PREUREDITEV EU IN IZSTOP IZ NATA

Objavil/a vladislav stres, dne 2014-06-14 ob 17:49:06

Francoska politična stranka - Nacionalna Fronta je pod vodstvom Marine Le Pen v svoje programske cilje vključila veliko t.m. desničarstva npr. (anti-imigracijska politika) in levičarstva (npr. zaščita pravic zaposlenih), tako da je ne moremo označevati za levo ali desno, enostavno to delitev presega. Pod vodstvom Marine Le Pen je NF na Europskih parlamentarnih volitvah 2014 v Franciji postala največja politična sila in osvojila največ poslanskih sedežev. Podobno je pri njeni sosedi. Tudi angleška politična stranka UKIP, ki ji predseduje Nigel Farage, je zmagala na EU volitvah v Angliji. UKIP hoče izstop iz EU, oziroma zagovarja bistveno večjo samostojnost držav članic.
Obe politični sili imata zelo podobne projekte, čeprav zavezništva še nista sklenili, saj Farage očita delu stranke NF antisemitsko politiko, ki jo je vpeljal oče sedanje predsednice.

Nacionalna Fronta hoče izstop iz NATA , saj smo vojaške delitve v sodobnem svetu presegli. Vpeljati hoče vrednote neuvrščenosti.
Eden od ciljev stranke je tudi organizacijsko razgraditi EU, saj meni, da je birokratski aparat zgrajen posebej slabo. Le Pen v imenu stranke ocenjuje, da so države v EU izgubile svojo samostojnost in suverenost, odloča se v nadnacionalnih, nevoljenih telesih.

Marine Le Pen: "Samostojnost je temelj demokracije. Brez samostojnosti ni demokracije…« Npr: »nimamo kontrole nad svojo valuto. Naše samostojno odločanje glede proračuna je prav tako prenesen na raven Evropske unije, tudi zakonodaja, saj je 80 % vseh zakonov o katerih glasuje Narodna skupščina, prepisi direktiv EU...

Europa obstaja, zgrajena je iz narodov katerih bogastvo izvira iz njihovih posebnosti, samostojnosti, svobodi in demokraciji. Jaz sem za Europo narodov – želim, da bi lahko že jutri oblikovali Europo, ki se širiti, toda na države, ki so ohranile svojo samostojnost, ki bi delale skupaj na način projektnega sodelovanja. To deluje, to želim implementirati, toda da bi to dosegli, moramo najprej razgraditi Evropsko Unijo"...

Za države EU bi bilo najbolje da ponovno uvedejo nacionalne valute in jo prilagodijo svoji ekonomiji, zaposlovanju in izvozu. Če Nemčija hoče imeti euro na svojem teritoriju, naj ga ima, to je njihova stvar…«

Varčevalni ukrepi so se pokazali za nepravične pa tudi za neučinkovite.
Laboratorijski test varčevalnih ukrepov EU je Grčija. Samo poglejte Grčijo – ta narod smo vrgli nazaj v Srednji vek. Nezaposlenost mladih je 60%, 30% pa ostale delavske populacije. Zmanjšale so se pomoči za nezaposlene, zmanjšale so se plače, zmanjšali so se bonusi za državne uslužbence. Grki nimajo nič več prosti dostop do ustreznega zdravljenja, stopnja samomorov se je podvojila, smrtnost novorojenih se je povečala za 50%... Je to napredek? To je slika obljub! Škandalozna sramota! Povrh vsega, ukrepi predpisani s strani EU ne zmanjšujejo niti deficita niti dolga. Grški deficit in dolg še naprej rastejo. Zato trdim da so ukrepi varčevanja neučinkoviti za doseganje cilja - zmanjšanje deficita, obenem pa so tudi strahotno nepošteni in zagotovo tudi nehumani. Ko samo pogledate v kakšno od bolnic v Grčiji, v kateri žena, ki rodi, dobi otroka šele, ko bolnici plača račun stroškov poroda…

Predsednik EU Komisije je pravzaprav nadzornik u zaporu… To je delo šefa Komisije. Pomembno je samo kdo bo najbolje vpeljal ultra-liberalno politiko, zmanjšal samostojnost, vsilil ekspanzionizem evropskim narodom ali pa vsilil podpisovanje Trans-Atlantskih dogovorov z ZDA, proti katerim se bomo z vso silo borili do konca"...

Evropska Unija je ponudila partnerstvo Kijevu in s tem »začela "kuriti ogenj" in z: grožnjami. izsiljevanji, sankcijami je samo poslabšala situacijo – povsem jasno vidimo, da nič od tega ne izboljšuje možnosti za začetek pogovorov v spor vpletenih strani in iskanju mirnega reševanja spopadov...
Imam vtis, da pravila več ne obstajajo, razen morda tistih, ki jih vsiljuje ZDA, ki - poudarjam še enkrat - branijo svoj interes, toda njihovi interesi niso naši interesi".

Čutim prijateljstvo do Ukrajincev, zato jih kot prijatelje ne bi vabila v nočno moro. Jaz želim zapustiti EU, zato vanjo ne morem nikogar vabiti"...

Sophie Shevardnadze: »Zakaj zahodni voditelji pozivaju Rusijo in predsjednika Putina da zaustavi nasilje, ne pa tudi oblasti v Kijevu in novo izbranega predsednika s katerim so se sestajali?"

Marine Le Pen: "To je dobro vprašanje. Zato ker se nahajamo v vrhuncu hladne vojne, ki se bije med Rusijo in ZDA, ki si je povsem podredila evropske prestolnice - in to je sramotno.

Sophie Shevardnadze: "Volitve v Ukrajini so velike sile Zahoda takoj priznale, kljub dejstvom, da v državi odvija državljanska vojna in da protestniki z vzhoda niso glasovali. Istočasno volitve v Siriji označujejo za nelegitimne še preje preden so se sploh izvedle?"

Marine Le Pen: "Da, tudi to se dogaja že leta! To da ta in ta oseba odloči kdo je na dobri in kdo na slabi strani. Pa tudi to delitev lahko v trenutku spremeni. Dobri fantje sedanjosti lahko takoj postanejo slabi fantje v prihodnostitisti, ki so označeni za slabe danes, morda postanejo dobri jutri, če tako odloči Washington, ker jim tako ustreza.
To je sramota ker je bilo na mednarodnem nivoju narejeno veliko napak pod vplivom Washingtona, predvsem v Siriji. Mi smo bili edina politična stranka u Franciji, ki se je zoperstavila intervenciji u Siriji, prvi in edini ki smo, od samega začetka, govorili, da se v Siriji oborožujejo islamistični fundamentalisti, ki bi, če bi zmagali, uveli vladavino tterorja kot se je v Libiji - kar se je zgodilo zaradi vseh nas. Mi smo jim pomagali, da so prišli na oblast. To je ta ameriška metoda: udejanjajo svoje interese, oziroma mislijo da jih udejanjajo, saj ponekod delajo resne napake. Tisto kar je posebej zaskrbljujoče je to da države Europe ne morejo sodelovati pri teh vprašanjih. V Europi ni več samostojnih narodov, ki bi bili lahko glas razuma in mirnega reševanja sporov, glas uravnoteženosti med različnimi interesi in različnimi narodi...

Mi verjamemo, da mora imeti Francija odnos do vseh velikih svetovnih narodov, a ne želimo da nas kdorkoli sili kako moramo gledati na zadeve. Težimo k temu, da svobodno odločamo o kvaliteti in ravni naših mednarodnih odnosov.

VIR

K A Z A L O
 

profileimage
Všeč mi je
4
Komentarji
1
Branko Gaber
1
Jun 14, 2014
Vladislav, pozdravljen na PublishWallu. Članek sem izpostavil.
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2014-06-14 17:49:06 (Jun 14, 2014)
Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ZMAGA ZDRAVE PAMETI IN DRUGI TIR
KAKO GLAVNA INŠPEKTORICA ZA DELO Nataša Trček UNIČUJE INŠPEKCIJSKI NADZOR in Lista Marjana Šarca
SKRIVNOST RAZŠIRJANJA ZAVESTI IN SKRIVNOST KRSTA
PRVI KORAK SPLOŠNIH SPREMEMB JE NAJPREJ VSAK SAM
KDAJ NOVE VOLITVE?
O BOGU IN DUŠI
ODSTOP MIRA CERARJA KORAK DO PRENOVE SLOVENIJE
EVA MED VESOLJSKIM ZEMELJSKIM POLETJEM IN PO NJEM
PRIKRITE ČISTKE MED INTELEKTUALCI V RS
RAZREŠEVANJE ZABLOD: LEVICE, DESNICE, PARTIJE, Zbor za Republiko 21.2.2018
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2018
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7576.) krvni delež

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

vas zanima kaj prinaša nov zakon gdpr? če bi želeli izvedeti kako bo to vplivalo na vaše poslovanje, vas vabimo, da se prijavite na gdpr seminar.

Kategorija: Tečaji in delavnice

Cena: Pokličite za ceno

3611.) ščebetv vojni

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

0195.) julij cezar

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

1030.) komedijant hermelin

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

180.) dnevnik partizana ii, iii  cena je za kos

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

5955.) brassoo breme

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

potrebujete najem tiskalnika, pa ne veste kje ga dobiti? brez skrbi, obiščite podjetje anderwald, kjer si lahko najamete tiskalnik proizvajalca kyocera.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

barvni laserski multifunkcijski tiskalnik priznanega proizvajalca kyocera. obiščite spletno stran podjetja anderwald in si poglejte ponudbo tiskalnikov!

Kategorija: Storitve

Cena: 499 €

fotokoprini stroj je naprava, ki jo potrebujejo fizične osebe in tudi podjetja. če bi radi imeli kvalitetno kopirno napravo, potem obiščite spletno stran podjetja anderwald, ki vam nudi kopirne stroje proizvajalcev konica minolta in kyocera.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

servis tiskalnikov anderwald je opravljen hitro in kvalitetno. obiščite njihovo spletno stran in poglejte ponudbo za servis.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

odličen laserski tiskalnik kyocera ali konica minolta lahko dobite pri podjetju anderwald v ljubljani. preverite veliko izbiro laserskih tiskalnikov po ugodni ceni.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj