Članek
KDAJ KONEC CARIZMA, KI GLOBOKO ČEPI V SRCIH NEKATERIH POSAMEZNIKOV?
Objavljeno Jun 15, 2015

VTA je objavil spodnji komentar
Pa ga dajem sem

Veseli nas, da ste na MMC RTVS objavili novinarsko izpiljen kvaliteten članek in vse nas bralce spodbudili k razmišljanju o problemu nepriznavanja pogodbe na ravni kot si jo zasluži tudi zaradi kontinuitete pravnih temeljev kar je v intervjuju posebej poudaril tudi naš izpostavljenejši član Vladislav Stres. S tem člankom Avstrijska državna pogodba: "Slovenski politiki za zdaj še niso zmogli te korajže" ste po dolgih letih končno poročali o delovanju Zavezništva za notifikacijo ADP, ki si za polno priznanje s strani Slovenije aktivno redno prizadeva že od leta 2012 naprej.
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/06/14/u125015-304807_prva_stran_splet_zakon_nasledstvo_sfrj_blogshow.jpghttp://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/06/15/u125015-304809_otto_von_habsburg_blogshow.jpgV Gibanju za prenovo Slovenije smo se pridružili Pozivnicam za notifikacijo šele pred meseci.
Takoj smo začeli s sistematičnim zbiranjem gradiv, ki so na pregleden način zbrana na spodnji povezavi. Ko smo zbirali gradiva smo se čudili neverjetni površnosti pri obravnavi za nas sosede izjemno pomembne pogodbe, tajnim sejam v DZRS, nedosegljivosti pogodbe, neobstoj uradnega slovenskega prevoda, kilometrskim nasmehom naših veleposlanikov in konzulov v Avstriji, ki glede te tematike kot kaže NISO NAREDILI NIČ.
S tem so izpostavili zgodovinskost Slovenije same, kot tudi krnili pravice slovenskemu življu v Avstriji, ki se je sicer več in manj umaknil v "ilegalo".
ADP vsebuje temeljno sporočilo - boj proti FAŠIZMU in v tem boju - ki se bojuje na svetovni ravni smo zavezniki. Slovenija se je leta 1955 v okviru SFRJ odrekla delu Koroške in Štajerske in v zameno dobila pogodbo o zaščiti pravic vseh slovensko govorečih v novi demokratično republiki - z neuresničevanjem le te pa izgublja tudi "pogodbo".

Obračamo nov list vrednot partnerstva na obojestranskem spoštovanju na način ODMIKA od PREIGRAVANJA ki se razkriva glede procesa "notificiranja" ADP.
Priporočilo branja:

24 LET "MOLKA" OBLASTI - AVSTRIJSKA DRŽAVNA POGODBA - ADP

Za VTA
Vladislav Stres