Protidomovinsko razmišljanje predsednika DOM

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2019-10-14 ob 00:03:58

Predsednik DOM mag. Bernard Brščič očitno ne razume demokracije, saj zgolj ponavlja levičarske fraze o nujnosti ukinitve volilnih okrajev in odrešilnem prefenčnem glasu. Citiram: »bi bilo edino smiselno v Sloveniji, da se ukinejo volilni okraji ter uvede preferenčni glas«. To je zelo plitvo in anti demokratsko, pa tudi anti-domovinsko razmišljanje.

Z ukinitvijo okrajev, bi nedvomno prišlo do še večje centralizacije politične moči in še več ljudi kot sedaj ne bi imelo zastopstva v parlamentu. To bi bilo tudi v nasprotju z namenom Ustavne odločbe o popravkih zemljevida volilnih okrajev glede asimetrije v številu prebivalstva, kar je sicer zelo pozitivna korekcija.

Z ukinitvijo volilnih okrajev, pa bi se politična moč skoncentrirala v 8 mestnih središčih, podeželje bi bilo spet prikrajšano. To je popolnoma nedomovinska pozicija predsednika DOM. Samo načelno govorjenje o domovini in suverenizmu pa je s stališča prakse bistveno premalo in je precej jalovo početje.

V kontekstu migrantske krize, v kateri bodo mesta po naravi stvari, težišče priseljevanja, pa to pomeni celo postopni prenos politične moči od slovenskega naroda na priseljence. Slovenski narod, ki je konstitutivno jedro slovenske države, in je to dejstvo zapisano tudi v preambuli v Ustave, bi s tem nepovratno in nepreklicno, najprej de facto in potem tudi de jure, postopno začel izgubljati svojo suverenost.

Postavlja se torej celo vprašanje koliko časa bomo s takimi spremembami sploh še ostali država slovenskega naroda. Ali se Brščič sploh zaveda daljnosežnosti teh sprememb? Kot vodja domovinske stranke bi se jih moral, če seveda z domovino in suverenostjo misli resno. Kar pomeni, da je njegovo stališče milo rečeno zelo lahkomiselno in nevredno intelektualne pozornosti !

Vili Kovačič Državljan K.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
4
APMMB2
0
Oct 23, 2019
Glasovanje je glasovanje in SDS je sicer relativna zmagovalka volitev, desni blok pa praviloma ne preseže 50% , kar pomeni, da z nobeno kolaicijo ne more vladati brez levice. To pa pomeni, da desnica ne more vladati Sloveniji.
Kakšenkoli vollni sistem uvedemo, bo levica vedno imela večino.
Sedanji volivni istem je za navadnega volivca neprivlačen, saj voli Franceljna, izvoljena pa je Micka. Samo z matematiko se da to pojasniti, kar pa je za večino volivcev nedosegljio.
Če želimo doseči za demokracijo nujni pogoj, namreč de se bo vsakokrat na volitvah zamenjala oblast, je potrebno uvesti nagradno kvoto kot v Grčiji.
Zmagovalec volitev dobi za nagrado še davjeset, ali trideset poslancev in s s tem zagotovi večino in ni potrebno iskati koalicijske partnerje, ki nato izsiljujejo in če ravno kot poraženci volitev lahko prevzamejo oblast.
#4
miki
0
Oct 17, 2019
Brščič je neverodostojen že od vsega začetka, ne vem kdo ga je lahko jemal resno. Očitno eni niso vedeli (in ne vedo), da je tip advokat neoliberalnih politik tipa Friedman in von Hayek in bi prodal vse slovensko gospodarstvo tujcem. Očitno je del slovenskih volilcev (desne baže) politično nepismen, da ne spregleda tega protislovja...
#3
Stoyan Svet
0
Oct 16, 2019
upajmo, da ga bodo spregledali tudi ostali člani DOM, zagovornik neoliberalizma je zelo daleč od domovine, Brščič bi še najbolj pasal v stranko LDS.
#2
Korl
1
Oct 15, 2019
Drugače ne zna razmišljati, če je Janšev hlapec!
#1
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2019-10-14 00:03:58 (Oct 14, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zid bo padel tudi v Sloveniji! Izjava ob vložitvi kazenske ovadbe: razgaljanje nedelovanja institucij je nujno!
Bojan Kontič, Srečko Meh, Milan Medved, Andreja Katič bi morali sedeti poleg Uroša Rotnika v zaporu.
Tiskovna konferenca proti nedotakljivim pred Ustavnim sodiščem v torek 12.11. ob 11 uri
EKSKLUZIVNO: KAZENSKA OVADBA proti ustavnemu sodniku dr. Mateju Accettu zaradi najmanj 22 kršitev načela nepristranosti ...
Zloraba prava in zloraba nogometa. Za najvplivnejšega pravnika leta v Sloveniji glasujejo nogometni navijači.
Poziv g. Aleksandru Čeferinu, da izstopi iz tekme za 10 najvplivneših pravnikov v Sloveniji, ki poteka na IUS INFO
Odprto pismo javnosti in bivšemu ustavnemu sodniku Matevžu Krivicu in 22 kršitev nepristranosti Acceta
Poziv na glasovanje za odvetnico, žensko z jajci!
Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!
Intervju kot ga še ni bilo - Zvjezdan Radonjić
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

1967.) deklica in sončnice

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj