Članek
Škof Štumpf razgalil dvoličnost cerkve glede islama
Objavljeno Dec 01, 2015

V zvezi z begunsko krizo se je oglasil tudi škof Štumpf. V svoji izjavi, ki je bila objavljena na spletni strani Slovenske škofovske konference, je zapisal, da se bodo migranti na koncu ustavili pri nas in nam vsiljevali, poleg drugih, tudi verske navade. In da je karitativnost na način, kot jo sedaj peljemo, kanal za naše samouničenje ter da je karitativnost kot prosta pot v Evropo za tiste, ki prihajajo samo zato, da bi uničili krščanstvo. Sprašuje se, kdo je potreben karitativne pomoči: »bogati in sumljivi neidentificirani neznanci, za katere ne več, kakšne cilje imajo, ali pa domači ljudje, ki se komaj prebijejo iz meseca v mesec.« Če kdo zavrača kruh, ker je na tem kruhu križu, pa bo premislil, kako bo ravnal z drugimi, ki še bodo prišli, je tudi zapisal.

Ker so njegove besede pri mnogih vzbudile vsaj začudenje, če že ne kaj več, nekateri menijo, da gre za sovražni govor, je v dodatni izjavi, tudi ta je objavljena na spletni strani Slovenske škofovske konference, pojasnil svoje besede iz prve izjave. Zapisal je, da v svoji izjavi ni govoril o beguncih, temveč o umetno spodbujenih migrantih, zaradi česar ni uporabil besede begunci, temveč migranti. Pojasnil je še, da organizirano prihajajo k nam tudi posamezniki in skupine, in ni jih malo, ki ne skrivajo islamskega ekstremizma, večina od njih pa so umetno spodbujeni migranti, ki zlorabljajo begunstvo, da pridejo k nam ali pa v Evropo. Pravi še, da resnične begunce in umetno spodbujene migrante obravnavati na enak način, je neodgovorno ali neetično do gledalcev, poslušalcev in do bralcev – pojasnilo se namreč nanaša, tako škof, na pristransko poročanje medijev o njegovi izjavi v zvezi z begunsko krizo.

Škof Štumpf je »dober in pravi« vojščak svoje cerkve. Mnoge organizacije bi bile vesele tako zagnanih in pravovernih članov. Javno je povedal to, kar cerkev misli oz. kar izhaja iz njihovega nauka. Podprla ga je tudi slovenska škofovska konferenca, saj se ni distancirala od besed svojega člana Štumpfa. Torej ni soliral, kot so nekateri mislili. Škof Glavan je rekel, da je bil Štumpf »nekoliko napačno razumljen«, klerik Zore je celo dejal, da škofa Štumpfa podpira glede islamizacije Evrope – škof Štumpf »je samo drugače povedal to, kar mislim tudi jaz,« je dejal duhovnik Zore za portal Nova24TV. Sicer pa je tudi sam duhovnik Štumpf v svojem pojasnilu dejal, da so slovenski škofje v vsem enotni. Ker ostali škofje tega niso demantirali, čeprav so imeli priložnost, očitno stojijo za njim.

Uvodoma navedene besede škofa Štumpfa so voda na mlin straha pred islamom in sovraštvu do muslimanov. Jasno je torej, da katoliška cerkev v Sloveniji stoji na poziciji islamofobije in sovražnega odnosa do muslimanov. Kje je podlaga za to? Ali so slovenski škofje unikum glede odnosa cerkve do islama?

Iz cerkvenega nauka izhaja, da je islam nima pravice do obstoja, saj je zlo, ki ga je potrebno izkoreniniti. Seveda to velja tudi za muslimane, razen seveda če se ne spreobrnejo in vstopijo v katoliško cerkve. »Vsi, ki niso katoliški, so krivoverci in bratje Judov,« je rekel cerkveni svetnik Ambrozij. In kaj je potrebno narediti s heretiki? Odstraniti oz. pobiti! Npr. papež Leon XIII. (1878- 1903) je dejal, da so prekleti tisti, ki pravijo, da jim sveti duh ne dovoljuje pobijati heretikov, torej tudi muslimanov. Francoski kardinal Lepicier pravi, da če kdo javno priznava, da je heretik, ne bo le izobčen, temveč je upravičeno lahko tudi ubit. Ali ne govori iz Ambrozija, Leona in Lepicierja satan? Kajti Jezus ni nikoli rekel, da je treba drugače verujoče ubiti! Nasprotno, bil je absolutni pacifist, znana je njegova izjava, da kdor prime za meč, bo z mečem pokončan. Kdo deluje preko omenjenih klerikov: Bog ali satan?

Seveda cerkev v sedanjem času ne more več neposredno odstranjevati oz. ubijati muslimanov, ker ji to politične razmere ne dovoljujejo. To zdaj dela preko drugih. Preko formalno posvetnih držav, ki pa so pod vplivom nasilne in zločinske cerkvene ideologije o heretikih, in ki bolj ali manj uničujejo države, kjer živijo muslimani. In seveda na veliko ubijajo muslimane. Križarske vojne torej vodi cerkev s pomočjo Obame in drugih voditeljev zahodnega sveta, ki uničujejo Irak, Afganistan, Libijo, Sirijo …

Ameriški in drugi predsedniki stalno hodijo k papežu in se mu klanjajo. Klanjajo se šefu organizacije, za katero je zgodovinar Karlheinz Deschner dejal, da na svetu ni organizacije, ki bi bila »v antiki, vključno s srednjim in novim vekom ter posebno v 20­tem stoletju tako obremenjena z zločini, kot (...) rimsko­katoliška cerkev«. Klanjajo se šefu organizacije, za katero je sam nezmotljivi papež Pij XI. dejal, da je totalitarna ali papež Pij XII., da je militantna. Kje je tukaj Božja zapoved Ne ubijaj! Pa tudi druge? Kdo deluje preko obeh in seveda drugih papežev: Bog ali satan? In preko državnih voditeljev, tudi slovenskih, ki se klanjajo papežu? Bog ali satan? Vmesnega stanja ni!

Katoliška cerkev muslimane smatra za svoje sovražnike. Te je po cerkvenem nauku potrebno odstraniti, saj so zlo, ki ogroža vero in zveličanje duš. Kaj pa je rekel Jezus iz Nazareta? Je rekel, da je potrebno odstraniti »muslimane«? Rekel je: ljubi svoje sovražnike! Jezus: ljubi svoje sovražnike, katoliška cerkev: ubij svoje sovražnike! Jezus smiselno: ljubi »muslimane«, cerkev: ubij muslimane! Koga zastopa katoliška cerkev: Jezusa, Kristusa ali satana? Če Jezus ne govori o odstranitvi »muslimanov« oz. drugače verujočih, govori o tem njegov nasprotnik! Kdo je to? Koga zastopajo škofje Zore, Glavan, Cvikl, Jamnik, Šuštar, Štumpf …? Kristusa ali boga podzemlja? Boga ali satana? Za dobre analitike je odgovor jasen!

Glede na vse okoliščine je jasno, da je sporno izjavo škofa Štumpfa s pojasnilom in podporo ostalih članov Slovenske škofovske konference potrebno jemati kot zelo prefinjen poziv vernikom katoliške cerkve, odet v skrb za Slovenijo in njene prebivalce, da je treba večino beguncev, ki prihajajo v Slovenijo obravnavati kot sovražnike katoliške cerkve, saj so muslimani, ki imajo namen islamizirati Slovenijo in tako uničiti cerkev. S tem pa Slovenijo in domove Slovencev. In to je potrebno preprečiti, meni cerkev. Če tega ne bo storila država z ograjo in bodečo žico, morajo to storiti cerkveni člani in tako zavarovati svoje predstojnike, sugerira cerkveno vodstvo. In mu omogočiti, da še nadalje uživa lagodno življenje, privilegije in podobno. Na račun drugih! Škofje se očitno bojijo, da bodo izgubili svoje škofije in svoje škofovske stolčke in prstane. Npr. za škofa Štumpfa bo nerodno, če se bo znašel v »azilu« v Vatikanu in postal škof naslovne škofije Murska Sobota! Ta pa bo muslimanska.

Problem niso muslimani, temveč glede na cerkveno statistiko kakšnih 1,5 milijona katoliških vernikov v Sloveniji, ki jih njihovi verski vodje »šuntajo« proti muslimanom in jim na prefinjen način ukazujejo, ne prvič, da morajo tako ali drugače odstraniti muslimane v Sloveniji. Kar že ves čas vodi do polarizacije, prepirov, sovraštva in drugih negativnih stanj v Sloveniji. Kaj je že rekel Jezus: »Vam pa, ki poslušate, pravim: Ljubíte svoje sovražnike, delajte dobro tistim, ki vas sovražijo.« (Lk 6,27) Kaj pa dela cerkev, ki sicer trdi, da sledi Jezusu? Ravno nasprotno! Komu to ustreza? Bogu Stvarniku ali bogu uničevanja?

»Hvala, g. škof Štumpf«! je naslov pisma bralke Alenke Viceljo iz Ljubljane, objavljenem v katoliškem tedniku Družina (št. 45/2015). V njem piše, da so ljudje navdušeni na škofovo izjavo. »Končno se je oglasil pokončen narodno zaveden predstavnik katoliške cerkve pri nas, ki je dojel, kam nas vodi vlada, ki ne dojame dogajanja v Evropi in situacije, v kateri je Slovenija. V imenu mnogih, ki smo posredovali in 'všečkali' Vašo izjavo na družabnih omrežjih, se Vam iskreno zahvaljujemo. Ne odnehajte,« piše pristašica cerkve Alenka Viceljo v tedniku Družina. Semena zla, ki jih sejejo katoliški škofje v Sloveniji, že rodijo sadove.

Kot ponavadi, olje na ogenj priliva tudi duhovnik Ivan Štuhec. Ta je v tedniku Družina (št. 45/2015) zapisal, »da ne vemo, kdo je begunec zaradi vojne, kdo je ekonomski migrant in kdo morda ideološki plačanec za posebne naloge, načrtovane v obljubljeni deželi.« Dr. Štuhec: sledi Jezusu ter ljubi in delaj dobro ideološkemu plačancu za posebne namene, načrtovane v obljubljeni deželi. Ne pa širiti sovraštvo do njega!