ODVZEM POOBLASTIL IZVOLJENIM - OBLAST ALI SUŽNJI?

Objavil/a vladislav stres, dne 2014-10-30 ob 11:30:22
Management sindikatov je predobro plačan, da bi si lahko "privoščil" kakršnokoli poenotenje, še najmanj delavstva. 

V Sloveniji imamo 7 reprezentativnih konfederacij sindikatov, katerih vodilni predstavniki imajo, zaradi profesionalizacije, garantiran "stolček" ter visoko plačo in bonitete, zato jim je v interesu, da, kot socialni partnerji, ne kljubujejo oblasti, pač pa se "borijo" le za osnovne pravice (minimalec in malica, tu pa se njihova "borba " konča). Vse ostalo, za kar bi se naj sindikat v resnici boril (npr. enaka izhodišča, kot za individualne pogodbe - prevoz na delo, nagrajevanje, višina plače itd.), pa je zgolj pravljica za otroke in igra za naivno delavsko javnost. Za primer: skandinavski sindikati imajo večina po 3 reprezentativne sindikate, ki so tako močni, da vplivajo na zakonodajo, ter so strah in trepet delodajalcev. 

Konfederacije naših sindikatov pa so medsebojno razdeljene že v izhodiščih. 
Pri Pergamu, npr. ne zmorejo niti skupnega izhodišča za plače po tarifnih razredih, pač pa je za vsako dejavnost drugačno izhodišče (razlike so precejšnje, dejavnosti pa veliko). Kako bodo torej poenotili delavski razred? Naj še zapišem primer, prav tako iz sindikata Pergam, kjer predstavnica (predsednica sindikata) podjetja papirno predelovalne dejavnosti, podpisuje kolektivno pogodbo za to dejavnost. Vse lepo in prav. A ta predstavnica ima srednješolsko izobrazbo, je profesionalna sindikalistka(pomeni, da jo plačuje delodajalec, podjetje, katerega delavce predstavlja!!!) plačana je po najvišjim tarifnim in plačilnim razredom, ki zahteva magistrsko izobrazbo. In ta ista predstavnica se je pogajala in je podpisala pogodbo, v kateri so dogovori o plačah (mizernih predvsem v prvih petih tarifnih razredih, kamor bi morala tudi sama spadati) in pogojih za plače po tarifnih razredih. Absurd in protislovnost sta več, kot očitna. In tudi toleranca vodstva sindikata do takih nepravilnostih...
DOPOLNITEV ČLANKA RTVS: Ali sindikati še lahko povežejo neenotni delavski razred?

Več: 
SINDIKATI – TOČKA PRELOMA 


DO KDAJ OVCE - KDAJ SLEDI UPOR
Spodnji del slike - delavca je dobljen an spletnem naslovu RTVS, Foto: BoBo


Marjan Bezjak

Kaj je z vami ljudje? Mogoče bi še razumel, če bi bilo stanje dobro, ne, odlično, da me kritizirate, ker ne verjamem v ta sistem, te volitve, v to "demokracijo". Sedaj pa vas ne razumem, ker tako vneto branite vso to "sranje" in za stanje, kot ga imamo, ste delno tudi sami krivi. Krivi pa za to, ker nikakor nočete razumeti, da demokratična drža ne pomeni, da na vsake 4 leta le oddate svoj glas za nekoga, ki ga na koncu sploh ne poznate. 

Ne govorim o bojkotu volitev, govorim o tem, da bi morali zahtevati od vseh, ki jih volimo, da nosijo tudi odgovornost za svoje obljube in delo. To bi bilo najbolje s sistemom odpoklica nekega javnega funkcionarja. Kako lahko tako mirno gledate vse to početje? 
Jaz v službi nosim vso odgovornost za svoje delo in če kaj ni v redu, mi bo lastnik dal odpoved, tako enostavno to gre in ne razumem, da tega instrumenta ne vgradimo v ta sistem. 
Problem pa ste ravno Vi, vi kritiki, ki imate tiste ljudi, ki kandidirajo, za neke posebne, izbrane in nedotakljive. Logično, da se ti posamezniki potem tudi tako obnašajo, ker jim je pač dovoljeno in to dovoljenje imajo od vas, ker ne zahtevate, kar vam, kot lastniku te države, tudi pripada- ODPOVED!!!

K A Z A L O
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2014-10-30 11:30:22 (Oct 30, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.
PREDAJA DOSJEJA MARJAN ČAD - OSAMOSVOJITELJI IN NJIHOVE LAŽI
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Volitve in dobro nedeljsko jutro!
SPREMEMBA VOLILNEGA SISTEMA BO ZOPET SAMO NAVIDEZNA
MEDIJSKE LAŽI ZDA IN DRUGIH DRŽAV PREKO KATERIH SE SPROŽAJO VOJNE
DAROVANJE SRČNE VODE - 2.
ČRNI PAPEŽ OBSTAJA - KDO JE NA VRHU LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA ČLOVEŠKE CIVILIZACIJE
O DUŠI, UMU IN BOGU
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj