ODGOVORNOST ZA POL MILJARDE ŠKODE ?

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2017-05-13 ob 20:33:00

ODGOVORNOST ZA POL MILJARDE ŠKODE ? 

                                                   Izjava št. 9

 Ga. Anja Hreščak  mi  v naslovnem prispevku v Dnevniku »Odgovornost za pol milijarde škode v rokah Vilija Kovačiča« izkazuje neverjetno moč, ki jo bo imel referendum o vladnem zakonu  za 2 tir proge Divača-Koper. Nekoč, pred 7 leti  leti  sem v  določenih krogih glede TEŠ6 veljal za neprištevnega, za čudaka, nekdo je v Financah napisal, da gre za vaškega posebneža. Nekateri so celo verjeli, da sem neobstoječa oseba, fantom ki se je zarotil proti ustaljenim prepričanjem, da je nekaj prav, čeprav je hudo narobe. Deležen sem bil posmehovanja in celo groženj. No, danes je vendarle drugače.      

Povezovanje Vilija Kovačiča z projektom TEŠ 6 je gospe. Anji Hreščak odlično uspelo. Danes  po 7 letih je moje stalšče o TEŠ6 javno priznano, kar pomeni, da sem imel prav, kljub številnim doktorjem in profesorjem, ki so na meni nasprotnih mnenjih služili mastne honorarje. Zdaj namreč voda preko hidrocentral teče v prazno zato, da termoelektrarna obratuje   na minimalni moči energije in maksimalni moči izčrpavanja naših denarnic. Torej je bilo moje prizadevanje še kako upravičeno, mi pa plačujemo to veliko razsipavanje. Gospe Anji Hreščak se posebej zahvaljujem predvsem za prispevek, Vili Kovačič vs. Viktor Orban,  ki dokaj korektno in pozitivno povzema tudi druga moja državljanska prizadevanja, čeprav jih nekaj v njenem seznamu manjka. A nič zato, za pojasnjevanje teh bo časa še dovolj, tudi med referendumom.  

Sedanja vlada nas prepričuje, da je Zakon o drugem tiru dober in potreben. Ta zakon ni ne dober, ne nujen, ne potreben, zato pa je nujen in potreben referendum o njem.  Ta referendum bo nekaj posebnega, bo namreč tudi referendum glede razprodaje slovenskega kapitala in dela tujcem, kar v tem kontekstu pooseblja Viktor Orban. Zakon namreč izničuje denar davkoplačevalcev tako, da vnaprej določa, kako bo vsak tuji družbenik imel polno pravico veta oz. uveljavljanje njegovih pravic in zahtev. In poglejmo neumnosti še naprej: v tem zakonu je določeno gradbeno dovoljenje za en tir na trasi drugega tira. Šele sedaj se intenzivno delajo projekti za dvotirno progo po trasi drugega tira. To pa po drugi strani pomeni, da se vladna ladja potaplja in  je vodenje projekta postalo popolnoma brezglavo.

Katera država, kateri gospodarstvenik začne projekt, ki nima določene investicijske vrednosti, ki nima izdelanih projektov za samo gradnjo. Vsak čas bomo izvedeli, da je projekt delan po delih, študije pomanjkljive in bogato preplačane, nekatere pa povsem nepotrebne. Kot na primer: analiza škode na favni v tunelu !  Ali je to slučajno dolg državnega sekretarja svojim kolegom, ker je »ekolog«?

Na  trditeve vladnih predstavnikov in prvega ministra, da bo po moji zaslugi nastala 500 milijonska škoda, odgovarjam: če bomo ustavili projekt, ki tako ali tako ne bo dobil evropska denarja, in se bomo smelo podali v pospešeno gradnjo najboljše dvotirne proge bomo v Sloveniji prihranili skupaj najmanj 1,5 milijarde evrov.  

Pravi naslov bi torej bil: Z referendumom bomo prihranili najmanj 1,5 milijarde EUR, zato je referendum potreben.  Žal se v Sloveniji razmišlja samo o zapravljanju, nič o prihrankih. Smo država neskončno potrpežljivh ljudi, vendar potrpežljivost je v tem primeru dosegla dno. Tudi zato, ker smo prišli do dna in  da se takim ravnanjem enkrat za vselej naredi konec, je ta referendum nujno potreben. 

DavkoPlačevalciSeNeDamo

Vili Kovačič, državljan K. 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
3
Komentar izbrisal uporabnik
Tomaž
0
May 15, 2017
Tisti pamflet Anje Hreščak ni vreden omembe. Razlogov proti t.i. drugemu tiru v obliki, kot je zamišljen zdaj, je veliko.
#2
APMMB2
1
May 14, 2017
Včasih so nas ropali po zapletenih poteh. Pri "drugem tiru" pa nas želijo oropati pri belem dnevu. Referendum je nujno potreben zato,da se privarčuje vsaj 400 milijonov.
Potreben pa je tudi zato, da se razkrinka kriminalna združba, ki stoji v ozadju drage in potratne variante proge na eni strani in popolnoma nesposobno birokracijao, ki ni sposobna ustaviti tega potratnega počettja. Končno je potrebno razkrinkati tudi nesposbnost poslancev vladajoče koalicije, ki so izglasovali zakon kljub temu, da jim je bilo pojasnjeno, kakšno neumnost potrjujejo.
Referendum mora biti, saj bo razgalil vso bedo slovenske politike in volivcem mora odpreti oči. Pred vsem mora opozoriti vse tiste, ki živijo v revščini, da se bodo zavedali, zakaj so revni in zakaj jih vladajoča politika rine v še večjo revščino.
Gospod Kovačič kar smelo naprej!!!
#1
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2017-05-13 20:33:00 (May 13, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
P A R A L E L E 55 LET POZNEJE
POZIV USTAVNEMU SODIŠČU IN SPOROČILO PREDSEDNIKU VLADE (zakaj bom na praznik plebiscita izobesil zastavo na pol droga)
Odvzem prostor Svetovnega Slovenskega Kongresa na Cankarjevi 1
Proti okupaciji Celice po balkansko: v okupirani Ljubljani manjka očitno samo še žica, da se bomo prebudili in uprli.
Nujni poziv k zaščiti in ohranitvi Hostla Celica. Zasebni interes je v stanju poteptati in uničiti delo več generacij
Čas je za spremembe ustave - predlog najnujnejših ustavnih sprememb
USTAVNOPRAVNI GOLJUF MIRO CERAR je IZGUBIL NA VRHOVNEM SODIŠČU. 166.000 volivcem sporočam da smo ZMAGALI. Ces(r)ar je NAG.
Ustanavlja se Odbor 2017
Poziv: ustanavljamo Odbor 2017
Kdo so ljudje, ki nam delijo pravico?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

198.) prerija - cooper

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

6481.) sandokan - emilio salgari

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6888.) velika tekaška knjiga - herbert steffny

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

696.) alica v čudežni deželi - lewis carroll

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4616.) the new manual of kung fu - peter p. tang

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 15 €

4520.) beli lovec črno srce - peter viertel

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

4110. hiša zgubljenih src 1 in 2 cena je za kos

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

3927.) alfa pauna – tomo rebolj ta knjiga je za jasno

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3562.) english ? yes , please

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 10.99 €

7621.) živali v prispodobah 1 in  2 . - janez keber

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7371.) sedma devica - victoria holt ,  knjiga je kot nova imam se ostale knjige te avtorice

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3094.) korenine grunta - ivan sivec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj