Članek
PAMETOVANJE - USODNA IGRA NAPUHA
Objavljeno May 18, 2015

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/02/11/u125015-264303_zadnja-hudicek_thumb.jpg ............................Bolj tonemo v razvrednotenje vsakršne naravne človeške vrednote bolj rastejo krila FAŠIZMU.

ANKETO lahko izpolnite TU
 
O IGRI - intelektualni dekadenci



PAMETOVANJE je IGRA v katerem skušamo dobiti somišljenike, sledilce in na drugi strani razvrednotiti pomen drugih pametovalcev.

Dobro pametovanje je vnaprej premišljeno tako v ciljih kot v tehniki izvedbe.
Če hočemo vzbuditi pomembnost se moram tako predstaviti.
Pri predstavitvi
- se lahko naslonimo na sodelovanje pri velikih, pomembnih zadevah za soljudi, rezultati našega sodelovanja so manj pomembni, če so bili dobri jih sicer omenimo,
- lahko se naslonimo na druge pametovalce, ki so že priznani med ciljnimi somišljeniki in oboževalci in izpostavljamo njihove citate, veličino ipd

Pametovaje je na videz podobno GOVORNIŠTVU, kjer govorec tudi uporablja tehnike zbujanja čustev ipd pri svojih ciljnih poslušalcih. Toda glas se širi vsenaokrog in govornik se trudi da bi bil čim bolje slišan, tudi ko kaj zamrmra, pametujemo pa lahko tudi šepetaje - samo za določena ušesa, preko internetne pošte, bogov ipd.

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/05/18/u2700-270293_1-opicji_babel_stolp_blogshow.jpg
Ključni cilj pametovalca je priti na položaj za javnost NAJPAMETNEJŠEGA.

Zato pa so dovoljena vsa sredstva, čeprav so tako kot pri govorniku deloma zamejena z VIDEZOM poštenosti, iskrenosti, tolerantnosti, demokratičnosti ipd. Kajti brez teh vrednot v katero mora biti pametovalec ovit kot volk v kože jagenjčka, omogočajo pridobitev nujno potrebnega nekritičnega zaupanja svojih (»telet, ovac«) oboževalcev, ki jim moraš stalno razlagati kaj je prav in kaj ne saj jih delaš od sebe odvisne.

Pametovanje je zelo težavno delovanje zato se mora pametovalec poslužiti tudi številnih dobro razdelanih trikov. Kraja avtorstva misli, pa tudi celih invencij, inovacij je tako nekaj povsem običajnega. Najpomembnejši je namreč cilj - pridobiti oboževalce in se z njimi obkrožiti kot živ spomenik lastne pomembnosti - razglašati samega sebe (po možnosti skozi druga usta) za PAMETNEGA – vrhunskega INTELEKTUALCA, ki mu lahko zaupamo, saj pametuje argumentirano, pretehtano, logično - PREPRIČLJIVO.

PAMETOVALCI NE PRENESEJO:
- bolj slavnih pametovalcev, zato sebe pametovalec rine na vrh tako da skušajo vse druge premagovati, tiste bistveno višje tolerirajo, se jim celo vdinjajo ter preganjajo samo njihove nasprotnike. Tako so del pametovalcev t.im. levice ali desnice in v teh okvirih deloma drži skupaj s »svojimi«.
- vseh, ki niso razdeljeni po predalčkih. Pametovanje je namreč vezano na tehniko pametovanja, zato laže delujejo če pametujejo znotraj okvirov popredalčkanih nazorov, ki so aktualna
- RESNICE praviloma ne prenašajo dobro, zato se resnim razglabljanjem IZOGNEJO.
Enostavno pametovalec samo izpostavi del neke trditev, ali povsem drugo temo... in pametujejo naprej, celovitost razmisleka jih ne zanima. 
 
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/05/18/u2700-270294_diapozitiv2_thumb.jpg


PAMETOVANJE NI MODROST


- zaradi necelovitosti tematik obravnavanja, saj se pametovalec "dnevno" prestavlja iz tematike na tematiko zgolj zaradi tega, da naredi vtis pri svojih občudovalcih in potencialnih občudovalcih.
- zaradi tega ker modrijan priznava tudi drugim avtorstva idej - iskric modrosti in prek njih svoje (praviloma netemeljne) razmisleke menja, glede na nova dejstva. Modrijan je zelo temeljit, kar pa ne more raziskati in vklopiti v večno temo korenike svoje modrosti - npr. ljubezen, pa pusti v polju: "o tem kdaj drugič, najdite odgovore drugi, morda modrejši od mene…"

Za nos nas vodijo PAMETOVALCI, zato bi bilo prav da sami sebi priznamo, da vsega ne morejo postoriti drugi.
Npr. oseba, ki ji največji del javnosti zaupa nas bo odrešila, problemov.


Dejanskih sprememb ne morejo delati izbrani brez našega sodelovanja.

Znebimo se površnosti PAMETOVALCEV in se ozrimo k MODROSTI nujnosti aktivnega SODELOVANJA. Mi sami - torej tako jaz kot TI - smo del procesa gradnje dobrega in razreševanja problemov.


http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/05/18/u2700-270295_diapozitiv2b_blogshow.jpg

Še nekaj kratkih razmislekov, pomagaj jih nadgraditi.

SAM SEM PROTI POLARIZACIJI v družbi na podlagi nekakšnih ideologij, vodij ipd, ampak sem za polarizacijo na podlagi zavezanosti vrednotam srčnega poštenega delovanja sonaravnosti... Polarizacija a podlagi zavzemanja in na drugi strani enostranskega pljuvanja po posameznemu vodji koristi razpadanju družbe na dva pola. Koristi pa tudi pastirjem svojih čred, torej ravno tem vodjem, ki se jih napada ali brani.

ZAKAJ NIČ VEČ NE PROSLAVLJAM DRŽAVNIH PRAZNIKOV?
Smiselno bi se bilo vprašati zakaj sploh proslave dokler imamo v državi revščino in sistemsko korupcijo; dokler imamo v državi razpone osebnih prejemkov 1: 50 in več in obenem 30% in več državljanov v revščini. Sprejel se je davek na nepremičnine in že v par letih bo tudi to lastništvo revnih razprodano. Prvo leto seveda ne morejo dvigniti davka na pravi nivo, da se "ovce" navadijo, bo pa striženje z letom ali dvema zamika.
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/02/11/u125015-264297_1-slika-1-_thumb.jpg


Imamo problem z delovanjem države in ne z levo/desno polarizacijo.

Nekatere skrbijo, da se postavljajo vzporedne inštitucije. In res jih lahko, saj uradne glede zahtevnejših problemov ne delujejo in zato potrebujemo NOVE.Pred lastnim pragom pometajmo, pa ne bo nobenih groženj na način obračunov. Če se stanje še naprej trendno nadaljuje v smeri kot se, si bomo obračunov celo želeli.

Če res hočeš dobro, mlati po vseh, ki onemogočajo delovanje inštitucij države in spoštovanja temeljnih pravic državljanov ter zahtevaj UKINITEV dejanske AVTOKRACIJE, ki jo imamo.

Ipd

_____________________________________________
dodano 17.5.2015
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/05/14/u2700-246029_podpora-jankovicu_thumb.jpgZzzz, razumem da si fan EMPja, tudi sam sem bil velikokrat navdušen nad klenostjo in logičnostjo njegovega pisanja ter razširjanjem obzorij vedenja.
Blog PAMETOVANJE - USODNA IGRA NAPUHA pa sploh ni posvečen njemu, čeprav je res da sem idejo dobil ravno pri prebiranju njegovega bloga: JANŠEVA PARALELNA DRŽAVA.

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2013/10/05/u2700-231912_kdo_je_koga_nastavil_thumb.jpg
Ugotovljen problem sem skušal razjasniti in to je vse.

Torej kot rečeno Emil Milan Pintar nima veliko s tem blogom, bi pa bilo prav, da ga pogleda in se zamisli.
Vedeti moraš, da se ukvarja s ključnimi sistemskimi problematikami in ob katastrofalnemu nepoznavanju pomena in delovanja LOŽ tam zgoraj (tam spodaj pa jih itak več kot domačijsko pozna) in zaradi nepoznavanje ozadij religije, v svojih zaključkih naredi številne napake. Zatorej tvoja trditev Zzzzz: "imam ga za PAMETNEGA, razmišljujočega, odgovornega pisca in mu midva še od daleč nisva kos." drži samo deloma.

Vesel sem, da imamo tako pametnega in kvalitetnega komentatorja, žalostno pa je so njegovi sledilci tako nekritični, saj ga s dobronamerno kritiko ne bi uničili, ampak dogradili, kar pa še kako potrebuje.

Vladislav Stres

 
 
AVTOKRACIJA ALI DIKTATURA ALI OBOJE HKRATI

K A Z A L O