KAKO GLAVNA INŠPEKTORICA ZA DELO Nataša Trček UNIČUJE INŠPEKCIJSKI NADZOR in Lista Marjana Šarca

Objavil/a vladislav stres, dne 2018-05-02 ob 21:10:35


Franc Verk 30. april ob 11:49
PRIČUJOČE MOJE PISMO NI ŠLO SKOZI SAMOCENZURO MENI ZELO DRAGEGA SLOVENSKEGA DNEVNEGA ČASOPISA, A VENDAR SEM PREPRIČAN, DA BI MORALO BITI OBJAVLJENO, SAJ PRIHAJA 1. MAJ - PRAZNIK VSEH DELAVCEV, KI MORAJO VEDETI, ZAKAJ JIH LAHKO NEPOŠTENI DELODAJALCI TAKO, BREZ MILOSTI, IZKORIŠČAJO, ZARADI NEUČINKOVITE DRŽAVE SEVEDA!

Za pravice delavcev vlada le s četrtinko

Živimo v prelepi pravljični
deželici na sončni strani alp, kjer bi naj bi bilo vsem delavcem in javnim uslužbencem dano živeti varno indostojno, saj s poštenim delom služijo svoj vsakdanji kruh, plačujejo davke in prispevke, zato tudi pričakujejo pošteno uslugo pravne države, ki bi morala biti njihov zaščitnik, ko gre za zagotavljanje in varovanje njihovih temeljnih pravic iz dela, zdravja in varstva pri delu, vendar temu niti slučajno ni tako, saj vlada enostavno noče zagotoviti ustreznega števila inšpektorjev za delo in uspešnega delovanja Inšpektorata RS za delo (IRSD), ker bi si na ta način nakopala velike pritiske ekonomsko-političnih omrežij, ki jo vse bolj uspešno obvladujejo.
Vladajoča koalicija nima ustreznega odnosa do delovanja pravne države, kamor sodijo tudi v večini kadrovsko
podhranjenih državni regulatorji. Učinkovitost IRSD trajno pohabljata dva bistvena problema, prvega predstavlja slabo vodenje in umevanje vloge ter akcijske strategije IRSD, drugi še bolj pereč problem pa je povsem neustrezen kadrovski načrt IRSD in nestrokovno kadrovanje inšpektorjev, kar se več kot nazorno kaže v zadnjem primeru nove zaposlitve inšpektorja za delo.

Glavna inšpektorica RS za delo Nataša Trček je za inšpektorja za delo izbrala kandidata z 20 leti delovnih izkušenj v gostinstvu, ki ima sicer univerzitetno izobrazbo in pet let delovnih izkušenj, a je pri tem povsem ignorirala določbo v 3. odstavku 54. člena Uredbe o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave in v pravosodnih organih, kjer je določeno, da se kot delovne izkušnje štejejo tiste izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnih mestih iste stopnje izobrazbe, vključno s pripravništvom v isti stopnji izobrazbe, in delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del v organih javne uprave in drugih državnih organih na podobnih delovnih mestih za eno stopnjo nižje izobrazbe, razen pripravništva.  Takšen spodrsljaj se glavni inšpektorici RS za delo Nataši Trček ne bi smel pripetiti, saj to dejstvo takoj postavlja pod vprašanje njene pravne in strokovne kompetence oziroma utemeljen sum klentelističnega zaposlovanja.

Glavna inšpektorica za RS delo propagira neko svojo strategijo IRSD, ko na prvo mesto daje »svetovanje delodajalcem«, zato da ti ne bi kršili delovne zakonodaje, čeprav bi morala vedeti, da prav nihče ne bi smel registrirati podjetja, če ne ve, da je treba delavcem izplačevati mesečne plače in druge stroške iz dela, ki so dogovorjeni v pogodbi o zaposlitvi ter poravnati prispevke za pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje. Menim, da gre za norčevanje iz poštenih delavcev in večine poštenih delodajalcev, ki redno izplačujejo plače in poravnavajo vse dajatve, ki iz tega izhajajo, država pa skozi vizije sedanjega vodstva Inšpektorata RS za delo podpira svetovanje in izobraževanje "nevednih" delodajalcev, ki zelo jasna določila Zakona o delovnih razmerjih še kako dobro poznajo. Sindikat državnih organov Slovenije (SDOS) in sindikalna skupina SDOS na IRSD že od leta 2016 naprej nenehno opozarjamo na vse slabše stanje na IRSD, ki je zelo slabo voden in organiziran ter kadrovsko tako oslabljen, da ni sposoben zagotavljati ustreznega nadzora delovnopravnega položaja in zaščite pravic delavcev v zasebnem in javnem sektorju, saj ga je v zadnjem času zapustilo kar nekaj inšpektorjev, ki so si našli službe drugje v državni upravi, ker jim ustrezno strokovno in kreativno delo na Inšpektoratu RS za delo ni bilo omogočeno. V Sindikatu državnih organov Slovenije (SDOS) še kako obžalujemo odhod vsakega inšpektorja za delo, saj je v pričujočem stanju množičnih kršitev delovne zakonodaje vsak izkušen inšpektor še kako dragocen.

Zatorej, škoda je vsakega upanja, da se bo po po vatlih umevanja in razumevanja glavne inšpektorice RS za delo Nataše Trček karkoli spremenilo na boljše, saj noče oziroma ne zmore razumeti niti pozitivne vloge sindikata, kaj šele stisk in preobremenitev inšpektorjev, saj na vsakega od njih pade 2642 poslovnih subjektov. V sindikatu pričakujemo ustrezne ukrepe pristojne resorne ministrice dr. Anje Kopač Mrak in Vlade RS, ki morata narediti temu konec, še posebej zdaj, ko se ga. Nataša Trček podaja v kampanjo za državnozborske volitve kot kandidatka za poslanko iz Maribora na Listi
Marjana Šarca, kar pomeni, da vsaj dva meseca ne bo imela časa za IRSD.

Frančišek
VERK,
predsednik
Sindikata državnih organov Slovenije
ŽIVEL 1. IN 2. MAJ ! 
_____
Mediji poslanice predsednika sindikata NISO OBJAVILI.
_____
VSAK INŠPEKTOR ZA DELO MORA KONTROLIRATI PO 2.642 PODJETIJ.
_____
KAJ JE DELO ZA RAZVOJ BLAGOSTANJA V RS?
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
haapy yack
0
May 06, 2018
hoj
Nizozemska kraljica Beatrix (hči ustanovitelja skupine Bilderberg in nekdajnega nacija princa Bernharda) Beatrix je bila ob britanski kraljici Elizabeti II, ena od najvplivneših žensk na svetu.
Beatrix se je redno udeleževal srečanj Bilderbergov. Elizabeta II.?
Cilj takih škorcev je imperij, in globalizacija, nova oblika imperija: ukinjanje nacionalnih držav in svoboščin, ukinjanje svoboščin posameznika in nastanek Svetovne družbe d.d.
mračnjaštvoinblaznostsrednjegavekapres
boditevcvetju
#6
vladislav stres
0
May 05, 2018
haapy yack: "Da bi škorčevka neki ne razumela. Slab argument."
__
Vladarji iz ozadja so ŠAHISTI. Posamezne figure premikajo glede na to kaj te figure zmorejo. Kmet je koristen tu, cepec tam, kraljica pa kje drugje.
Misliš da je kraljica ali bolj fikus?
#5
haapy yack
0
May 05, 2018
hoj
Zakaj bi bil napravilno izbran. Da bi škorčevka neki ne razumela. Slab argument. Ona dobro ve kaj počne. Saboterka je.
Prav tako velja za vse vlade, tudi našo. Vlade ne delajo napak, one točno vedo kaj počnejo.
bančništvoinpolitikapripadajoistibratovščinipres
boditevcvetju
#4
Zim Zelen
1
May 05, 2018
Inšpektor nepravilno izbran?
Koliko z ustrezno izobrazbo in izkušnjami se jih je pa sploh prijavilo?

(ni ravno sanjska zaposlitev:)
#3
vladislav stres
0
May 05, 2018
Hvala srečni Janez za tvoje vedno lucidne komentarje, ki dajo misliti.
Zapisal si tudi: "Dokler te rabim je v redu, ko te ne potrebujem več zaradi mene lohk poocrkate. "

Se povsem strinjam.
Kdaj greva na čaj?
#2
haapy yack
1
May 04, 2018
hoj
Edin kar za škorce velja je njihova blagostajnost.
En odstotek najbogatejših. Ostali pa so sužnji.
Za sužnje pa se ve kako so skoz prišli v tisoč letjih.
Dokler te rabim je v redu, ko te ne potrebujem več zarad mene lohk poocrkate.
gojimpres
boditevcvetju
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2018-05-02 21:10:35 (May 02, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.
PREDAJA DOSJEJA MARJAN ČAD - OSAMOSVOJITELJI IN NJIHOVE LAŽI
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Volitve in dobro nedeljsko jutro!
SPREMEMBA VOLILNEGA SISTEMA BO ZOPET SAMO NAVIDEZNA
MEDIJSKE LAŽI ZDA IN DRUGIH DRŽAV PREKO KATERIH SE SPROŽAJO VOJNE
DAROVANJE SRČNE VODE - 2.
ČRNI PAPEŽ OBSTAJA - KDO JE NA VRHU LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA ČLOVEŠKE CIVILIZACIJE
O DUŠI, UMU IN BOGU
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj