ODVZEM POOBLASTIL IZVOLJENIM - OBLAST ALI SUŽNJI?

Objavil/a vladislav stres, dne 2014-10-30 ob 11:30:22
Management sindikatov je predobro plačan, da bi si lahko "privoščil" kakršnokoli poenotenje, še najmanj delavstva. 

V Sloveniji imamo 7 reprezentativnih konfederacij sindikatov, katerih vodilni predstavniki imajo, zaradi profesionalizacije, garantiran "stolček" ter visoko plačo in bonitete, zato jim je v interesu, da, kot socialni partnerji, ne kljubujejo oblasti, pač pa se "borijo" le za osnovne pravice (minimalec in malica, tu pa se njihova "borba " konča). Vse ostalo, za kar bi se naj sindikat v resnici boril (npr. enaka izhodišča, kot za individualne pogodbe - prevoz na delo, nagrajevanje, višina plače itd.), pa je zgolj pravljica za otroke in igra za naivno delavsko javnost. Za primer: skandinavski sindikati imajo večina po 3 reprezentativne sindikate, ki so tako močni, da vplivajo na zakonodajo, ter so strah in trepet delodajalcev. 

Konfederacije naših sindikatov pa so medsebojno razdeljene že v izhodiščih. 
Pri Pergamu, npr. ne zmorejo niti skupnega izhodišča za plače po tarifnih razredih, pač pa je za vsako dejavnost drugačno izhodišče (razlike so precejšnje, dejavnosti pa veliko). Kako bodo torej poenotili delavski razred? Naj še zapišem primer, prav tako iz sindikata Pergam, kjer predstavnica (predsednica sindikata) podjetja papirno predelovalne dejavnosti, podpisuje kolektivno pogodbo za to dejavnost. Vse lepo in prav. A ta predstavnica ima srednješolsko izobrazbo, je profesionalna sindikalistka(pomeni, da jo plačuje delodajalec, podjetje, katerega delavce predstavlja!!!) plačana je po najvišjim tarifnim in plačilnim razredom, ki zahteva magistrsko izobrazbo. In ta ista predstavnica se je pogajala in je podpisala pogodbo, v kateri so dogovori o plačah (mizernih predvsem v prvih petih tarifnih razredih, kamor bi morala tudi sama spadati) in pogojih za plače po tarifnih razredih. Absurd in protislovnost sta več, kot očitna. In tudi toleranca vodstva sindikata do takih nepravilnostih...
DOPOLNITEV ČLANKA RTVS: Ali sindikati še lahko povežejo neenotni delavski razred?

Več: 
SINDIKATI – TOČKA PRELOMA 


DO KDAJ OVCE - KDAJ SLEDI UPOR
Spodnji del slike - delavca je dobljen an spletnem naslovu RTVS, Foto: BoBo


Marjan Bezjak

Kaj je z vami ljudje? Mogoče bi še razumel, če bi bilo stanje dobro, ne, odlično, da me kritizirate, ker ne verjamem v ta sistem, te volitve, v to "demokracijo". Sedaj pa vas ne razumem, ker tako vneto branite vso to "sranje" in za stanje, kot ga imamo, ste delno tudi sami krivi. Krivi pa za to, ker nikakor nočete razumeti, da demokratična drža ne pomeni, da na vsake 4 leta le oddate svoj glas za nekoga, ki ga na koncu sploh ne poznate. 

Ne govorim o bojkotu volitev, govorim o tem, da bi morali zahtevati od vseh, ki jih volimo, da nosijo tudi odgovornost za svoje obljube in delo. To bi bilo najbolje s sistemom odpoklica nekega javnega funkcionarja. Kako lahko tako mirno gledate vse to početje? 
Jaz v službi nosim vso odgovornost za svoje delo in če kaj ni v redu, mi bo lastnik dal odpoved, tako enostavno to gre in ne razumem, da tega instrumenta ne vgradimo v ta sistem. 
Problem pa ste ravno Vi, vi kritiki, ki imate tiste ljudi, ki kandidirajo, za neke posebne, izbrane in nedotakljive. Logično, da se ti posamezniki potem tudi tako obnašajo, ker jim je pač dovoljeno in to dovoljenje imajo od vas, ker ne zahtevate, kar vam, kot lastniku te države, tudi pripada- ODPOVED!!!

K A Z A L O
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2014-10-30 11:30:22 (Oct 30, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
VOLILNA PREVARA - VOLITVE V DZ RS 2018
PRSI ŽENSKE 2. DEL - TRNIČ
SIMBOLI JEZUSA IN BODISATVE, SO PODOBNI, KAJ PA VSEBINA?
FAŠIZEM URADNIH VARUHOV PRED FAŠIZMOM
KAKO BOMO ODREŠENI IN KDO SPLOH?
ŠTAJERSKI UPOR ALI BO GORELA SLOVENIJA ALI PA ZMAGA MODROST?
ZMAGA DOBREGA NAD ZLIM - ALI PRIMITIVNOSTI NAD DOBRIM?
SIMBOL ŽENSKIH PRSI
SKRIVNOST KRSTA IN JANEZ KRSTNIK 2. DEL
STARODAVNI GORDIJSKI VOZEL 2. del
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

5292.) mala čarovnica lili  polet na luno - knister

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 14.99 €

7481.) travniške rastline na slovenskem - andrej seliškar in tone wraber

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

7716.) ana karenina - tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

5032.) alkimist - paulo coelho

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

ponudba posojila med posamezniki resno in hitro v 72 urah   smo skupina posameznikov z a kapital, ki se bo uporabljal za dodeljevanje kreditov med posamezniki osebam v finančnih težavah in lahko vrnejo znesek posojila. naši posojilni pogoji so preprosti in dobro opredeljeni. naše posojilo se začne od 5.000 do 20.000.000 € z 2-odstotno diskontno stopnjo in roki bodo določeni glede na vaš proračun. če ste zainteresirani ali če imate projekte, ki nam jih lahko pokličete to e-poštno sporočilo: mariakovac841@gmail.com

Kategorija: Motorji za plovila

Cena: 50000 €

4907.) nemščina za ptt delavce

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 17.99 €

4204.) aikido - ljubomir vračarević 3.dan

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 27.99 €

3568.) srečanje z umetniki - kristina brenkova

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

7708.) opća  enciklopedija jugoslavenskog leksikografskog zavoda

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 50 €

7710.) veliki splošni leksikon zbirka 20 knjig

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 50 €

če še razmišljate o tem, kaj podariti za darilo, ker greste popoldne na praznovanje rojstnega dneva, potem je nabolje, da pregledate ponudbo podjetja moje darilo. tam boste našli različna darila za rojstni dan.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7362.) za zdrav naraščaj - dr. živko prebeg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj