Članek
FRANCE BUČAR IN VLOGA ZNANE - NEZNANKE
Objavljeno Oct 21, 2015

Pa bo kaj zraslo na tej novi spremembi?

Novica RTVS: Poslovil se je France Bučar, starosta slovenske politike


http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/06/15/u125015-304809_otto_von_habsburg_blogshow.jpg
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/10/21/u125015-314732_bucar_klan_blogshow.jpg
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/10/21/u125015-314734_bucar_klan2-1-_blogshow.jpg

V VTA mreži pričakujemo, da bo sedaj notificirana AVSTRIJSKA DRŽAVNA POGODBA/ADP, saj je bil kljub galantnim besedam France Bučar, glavni generator nesprejema,

France je namreč bivši predsednik Skupščine Republike Slovenije 1990-92, torej v času, ko so se vršili postopki nasledstva pogodb bivše države - Jugoslavije.



http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/06/14/u125015-304807_prva_stran_splet_zakon_nasledstvo_sfrj_thumb.jpgUstanovitelj in več desetletni vodja in kasneje tudi član Panevropskega gibanja v Sloveniji z izjemno dobrim znanstvom s samim predsednikom Panevropskega gibanja Otto von Habsburgom, potomcem in za marsikoga monarhom in NASLEDNIKOM avstrijske cesarske dinastije, je imel pomemben vpliv na politična dogajanja tako pri nas kot širše. Otto von Habsburgom pa je eden ključnih pri ustanovitvi in kasneje širitvi EU ipd.

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/06/14/u125015-304808_splet_objava2_thumb.jpgNa spletu najdete še bistveno več, Zanimiva je tudi vloga velikega državnika Kurta Waldheima, ki je kot bivši SS oficir, tudi s podporo ta istega PAN gibanja postal ne samo Avstrijski predsednik, ampak kar svetovna politična zvezda - generalni sekretar OZN. Ali pa da sta OTTO kot FRANCE ( bila celo polbrata).

In sedaj se lahko vprašamo ali sploh kaj vemo o dejanskih konceptualnih OZADJIH naše stvarnosti, ki kljub številnim naporom vse bolj kažejo podobo omejitev in propadanja.


p.s.:
France Bučar je bil zame luciden, iskriv sogovornik. Po prvem srečanju v 90. letih sem tako bil par krat na osebnem pogovoru z njim. Večkrat mi je omenil da Slovenci nimamo elite, pa sem se temu mnenju čudil.
Spoznal sem ga tik pred sprejemom nove Ustave RS. Šel sem v parlament (takrat skupščino) in uspel dobiti možnost pogovora. Francetu kot predsedniku sem predlagal, da naj bo del Ustavnih členov MOŽNOST RAZPUSTITVE CELEGA PARLAMENTA. Pa me je vprašal KAKO? Pa sem povedal podobno kot za REFERENDUME, 40.000 podpisov. Če se toliko zahtev zbere se mora razpisati referendum o razpustitvi. Ker nad vsakim mora biti neka kontrola tudi med volitvami.
Začel je kimati in na koncu sem ga prepričal, da je zadeva dobra.
Dejal je da bo vprašal svoje.
Naslednji dan pa je na kratko odvrnil. NE. To ne more biti v Ustavi .
Pa vprašam. Zakaj? Ni hotel govoriti. Pa sem pritiskal naprej.
Pa pove. Poslanci se 2 leti navajajo na delo da ga sploh znajo opravljati. Moji (oz. naši) niso za...
Pred leti srečal pred glavno dvorano v Cankarjev dom, pa je bil z njim tudi Tine Hribar. Bil e čuden zaplet. Veselo mi ponudi roko sam pa je ne sprejmem . Kar je pri meni redkost.
Po parih uvodnih besedah sem povedal očitek, da parlamenta ni možno razpustiti in da sem pred leti to tudi predlagal… ipd.
Pa je samo skomignil z rameni in dejal. Napake se delajo, Ja kdo jih pa ne.
Odvrnil sem. Poglejte in pokazal naokrog. Živimo v strankokraciji država je v popolnem razsulu, Vlada nam strankokracija. Uničili ste Ustavo, s tem da poslancev po sedanji ustavi za slabo delo ni možno odstaviti. Sami govorite o STRANKOKRACJI in točno to sedaj imamo...
Bil sem penast in enostavno odšel.

p,s,;
Šele zadnja leta ugotavljam to kar takrat nisem v goreči želji po dejanski samostojnosti Slovenije, hotel videti. Ta naša nova Ustava je večinoma prepis stare Jugoslovanke, (samo nekaj zadev so pozabili, v čemer je celo slabša).
Ugotavljam, da se z ničemer ni zavzel za
notifikacijo ADP kot nasledstvene pogodbe po prejšnjem režimu. Več

To zapisujem v svoje slovo. Od začetnega navdušenja, lahko rečem kar obojestranskega, pa do mojega razočaranja nad osebo, ki bi lahko potegnila povsem druge poteze. Res je z danimi sodelavci v okoliščinah v katerih je živel - je to morda operacija nemogoče. A vendar. izdajal se je za oporečnika. Pa je res bil?
Bil je edini, ki sem mu poklonil osnutek svojih pisanj MEDITACIJE, France pa je podpisal priporočilo za moje vključitev v društvo
PEN in mi poklonil svojo knjigo Prehod čez rdeče morje... Prepričeval sem ga in delal promocijsko gradivo za to da kandidira za predsednika države. In res je par dni bilo to v igri. Pa je prišlo v javnost da je za ta položaj prestar. In sanj o tem projektu je bilo konec. Sedaj pa spoznavam da sem bil ali naiven ali neveden. Igre so dejansko večplastne.
Mislim da o njem še marsikaj ne vemo.


Več o tem KLIK (tudi v lastni glavi)

Naj se sedaj razjasni njegova vloga pri postavitvi in delovanju SAMOSTOJNE, DEMOKRATIČNE REPUBLIKE SLOVENIJE.
Nič od tega danes namreč ni.


S L A V A



VTA je na spletu prva objavila PREVOD Avstrijske državne pogodbe v slovenskem jeziku in jo dobite
TU



VTA

K A Z A L O