IZDELOVANJE OBLAKOV IN JANEZ POTOČNIK – KOMISAR EU ZA OKOLJE

Objavil/a vladislav stres, dne 2014-09-22 ob 21:52:13


…........Kakšen je najnevarnejši hlapec?
…………Pameten in takšen, ki se izgovarja na strokovnost.


Včeraj je bil lep sončen dan, ki pa se je popoldne sfižil.
Zopet preleti avijonov, številni med njimi pa so za sabo puščali kar je na sliki spodaj. Tako so 21.9. do 16. ure že naredili osnovno meglico preko ljubljanske kotline... Pa me vpraša starejša gospa znanka: A bo sedaj dež? Rekel sem: Ne, ta bo čez par ur. In res ponoči je zopet padalo. Brez strel seveda, samo dež. Strele sicer pričajo o naravni razelektritvi. Teh pa ob umetnih HARP sistemih dviganja vode... večinoma NI!

V Sloveniji je bilo par sočnih dni, predvsem nedelj, npr. tista, ko smo šli na volitve. V pol leta cca 5 - 6 res sončnih dni. Koliko pa je bilo takšnih brez oblačka na nebu?
Takšnih nam ne privoščijo več?

ZAPRAŠEVANJE NEBA NAD LJUBLJANO in vprašanja Janezu Potočniku EU komisarju za OKOLJE.
(opremljeno z datumi, minutami):


Vprašanja so boj retorična saj sem mu dejanska zastavil že pred letom dni. Na pismo mi ni odgovoril, pismo poslano na njegov FB je dan kasneje pomaknil na slabo vidno polje, še dan kasneje pa je moje vprašanje zbrisal. Par dni kasneje 11.05.2013, sem napisal spodnji blog:
PISMO JANEZU POTOČNIKU Tu lahko najdete tudi poročilo njegovega pogovora z "javnostjo" v Cankarjevem domu: Dialog 9.5.2013


IN jutri 23.9.2014 je razprava o Podnebnih spremembah na SAZU: Izvajalci geostrateškega upravljanja in nadzora potrebujejo izjemno veliko denarja za kupovanje HLAPCEV, da svojo agendo zasužnevanja sploh lahko izvajajo. Nemorano egoistični se sicer kitijo ravno z moralnostjo in altruizmom, ampak to je samo slepilo v katerem delujejo res občudujoče solidno.

Sporočila znanosti o podnebnih spremembah - projekcije spreminjanja podnebja za svet in Slovenijo, odzivi politike in razvojne priložnosti prehoda v nizkoogljično gospodarstvo.
Ja flancali bodo o nizkooglični družbi očitno pa ne o “teorijah zarote”

Kot pridni PLAČANCI, KARIERISTI... bodo vodilni "strokovnjaki" tiho ali pa iz osebne moralne in strokovne zaveze NE ne bodo tiho?
Biotska raznolikost pri nas peša, Kranjska čebela pospešeno izumira, gospodarsko kljub lažnjivim prirejenim številjkam tonemo... "So what!", kenede?

Bomo videli!?

Pripis 23.9.2014: Bil sem sem prijetno presenečen, Tematike bloga se sicer niso dotaknili je pa bil večjidel predstavitev smiseln, sicer kratka debata, pa kontruktivna. RTVS preventivno dogodka niti ni v celoti posnela, le angleškega predavatelja, ki je 60tim slovencem predaval brez prevoda v angleščini in nekaj minut. Najbolj so se vtisnila predavanja Lučke kajfež Bogataj in Martine Bavec. Nujnost da se trajnostni razvoj zapiše tudi v ustavo RS pa je bil kar nekakšen tihi konsenz srečanja. Predlog pa je dal Dušan Plut. Hvala. Predstavitve predavanj dobimo v parih dneh.


Pa poglejmo še kaj se dogaja v Švici.

beforeitsnews_com NN:"Živim v kraju Valais v Švici, ki je bil nekoč del mogočnega območja s čudovitim pogledom in se je ponašal z več kot 300 sončnih dni z brezhibno modrino neba na leto. To je posledica dejstva, da smo obdani z Alpami, ki ustvarjajo naravno blokado pri prehodu oblakov. Na žalost je to stvar preteklosti. Sedaj smo srečni, če bomo imeli 50 dni s polno modrino neba na leto. V vsakem primeru se to dogaja zaradi nič manj kot 300 dni chemtrail pršenja v zadnjem letu, imam fotografske dokaze za vsak dan škropljenje od avgusta 2011!
Analiza deževnice pa je pokazala: Junija je imela deževnica 38mg / l aluminija, ... 38'000 mikrograma / liter !!! Normalni sprejemljive količine najdemo v deževnice so med 10 in 1200 mikrogramov !!!!
Barija(440ug / l) ali stroncij (260ug / l)! Tega pa sploh ne bi smelo biti - NIČ."

Vir


Od vlade zahtevamo analize zraka in deževnice na polimere, aluminij, stroncij, barij, kadmij, litij in na parazite. MEDNARODNA PETICIJA


Janez Potočnik je komisar EU že 10. leto zapored. Najprej za znanost in raziskave, sedaj za okolje in prostor. Ta drugi pet letni mandat mu poteče s 1. 10. 2014. O dodani vrednosti njegovega dela kot komisarja tudi iz današnjega eno ure dolgega RTVS intervjuja (»ministra« za okolje svetovne velesile EU) o dejanskih problemih (zapraševanje neba, žled, poplave,TEŠ 6) in uspehih s področja okoljske problematike, ne zvemo ničesar. Veliko pa o privatizaciji, ženskih kvotah, vzponu kariere, nadaljnji poklicni in politični karieri… o konkretnih uspehih ne zvemo nič. No ja navrgel je, da je bila umaknjena grožnja plinskih terminalov, ampak ali je to res bila grožnja, ki bi si jo izmislili prebivalci Italije/Slovenije. Ne! To si je izmislila oblast kamor spada. in res naši mediji še vedno izdelujejo javnomnenjsko priljubljenost, ki je posledično za povprečnega državljana izjemna. Intervju samo služi za povzdigovanje lika in osebe…


Moja ekipa JANEZ POTOČNIK, Komisar EU komisije za OKOLJE

Med drugim je del bloga vprašanje proračunskemu MILIJONARJU povezano z obremenjevanjem okolja z osebno potrošnjo:
"Menite da ste moralna in sočutna oseba?
Boste naredili sklad za reveže, saj je prav da tudi oni trošijo vsaj toliko da ne trpijo pomanjkanja in lakote, mar ne?"

To tematiko sem resneje obdelal tudi v blogu: IMAMO PRAVICO DO SONCA? z dne 203.2014. Film, ki sem ga posnel je do danes doživel 3.800 ogledov.


PISMO JANEZU POTOČNIKU  

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
10
haapy yack
0
Dec 22, 2016
hoj
Pa kam jo je podurhal tale Potočnikov?

http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/12/22/globalno-zatopljenje-je-prijevara-sahara-pod-snijegom/
čao

'GLOBALNO ZATOPLJENJE' JE PRIJEVARA: Sahara pod snijegom! | Novi Svjetski Poredak

Eskimi - klimatske promjene su laž, Zemlja se pomaknula
#10
haapy yack
0
Sep 18, 2016
hoj
Ne pozabit na neko Lučko.
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/09/16/bivsi-francuski-predsjednik-globalno-zagrijavanje-je-laz/
čao

Bivši francuski predsjednik: 'Globalno zagrijavanje' je LAŽ! | Novi Svjetski Poredak

Donald Trump je omogućio političarima da počnu preispitivati klimatskih promjene koje je stvorio čovjek
#9
haapy yack
0
Sep 04, 2016
hoj
Argentince srečala pamet! Kdaj bo zgornje kljukce?
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/09/04/bilo-je-dosta-smrti-i-razaranja-argentinski-narod-se-ujedinio-i-izbacio-monsanto-iz-zemlje/
čao

BILO JE DOSTA SIJANJA SMRTI! Argentinski narod se ujedinio i izbacio Monsanto iz zemlje | Novi Svjet

Povijesni događaj za Argentinski narod. Monsanto je najavio da planira srušiti svoje multimilijunske GMO plantaže u Arge
#8
haapy yack
0
May 07, 2016
hoj
Včasih si na travniku počepni in si videl, da nad travo kar vrvi od žuželk.
Danes tega ni več. Videl si množico metuljev plavcev. Danes samo sem in tja kakšnega. Da o kačah, ki so v Sloveniji tik pred izumrtjen ne bi govoril. Kače pobijajo z kosilnicami na nitko! Čeprav so kače zaščitena kategorija to malo kdo upošteva. Isto je z mravljami, rdečo črnimi. Najdeš jih samo še v visoko gorju, Rogla, kako je na Rakitni? Tam je aktualen medved. Dokler še tega ne istrebijo. Nadoestili jih bodo z plišastimi.
čao
#7
abram1b2 Cej
0
May 07, 2016
Vladislav naj izgubljeni za življenje mislijo kar hočejo,ti delaš dobro delo.

Vsak,ki živi z naravo in v naravnem okolju vsaj 20 let in ima čut za opazovanje narave,lahko brez slepomišenja ugotovi,da narava predvsem flora joče nad tem kar se dogaja na tem planetu. Brez filozofiranja lahko vsak ugotovi,da je rastlinstvo Zemlje pol manj vitalno kot je bilo pred 20 leti.Včasih si čutil in občutil pomladno buhtenje narave,danes je vse kot en sam letni čas.napol mrtvo,ali pa napol živo,kakor hočete...Danes kosim travo in razmišljam kaj počne pohlep in oblast s floro,favno in običajnimi največkrat slepimi ljudmi za naravo..
#6
Radmila Čučak
0
May 07, 2016
tudi krave, se preveč *sproščajo* in povzročajo okoljevarstvenikom probleme zaradi toplogrednega plina metana..........problem, ki se imenuje *industrijska živinoreja* in prevelika potrošnja mesa v sodobnem času.....

chemtrails......so kot pravljica za odrasle otroke ?
#5
haapy yck
0
May 07, 2016
hojla
Podatek za leto 2013. Monsanto je že patentiral sadje in zelenjavo. Ko so patentiral rastline konvencionalne predelave, sadje in zelenjavo, je izvršni direktor podjetja prejel nagrado za gensko spremenjena semana, odporna proti insektom in boleznim. Podjetje pe je med tem že odkrilo pravne luknje v evropski zakonodaji in "zdaj zahtevajo izključno pravico nad običajnimi semeni. Jih bo kdo ustavil? Monsanto je imel do takrat v svojih krempljih 36% vseh sort paradižnika, 32% vseh sort paprike in 49% vseh sort cvetače, ki so registrirane v EU.
Ampak jebiga vse okol nas na prvi pogled izgleda lepo ane? Kar pa ni lepo pa se skriva za plotovi in živimi mejami ali visokimi zidovi. Kot klavnice prav sred mesta obdane z visokimi zidovi ubijajo živali ob spremeljavi klasične muzke... Globalistična banda je dala uničit največjo svetovno banko semen v iraškem mestu Abu Graibu. Na tarči imajo banke semen v Siriji, Mehiki, in v Peruju kjer čuvajo 300 raznih vrst semen krompirja. Za vsem tem stoji Monsanto. No Slovenija in Hrvaška sta si izborile svobodo, da lahko vplivajo na plasman hrane z GM vsebnostjo. Sam za koliko dolgo.
čao
#4
Sponko
0
May 07, 2016
Lahko bi dodali še izpuste naših prevoznih sredstev po asfaltu, kamor sodijo vsi izpusti od začetka izgradnje avtomobila, do prevažanje od točke A do točke B. Ravno tako vsi drugi izdelki široke potrošnje.

Vsi ti produkti končajo v vodah , oceanih, z vetrovi, ki dvigajo vso to nesnago v višave, potuje vse, od nano delcev plastike do alg, bakterij,virusov.

Seveda obsojam vsako namerno in dodatno vnašanje tujih snovi v ozračje, mislim pa, da je to le prahec v primerjavi z vsem drugim kar se počne na planetu.

Uživajte v današnjem trenutku, jutrišnjega morda ne bo :-))
#3
haapy yack
0
May 07, 2016
hoj


Barij je vodič elektromagnetne energije. Buh ve zakaj ga potem furajo med drugimi zadevami skupaj z aluminijevim oksidom, soli barija, bakterije Psevdomonas aeruginosa in P. florescens, bacili enterobakterije, streptomyces in druge vrste glivic in plesni, dehidrirana človeška rdeča in bela krvna telesca, dibrometan, rakotvorni dodatek za gorivo in insekticid, encimi in bakterije, ki se uporabljajo v postopkih modificiranja DNK, vlaknaste rjavkaste zadeve podobne pajčevini.
Nekje so naredil analizo vzorcev las, ki je pokazala zelo visoke vsebnosti barija. In ne morjo se spomnit nobene vrste hrane, ki bi vsebovala značajno količino barija. Torej velka količina barija v laseh je posledica vnosa preko hrane ali ga fašemo iz kakih zunajnih izvorov.
Jebiga ziher pa je za vse kriv -kapetan Kirk.
Ampak po besedah nekega kontrolorja letov, ki je povedal, da so chemtraili tajna operacija. V kater letala pršijo stvar, ki slabi provodnost radarskih in radiovalov in se pojavljajo kot "megla" na njihovih monitorjih. Pol pa je izbruhnila velika afera, ljudje preko celega planeta so dojeli, da se dogaja nekaj zares neobičajnega. Običajn kondezacijske sledi, ki jih vlečejo avijon so sestavljeni od kristalov leda in običajn nastajajo na višin 10.000 metrov. Na temperaturah nižjih od približn -40 se sledi skoraj zmeraj formirajo, brez obzira na relativno vlažnost. Če je temperatura okolice višja, je manj verjetnosti da se bodo sledi formirale.
Na temperaturi nad -40 se pojav sledi ne pričakuje. Trajanje sledi je torej odvisno od temperature, relativne vlage in intevzivnosti mešanja izpušnih plinov in zraka iz okolice.Na nizkih temperaturah, in visoki vlažnosti, in ob stabilni temperaturi stratifikacija... sledi lahko trajajo več ur.
čao
#2
ROMAN VODE
0
Sep 23, 2014
spet pravljice o letalih :)
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2014-09-22 21:52:13 (Sep 22, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Volitve in dobro nedeljsko jutro!
SPREMEMBA VOLILNEGA SISTEMA BO ZOPET SAMO NAVIDEZNA
MEDIJSKE LAŽI ZDA IN DRUGIH DRŽAV PREKO KATERIH SE SPROŽAJO VOJNE
DAROVANJE SRČNE VODE - 2.
ČRNI PAPEŽ OBSTAJA - KDO JE NA VRHU LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA ČLOVEŠKE CIVILIZACIJE
O DUŠI, UMU IN BOGU
KONČNO RTVS PADE ALI VSTANE Z NOVIM ZAKONOM
POMLAD JE PRIŠLA - SONCE IN DREVO
O DAROVANJU SRČNE VODE
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

6128.) sloni si zapomnijo - agatha christie

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj