Boj se Danajcev, tudi ko prinašajo praznik-sojenju dr. Milku Noviču na rob

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2016-12-05 ob 06:15:36

                                                     

Boj se Danajcev, tudi ko prinašajo praznik

(sojenju dr. Milku Noviču na rob)

V kolumni s tem naslovom v 48. številki Mladine se Bernard Nežmah upravičeno dotakne tudi skoraj dve leti nezakonitega pripora dr. Milka Noviča. Zadeva je tipični primer zlorabe prava, kar je potrdilo tudi Ustavno sodišče 22 dni po prvi ustavni pritožbi in po že več kot deseti pritožbi obrambe. Zadnjo, drugo ustavno pritožbo pa je US  zdaj, v nasprotju s samim sabo, za nedoločen čas  preložilo v »svetlo« prihodnost.

Okrožno sodišče v Ljubljani bi po prvem sklepu Ustavnega sodišča moralo v 24 urah odpraviti pripor. Vendar ne, dogaja se popolnoma nasprotno - redna sodišča se na ta sklep požvižgajo in ponavljajo povsem prazno  in že povsem obrabljeno ploščo pod znano frazo »ponovitvena nevarnost«. To je demantiral psihiater dr. Matej Kravos, ki je obtoženega definiral kot ne maščevalno, nadpovprečno inteligentno, altruistično, temperamentno vendar  psihično uravnoteženo osebo. Ustavno sodišče pa zdaj na to dejstvo začuda sploh ne reagira in vroč krompir odločitve o odpravi pripora prelaga samemu sebi - v »svetlo« prihodnost. Svetla pa je samo za  sodnike. Zato bi naslov dopolnil »Boj se sodnikov, tudi ko se sklicujejo na ustavo in svobodo človeka«.

Naše sodstvo je očitno postalo povsem nepredvidljivo in meji na samoupravno »samopostrežno« pravo: od primera do primera – očitno pa zgolj po potrebah naročnikov, ki s pomočjo izigravanja prava z zlorabo policije in spričo številnih opuščenih preiskav ostajajo povsem nedotaknjeni in ne preiskani.   

Situacija v Sloveniji je absurdna: Ustavno sodišče, lahko ustanovi občino, ni pa opravilno sposobno zaščititi najpomembnejšo med človekovimi pravicami, to je pravico do osebne svobode posameznika. Dopušča, kar se počne z dr. Novičem - uničevanje človeka. Človeka, ki kot rečeno po psihiatrovi diagnozi ni ne begosumen, ne maščevalen in ni psihično motena oseba, US pa s svojim neodgovornim odlašanjem, nižjim sodiščem to omogoča.

Primer Novič je izjemno pomemben. Kljub temu, ali morda prav zato, ga nobeno sodišče v RS ni v stanju izpustiti iz pripora. Tukaj  se zato postavlja vprašanje, kdo v Sloveniji odloča in sodi v tako pomembnih zadevah. Skrbno izbrani – »zanesljivi« naši sodniki – specialisti za umazanije, svinjarije in kriminal v sodniških uniformah  in njim ekvivalentni  tožilci,  ki   očitno delajo kar hočejo ?  Najhuje pa je, da si ustavno sodišče očitno ne upa presekati nezakonito ravnanje ter nemočno in slepo pristaja na samovoljno zlorabo prava na rednih sodiščih.    

Umor direktorja Kemičnega inštituta dr. Janka Jamnika je dvojni atentat na slovensko znanost – najprej gre za fizični umor dr. Jamnika in zdaj za sofisticiran psihični umor na obroke obtoženega dr. Milka Noviča.

Proces proti dr. Noviču  še ni končan, vendar do sedaj tožilki ni uspelo dokazati niti ene točke obtožnice. Tožilka se tega celo zaveda saj se je proslavila z izjavo na  zadnji obravnavi: »Dokaz, da je obtoženi kriv je v tem, da je pravnomočno obtožen, saj so to potrdila vsa redna sodišča…. Nekaj že mora biti !«.  Izjava je enkratna in škandalozno predrzna, obenem pa dragocena ker razkriva bistvo tega škandaloznega postopka.

Problem pa ni samo Ustavno sodišče. Pravno nedolžen človek nemočno gnije v zaporu, naša novinarska in pravniška javnost pa nemočno in večinoma – z redkimi častnimi izjemami (mag. Matevž Krivic, dr. Matej Avbelj, dr. Andraž Teršek)  nemo opazuje dogajanje. Scenaristi in naročniki umora se takemu pravnemu ne-redu lahko samo smejijo in manejo roke.

Ampak vprašanje je širše: danes dr. Milko Novič jutri mi, kdorkoli izmed nas – navadnih ljudi. Oziroma po Cerarjevo – malih in drugorazrednih ljudi. Zato je zelo pomembno, da se ljudje zganemo in hodimo na obravnave.

Pravosodje je hrbtenica države, z njegovim padcem pade vsa država in njeni državljani. Nedopustno je, da to ni spoznano med vodilnimi novinarji v vodilnih medijih. Zavedanje usodnosti tega problema mora zato postati splošno, zato pozivam Mladino in dr. Nežmaha, da z obveščanjem in osveščanjem bralcev - tudi  o  tem sojenju natančno  in nepopustljivo nadaljujejo.      

Ljubljana 4.12.2016

Vili Kovačič,      državljan K.

 

   

 

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
20
Vili Kovačič
0
Dec 21, 2016
Rado K. se je specializiral na pljuvanje kritikov slovenskih neo nekomunističnih zablod
#20
zimska roža
1
Dec 08, 2016
Mona ne rataš, mona se rodiš.
#19
EL CAPO
3
Dec 08, 2016
Za udbovce ni pomoči.
#18
Rado K.
0
Dec 07, 2016
Novič je bil izpuščen iz napačnih razlogov.
Moral bi biti izpuščen zaradi tega, ker ni bilo dovolj dokazil o ponovitveni nevarnosti. Zdaj je pa izpuščen zaradi tega, ker sodnica bolj "verjame" drugemu izvedencu za sledi smodnika.

Ulica je dosegla, da se je sodnica dokončno izgubila. Bravo Vili, bravo kompanija!

Klemenčič bi moral predložiti nov zakon o zaščiti sodišča. /ki bi preprečeval takšne farse pred sodno dvorano./
#17
Vili Kovačič
1
Dec 07, 2016
" Ti klici so le poskus diskreditacije moje osebe. " Bodi resen, ti se diskreditiraš sam . tvoje distinkcije si vtakni v rit.
#16
Radmila Čučak
2
Dec 07, 2016
Čestitke dr. Noviču......končno na svobodi!!

zdaj mu želim, da še dokaže svojo nedolžnost

tudi jaz sem bila julija na protestnem shodu pred zaporom, ki ga je organiziral Vili kovačič, ki se je zelo goreče zavzemal za odpravo nepravičnega pripora...

potrebovali bi več tako gorečih ljudi za boj proti krivicam v družbi
#15
Mitja Lom
1
Dec 07, 2016
zmagali smo !!!!

pripor odpravljen !!!

nima veze za podrobnosti !!!!

udbomafija izgubila !!!!

hvala Viliju K in vsem ostalim (Iva P. Ž), analitik, Slovenc, Abram 12k...., bili smo na pravi strani (napake Žgajnarjeve pa bomo vseeno mi plačevali...)
#14
JUSTINA
2
Dec 07, 2016
Rado K. #10

US 19.7.16 je naložilo okrožnemu sodišču naj se v 24 urah odloči o priporu na osnovi OSVEŽENEGA IZVEDENSKEGA MNENJA. Tega v tako kratkem času praktično ni bilo mogoče pridobiti. Torej: In dubio pro..?
In kaj je naredilo okrožno sodišče? Senat se je požvižgal na opozorilo, podaljšal pripor in s tem ponovno kršil človekove pravice!
Pa ne le 20. julija! 19.septembra je senat ponovno odločal in utemeljil podaljšanje pripora BREZ OSVEŽENEGA IZVEDENSKEGA MNENJA.
Tudi senat višjega sodišča se je 26. septembra prav tako odločal BREZ OSVEŽENEGA IZVEDENSKEGA MNENJA.
Šele 18.novembra je okrožno sodišče odločalo o podaljšanju pripora na osnovi OSVEŽENEGA IZVEDENSKEGA MNENJA.

To so gola dejstva.
In medtem žrtev tega pravniškega poigravanja že dve leti ždi v mali celici na Povšetovi!
In vse to se dogaja V IMENU LJUDSTVA!

In čimprej se speljite s to vašo pravno distinkcijo, korektnostjo, avtoriteto, superiornostjo, prioritetami, subtilnostjo, distrofijo, ignorancijo, ...
#13
Zim Zelen
0
Dec 06, 2016
https://youtu.be/U9M8zJ9RU1Y

Danes ob 19:30 je bil na Nova24TV objavljen intervju z g.Novičem.
Posnetka nimam, mogoče ga lahko prilepi odbor?
Zanimivi odgovori vam lahko dodajo še en pogled na to zavlačevanje sojenja.

[Video Slovenija] 23.11.2016 Nova24TV: Nadaljevanje sojenja Milku Noviču - YouTube

[Video Slovenija] 23.11.2016 Nova24TV: Nadaljevanje sojenja Milku Noviču
#12
zimska roža
0
Dec 06, 2016
Ti pa res ne poznaš kulture!
#11
Rado K.
0
Dec 06, 2016
Citiram agencijsko vest:
"US je razveljavilo odločitvi okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani glede pripora Noviču in zadevo poslalo v ponovno odločanje okrožnemu sodišču. To mora odločiti v 24 urah po vročitvi odločbe. V tem času Novič ostaja v priporu."

1. US je razveljavilo
2. US je dalo v ponovno odločanje
3. Redna sodišča so ponovno odločala

Odločba US je bila spoštovana v celoti.
S proceduro je torej bilo vse b.p. Problematična je le šibka argumentacija ponovitvene nevarnosti! Tudi zame, da se razume.

Toliko o vsebini.

Niso pa namenjeni vsebini naslednji zmerjaški izrazi: "agent Rado", "bedniki", "ubošček Rado", Ti klici so le poskus diskreditacije moje osebe. In nič o vsebini. Obžalujem avtorje, ki ne morejo zadržati kulturnosti dialoga.


#10
Iva P. Ž.
7
Dec 06, 2016
Katera AR (agent rado) pamet soli pamet zdravi kmečki pameti? Sodišča sodijo v imenu katerega ljudstva?

AR: "Justica pa je izjemno zahtevna veda in je le za poklicane."

No, ti "SLO poklicani" so včasih likvidirali direktno (Nagodetov proces), danes pa likvidirajo sofisticirano in seveda le moteče "izbrance", katere le?
Proti kritiki sodišč so tisti, ki hočejo preprečevati napredek pravne države in demokratizacije. "Bavconovi učenci" se bodo slej ko prej znašli na smetišču zgodovine.
JUSTICA (njeni vrhovni in ostali predstavniki) je le za pravične, poštene, resnicoljubne strokovnjake, ki spoštujejo človekovo dostojanstvo!

"Ne stori drugemu to, kar ne želiš, da drugi storijo tebi."
#9
slovenec
3
Dec 06, 2016
Lepo te prosim Rado K. ne bodi tak bedak! Vse so prebrali ugledni strokovnjaki na najvišjih položajih v Sloveniji in tudi v svetu ter bili mnenja, da je potrebno pripor odpraviti takoj.

Samo bedniki, ki sedijo doma in klafajo po računalnikih lahko pišejo neumnosti kot Rado k. Ubožček!
#8
Vili Kovačič
5
Dec 06, 2016
Pravo je izjemno zahtevno, če ga nočeš spoštovati vendar ne pri nas pri nas je zlorabam dana prosta pot.

ZAKONI SO ZATO, DA SE KRŠIJO !!! Te kršitve je dokazal Krivic !

Ustavno sodišče je imelo na razpolago novo mnenje izvedenca in bi lahko samo odločilo. Ampak ne - pilatovsko si je umilo roke !

Amak ključni problem je, da zdaj zavlačuje in noče odločiti.

Tu ni nobene DISTINKCIJE ampak golo sprenevedanje ! .
#7
Rado K.
2
Dec 06, 2016
Citiram:
" Okrožno sodišče v Ljubljani bi po prvem sklepu Ustavnega sodišča moralo v 24 urah odpraviti pripor."

Mnogi v svoji sveti veri ne znate, nočete ali ne zmorete brati sodnih aktov, odločb Ustavnega sodišča ipd. A se kljub vsemu usajate po netu.

Ustavno sodišče citiranega ni eksplicitno zahtevalo, ampak je zahtevalo v 24 urah ponovno relevantno oceno Novičeve "maščevalnosti". In potem prepustilo sodišču samemu, da Noviča spusti ali pa ne spusti.

Poglavitni problem je v tem, ker je sodnica zadržala pripor na podlagi nekonsistentne, površne ocene strokovnjaka, hkrati pa je povsem zanemarilo mnenje drugega izvedenca, ki je zatrjeval, da je Novič sposoben obvladovati svoja čustva.

Priporočilo: Večina tu gor ni sposobna prepoznavati pravnih distinkcij, zato je bolje, da se ukvarjajo s problemi kmetije. Tam zadostuje zdrava kmečka pamet. Justica pa je izjemno zahtevna veda in je le za poklicane.
#6
Vili Kovačič
4
Dec 05, 2016
Ključno bo novo soočenje Sabliča in Milkota, če bo Sablič sploh prišel. Saj je že napovedal, da ga ne bo več. Tretje mnenje je bilo izsiljeno na pritisk obrambe in ni plod razsvetljenosti in pravičnosti sodnice.

Za odločanje je imela sodnica dovolj materiala in časa in jaz ne pričakujem kakšno njeno spreobrnenje, dokler ne izpust Milkota na svobodo. In dokler ne zasliši Pejovnika in Tušarjeve. To bi moralo imeti zdaj absolutno prednost. PO njih delih jih boste spoznali.

Sicer pa gremo v Strassbourg na Evropsko sodišče, saj se drugače ta stvar ne bo končala. Naša sodišča so v tej zadevi totalno opravilno nesposobna karkoli odločiti. Kdo jih drži za vrat in komu služijo ? Ali nam res sodijo sodniki. Razen seveda kurjim tatovom.
#5
Iva P. Ž.
4
Dec 05, 2016
Analitik 2: Glede na to da so bila mnenja kontradiktorna je sodnica, ne glede na pritiske tako tožilke, kot obrambe, prav ocenila, da potrebuje še tretje neodvisno mnenje, na podlagi katerega bo lahko "zavestno in povsem neodvisno odločala o tem ali je obtoženec kriv ali ni".

Odločitev o tretjem-neodvisnem mnenju je bila sprejeta že v začetku februarja 2016. Kar 10 mesecev je moral Novič čakati v priporu (skupaj sedi izoliran že 2 leti), kar je nedopustno za pravno državo!!!

V sredo bomo, upam, videli soočenje Sabliča in nemškega strokovnjaka.

Kaj pa VIDEO posnetki, ki razbremenjujejo dr. Noviča in bi že zdavnaj morali biti strokovno pregledani? Ne le tisti posnetek, ki kaže čakajočega strelca, ki se je spretno slačil na bližnjem pločniku (vsekakor je nosil rokavice in zaščitno obleko), ko je čakal šoferja Fiata, ampak tudi posnetek kamere, ki je ujela čakajočega Horvata ob prihodu policije. Pa še kaj.
Bo Novič zopet čakal? Še pol leta v priporu? Bo US presekalo sodno kalvarijo?!
#4
Analatik 2
6
Dec 05, 2016
Ljubljanska okrožna sodnica Špela Koleta je zaradi kontradiktornosti v samem izvedenskem mnenju Franca Sabliča zahtevala novega sodnega izvedenca( http://www.demokracija.si/slovenija/sodnica-koleta-v-sojenju-dr-novicu-zahteva-novo-izvedenisko-mnenje).

V nadaljevanju sojenja Milku Noviču, ki ga obtožnica bremeni umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, je sodišče stranke seznanilo z listinami, ki so bile priložene v spisu. Poleg tega je sodnica napovedala, da je zaprosila nemški inštitut za forenziko v Nemčiji za novo izvedeniško mnenje. Povedala je še, da bo to strokovnjak za balistiko in GSR delce (http://www.noviradio.si/2016/02/10/sojenje-milku-novicu-sodisce-bo-postavilo-izvedenca-iz-tujine/).

Glede na to da so bila mnenja kontradiktorna je sodnica, ne glede na pritiske tako tožilke, kot obrambe, prav ocenila, da potrebuje še tretje neodvisno mnenje, na podlagi katerega bo lahko zavestno in povsem neodvisno odločala o tem ali je obtoženec kriv ali ni.#3
Analitik
3
Dec 05, 2016

Več kot leto trajajoče sojenje v zadevi Umor dr Jamnika je pokazalo, da ne gre za razkrivanje poteka in izvajalcev tega umora, pač pa za dokazovanje sodnice, da je obtoženi dr Novič kriv ! Kljub temu, da so organi pregona že od samega začetka preiskave imeli dovolj sledi, indicev in pregledanih materialnih dokazov - video posnetkov, ki kažejo drugam .

Organi pregona potrebovali niso potrebovali nadomestnega morilca, da pridejo zadevi v celoti do dna, kot želijo nekateri sedaj prikazovati "propadlo" zadevo. Dejstva kažejo ravno obratno - nadomestnega morilca so potrebovali zato, da prave povzročitelje prikrijejo ! In to organi pregona , NPU in specializirano državno tožilstvo, kasneje pa je k temu pristopila tudi sodnica !
Začelo se je takoj naslednji dan s zamenjavo preiskovalnega sodnika s " ta pravim". Sledila je podtaknjeno resno okvaro avtomobila dr Noviča in posledično prometna nesreča njegove hčerke - ustrahovanje domačih ! Sodna zaslišanja so pokazala celo spreminjanje izjav zaslišanih v policijskem zapisniku ! Sodna zaslišanja so bila le minimalno nujno sodno potrjevanje predhodnih zaslišanj in čisto nič drugega ! Nobenega pravega zaslišanja, nobene želje in potrebe, da bi se izvedelo kaj več Enako pri zaslišanju strokovnih izvedencev sodstva. Prišlo pa je do pravega maltretiranja, tudi tožilke, pri zaslišanju vrhunskih strokovnih izvedencev obrambe, vključno s psihologom dr Kravosom. V vseh teh primerih je bil vsem viden namen. In ne nazadnje - ni prišlo do strokovne analize video posnetkov nadzornih kamer, edinih materialnih dokazov, ki razložijo dogodke. In ne nazadnje, izvedensko mnenje iz Munchena je bilo naročeno na izrecno zahtevo in pritiske obrambe !

Minevata dve leti od umora znanstvenika in direktorja naše največje kemijske znanstvene inštitucije . Ves ta čas doživlja slovenska javnost ponovno potrditev ne le strokovne neustreznosti in neodgovornosti in neodvisnosti posameznikov naših organov pregona in pravosodja, pač pa tudi potrditve zavestnega kršenja zakona in ustave !

ZATO :
V tem primeru sojenja dr Noviču, obtoženemu umora dr Jamnika, ne gre za tehtanje dokazov, ki jih preprosto ni ! Munchenski inštitut je jasno zapisal : dokazov ni ! Obstajajo pa evidentni video dokazi, ki jasno kažejo drugam !
V TAKIH PRIMERIH, ŠE POSEBEJ V TAKO DRUŽBENO POMEMBNEM IN ODMEVNEM PRIMERU, JE DOLŽNOST TOŽILCA, DA TAKOJ ODSTOPI OD PREGONA IN S TEM POKAŽE RESEN NAMEN ORGANOV PREGONA ZA ODKRIVANJE DEJANSKIH POVZROČITELJEV TEGA KRUTEGA NAKLEPNEGA UMORA !
#2
Iva P. Ž.
2
Dec 05, 2016
" Okrožno sodišče v Ljubljani bi po prvem sklepu Ustavnega sodišča moralo v 24 urah odpraviti pripor. Vendar ne, dogaja se popolnoma nasprotno - redna sodišča se na ta sklep požvižgajo in ponavljajo povsem prazno in že povsem obrabljeno ploščo pod znano frazo »ponovitvena nevarnost«. "

Danes lahko zaključimo, da je bilo neskončno podaljševanje pripora Noviču sestavni del scenarija načrtovalcev umora že od samega začetka - v primeru, če bi se zadeve med sojenjem zapletle in, kot vidimo so se.
Za podaljševanje pripora ne bi bilo nikakršnega razloga (izgovora), če ne bi bilo Farkaševe fiktivne liste t.i. "seznama za fentanje" z VEČ KANDIDATI (ponovitvena nevarnost) .

Zakaj v odločbi sodišča o razlogih za podaljševanje pripora ni zapisa, kdaj točno je Farkaš seznanil prijatelja Metelka o "listi"?!
Zakaj je Farkaš vstopil v igro - sodelovanje pri umoru? Ga je kdo izsiljeval ali je bi za uslugo nagrajen? In oseb kot je Farkaš je v tej zgodbi kar nekaj.

Dr. Matej Kravos, ki je obtoženega definiral kot " ne maščevalno, nadpovprečno inteligentno, altruistično, temperamentno vendar psihično uravnoteženo osebo", je bil, kot smo ugotovili takrat prisotni na sojenju, le fasada za ustvarjanje videza spoštovanja pravnega postopka. Na koncu pa se njegovo mnenje ni upoštevalo, pa tudi US se kot kaže na njegovo mnenje požvižga.
#1
Pokaži več komentarjev
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2016-12-05 06:15:36 (Dec 05, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Moj pogled na zadevi Novič in Radonjić
Poziv ustavnemu sodniku Accettu naj odstopi!
Bernard Brščič podpira predlog volilne zakonodaje, po kateri bo Slovenski narod začel izgubljati svojo suverenost!
Protidomovinsko razmišljanje predsednika DOM
Trije predlogi za pravnika leta!
PROTESTNO in OPOZORILNO pismo OVSE, Evropskemu svetu, Beneški KOMISIJI in GRECU.
Država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni in cenjeni od poštenih ljudi je obsojena na propad.
Janković uvaja izredne razmere -  kmetom na njihovi zemlji, grozi s policijo. In spet za njim stojijo skorumpirani sodniki!
Sojenje Jankoviću zaradi volilne goljufije v Ljubljani
Vseslovenski protest Rešimo Slovenijo - Država v kateri so barabe bolj glasne od poštenih ljudi je obsojena na propad!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj