Članek
PODPORA SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
Objavljeno Jan 28, 2018

OD TEH IN VSEH DRUGIH ODLOČEVALCEV (VLADE) ZAHTEVAMO, DA SE SSK NAMENI VEČ DENARJA in da ostanejo v prostorih v katerih so.

Prosim podpiši PETICIJO V PODPORO SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
Kako uničiš še tisto malo kar imamo? Kultura sporazumevanja, javne predstavitve, okrogla omizja, tiskovne ipd konference, posveti... so možni v za to primernih prostorih Svetovnega Slovenskega Kongresa (SSK). V njem sem tudi sam imel cca 4 predavanja. Prijazni, širokogrudni upravljalci. Lahko bi bilo sicer bolje, a se trudijo.

Prostor - DVORANA SSK omogoča, da se naenkrat sreča tudi par 100 oseb. V SSKju imajo na razpolago imajo več prostorov v izmeri 800m2, predvideni novi prostori so več kot 2 x manjši in merijo cca približno 390m2. SSK je na Cankarjevi 1, ki je v samem središč Ljubljane, neposredno blizu Parlamenta, Ustavnega sodišča, Pošte, Banke Slovenije… se pisatelj Ivan Cankar obrača v grobu, saj stavbo poimenovano po njem prevzemajo finančne in bančne inštitucije, Banka Slovenije je res "dobra" zamenjava za KULTURO.
Stavbo na Cankarjevi 1 v Ljubljani oblastniki namreč nameravajo oddati Banki Slovenije
- inštituciji, ki pozablja dati podatke v javnost, niti kriminalistom jih ne da,
- inštituciji, ki je pomagala pri prenosu slovenskega kapitala v davčne oaze (že cca 75 milijard),
- inštituciji, ki bi jo morali natančno pregledati kriminalisti in pozapreti odgovorne, torej najverjetneje kar celotno vodstvo.


A trenutno stanje je obratno.
Med sedanjo predimenzionirano stavbo sedeža Banke Slovenije na Slovenski 35 in Cankarjevo 1 oblastniki načrtujejo izgradnjo zračnega mostu. Na Cankarjevi 1 bi po novem bili reprezentančni prostori Banke Slovenije…
Omenim da so npr. plače predsednika države, vlade in parlamenta omejene na 65. plačni razred (dobrih 3000 neto evrov/mesec). Nad... nad ljudje - vodstvo in uslužbenci Banke Slovenije niti te omejitve nimajo. Da ne govorimo še o obplačnih BONUSIH. Zoran Janković in podobni tiči so Slovenskemu Svetovnemu Kongresu namenili povsem neprimerne prostore bivše občine Bežigrad na Linhartovi 13... Sicer se skrivajo izza oseb in inštitucij, ki o tem ne odločajo, ampak dogovorjeno ob kavicah, samo izpeljejo npr. v tem primeru Ministrstvo za javno upravo RS.

V katero LUKNJO SE SKRIJEJO: Tone Peršak - minister za Kulturo, predsednik Vlade Miro Cerar, minister Boris Koprivnikar...



"Enkrat bomo pomagali levim drugič desnim, samo tako bomo ZLOMILI DELITVE."


Vladislav Stres
Gibanje za prenovo Slovenije

____
Boris Pleskovič, predsednik SSK
dr. Edvard Kobal, predsednik SK SSK
Na Vas se obračam s prošnjo za pismo podpore s katerim bi lahko obdržali prostore na Cankarjevi 1. Vlada RS, natančneje Ministrstvo za javno upravo, ki je po novem skrbnik pogodb in upravitelj prostorov na Cankarjevi 1, namerava preseliti vsa društva s tega naslova (Svetovni slovenski kongres, Slovensko konferenco SSK, Slovensko izseljensko matico, Društvo za združene narode za Slovenijo in Slovensko društvo za mednarodne odnose) preseli na Linhartovo 13, kjer pa so prostori precej manjši (predvideni novi prostori za vse organizacije bi bili veliki približno 390m2, medtem ko imajo sedaj ta društva na razpolago več kot 800m2) in povsem neprimerni za opravljanje tovrstne dejavnosti. Poleg tega bi tudi odmik iz centra Ljubljane pomenil otežen dostop do teh prostorov. Prosimo Vas, da v imenu Vaše organizacije pripravite pismo podpore s katerim je potrebno SSK zagotoviti prostore v podobnem obsegu in v centru mesta. S temi pismi bomo potem pri ministru Koprivnikarju lahko dokazovali utemeljenost naših argumentov. Sestanek z ministrom je predviden v prvem tednu februarja, zato Vas prosim, da pisma podpore pošljete najkasneje do 31. januarja. Vem, da je rok kratek, a je stvar resnično nujne narave in v primeru, da pride do selitve, lahko to oteži tudi delovanje Vaše organizacije, saj bodo prostori na Cankarjevi 1 v lasti Banke Slovenije in v njih ne bo mogoče izvajati sestankov, predstavitev ali drugih srečanj. Z lepimi pozdravi,

dr. Boris Pleskovič, predsednik SSK
dr. Edvard Kobal, predsednik SK SSK
___
Prosim podpiši PETICIJO V PODPORO SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE