Članek
ZAVZEMIMO TRDNJAVO - RTV SLOVENIJO
Objavljeno May 04, 2016


Dnevno smo zasipani s številnimi težavami in problemi.

Tudi to je žal del BOJNE TAKTIKE zasužnjevanja, ki ga vodijo oblastniki iz ozadja proti NARODU.
DOVOLJ je bilo! Napadimo trdnjavo REŽIMA vse bolj ugrabljene in podivjane oblasti - RTV Slovenijo.

Ja trdnjavo v kateri imamo celo nekaj zaveznikov, saj vsi niso pokvarjeni do obisti, samo več ali manj prestrašeno varujejo tisto malo poklicne etike, ki jo še imajo in seveda lastne vse manj spoštovane službice. Zato se RTVS lahko prenovi deloma tudi od znotraj. Je to misija NEMOGOČE? Morda res.

RTVS je žalostna zgodba cca 2.500 glavega kolektiva. Uklanjati se morajo političnim naročilom, sedaj pa smo se kot skupnost, (ki je upravljana na način živalske farme) znašli sredi vse bolj kaotičnih razmer.

A vseeno so zaposleni, še posebej hierarhično nadrejeni, na RTVS odgovorni, saj RTV Slovenija s programom in oglaševanjem:
- KLJUČNO VPLIVA NA IZVOLJIVOST POLITIČNIH KANDIDATOV – in vemo kaj vse so nam nalagali in to ravno preko TV ekranov,
- CENZURIRA TEMATIKE, ki jih politična klientela in druge interesne supine zapostavljajo kot npr. ob spreminjanju ustave RS glede referenduma so cenzurirali npr. posvet civilne družbe s predsednikom DZRS Jankom Vebrom in posnetek IZGUBILI oziroma kot pravijo so ga IZBRISALI. Šele preko Informacijske pooblaščenke sem dobil kopijo »surovega gradiva« kot so zapisali v spremnem pismu, toda ključno (tudi odgovor Mira Cerarja) so zaradi blamaže IZREZALI/izbrisali/izgubili. Bog ve kaj? Enostavno so poslali cca 2/3 posnetka. Več
Cenzurirala je npr. tudi Urad predsednika države Boruta Pahorja, saj je generalna sekretarka urada Nataša Kovač izjavila, da moramo Zakon o volitvah uskladiti z Ustavo. Torej je neustaven. A o tem na RTVS niso poročali. VečOnemogoča so celovito poročanje o zahtevah zavezništva za s notifikacijo ADP, ki predstavlja kar 250.000 državljanov. Več
 Ker sem kot avtor slik zahteval avtorsko pogodbo za objavljene slike na MMC ob članku so slike umaknili in s tem škodovali članku kljub temu da sem bil pripravljen dati slike praktično brezplačno tore za 1 euro. Pogodbo sem dobil a obenem IZBRIS.
Onemogoča so poročanje glede USTAVNE POBUDE ZARADI RAZLASTITVE DRŽAVLJANOV (zbranih je več tisoč podpisov (1.280 preko spleta in več kot 2.000 ročnih), pridružujejo se tudi nekateri sindikati.

Glejte zaplet ko se predsednik države glede ustavnosti postopkov prodaje SKUPNEGA PREMOŽENJA sklicuje na svoje lastno mnenje. Za RTVS ta tematika seveda ne NE OBSTAJA, saj noče nadzirati deviacij oblasti. Raje prikazuje športne dosežke - da mine ČAS.


Ko so na RTVS preko e pošte dobili gradivo glede nujne predstavitve simbolike na osebni izkaznici in na potnem listu - Vaški situli je Ljerka Bizilj pismo samo preposlala. Odgovora s strani RTVS, kljub kasnejši pritožbi, da so dolžni odgovoriti, ni bilo. Popolna nestrokovnost, državljani pa ne poznajo niti izvora simbolov na lastni identitetni izkaznici, kaj šele da bi vedeli kakšne poučne in izjemne zgodbe se izza te simbolike skrivajo.
- onemogočila celovito poročanje o zapraševanju neba s strani letal, sam sem naredil video posnetek zapraševanja: IMAMO PRAVICO DO SONCA? , ki ima že več kot 46.000 ogledov. Če bi pri izdelavi posnetka sodeloval z RTVS in bil seveda še bistveno boljši (ponekod je zaradi slabe opreme predvsem tonsko slab) in še sporočilnejši kot je. A to RTVS v razsulu ne zanima.

RTVS bi morala nujno
1. uvesti specializirane programe (pri čemer jo ovirajo tudi politiki),
2. ukiniti oglaševanje
3. narediti interaktivno povezavo z gledalci,
4. novinarji bi morali RTVS upravljati v odvisnosti od javnega mnenja na način soupravljanja.

RTVS bi se morala se posluževati tudi gradiv, ki jih dobi preko gledalcev in aktivnih državljanov na sploh.
ipd

Res je - ni vse slabo kar delajo, ampak take RTVS pač ne potrebujemo.
Ali naj se REORGANZIRA in naj naredi uredništvo civilne družbe in uredništvo Univerze ter šport da v poseben 24 urni športni program kjer bo poleg nogometa in smučarjev tudi PLES ali pa naj IZGINE - iz pepela pa naredimo kadrovsko, programsko, organizacijsko povsem novo.

Zato v Gibanju za prenovo Slovenije podpiramo peticije za UKINITEV OBVEZNE RTV NAROČNINE ,
ki zahtevajo da Javni zavod RTVS informacijsko medijsko zastopa pravice državljanov in da nas v tem s svojimi dejavnostmi PREPRIČA.
Prva peticija 3.000 podpisov: http://www.pravapeticija.com/forum/15553
5 in podobna a v časovnici bolj izvirna ter bolj akcijska in argumentirana peticija gibanja OPS
Osveščenih prebivalcev Slovenije:

OPS:
2. RTV ima 1.900 stalno zaposlenih oseb in še celo armado zunanjih sodelavcev, kar je neracionalno, neučinkovito in potratno.
3. RTV je socialistični neprestrukturiran mastodont, tako po številu, kot po miselnosti večine tam zaposlenih.
4. Kadrovanje na RTV poteka še vedno, kot je pred letom 1990. Primerni so samo boljševistično komunistično indoktrinirani kadri ter tisti, ki jih kadrujejo sorodniki in prijatelji.
5. Programi RTV so prava katastrofa kar dokazuje vse manjša gledanost RTV SLO. RTV SLO želi denar, da bi delala slab program, sodobne RTV delajo program, da bi dobile denar.
6. RTV SLO ne deluje v splošno korist še posebej kar se tiče informativnih in političnih oddaj, saj je pristranska in je pravo medijsko trobilo za manipuliranje, poneumljanje, ustvarjanje javnega mnenja po naročilu elit, zavajanje in skrivanje pomembnih informacij za ljudstvo, da bi se na podlagi objektivnih informacij lahko odločalo. RTV SLO favorizira določene skupine, posameznike in politične stranke, med tem pa mnoge, ki niso politično primerni in so elitam nevarni, ignorira, blokira in jih diskreditira ter jih diskriminira."
Več
Zahtevamo ukinitev 152,40 € letne prisilne RTV članarine - RTV programe naj si kodirajo, ki ima že več kot 7.330 podpisov.

Komentar
Mindmaster # 03.05.2016: "Davkoplačevalec ni dolžan financirati hobi dejavnosti političnih aktivistov in moralnih pridigarjev, ki se izdajajo za novinarje. Naj grejo svoje frustracije izživljat na Mladino pod okrilje luksemburških davčnih utajevalcev. Javni medij je namenjen nepristranskemu poročanju dejstev.
Če vam se vedno ni jasno, poslušajte izvršnega direktorja informativnega programa na danski nacionalki."

NOVINARSTVO JE UGRABLJENO
RTV prispevek vsakega gospodinjstva (točneje DRUŽINE) je 152,40 EUR letno (12,75 EUR mesečno). Za ta strošek hočemo vsebine, ki bodo del nas samih ali vsaj večine gledalcev in poslušalcev. (tisti, ki imajo le naprave za sprejem radijskih programov, pa morajo plačevati 3,77 evra mesečno.)

V članku : VODSTVO RTV SLOVENIJA SE JE ODZVALO NA PETICIJO O NEPLAČEVANJU NAROČNINE

vodstvo RTV ocenjuje peticijo, širi lasten pogled na peticijo nepalačevanj RTVS prispevka , a ne objavi povezave na Peticijo, da bi bralci sami lahko presodili kako in kaj. Ne so del tim. "Fluidne pravne države", samo vodstvo RTVS presoja katere informacije so za državljane dobre in katere škodljive... tako so izjavili: "Obenem so v peticiji uporabljeni nekateri podatki in mnenja, ki jih lahko razumemo le kot namerno manipuliranje in zavajanje," ne da bi povedali kateri so ti podatki in mnenja, ki zavajajo in kaj so pravi podatki. Zaradi pristranskosti samega članka, ki je tudi s strani bralcev katastrofalno ocenjen (če ne bi tudi sami pritiskali petic, bi bila čista enica).
Zloraba položaja (promocija stališč vodstva RTVS na RTVS straneh), prava (pavšalne grožnje z zakonitimi sankcijami iz naslova stroškov postopkov izterjave, zamudnih obresti ipd) in ŠIKANIRANJE avtorjev peticij, brez možnosti da neposredno povedo svoje oz brez povezave na peticije.

Niti od vodstva in RTVS kot celote nihče ne zahteva popolnosti, zahtevamo samo ODZIVNOST in sodelovanje s CIVILNO DRUŽBO, predvsem pa z gledalci in poslušalci, torej plačniki - torej SOLASTNIKI RTVS.


Možnost za veljavno odjavo je, da odjavitelj izpolni odjavni obrazec in svoj podpis overi. (tudi tu v lastnem pravilniku RTVS zavaja, da mora biti podpis overjen pri NOTARJU. Nikakor, biti mora samo overjen in ni važno kako, lahko je to overjen elektronski podpis, saj to služi samo za identifikacijski dokaz).

Predloženo dejstvo je lahko kopija izvedbe operaterja blokade RTVS programov. Lahko se zablokira samo RTV programe, ki so itak predvsem športne oddaje, reklame in blebetanja, tu in tam pa žal tudi kaj dobrega, pa boste že našli kje drugje npr. na internetu. Ker pa je RTVS tudi operater kablovja, radijskih antenskih posta… ker je tudi večji plačnik v fond SAZAS, ima par orkestrov… je prav da se stanje hitro uredi. Ampak tudi nekajmesečni MRK rtvs ne bo hudo škodil. Prenova v večjo samostojnost delovanja studijev in novinarjev ter v večjo odgovornost le teh je nujna.

Pravilnik o načinu prijavljanja in odjavljanja televizijskih in radijskih sprejemnikov ter o načinu plačevanja prispevka za programe Radiotelevizije Slovenije. Vir

14. člen
Zavezanec ni dolžan plačevati RTV prispevka za televizijski sprejemnik, če: nima zagotovljenih tehničnih pogojev za sprejem vsaj enega televizijskega programa Radiotelevizije Slovenija

Dejstva, navedena v odjavi, se ugotovijo z dokazi, ki jih predloži zavezanec. V kolikor razloga za odjavo s posrednimi dokazi ni mogoče ugotoviti s stopnjo gotovosti in tudi v vsakem drugem primeru, lahko zavezanec kot dokaz predlaga ogled dejanskega stanja na naslovu, za katerega odjavlja sprejemnike. Ogled opravi pooblaščena oseba Radiotelevizije Slovenija, in sicer v roku treh mesecev od dneva pravilno podane odjave.




Način prekinitve naročnine/plačevanja PRISPEVKA:
Vašemu TV operaterju recite naj vam zatemnijo RTVS 1, 2, 3 in / ali radio, potem pa odjavite naročnino.


K A Z A L O