ODVZEM POOBLASTIL IZVOLJENIM - OBLAST ALI SUŽNJI?

Objavil/a vladislav stres, dne 2014-10-30 ob 11:30:22
Management sindikatov je predobro plačan, da bi si lahko "privoščil" kakršnokoli poenotenje, še najmanj delavstva. 

V Sloveniji imamo 7 reprezentativnih konfederacij sindikatov, katerih vodilni predstavniki imajo, zaradi profesionalizacije, garantiran "stolček" ter visoko plačo in bonitete, zato jim je v interesu, da, kot socialni partnerji, ne kljubujejo oblasti, pač pa se "borijo" le za osnovne pravice (minimalec in malica, tu pa se njihova "borba " konča). Vse ostalo, za kar bi se naj sindikat v resnici boril (npr. enaka izhodišča, kot za individualne pogodbe - prevoz na delo, nagrajevanje, višina plače itd.), pa je zgolj pravljica za otroke in igra za naivno delavsko javnost. Za primer: skandinavski sindikati imajo večina po 3 reprezentativne sindikate, ki so tako močni, da vplivajo na zakonodajo, ter so strah in trepet delodajalcev. 

Konfederacije naših sindikatov pa so medsebojno razdeljene že v izhodiščih. 
Pri Pergamu, npr. ne zmorejo niti skupnega izhodišča za plače po tarifnih razredih, pač pa je za vsako dejavnost drugačno izhodišče (razlike so precejšnje, dejavnosti pa veliko). Kako bodo torej poenotili delavski razred? Naj še zapišem primer, prav tako iz sindikata Pergam, kjer predstavnica (predsednica sindikata) podjetja papirno predelovalne dejavnosti, podpisuje kolektivno pogodbo za to dejavnost. Vse lepo in prav. A ta predstavnica ima srednješolsko izobrazbo, je profesionalna sindikalistka(pomeni, da jo plačuje delodajalec, podjetje, katerega delavce predstavlja!!!) plačana je po najvišjim tarifnim in plačilnim razredom, ki zahteva magistrsko izobrazbo. In ta ista predstavnica se je pogajala in je podpisala pogodbo, v kateri so dogovori o plačah (mizernih predvsem v prvih petih tarifnih razredih, kamor bi morala tudi sama spadati) in pogojih za plače po tarifnih razredih. Absurd in protislovnost sta več, kot očitna. In tudi toleranca vodstva sindikata do takih nepravilnostih...
DOPOLNITEV ČLANKA RTVS: Ali sindikati še lahko povežejo neenotni delavski razred?

Več: 
SINDIKATI – TOČKA PRELOMA 


DO KDAJ OVCE - KDAJ SLEDI UPOR
Spodnji del slike - delavca je dobljen an spletnem naslovu RTVS, Foto: BoBo


Marjan Bezjak

Kaj je z vami ljudje? Mogoče bi še razumel, če bi bilo stanje dobro, ne, odlično, da me kritizirate, ker ne verjamem v ta sistem, te volitve, v to "demokracijo". Sedaj pa vas ne razumem, ker tako vneto branite vso to "sranje" in za stanje, kot ga imamo, ste delno tudi sami krivi. Krivi pa za to, ker nikakor nočete razumeti, da demokratična drža ne pomeni, da na vsake 4 leta le oddate svoj glas za nekoga, ki ga na koncu sploh ne poznate. 

Ne govorim o bojkotu volitev, govorim o tem, da bi morali zahtevati od vseh, ki jih volimo, da nosijo tudi odgovornost za svoje obljube in delo. To bi bilo najbolje s sistemom odpoklica nekega javnega funkcionarja. Kako lahko tako mirno gledate vse to početje? 
Jaz v službi nosim vso odgovornost za svoje delo in če kaj ni v redu, mi bo lastnik dal odpoved, tako enostavno to gre in ne razumem, da tega instrumenta ne vgradimo v ta sistem. 
Problem pa ste ravno Vi, vi kritiki, ki imate tiste ljudi, ki kandidirajo, za neke posebne, izbrane in nedotakljive. Logično, da se ti posamezniki potem tudi tako obnašajo, ker jim je pač dovoljeno in to dovoljenje imajo od vas, ker ne zahtevate, kar vam, kot lastniku te države, tudi pripada- ODPOVED!!!

K A Z A L O
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2014-10-30 11:30:22 (Oct 30, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
TIHO DAVLJENJE SLOVENIJE - NWO
UM ČLOVEKA
SIMBOL ROKE, SVETI ROK IN SEBASTIAN
ZAUSTAVITI STEKLE PSE DESNICE / LEVICE - ODGOVOR
ČUDOVITA, UPRAVLJALSKO NERESNA DRŽAVA - SLOVENIJA
BOŽIČEK PRED 5 TISOČLETJI IN DANDANES
DEL SKRIVNOSTI MOŠKOSTI, ŽENSKOSTI IN IZGONA IZ RAJA
FAŠIZEM URADNIH VARUHOV PRED FAŠIZMOM
ČRNI PAPEŽ - O BOGU LJUDI, KI UKINJA CERKEV
AMERIČANI ALI SLOVENCI NAJBOLJŠI NAROD NA SVETU?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Oglasi

notranja nadzorna kamera vam omogoča, da lahko na daljavo spremljate dogajanje v vaših prostorih. zaznava tudi gibanje v prostoru in vas na to opozori. več o wifi kameri: https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/notranja-nadzorna-wifi-kamera-a1-smart-home

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: Pokličite za ceno

vitamin c  najbolj pripomore k izboljšanem delovanju imunskega sistema in zato je zelo pomemben za človeško telo, da ga ima dovolj. v kolikor ga ne zaužijemo dovolj s prehrano je pomembno, da ga absorbiramo preko prehranskih dopolnil. 

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 26 €

google oglaševanje vam omogoča, da z google adwords povečate samo prodajo in obisk vaše spletne strani. skupaj analiziramo in določimo cilje pri prodaji. več o samem oglaševanju najdete na spletni strani: https://adwords.dominatus.si/google-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

6821.) veliki jože - vladimir nazor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

3895.) galeb - jonatan livingston  - richard bach

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

430.) ti bodi moj vodnik - jože urbanija limbarski

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

2087.) razmerja črtice - viktor gregorač

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2065.) ograd - janez jalen

Kategorija: Kulinarika

Cena: 14.99 €

639.) radoživa špela - erna svet

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

7730.) priznanje - john grisham

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7729.) senca - robert harris

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7728.) 19 reologija živil

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj