Članek
ANDREJ ŠIŠKO - NJEGOVA IN NAŠA PRAVICA
Objavljeno Oct 20, 2018


Vrhovna državna tožilka ugotovi da dejanja Andreja Šiška niso kazniva kot to ugotavlja tožilec in POLITIKA, ki podpihuje novodobni "lov na čarovnice". Politika rešuje probleme z VEČ OBLASTI namesto z odpravljanjem vzrokov za nezadovoljstvo.
__________
Jože Ritlop: Slovenci tako izmučeni in stopljeno prestrašeni da na je že tišina preglasna hlapci

Odvetnik Viktor Osim: "Če bo Šiško še v priporu, bom zahteval, da ga »bodo vozili v lisicah na soočenja, pa četudi bodo pazniki zraven."

Mija Češarek: Tisti, ki si zaslužijo zapor so zunaj in krojijo tole politiko...tudi preiskujejo jih ne, ker so elita.

Ludvik Poljanec: Ponovitvena nevarnost? Kaj je komu hudega storil.je bil kdo ranjen, poškododvan ali oškodovan? NORA OBLAST
__________


Barbara Brezigar, Vrhovna državna tožilka svetnica:
…«Kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve iz 359. člena KZ-1 v
povezavi s 355. členom KZ-l stori, kdor zato, da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost R Slovenije, poziva ali ščuva k neposredni storitvi organiziranja ali vodenja oboroženega upora, ki bi ogrozil obstoj R Slovenije, spremenil njeno ustavno ureditev ali strmoglavil njene najvišje državne organe. Tako opisano kaznivo dejanje se lahko stori le z obarvanim naklepom, torej z naklepom ogroziti obstoj R Slovenije, spremeniti njeno ustavno ureditev ali strmoglavili njene najviše državne organe, obdolžencu se očita, da je imel namen ogroziti ustavno ureditev, kar pomeni, da se mu očita da je imel namen, da bi se Ustava Republike Slovenije spremenila tako, da bi bil sprejet na primer drug družbeni sistem, kot enopartijski brez tržnega gospodarstva in podobno (dr. Mitja Deisinger, Komentar KZ-1 iz leta 2017).
Obstoja utemeljenosti suma za ta očitek pa oba izpodbijana sklepa ne konkretizirata.

Ocenjujem tudi, da se pritožbeno sodišče ni opredelilo do relevantnih navedb zagovornika in obdolženca o njunih pritožbah zoper oba sklepa, s katerima je bil pravnomočno odrejen pripor in to zahteva upravičeno izpostavlja. V pritožbah sta zagovornik in obdolženec oporekala obstoju utemeljenosti suma, da je obdolženec storil očitano mu kaznivo dejanje ter zatrjevala, da je šlo za provokacijo; da niso bili oboroženi in da nobeno orožje pri hišnih preiskavah ni bilo najdeno; da je šlo za dolgo časovno obdobje, v katerem ni bil storjen noben korak k izvršitvi namena, ki se očita: da je šlo za politično delovanje v času predsedniških in državnozborskih volitev in v povezavi s tem za ostro kritiko: da obdolženec sam ni nastopal z maskirno kapo in je nastopal javno, kar ne bi storil, če bi bil njegov namen rušiti ustavno ureditev in podobno. Očitek zagovornika o neobrazloženosti sklepa oziroma o nasprotju glede odločilnih dejstev je tako utemeljen, kar je še posebej pomembno ob upoštevanju, da gre za hudo kaznivo dejanje, za obstoj utemeljenosti suma za storitev tega dejanja pa je potreben obarvan naklep. S tem pa je bila kršena tudi ustavna pravica obdolženca do pravnega sredstva.«

Vir

Barbara Brezigar,
Vrhovna državna tožilka svetnica

Že to, da se premika, da se je v državi marsikdo zamislil je napredek. Mediji so se izkazali kot popolni aparatčiki režimu.

haapy yack:)* Si videl jogurt revolucijo na lastne oči?

AP

Šiško se je pomeril na volivah in dosegel slab rezultat. Nekja več kot 2% podpornikov je malo za kakršnokoli resno ukrepanje. S predstavitvijo svoje varde je v javnosti požel več posmeha, kot resnega odobravanja. Malokdo se mu je pritrdil, ali celo izrazil željo, da se vardi pridruži. Neodvisni analitiki so bolj ali manj ocenili početje za provokacijo, ki ima namen popularizirati Šiška, saj si očitno želi vstopiti v politiko ne glede na funkcijo. Tako si očitno želi postati predsednik države. Sedaj se poteguje za mesto mariborskega župana, verjetno se bo poiskusil za evropskega poslance in sveda računa na mesto predsednika vlade. Žal volilni rezultati predsedniških volitev ne kažejo, da bi lahko zadesel katerokoli tako zaželjenih mest. Provokacija pa je v popolnsti uspela. Aretacija, pripor in vse , kar se okoli tega dogaja je najcenejša reklama, za katero bo celo plačan, saj ima vse možnost, da zahteva od države odškodnino. Tudi to bo del zastonjske reklame, saj bo poskrbel, da bo zahtevek javen, morebitna tožba tudi. V primeru zavlačevanja, se bo reklemni spot zavlekel v dolgo obdobje in varda bo v tem času lahko na doustu, saj bodo sodni postopki bistveno bolj opazni. Prav neverjetno pa je, kako se v Sloveniji ne moremo otresti bivšega režima, ki je bil do skrajnosti sumnjičav in je razpošiljal špiclje v zakotne kafiče, da so lovili pijančke, ki so zbijali nedolžne šale in jih obtoževali rušenja ustavne ureditve. Varda je le majhen korak naprej. Šiško pa ne bo končal ne v Novi Gradiški, ali na Golem otoku, amak med svojimi v vardi in se bo lahko še narej igral ravbarje in žandarje,kar je njegovi infantilnosti primerno.