VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.

Objavil/a vladislav stres, dne 2019-09-06 ob 16:58:53
Objavljene so povedi o ritualih prvega, drugega in tretjega dne. Dobimo precej verjetne odgovore od kje so prišli Knezi in Vojvoda, kaj se je dogajalo z Vojvodo, kdo je bil Knez gostitelj, vrste posvetitev, ki jih je prejel kandidat za novega Vojvodo...
Pripoved na Vaški situli prvi dan, (klik na PDF),
drugi dan (klik na PDF),
tretji dan (klik na PDF).Podobe Vaške situle, točneje vrča Vače najdemo na svoji osebni izkaznici in potnem listu. Državljani pa o simbolnih povedih zahtevne slikopisne pisave Vrča ne vedo večinoma NIČ, saj se o tem v šolah ne učijo, muzeji so za te povedi izjemno zaprti. Na spletu zaenkrat še ne najdemo kvalitetnih slik Vaške situle iz vseh strani npr. na Wikipediji, šolskih, muzejskih straneh... Tudi letošnji učbeniki so opremljeni s napačno strokovno risbo in posledično razlagami.

17. 2. 2016 sem V. Stres Narodni muzej Slovenije opozoril na napake strokovne risbe. Najprej na pet osnovnih, nato pa na dvajset napak. Obljubili so, da jo bodo popravili. Leto in pol kasneje - 21.12.2017 so v NMS odprli razstavo s stensko večmetrsko, tokrat kvalitetno, novo strokovno risbo - tretjo zapored... Dobro leto in pol po objavi nove strokovne risbe v katalogu in na razstavnem prostoru je Narodni muzej Slovenije objavil strokovno risbo tudi na svojih spletnih straneh. S strokovno risbo izjemne risarke Ide Murgelj so popravljeni številni za simboliko izjemno pomembni detajli Vrča Vače (situle).

Kaj se skriva za tem? Več
profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
18
haapy yack
0
pred 44 minutami
hoj
Jebela!
Men je bolj všeč Konfučijev tekst.
23. marca 687 leta pred našim štetjem (pet planetov zašlo iz svojega kursa) Tudi stari Maji poročajo, da je neki planet šel blizu Zemlje, Niburu.
Ma kdo kako novejšo informacijo? Najbrž ne. Tukaj ni nobenga prostozidarja 33+ stopnje. On zihr vedo. Pišuka mogoče vedo Dogoni. Njim je že 3500 let znan, da se Sonce vrti okol svoje osi. Potem vedo, da se Zemlja vrti okol sebe in okol Sonca, in da je Mesec, kot povedo ,,mrtev
in suh, in da se vrti okol Zemlje". Za vsak položaj Venere imajo poseben naziv, in spominjajo tudi na njen satelit, ki ga še ni bil najden.
boditevcvetju
#18
dani blisk
0
pred 7 urami
anča pomaranča

Konfucij je dejal:
"Pogosto zadostuje ena sama beseda, da človeka razglasijo za modreca, in prav toliko, da ga razglasijo za tepca. Resnično moramo paziti, kaj govorimo." ( To velja tudi zate, ko takole neumno provociraš in delaš zaključke iz moje osebnosti )

Nasvete dajajte samo tistim, ki iščejo znanje, potem ko so odkrili svoje neznanje.( Žal se vid, da je tvoje znanje na zelo nizkem nivoju in ne iščeš pravega znanja)

Če vas ogovarjajo za hrbtom, to pomeni, da ste pred njimi. Kar pomen,spoštovana anča pomaranča,da sem mnogo višje v inteligenci in duhovnosti,kakor je tvoj skromen inteligenčni potencial.


lp
#17
anča pomaranča
0
pred 1 dnevi
dani blisk. Pravite da vam je zadoščenje,da veste in vidite tudi tisto kar drugi ne. Nisem vedela da ste navaden blefer. Pravite je več, a ne poveste kaj je več.
Ali pa ste po moje samo prvovrsten prevarant.
Dec kot dec pač!
#16
dani blisk
0
pred 6 dnevi
anča pomaranča nihče se ne krega, prav nasprotno je vljudnostna razlaga in podajanje mnenj v zvezi ki se dotikajo komentarjev.

Zame je zadoščenje,da vem in vidim tudi tisto kar drugi ne.

#15
haapy yack
0
pred 6 dnevi
hoj
Tele vaške situle so kot Simpsoni, ki napovedujejo kaj se bo zgodil v bodočnosti.
boditevcvetju
#14
anča pomaranča
0
pred 6 dnevi
PA SE LE KREGAJO
da se kar BLISKa.
dani blisk: "na vaški situli je mnogo več kar vi vidite".
Veselim se tudi vaše raziskave.
#13
haapy yack
1
Sep 11, 2019
hoj
Pred se še enkrat to predela nam bodo globalist že davno zavil vrat.
http://www.zgodovina.eu/slovenci/od_kod_ime/od_kod_ime.htm
boditevcvetju
#12
dani blisk
0
Sep 10, 2019
Spoštovani Vladislav Stres,

še vedno je moje ime in priimek takšen kakršnega sta mi ga dala in zapisala moj oče in mati. Če vam njegov zven v ušesih zveni neprivlačno me lahko nazivate tudi Bleščeči pač kakor vam je drago. Da sem šjoro Radmilo Čučak povprašal če je vaša tajnica je bilo to prerosto vprašanje ker je dajala vaše linke in slike namesto svojih misli z komentiranjem. Ne vem v čem je bilo to nehigiensko vprašanje, da ste v njega buljili in pregruntavali o nehigienskost cela dva dni ? Vprašanje, ki bi bilo neumestno, nehigiensko, nediskretno bi bilo če bi jo vprašal če je vaša lubica ali tista s katero si naskrivaj delita intimne trenutke, mal tu mal tam pod pretvezo vaših predavanj.

Prav očitno je da o prastari zgodovini Venetov ( Enetoi) ravno nimate pojma. prvo zgodovisko poročilo že 9 stol. pr. Krist. so navedeni Enetoi prav tako v 5 stol. pred. Krist. Herodot ( ki ste ga že omenili g. Vladislav Stres). Zakaj pa tako Enetoi ? ker
je v grščini glas " V " nejasen in rimljani nam pozneje toisto ime pravilno zabeležijo kot VENETI. Ob tem pa je že pri grškem nazivu odpadla tudi predpona " SLO " , ki jo grščia zamenjuje s " SKLO" ali pa kar izpusti,pri tem pa je očitno, da se je ime v svoji izvirni obliki glasilo SLOVENETI ali krajše SLOVENTI iz katerega je z mehčanjem nastalo današnje SLOVENCI.

Ko sem vam govoril da na vaški situli je mnogo več kar vi vidite je res , a očitno niste pravi sogovornik, da vam razkrivam čudovite skrivnosti pradavnin našega izvora.

Spomnil sem se na nek citat in vam ga namenjam:
“Vsakdo lahko postane jezen – to je enostavno. Ampak, da si jezen na pravo osebo, v pravi meri, ob pravem času, za pravi namen, in na pravi način, to pa ni enostavno.”

Spoštovani Vladislav Stres razprite oči in namenite jezo tistim ki gobezdajo, lažejo, manipulirajo in mlatijo prazno slamo ob tem pa se imajo za velike umotvorce in rešitelje te uboge naše doline Šentflorjanske, ki ji niti tisto ta pravo Sončno ljudstvo in modrost ne moreta rešiti vsaj za zdaj ne.

lp
Dani Blisk


#11
vladislav stres
1
Sep 10, 2019
Pozdravljeni¸, lažno se predstavljajoči pod psevdonimom,
dani blisk. Vaš zadnji komentar je neverjetno kratek in poveden. Zapisali ste:
"Radmila, a ti si tajnica Vladislava Stresa ?"
Dva dni ga že opazujem. Zaradi higiene ga brišem.
Vesel bi bil poštene izmenjave dejstev. Vaša programska pisanja nimajo dodane vrednosti, razen razširjanja sumov. Namesto zidov in spodmikanja nog skušajmo postavljati mostove. Vsi smo namreč del učne celote.
#10
haapy yack
2
Sep 08, 2019
hoj
Adam Bohorič: Vsi pa, ki so doslej pisali zgodovino in v njej preiskovali izvor in običaje ljudstev, vsi soglašajo s tem, da so Heneti, Veneti ali Venedi, Vindi, Vandali in Sloveni isto ljudstvo ter enega in istega ljudstva.
Izgleda, da tlele ni tako.
boditevcvetju
#9
Komentar izbrisal vladislav stres
Radmila Čučak
2
Sep 08, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=8i3eNJk2pRM

KONJENIK VAŠKE SITULE - YouTube

KAJ NAM PRIPOVEDUJEJO PREDRIMSKE KULTURE - KONJENIK VAŠKE SITULE Konjenik Vaške situle je del naših identitetnih osebnih
#7
dani blisk
0
Sep 08, 2019
Že mogoče da dojemaš nekaj stvari na Vaški situli i je tud prav ,da opozarjaš na nepravilnosti, a tam na njej je še mnogo mnogo več,kar je povezano z našo Venetsko kulturo in civilizacijo.

Ko pa tko mimgrede navržeš to kar citiram :
So pa Slovenskem ozemlju iz pradavnine živeli ENETOI - VENETI... vsaj tako o tem Herodot...

Vidim pa da kokretno o našem venetskem izvoru, naselitvah, zakaj smo se imenovali tudi ahajci skratka zgodovini nimaš pojma. Morda se podučiš tud o tem , da bo ti kej še bolj jasno,

lp d.blisk

#6
Zim Zelen
1
Sep 08, 2019
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=113311&lang=slv

Slika 1.1: Bronasti kipec konjenika z Vaške Situle, po predlogah Vladislava Stresa izdelal akademski kipar Viktor Plestenjak, velikost 220 x 210 x 50 mm

Lep izdelek :-)
#5
haapy yack
1
Sep 08, 2019
hoj
Tako. Bojkotirat te novodobne globalistične cerkve v oblik trgovskih centrov, ki so se raspasli po Sloveniji kot kuga v srednjem veku.
Kupvat samo v Slovenskih! Tuš in Jager. Tuš je mal vprašljiv, Jagr pa je kmečkega stanu. Najbrž kot velik njih v Sloveniji. Dobr kmet v Sloveniji je izumirajoča vrsta.
Trenutn poteka svetovn prevnstvo v košarki. Ogledal si nisem niti ene tekme. Pridn. Jebiga ogledal pa sem si sinoči hokej tekmo za Slovenski pokal med Olimpijo in Jesenicami. Titi porednež.
Torej cionist so razvil preko biologije, nevrobiologije in psihologije zelo napredno znanost. To pomen ustvaril so velike luknje v znanju med javnostjo in tistih (cionisti), ki imajo to v svojih krempljih. Cionist posedujejo napredno znanje o človeškem bitju, tako fizičnem kot psihičnem. Cionistični sistem bolj razume povprečno osebo kot ta pozna samo sebe. To pomen, da ima njihov sistem veeeeeeč kontrole in veliko moč nad posamezniki. To cionistom omogoča, da svoje načrte načrte uresničujejo zelo brutalno in baš jim dol visi tisto one na mogoče družbene spremembe. Cionistični vladarji so že davno postal svetovni gospodarji. Kaj ostane narodu samo ,,kruha in iger", včasih niti tega ne.
boditevcvetju
#4
Zim Zelen
1
Sep 07, 2019
Mene bi bolj zanimal obrtniški del izdelave takega vrča. Kako so v svojem času to izdelali in če obstaja kakšen prikaz sodobnega obrtnika/ umetnika, ki je izdelal na primer repliko ali kaj primerljivega po tedanji tehniki.
#3
vladislav stres
0
Sep 07, 2019
ZAKAJ SO TA ZNANJA SKRITA IN NIKOGAR NE ZANIMAJO?
haapy yack Jun 21, 2016
hoj
Obvladajo ja danes so še močnejši.... torej kakšno obrambo je potrebno takoj sprožiti proti temu enormnemu korporacijskemu fašističnemu carstvu, ki širom planeta širi smrt, uničevanje, vojno in ekonomsko dominacijo. Moralo se bo nekako spoprijeti s tem saj je od tega odvisno naše golo življenje - bojkotirati in v popolnosti zamenjati korporacijske - finačne načrte, ki ga izvaja ta mračen osvajalni načrt. Vse to se je dobesedno rodilo iz našega sodelovanja in neznanja, mi smo njegova gonilna sila - sam vir moči korporacijskega fašizma. No zdaj pa le. Z vsaki dnem, ki ga preživimo v prilagajanju svoji porciji korporacijskega kruha in iger (trenutno evropsko prvenstvo o nogometu) se približujemo korak po koraku bližje korporacijsko fašistični znanstveni diktaturi. Leta 2012. je začelo teči biti ali ne biti!
Kako smo daleč v tem? Takrat so tudi ljudje preko planeta mislili, da bo to leto boja za svobodo človeštva. Malo morgen. Zdaj pa le.
čao
#2
vladislav stres
1
Sep 07, 2019
Iz učbenika za študente: Uvod v slovensko umetnostno zgodovino zvemo da se je slovenska zgodovina umetnosti začela s 17. stoletjem. Učbenik se možne kritike izogne s relativiziranjem lastne stroke;
"Sistematičnega zgodovinskega pregleda umetnostne zgodovine na Slovenskem še ni."
So pa Slovenskem ozemlju iz pradavnine živeli ENETOI - VENETI... vsaj tako o tem Herodot...

https://studentski.net/gradivo/ulj_fif_uz1_usu_sno_skripta_01

Gradivo: Skripta | Študentski.net

Enter the password to open this PDF file:
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2019-09-06 16:58:53 (Sep 06, 2019)
Starejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.
PREDAJA DOSJEJA MARJAN ČAD - OSAMOSVOJITELJI IN NJIHOVE LAŽI
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Volitve in dobro nedeljsko jutro!
SPREMEMBA VOLILNEGA SISTEMA BO ZOPET SAMO NAVIDEZNA
MEDIJSKE LAŽI ZDA IN DRUGIH DRŽAV PREKO KATERIH SE SPROŽAJO VOJNE
DAROVANJE SRČNE VODE - 2.
ČRNI PAPEŽ OBSTAJA - KDO JE NA VRHU LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA ČLOVEŠKE CIVILIZACIJE
O DUŠI, UMU IN BOGU
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

v kolikor ste športni navdušenec in igrate športne stave, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran betsonhand, kjer so vam na voljo največje spletne stavnice na svetu, kot so bet 365, bet at home in william hill. možnost igranja tudi v sloveniji. več: https://www.betsonhand.com/sl/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj