:54 (Dec 21, 2017)

V novoletni prilogi, našli jo boste v 52. številki časopisa, smo pripravili nekaj zanimivih zgodb o izdelovalki papirnatega cvetja, o lastniku trgovine Robin food, ki rešuje hrano pred uničenjem, in čebelarju iz Velikih Lašč, inovatorju visoke podnice za smukanje cvetnega prahu. V prilogi boste našli tudi recepte, literarne zgodbe in pesmi, zvedeli boste, kaj je zapisano v zvezdah za naslednje leto, in reševali veliko nagradno križanko.

Priloga bo objavljena v 52 številki Kmečkega glasa

Božična priloga

Vlasta Kunej
19.12.2017 09:12 (Dec 19, 2017)

V Božični prilogi smo pripravili za vsakogar nekaj: o zgodovini božičnega drevesa, ki izvira še iz poganskih časov in sodi med zimsko zelenje, ki prebuja moč pomladne rasti. Tradicionalno adventno srečanje z mladimi kmeticami in gospodarji je tokrat potekalo v Crngrobu – tudi tokrat je bilo zanimivo in prijetno. Pogovarjali smo se z varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki velik del svojih prostih ur namenja dobrodelni dejavnosti. Gospodinje bodo zagotovo zanimali peka kruha z drožmi in drugi recepti, nekaj strani pa smo namenili tudi branju, zgodbam in pesmim iz prazničnega časa.

Prilogo najdete v 51. številki Kmečkega glasa

Mlečni riž s karameliziranimi jabolki

Vlasta Kunej
18.12.2017 16:19 (Dec 18, 2017)

Zimska skleda je razsipna s pridevniki, pravi Saša Drobnič Škrjanec v svoji odlični kuharski knjigi Jedi iz sklede: fižol sivček, kodrolistni ohrovt, karmelizirana jabolka, črna redkev, refoškova repa, snežne kepe, mlečni riž in kruhov narastek. Vse to in še kaj boste našli tudi med recepti za zimske dni. Uživajte tudi v dobri vsakdanji kuhinji, ki jo ponuja december.

Za mlečni riž s karameliziranimi jabolki potrebujemo: 200 g riža arborio, od 800 do 900 ml mleka, 2 žlici masla, 5 jabolk, 4 žlice sladkorja, vaniljev strok, 1 zavitek vaniljevega sladkorja

V visoko kozico stresemo riž in vaniljev sladkor ter prilijemo mleko. Kuhamo na zmernem ognju, da se riž skuha, približno 20 minut. Medtem je treba riž večkrat premešati, da se ne prime dna ali vzkipi. Ko je kuhan, primešamo žličko masla, da postane lepo kremast.

Jabolka olupimo in narežemo na manjše kocke ali krhlje. Maslo in sladkor damo v kozico in počakamo, da se sladkor raztopi in začne karamelizirati. Previdno dodamo na kocke nar

Črna redkev

Vlasta Kunej
15.12.2017 12:06 (Dec 15, 2017)

Črna redkev diši svojevrstno in zanjo značilno. Okus je bolj ali manj oster, odvisno od sorte, sicer pa prijeten in vzbuja tek. V zdravilne namene uporabljamo sveže korenaste korenine od junija do pozne jeseni, vendar samo tiste rastline, ki niso pognale cvetnih stebel.

Korenasta korenina črne redkve vsebuje eterično olje z žveplom raphanol, glikozide gorčičnega olja, obojega je največ tik pod črno povrhnjico. Poleg tega vsebuje še vitamine skupine B, B1, B2, B3, B5 in B6, folno kislino in veliko C vitamina, pa železo, kalij, kalcij, fosfor, magnezij, žveplo, cink in rafanin, ki ima antiseptične učinke.

Črno redkev je čez zimo najbolje shraniti v hladnih kletnih prostorih, v zabojnikih s peskom, žaganjem ali vlažno šoto.

Zdravilni učinki

Zdravilni učinki črne redkve so številni: pomaga pri boleznih žolčnih poti, pri nastajanju žolčnega peska in žolčnih kamnov, pospešuje izločanje žolča in ozdravitev vnetja žolčnika, pomaga pri težavah z jetri, pospešuje prebavo, razkužuje sluznice že

Božična priloga

Vlasta Kunej
13.12.2017 10:38 (Dec 13, 2017)

V naslednji številki Kmečkega glas bo izšla Božična priloga. V njej smo pripravili za vsakogar nekaj: o zgodovini božičnega drevesa, ki izvira še iz poganskih časov in sodi med zimsko zelenje, ki prebuja moč pomladne rasti. Tradicionalno adventno srečanje z mladimi kmeticami in gospodarji je tokrat potekalo v Crngrobu – tudi tokrat je bilo zanimivo in prijetno. Pogovarjali smo se z varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki velik del svojih prostih ur namenja dobrodelni dejavnosti. Gospodinje bodo zagotovo zanimali peka kruha z drožmi in drugi recepti, nekaj strani pa smo namenili tudi branju, zgodbam in pesmim iz prazničnega časa.

Prilogo najdete v 51. številki Kmečkega glasa

Vsakdanja sreča

Vlasta Kunej
13.12.2017 10:11 (Dec 13, 2017)

V današnjem svetu nas obdaja množica vsega, vendar smo prepuščeni sami sebi, kako se bomo znašli in si uredili življenje. Prav zato, ker to pogosto ni najlažje, je dobro najti ravnovesje delu in vsakdanjim težavam, s katerimi se spopadamo, v prijetnih občutkih in trenutkih, v lepih stvareh, ki nam jih prinaša življenje.

V zadnjem času zbuja veliko pozornosti pogled na življenje, ki se imenuje hygge, kar bi lahko opisali kot trenutke sreče v človekovem življenju. Prenesel se je iz Danske, kjer velja, da žive ljudje srečno, poleg tega pa je že od nekdaj znano, kako udobno znajo Danci opremiti svoje domove: ker je hladnih dni veliko, so njihove hiške v notranjosti nadvse udobne. Tisto, kar ustvarja občutek udobja, je predvsem oprema z različnim tekstilom in svetloba svetilk, okna so zastrta z dolgimi zavesami, v ne prevelikih prostorih je veliko preprog, mize so prekrite s prti in osvetljava je intima.

Več preberite v 50. številki Kmečkega glasa

Zima je lahko lepa tudi na okrasnem vrtu

Vlasta Kunej
06.12.2017 14:20 (Dec 06, 2017)

V zimskem času naši okrasni vrtovi navadno samevajo. Rastlin ni ali pa počivajo in razen živžava v ptičji krmilnici tam nič ne pritegne naše pozornosti. Kot da bi imelo leto na vrtu le tri letne čase, a ni tako. Obstaja namreč kar nekaj rastlin, ki lahko polepšajo naš vrt in nas zvabijo ven kljub zimskemu mrazu.

Pri trajnicah nadzemni deli pred zimo odmrejo in spomladi ponovno odženejo, zato pozimi teh rastlin ni na vrtu. Pustimo edino trave, hermelike in ameriške slamnike, ki naredijo lepe oblike, ko jih prekrije srebrna prevleka slane. Ko postanejo neurejeni, jih odstranite. Zimzelene lesnate rastline pa pozimi ohranijo liste in obliko. Čeprav najprej pomislimo na iglavce, imamo na voljo precej širši izbor rastlin. Pri številnih zimzelenih listavcih najdemo dodaten okras v obliki živo obarvanih plodov, denimo pri bodiki (Ilex), medtem ko bodo nekatere vrste v zimskem času šele odprle svoje cvetove, to je zimzelena brogovita (Viburnum tinus). Kljub vsemu pa ne smemo pozabiti na iglav

Drobno pecivo z okusom pomaranč in limon

Vlasta Kunej
05.12.2017 15:08 (Dec 05, 2017)

Čar drobnih malih umetnij – piškotov, majhnih rolad in še vsega drugega najrazličnejšega peciva je v tem, da je čim bolj različno. S čokolado, kakavom, marcipanom, lešniki, orehi, kandiranim sadje in toplimi zimskimi začimbami z medom ustvarjamo celo paleto okusov. Dodajmo še nekaj sočnega, poživljajoči okus limon in pomaranč. Dva od receptov sta iz knjige Alenke Kodele Piškoti, piškotki in drugačno pecivo (Založba Kmečki glas), v kateri boste našli kup uporabnih receptov za božično peko.

Sladki limonini piškoti

Testo: 250 g moke, 2 rumenjaka, 100 g sladkorja, nastrgana lupinica 2 biolimon, 125 g masla; za kremo: 125 ml mleka, 35 g sladkorja, 2 rumenjaka, 5 g moke, 10 g škroba, lupinica 2 biolimon

Maslo, sladkor, rumenjake in nastrgano limonino lupinico dobro premešamo, dodamo moko in na hitro ugnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v folijo za ohranjanje svežine in damo za eno uro v hladilnik.

Mleko s koščki limonine lupine zavremo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut. Rumenjake in sla

Delavnica Sladkorne čipke

Vlasta Kunej
01.12.2017 11:31 (Dec 01, 2017)

V Mestnem muzeju Idrija vas vabijo, da se jim pridružite na praznični delavnici sladkornih čipk, ki ohranja bogato izročilo idrijske čipke, vrača elemente tekstilne tradicije v vsakdanje okolje in bogati gurmansko izkušnjo. Delavnico izdelave sladkornih čipk bo vodila Katja Richter, mag. Oblikovanja tekstilij in oblačil.

Iz muzeja so sporočili, da je delavnica odpovedana.

 

Oglasi

denar posameznikom in nujno poslovanje. nujna posojila zasebnega kapitala brez količinske omejitve, samo z jamstvom nepremičnine, brezplačno ali malo hipoteko. ni pomembno z rai ali annefom ali brez plačilnega lista. brez utemeljitve dohodka. bistvena hipotekarna garancija, tla, prostori, skladišča, zemljišča in proindivisys. ponovna združitev dolgov. hitri in nujni osebni krediti. tudi rešitve za podjetje. informacije: annebonetta@gmail.com

Kategorija: Dom in Gradnje

Cena: 4500 €

posojilo, financiranje in naložbe brez težav. na področju financ, naložb in specializiranih posojil nudim svoje storitve vsem osebam dobrega karakterja in predvsem sposobnim izpolnjevati svoje obveznosti. grem na naslednja področja: osebna, konsolidacija, komercialna in razna druga podjetja, kmetijstvo, hipoteka, nepremičnine. za več informacij se obrnite na moj e-mail: annebonetta@gmail.com

Kategorija: Navtika

Cena: 5000 €

7693.) spomini na partizanska leta ii knjiga

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9 €

7692.) pričevanja rabskih internirancev

Kategorija: Družboslovje

Cena: 14.99 €

7691.) prigode stražarja primoža

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

7690.) ciklamen agitator

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

825.) najboljše moštvo

Kategorija: Družboslovje

Cena: 29.99 €

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 15 €

6621.) da bi lažje bili nesrečni

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj