Članek
SEPTEMBRA BO VROČE - ČAS JE DA SE NAROD DVIGNE
Objavljeno Aug 28, 2015

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/08/27/u125015-310528_andrej_sega_prevoznik_in_fb_prijatelj_thumb.jpg
Povzeto po VTA kjer lahko izpolnite tudi anketo

Andrej Šega Vir
No medtem ko pred Prago na D8 in mi misli kot zvezdni utrinki švigajo skozi živčevje, se resno sprašujem ali je zdaj čas? Čas, da se slovenski narod dvigne iz klecanja, da slovenski narod odločno reče NE, da slovenski narod odločno zahteva nazaj pravice, ki so mu bile podane po postavi davnega leta gospodovega "se ne spomnim več" in ki so se ironično "izgubile z prevodom (fotokopircem)" (pomen prosto po JUSu - miselno pa itak kot provokacija z kančkom sarkazma),....Torej ali je sedaj ta "prožilec" ki bo dvignil narod na noge ter odvzel gospodarju bič in verigo iz rok?

Ali smo kot vstajniki v tem trenutku sposobni prevzeti pobudo in kot se umesi kruh ter se ga pripravi na peko, sposobni pripraviti nas narod da se bo sposoben družno zoperstaviti gospodarju? Pripraviti narod da spregleda, da sam prevzame pobudo pa je zelo težko delo. Sam vidim to pri šoferjih, a le ti so ena posebnost. Namreč šoferji imajo neverjetno debelo kožo. Nič jih ne gane. Od pritiskov so tako otopeli, da še razmišljati z svojo glavo niso sposobni. Morda bo z našim delovnim in sicer pridnim narodom več uspehov. Vsekakor je moje mišljenje, da ob vstajah ni pametno mešati zraven še šoferjev, namreč, če se šoferji ustavimo, se ustavi Slovenija. Nemci so sicer na osnovi njihovega gospodarstva izračunali, da je 36h dovolj, da se ustavi kompletno gospodarstvo, če se ustavi kompletni tovorni cestni promet...

No pa pustimo šoferje in njihove oz. moje probleme.
Kaj zahtevati?
Defenitivno narodu ni povšeči, da k nam prihajajo "teroristi" (narekovaji z razlogom), naši gospodarji jih pa čakajo z odprtimi rokami...
Prav tako delavskemu narodu ni povšeči definicija min. plače. Delavci ne želijo min. plače, hočejo pošteno plačo za pošteno delo. Ampak ali je to dovolj? SKEI trenutno nekaj "eksperimentira" na tem področju, a je očitno to le še en poskus zavreti predlog ZMPD še v kali (zadeva odlično napisana, sicer z nekaj manjšimi napakami, a bi vseeno rešila marsikatero trenutno zagato - več o tem pa žal ne smem razkriti) dokler se imajo možnost.
Narod ima dovolj skorumpiranega sodstva, kjer imaš kljub vsem dokazom več možnosti, da zmagaš na Lotu, razen če imaš dovolj vplivnih vez in se še pišeš po možnosti pravilno. Ali bi tu uvedba dveh - štiriletnih mandatov kaj zalegla?
Narod ima dovolj razprodaje nekdaj družbenega premoženja, vključno z razprodajo dobrin kot npr. pravica do pitne vode. Ali bi uvedba pilotnih podjetij ki bi bila socialno naravnana dejansko zmanjšala brezposelnost? Bi se dvignila produkcija? Delovni standardi?
Premoženje Slabe banke smotrno uporabiti za oživitev gospodarstva, če treba se ga nazaj nacionalizira, saj konec koncev smo ga prekleto drago plačali, ko so se nekateri šli tajkune bolj ali manj uspešno, ter nekoč vodilna podjetja v bivši Jugi zavozili do konca. Bolje da premoženje slabe banke daje pošten kruh, kakor pa da stroji crkujejo medtem ko se čaka da se gospoda dogovori za ceno in provizije pri odprodaji.
Prav tako je delavcem dovolj, da na delu skorajda ni več slišati Slovenske besede, saj jo je nadomestilo žlobodranje iz drugih krajev npr. južnih kjer delavci, isti reveži kakor mi delajo za se manj. In tisti manj nam niza standard, zaradi tistega manj place stagnirajo. Glede na število brezposelnih bi morali glede zaposlovanja pri nas že zdavnaj zapreti meje.

Defenitivno je dovolj materiala, da se ustvari velik pritisk da narod vstane ter udari po mizi in reče dovolj je bilo.

Pač malce mojega osebnega razmišljanja. Prične pa z septembrom SPVS delat ornk štalo, samo da gospoda pride iz dopustov in se klimatizira nazaj na vonj zamašene greznice, ki se vije po Ljublan.... wink emoticon

No z tem zaključujem moje razmišljanje, mater je minil cajt... se malo, pa znojno, pa bomo že v AT....

Vir


http://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/12/14/u2700-259742_diapozitiv7_thumb.jpgVTA: Takšni kot je Andrej so pravi kader za prenovo v organiziranju in delovanju slovenske države. Marljivi s konkretnimi delovnimi izkušnjami in jasno razmišljajoči.
Na sliki Borut Pahor - predsednik ene najbolj skorumpiranih držav na svetu med igro z medvedkom




K A Z A L O