ODZIV MINISTRA IN ODGOVOR NJEMU

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2015-10-19 ob 22:56:13

ODZIV MINISTRA IN ODGOVOR NJEMU 

Spoštovani g. minister Goran Klemenčič,

hvala za Vaš odziv in odgovor. Veseli me, da ste se sploh odzvali, v nasprotju s številnimi ignoranti v parlamentu, na sodiščih, tožilstvu  in na oblastnih funkcijah ! Oblast misli, da je nenadomestljiva zato se je žal zelo hitro spridila in je postala OHOLA. Zato ne moremo biti več-no tiho ! 

Medtem ko sem začel pisati odgovor Vam, je zazvonil telefon, iz zapora je poklical g. Stanić. Povedal je sledeče. Hrana, ki jo dobiva ni nobena dietna hrana, danes je imel tudi zaradi tega  20 sladkornih enot, normalno je 6 enot. Jutri bo imel zdravniški pregled. Gladovno še ni začel stavkati ima pa ta namen, ker se le tako lahko reši poslabšanja zdravstvenega stanja, ki je lahko za življenje usodno. Skratka g. Stanić je gladovno stavko napovedal, ni je pa še pričel izvajati, kot smo zapisali na spletu. 

Z gospodom Staničem ne morem komunicirati neposredno, ker so mu odvzeli telefon. Ne vem po kakšnih mednarodnih konvencijah je to možno !?  Odvzeli so mu tudi računalnik, ki ga morajo baje pregledati. Pregled, ki bi sicer trajal 10 minut, v zaporu traja že več kot 10 dni. Poudarjam, da g. Stanić ni begosumna oseba. Premestitev g. Stanića na odprti oddelek je seveda možna, ampak ni enostavno izvedljiva, ker jo mora predlagati upravnik zapora, ki pa tega kot zvest in dober uradnik ne bo nikoli storil. Predlagam Vam, da to storite Vi. Upam, da mi ne odgovorite, da se v odprte postopke ne vmešavate. Poglejte si na linku, zakaj je g. Stanić sploh zaprt. http://www.publishwall.si/stoychi./post/146974/borec-za-clovekove-pravice-umira-v-novogoriskem-zaporu .

G. Stanić ima 27.10.2015 obravnavo na sodišču v Kranju  zaradi podobno bizarne zadeve: zaradi razžalitve ministrstva za notranje zadeve, ker je g. Stanić nedavno izrekel usodni stavek “da je policija izvedla rop po uradni dolžnosti”, v primeru ko so policisti zaplenili motor njegovega sina in ga uničili.  Na obravnavo na sodišču 27.10. se g. Stanić ne more pripraviti, ker so mu odvzeli računalnik. Razen tega so zastali  številni primeri, ko je g. Stanič zastopal oz. branil druge ljudi.  Vse to je zdaj v blokadi in tako bodo roki v večih, za ljudi pomembnih zadevah, prekoračeni.

V četrtek na protestu pred Vrhovnim sodiščem bom obelodanil njegov primer, naj ljudje izvedo, da je za oblast, ki sodi v imenu ljudstva, to ljudstvo vredno zelo malo ali nič ! Največ je vredno tik pred volitvami, do volilne nedelje. V ponedeljek pa je že vse po starem – seveda v novi embalaži.  Gospod minister, tudi zato je nujna korenita reforma pravosodnega sistema, pa seveda tudi volilnega sistema. Ne zaradi stranke SDS, ki nam jo podtikate na vsakem koraku,  ampak zaradi nas državljanov in zaradi primerov kot je aktualni  znanstvenofantastični primer g. Radeta Stanića.  

Spoštovani g. minister ! Upam da boste odgovor natančno prebrali in  bo moje opozorilo vsaj malenkost izboljšalo stanje g. Stanića, kar za enkrat dokazuje tudi vaš odziv. Sicer pa kot pravi sveto pismo ne nasedajte nikomur, “po njih delih, jih boste spoznali”. Po tem se ravnamo in se bomo še naprej ! Vam pa priporočam, da ne verjamete vsega uradnikom, ki ščitijo predvsem sebe, ne pa človekove pravice.   

Hvala za pozornost in lep pozdrav,     Vili Kovačič,      državljan K. 

 

Spoštovani g. Kovačič,

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij vam bo  posredovala odgovor na vaše spodnje vprašanje.

O domnevni gladovni stavki g. Staniča in o domnevnem neprimernem ravnanju z njim v zaporu v Novi Gorici sem bil seznanjen včeraj, ko mi je eden od vaših naslovnikov preposlal vaše e-sporočilo (meni ga namreč niste poslali). Ker je šlo za izjemno resne obtožbe, sem takoj zahteval poročilo od pristojnih na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij in ga še isti dan (v nedeljo) tudi dobil. V tem trenutku nimam nobenega razloga, da mu ne bi verjel. Zanika pa obtožbe o gladovni stavki, o diskriminaciji in drugih domnevnih nepravilnostih, ki bi - če bi res obstajale - pomenile kršitev ne samo slovenskih, ampak tudi mednarodnih standardov na področju spoštovanja človekovih pravic zaprtih oseb.

Predvidevam (mogoče zmotno), da tudi sami ne zatrjujete več, da g. Stanič gladovno stavka oziroma, da ima neprimerno prehrano (glede na vaše spodnje sporočilo, v katerem problematizirate "samo še" režim izvajanja kazni glede na zaprti / odprti režim).

Skratka: če imate dodatne informacije, ki bi potrjevale, da se z omenjenim obsojencem nehumano ravna ali da ta gladovno stavka, mi jih prosim čimprej sporočite, ker bomo na MP in na Upravi zaporov nemudoma ukrepali. Če temu ni tako, pa vas lahko zgolj vljudno prosim, da naslednjič pred javno objavo nepreverjenih hudih obtožb na račun zaposlenoh v zaporskem sistemu, prej storite vsaj minimalen korak v smeri preverjanja pri pristojnih organih kot tudi pri samem zaporniku (katerega komunikacija tako po telefonu kot v obliki obiskov ni prepovedana).

Lepo pozdravljeni,
Goran Klemenčič

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
5
Vili Kovačič
1
Oct 20, 2015
Gospod Sponko,

Moje poročanje ni na bazi domnev, izkazalo pa se je, da je bil alarm upravičen. Vsaj kot preventiva, je pa dobro, da se je minister oglasil, kar pa ga ne odvezuje, da ne dgovori na vse trditve in vprašanja.

G. Sponko, ne bojte se za nekontrolirane nemire, večina slov. naroda je preveč preplašena, da bi povzročala nemire. Razprtije DA, ampak zakaj, zato ker pravica ni za vse enaka !
V detajlih je hudič, ki se skriva za uradnimi frazami iz konvencij.
Realnost zapora pa je žal taka, da komunikacija ni prepovedana, kot pravi minister, je pa ONEMOGOČENA !

Izkazalo pa se je še nekaj: da se je glede nebegosumnega Radeta Stanića - kot je ugotovil Stoyan, minister povsem izognil ključnemu odgovoru; zakaj ni Rade Stanić na odprtem oddelku, nič ni napisal o lažirani sodbi in zakaj Stanić ne sme imeti mobitela in računalnika.

To pač so problemi vredni prepira ! Da o zdravju človeka niti ne govorimo !
#5
Sponko
0
Oct 20, 2015
Spoštovani g. V.K.
V odgovoru g. G.K.se razločno vidi, da je vse to poročanje na bazi domnev. To potrjujeta tudi vidva z g.S.S. Ker pa je vprašanje nedoločno, naj dodam, da so domnevno lažne novice, velikokrat sprožitelj razprtij, ki lahko vodijo v nekontrolirane nemire.
To je izvrstno orodje politične prakse, ki se tudi redno in namerno uporablja.
Za več podrobnosti, nisem več na voljo.

P.s. Glede pripora se pozanimajte kakšen je kaznilniški red, kajti mora preteči določen rok za morebitni, odprti oddelek, zapornika :)

Hvala za vaš dragoceni čas.
#4
Stoyan Svet
0
Oct 20, 2015
lepo si to napisal Vili, Goran Klemenčić pa se je lepo izognil ključnemu odgovoru; zakaj ni Rade Stanić na odprtem oddelku, nič ni napisal glede lažirane sodbe in zakaj Stanić ne sme imeti mobitela in računalnika.
#3
Vili Kovačič
0
Oct 20, 2015
Kakšno zvezo ima ta trditev z Radetom Stanićem, lepo porosim za pojasnilo.
#2
Sponko
0
Oct 20, 2015
Tudi jaz sem zgrožen, da se objavlja nepotrjene, ne preverjene novice z namenom povzročanja nemirov.

Tak način sporočanja je pri ljudeh povzročil apatičnost, ne zainteresiranost pri odločanju. saj so vse prevečkrat bili naplahtani.
Politika je fuj in fej.
#1
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2015-10-19 22:56:13 (Oct 19, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
SMRTNI GREHI VOLILNEGA SISTEMA SO PRILOŽNOST ZA VSTOP V NOVO DEMOKRACIJO
Volilni spor v Ljubljani se vrača na Upravno sodišče
P A R A L E L E 55 LET POZNEJE
POZIV USTAVNEMU SODIŠČU IN SPOROČILO PREDSEDNIKU VLADE (zakaj bom na praznik plebiscita izobesil zastavo na pol droga)
Odvzem prostor Svetovnega Slovenskega Kongresa na Cankarjevi 1
Proti okupaciji Celice po balkansko: v okupirani Ljubljani manjka očitno samo še žica, da se bomo prebudili in uprli.
Nujni poziv k zaščiti in ohranitvi Hostla Celica. Zasebni interes je v stanju poteptati in uničiti delo več generacij
Čas je za spremembe ustave - predlog najnujnejših ustavnih sprememb
USTAVNOPRAVNI GOLJUF MIRO CERAR je IZGUBIL NA VRHOVNEM SODIŠČU. 166.000 volivcem sporočam da smo ZMAGALI. Ces(r)ar je NAG.
Ustanavlja se Odbor 2017
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 13 €

7621.) skupinska slika z gospo - heinrich boll

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7108.) umiranje na rate - dachauski procesi - igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6972.) jetniški tič - kurt vonnegut ml.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

3095.) marija antoinetta - stefan zweig

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj