Člani (6)
Branka Švajger Dr.med.
Mateja Horvat
Monja Urbič
Davor Bilić
Sara Jager
Milan Urbič

PILATES NI SAMO ZA ZDRAVE

Vila Zdravja
14.12.2017 18:24 (pred 2 dnevi)

PILATES – ALI JE SPET SAMO ENA MODNA MUHA ALI PA RES KORISTI?

Naslov nakazuje nekaj, kar bo lahkotno branje, predvsem za ženske: za izboljšanje kondicije, lepši videz telesa, bolj čvrsto telo… Spet ena modna muha kot je bila pred leti aerobika z Jane Fonda, bo kdo zamahnil z roko.  Je to res ali  pa je kaj več na tem?

 

 

Pilates je iznašel Joseph Hubert Pilates iz Mönchengladbacha, ki je to vadbo najprej poimenoval Contrology, ker naj bi pri izvajanju vaj s pomočjo duha kontrolirali mišice. Kot otrok je bil šibak, bolehal je za astmo, rahitisom in sklepnim revmatizmom. Imel pa je zelo močno voljo, da naredi nekaj zase in s tem izboljša svoje zdravstveno stanje.

Od prvega studia, ki je bil odprt v New Yorku leta 1926 in bil dostopen samo ozkemu krogu ljudi, se je razširil kot vadba, ki se je danes poslužujejo množice ljudi po vsem svetu. Ta studio, ki obstaja še danes, so obiskovali predvsem plesalci. Za takratni čas je bila pilates vadba vsekakor revolucionarna, sam Hubert Pilates pa

Pomembnost koencima Q-10 v procesu staranja

Vila Zdravja
07.12.2017 19:11 (Dec 07, 2017)

Koencim Q-10 se imenuje tudi koencim mladosti, njegova vloga pa je ključna pri proizvodnji energije v celičnih generatorjih - mitohondrijih, v vsaki celici organizma. Njegova vloga se kaže na mestu z največ prostimi radikali. Proizvajajo ga vse naše celice, vendar se s starostjo proizvodnja zmanjša, še posebej po 35. letu starosti. Koencim Q-10 igra pomembno vlogo pri številnih fizioloških funkcijah in v dihalni verigi pri prenosu elektronov med encimi – celice torej oskrbi z dodatno energijo. Pomaga povečati telesno zmogljivost in energijo ter upočasni procese staranja.

Koencim Q-10 je eden najmočnejših antioksidantov, znan kot ubikinon. Odkril ga je dr. Peter Mitchell, ki je za ta doprinos leta 1978 prejel Nobelovo nagrado.

Koencim Q-10 je vseprisotna molekula, njegova glavna naloga je zaščititi vse vitalne organe našega telesa: srce in žilni sistem, jetra, možgane in endokrini sistem. Njegova podporna vloga se še posebej kaže v nevrodegenerativnih boleznih poškodb celic, zaradi česa

Magnetna terapija in celica

Vila Zdravja
23.11.2017 13:26 (Nov 23, 2017)

Magnetna polja delujejo na vsako celico v človeškem organizmu, to jim namreč omogoča njihova lastnost, da prodirajo skozi materijo. Pomembno vlogo imata elektromagnetna interakcija in resonanca, ki prenašata informacije med magnetnim poljem in celico.


Kot vemo, je celica najmanjša življenjska enota v telesu, naš organizem pa je zgrajen iz 50 do 70 bilijonov takšnih enot. Enote se združujejo v različna tkiva, kot je vezivno, mišično in živčno tkivo, ta pa oblikujejo organe. Tako je na primer prebavni sistem eden izmed mnogih organskih sistemov, ki je torej sestavljen iz več organov. Organski sistemi pa skupaj tvorijo človeško telo. To nam ponazarja, da imamo v našem telesu raznovrstne celice, ki opravljajo najrazličnejše naloge.


Celice imajo kljub medsebojni raznolikosti funcij in oblik enotno zgradbo. Celično jedro vsebuje genetske informacije, ki so shranjene v kromosomih in so naš dedni material. Izven središča se nahaja celična tekočina, ki predstavlja približno 40% celotne telesne

Magnetna resonanca - božična ponudba

Vila Zdravja
20.11.2017 01:31 (Nov 20, 2017)

VITA-LIFE R-sistem ustvarja magnetno polje, ki nudi pomoč vašemu telesu ob daljši zdravstveni oskrbi. Služi sprostitvi in aktivaciji ter se v medicini uporablja za podporo zdravljenju.

Magnetno-resonančna stimulacija zagotavlja takoj občutne rezultate na naravno blag, a zelo učinkovit način. Vsaki posamezni celici v telesu so dodeljene specifične naloge. Magnetno resonančna stimulacija organizmu pomaga, da poveča dotok hranilnih snovi in kisika, kot tudi izločanje odpadnih snovi. Aktivirajo se naravne sile samozdravljenja telesa.

Na ta način se lahko pri najrazličnejših indikacijah doseže dolgotrajno izboljšanje telesnih funkcij. Povečata se prekrvavitev in oskrba s kisikom, spodbudita se presnova in imunski sistem, bolečine pa se zaradi neposrednega vpliva na živčni sistem ublažijo.

Do 20. decembra je set za magnetno-resonančno terapijo na voljo po ugodnejši ceni.

Naročila sprejemamo v Vili zdravja na Neubergerjevi 31 v Ljubljani ali po telefonu na številki (01) 235 55 30. Lahko

Alge in listi mladega ječmena v funkciji razstrupljanja organizma

Vila Zdravja
18.11.2017 19:00 (Nov 18, 2017)

Alge so najstarejši prebivalci našega planeta, nastale so pred približno 2,5 milijarde leta in se tako štejejo za najstarejše oblike življenja na svetu.


Veljajo za enega najstarejših naravnih dodatkov v kategoriji "super hrana". Vsebujejo optimalno razmerje vitaminov, mineralov, encimov, bistvenih beljakovin in aminokislin ter so najbogatejši vir klorofila, poznanim tudi ko "eliksir življenja in mladosti''.


Royal zeleni mix je idealna kombinacija sladkovodne zelene alge klorela (Chlorella) in modro-zelene alge spirulina, te pa delujejo proti rakotvornim snovem, živilom polnim aditivov, pesticidov in drugih strupov.


Njihova vloga je nepogrešljiva pri preprečevanju oksidacijskih procesov, kjer delujejo kot učinkoviti regulatorji škodljivega pH zakisljevanja. Prispevajo h krepitvi imunskega sistema, z uravnavanjem prebave pa pomagajo razstrupljati telo.


Royal zeleni mix vsebuje tudi ekstrakt listov mladega ječmena, ki jih je preučeval in odkril dr. Hagiwara.
Ugledni znanstvenik Hagiwar je

Lecitin - najboljša "hrana" za možgane in koncentracijo

Vila Zdravja
14.11.2017 10:59 (Nov 14, 2017)

Lecitin iz fosfolipidne skupine je ključni gradbeni material za izgradnjo in delovanje osrednjega živčnega sistema. Številni strokovnjaki za prehrano ga priporočajo za izboljšajnje miselnih procesov, za izboljšanje spomina in koncentracije ter preprečevanje demence, ki je pogosta pri starejših. Strukturna oblika lecitina vsebuje inositol, holin in fosfor - bistvene sestavine, ki sodelujejo v številnih presnovnih funkcijah našega organizma.


Najpomembnejša funkcija lecitina se kaže pri ustvarjanju in ohranjanju vseh celičnih membran.


Lecitin tudi proizvaja človeško telo ter je sestavni del žolča, ki je nujen za presnovo maščob.


Še posebej je pomemben pri uravnoteženju maščobe, saj omogoča topnost holesterola in s tem ščiti krvne žile v človeškem telesu pred pojavom ateroskleroze, oslabljenim dotokom kisika v srce in krvnimi strdki.


Lecitin, naravna sestavina vseh naših celic, s svojimi esencialnimi maščobnimi kislinami ščiti vse možganske celice in sodeluje tudi v zaščitni pregradi na že

ABC magnetnega polja in magnetne terapije

Vila Zdravja
26.10.2017 16:58 (Oct 26, 2017)

Magnetno polje je besedna zveza, ki jo mnogokrat slišimo, vendar morda ne vemo, kaj točno pomeni.

Gre za polje sil, ki ga ustvarja naravni permanentni magnet ali pa ga lahko vzpostavimo tudi ''umetno'' z napetostno tuljavo. Odbojna sila, ki jo čutimo, če približamo dva istoimenska pola ustrezne jakosti, je polje sil, ki ga imenujemo magnetno polje.

Magnetno polje je lahko statično in trajno ali pulzirajoče, torej v taktu določene frekvence. Slednja so tudi magnetna polja modernih terapevtskih sistemov – pravimo jim pulzirajoča elektromagnetna polja, s katerimi lahko na telo usmerimo bistveno višjo napetost, kar da terapevtsko boljše uspehe zdravljenja. Z njimi ne moremo škoditi telesu.

Lastnost magnetnega polja je, da lahko z relativno majhno izgubo prodre skozi snovi. Terapevtsko uporabljeno magnetno polje lahko zato skozi obleko neovirano doseže vsako celico v telesu. To je lastnost, ki loči magnetno terapijo od tistih fizikalnih terapevtskih aparatov, ki imajo manjšo globino prodira

Preprečevanje elektrosmoga

Vila Zdravja
25.10.2017 16:39 (Oct 25, 2017)

Do 3. novembra lahko izkoristite praznično ponudbo.
Več informacij na: http://vilazdravja.com/vita-life/izdelki/spin/zakaj-spin/

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.
Neubergerjeva ulica 31
1000 Ljubljana
Tel.: 01/23 555 30
E-pošta: info@vilazdravja.com

Rak danes

Vila Zdravja
27.09.2017 09:54 (Sep 27, 2017)

Rak dojk ni nikomur neznan. Ima vso medijsko pozornost, strokovnjaki pa si medtem prizadevajo premagati to smrtno nevarno bolezen. Preventiva - redno samopregledovanje dojk, sprememba prehrane in življenjskega sloga ter zgodnje odkrivanje bolezni so lahko ključnega pomena za vsako žensko.

RAK – DANES

Rak je beseda, ki prestraši vsakega od nas. Deloma je ta reakcija razumljiva. Tabu tema, ki se raje izognemo. Vendar se mora ženska, ki jo seznanijo z diagnozo rak na dojki spoprijeti z boleznijo in jo premagati. Zdravniki in ostalo medicinsko osebje jo seznanijo tako z boleznijo in z možnostmi zdravljenja, ki jih je danes več kot pred leti, ko je bila na voljo samo radikalna kirurgija, mogoče obsežno obsevanje.

Potrebno je izpostaviti, da gre za multidisciplinaren pristop k zdravljenju. Programi onkološkega varstva vključujejo vse od množičnega presajanja in zgodnjega odkrivanja do zdravljenja, rehabilitacije in dolgoletnega spremljanja zdravstvenega stanja bolnic.

Danes se vsaki ženski

Zima, zima bela

Vila Zdravja
15.09.2017 11:29 (Sep 15, 2017)

Današnji mrzel dež me je spomnil na slovensko narodno pesmico, ki smo jo peli kot otroci »Zima, zima bela, vrh gore sedela… « in se seveda kot vsi brezskrbni otroci veselili snega in snežnih radosti.

Ni še dolgo, ko smo preživljali vročinske vale enega za drugim, zdaj pa dež in ohladitev najavljata prehod v jesen in nato v zimo. Letos je bilo res dolgo vroče poletje in smo si želeli, da ga bo konec. Eno obdobje je zamenjalo drugo in ne bo dolgo, ko bo prišel tudi sneg. Prinesel bo radosti za nekatere, preglavice za druge, vse bo pa do neke mere odvisno od tega, kako se bomo pripravili na hladne, vlažne dneve. Prehladi in razne viroze bodo običajna tema vsakodnevnih razgovorov. Tako bomo hitro pozabili vročinske vale letošnjega poletja.

Jesen je prehodno obdobje, ko bi se organizem moral pripraviti na mraz, nizke temperature, veter, meglo. Zavedati se moramo, da smo ravno te mesece še posebej ranljivi. Dobro je, da naredimo vse, da okrepimo svoj imunski sistem. Slabe navade, kot so kaje

JESENSKA PONUDBA: magnetno-resonančna terapija

Vila Zdravja
11.09.2017 10:07 (Sep 11, 2017)

VITA-LIFE R-sistem ustvarja magnetno polje, ki nudi pomoč vašemu telesu ob daljši zdravstveni oskrbi. Služi sprostitvi in aktivaciji ter se v medicini uporablja za podporo zdravljenju.

Magnetno-resonančna stimulacija zagotavlja takoj občutne rezultate na naravno blag, a zelo učinkovit način. Vsaki posamezni celici v telesu so dodeljene specifične naloge. Magnetno resonančna stimulacija organizmu pomaga, da poveča dotok hranilnih snovi in kisika, kot tudi izločanje odpadnih snovi. Aktivirajo se naravne sile samozdravljenja telesa.

Na ta način se lahko pri najrazličnejših indikacijah doseže dolgotrajno izboljšanje telesnih funkcij. Povečata se prekrvavitev in oskrba s kisikom, spodbudita se presnova in imunski sistem, bolečine pa se zaradi neposrednega vpliva na živčni sistem ublažijo.

Do 24. septembra je set za magnetno-resonančno terapijo na voljo po ugodnejši ceni.

Naročila sprejemamo v Vili zdravja na Neubergerjevi 31 v Ljubljani ali po telefonu na številki (01) 235 55 30. Lahko nam

RAZSTRUPLJANJE

Vila Zdravja
23.08.2017 14:02 (Aug 23, 2017)

Jetra so naš največji notranji organ in hkrati tudi naša največja žleza. Kot življenjsko pomemben organ imajo jetra številne funkcije:

  • s pomočjo jeter poteka vsrkavanje hranilnih snovi,
  • sodelujejo pri presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob,
  • sintetizirajo in izločajo sestavine žolča,
  • udeležena so pri sintezi plazemskih beljakovin in aktivaciji vitamina D,
  • jetrne Kupfferjeve celice sodelujejo pri nespecifični obrambi organizma,
  • v jetrih se skladiščijo vitamini in minerali,
  • jetra s svojim močnim sistemom razstrupljanja pretvarjajo zdravila in strupe v molekule, ki jih nato izločimo iz telesa skozi ledvica (z urinom) ali skozi črevesje (z blatom).

           

Ker so jetra del prebavil, se vse, kar vstopi v naše telo, preko krvi prenese v jetra in ta strupe izloči. Problem nastane, če je teh strupov preveč. Takrat se pričnejo odlagati in povzročati nadloge.

KAKO PREPOZNAMO PREOBREMENJENOST JETER?

Če naša jetra ne delujejo kot bi morala, se lahko pojavijo najrazličnejši simpto

TOPLO, VROČE, PREVROČE!

Vila Zdravja
02.08.2017 09:17 (Aug 02, 2017)

''Toplotna obremenitev bo velika in se bo zaradi vročinskega vala še stopnjevala, napovedujejo vremenoslovci.''

Te dni smo velikokrat slišali ta stavek. Nekaj dni nam še ni tako težko prenašati velike zunanje temperature, toda prevroče razmere, ki trajajo dlje časa, za človeški organizem niso ugodne, so celo škodljive.

-

Termo regulacija je sposobnost organizma za ohranjanje telesne temperature v določenih mejah, tudi ob znatno drugačni temperaturi okolja. Da bi se vzpostavilo ravnotežje med ustvarjanjem in oddajanjem toplote, telo vzdržuje temperaturo v bioloških mejah, brez obzira na zunanje dražljaje v obliki visokih ali nizkih temperatur. Zato se toplota, ki se sprošča v telesu, odvaja na več različnih načinov. Najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na odvajanje toplote iz telesa so temperatura, vlažnost zraka in veter. 

-

Telesno temperaturo uravnava centralni regulacijski sistem v hipotalamusu, v osrednjem živčevju. Ta center sprejema sporočila toplotnih receptorjev, ki so povsod

VODA

Branka Švajger dr.med.
13.07.2017 12:40 (Jul 13, 2017)

Človek za življenje potrebuje pravzaprav zelo malo: hrano, vodo, zrak in bivališče ter oblačila. Vse to mu omogočajo štirje naravni elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj.

Kristalno jasno nam je, da brez njih ni življenja. Vendar, ali se zavedamo, da vsi štirje elementi  krožijo po našem telesu? In če primanjkuje enega, se poruši ravnovesje vseh in zbolimo.

Fizično okolje, ki nas obdaja, je naravno okolje, prepleteno z vplivi človekovega delovanja. Tudi človek sam predstavlja element tega okolja. S svojim delovanjem pomembno vpliva na osnovne sestavine naravnega fizičnega okolja, kot so zrak, voda in zemlja. Prav tako pa tudi okolje neposredno vpliva na življenjske in bivanjske pogoje človeka in s tem na zdravje in kvaliteto življenja.

Težko bi izbrali, kateri od elementov je bolj pomemben. Odvisno s kakšnega stališča gledamo. Z medicinskega stališča bi rekli, da je najbolj pomemben zrak oz. natančneje kisik. Praktično si pa lahko odgovorimo kar sami. Za nekaj časa zadržimo dihanj

Koža je naš največji organ

Monja Urbič
13.07.2017 12:26 (Jul 13, 2017)

Koža odraža stanje notranjih organov in stanje celotnega organizma, za njeno nego torej niso pomembne le kreme, ampak tudi negovanje od znotraj. Zdrav način življenja se bo kazal tudi z zdravim videzom kože. Ta se bo odzvala na vse spremembe v načinu prehranjevanja, telesne ali miselne napore, stres, pomanjkanje spanca, prekomerno izpostavljenost soncu, kajenje ter pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov.

Leta na koži pustijo svoj pečat, vendar se koža lahko stara na različne načine – na kakšnega, je odvisno od celotnega življenjskega sloga posameznika. Lepa in zdrava koža namreč zahteva celosten in ne površen pristop.

Hrana, ki jo uživamo, naj bo bogata z antioksidanti, ki zmanjšujejo učinke prostih radikalov in tako preprečijo prehitro staranje. Najdemo jih v sveži zelenjavi, sadju, stročnicah in polnozrnatih žitaricah ter semenih. Posebej veliko jih vsebujejo solata, špinača, artičoke, brokoli in sladki krompir ter agrumi, kivi, banane, jagode in mango. Antioksidanti v kombi

Koža je naš največji organ

Vila Zdravja
13.07.2017 12:22 (Jul 13, 2017)

Koža odraža stanje notranjih organov in stanje celotnega organizma, za njeno nego torej niso pomembne le kreme, ampak tudi negovanje od znotraj. Zdrav način življenja se bo kazal tudi z zdravim videzom kože. Ta se bo odzvala na vse spremembe v načinu prehranjevanja, telesne ali miselne napore, stres, pomanjkanje spanca, prekomerno izpostavljenost soncu, kajenje ter pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov.

-

Leta na koži pustijo svoj pečat, vendar se koža lahko stara na različne načine – na kakšnega, je odvisno od celotnega življenjskega sloga posameznika. Lepa in zdrava koža namreč zahteva celosten in ne površen pristop.

Hrana, ki jo uživamo, naj bo bogata z antioksidanti, ki zmanjšujejo učinke prostih radikalov in tako preprečijo prehitro staranje. Najdemo jih v sveži zelenjavi, sadju, stročnicah in polnozrnatih žitaricah ter semenih. Posebej veliko jih vsebujejo solata, špinača, artičoke, brokoli in sladki krompir ter agrumi, kivi, banane, jagode in mango. Antioksidanti v kombi

VODA

Vila Zdravja
09.07.2017 13:47 (Jul 09, 2017)

Človek za življenje potrebuje pravzaprav zelo malo: hrano, vodo, zrak in bivališče ter oblačila. Vse to mu omogočajo štirje naravni elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj.

-

-

Kristalno jasno nam je, da brez njih ni življenja. Vendar, ali se zavedamo, da vsi štirje elementi  krožijo po našem telesu? In če primanjkuje enega, se poruši ravnovesje vseh in zbolimo.

-

Fizično okolje, ki nas obdaja, je naravno okolje, prepleteno z vplivi človekovega delovanja. Tudi človek sam predstavlja element tega okolja. S svojim delovanjem pomembno vpliva na osnovne sestavine naravnega fizičnega okolja, kot so zrak, voda in zemlja. Prav tako pa tudi okolje neposredno vpliva na življenjske in bivanjske pogoje človeka in s tem na zdravje in kvaliteto življenja.

-

Težko bi izbrali, kateri od elementov je bolj pomemben. Odvisno s kakšnega stališča gledamo. Z medicinskega stališča bi rekli, da je najbolj pomemben zrak oz. natančneje kisik. Praktično si pa lahko odgovorimo kar sami. Za nekaj časa zadržimo di

Morje in njegovi zdravilni učinki

Vila Zdravja
15.06.2017 17:20 (Jun 15, 2017)

Morje je blagodejno za človeški organizem z več vidikov.

Že samo bližina morja je koristna, saj je zrak tam boljši - boljši, ker vsebuje ogromno negativnih ionov, ki samodejno povzročijo globje in pravilnejše dihanje. Prav tako krepijo imunski sistem, povečajo koncentracijo, izboljšajo spanec, blažijo glavobole ter zmanjšujejo utrujenost in depresijo.

Visoka vsebnost negativnih ionov v zraku zato koristi vsem ljudem z astmo in alergijami, ravno zaradi olajšanega dihanja.


Zrak pa ni edini, ki pozitivno vpliva na naš organizem. Morska voda deluje kot antiseptik in antihistaminik ter tako zavira alergijske reakcije. Sol namreč vsebuje ključne elemente za naše zdravje, ki med kopanjem in plavanjem prodirajo v kožo in skozi njo v naše telo. Bogata je z najmanj 80-imi različnimi minerali, med njimi so karbonati, sulfati in natrij, magnezij, kalcij, kalij in silicij ter tudi silicijeva kislina, srebro in zlato.
Poleg njih spodbujajo obnavljanje celic tudi alge v morju, ki so prav tako bo

Specializacija iz funkcionalne miodiagnostike, 23. in 24. junij

Vila Zdravja
12.06.2017 10:24 (Jun 12, 2017)

Inštitut za biološko medicino v sodelovanju z mednarodnim zdravniškim združenjem za funkcionalno miodiagnostiko 

uvaja pouk iz

FUNKCIONALNE MIODIAGNOSTIKE - FMD 

za

ZDRAVNIKE, ZOBOZDRAVNIKE IN FIZIOTERAPEVTE 

-

-

Spoštovane kolegice in kolegi.

 

Z velikim veseljem prinašamo novico, da je tudi pri nas omogočena specializacija iz funkcionalne miodiagnostike. Znanje in izkušnje te edinstvene diagnostične metode nam bo prenesel naš rojak, priznan zdravnik, ki deluje v Celovcu, dr. Ivan Ramšak.

 

Z uvedbo uigrane ekipe oz. mreže zdravnik-zobozdravnik-fizioterapevt z znanjem funkcionalne miodiagnostike bo pridobil slovenski pacient izjemno diagnostično-terapevtsko opcijo pri razreševanju raznovrstnega spektra zdravstvenih tegob.

 

Uvodni modul bo izveden v petek in soboto, 23. in 24. junija 2017.

Lokacija: Vila Zdravja, Neubergerjeva ulica 31, Ljubljana.

 

Za več informacij in prijava pišite na: IBMed.fmd@gmail.com

 

Uvodni modul vključuje 16 UE (Unterrichtungs-Einheiten - Učne Enote) t

Stres. Naš vsakdanji prijatelj ali sovražnik?

Branka Švajger dr.med.
10.06.2017 14:32 (Jun 10, 2017)

Stres je pojem iz psihologije in biologije, beseda je bila prvič uvedena leta 1930. Nanaša se na posledice nezmožnosti organizma - človeškega ali živalskega - da se pravilno odzove na čustvene ali fizične grožnje, bodisi dejanske ali zamišljene.

-

Stres je fiziološki, psihološki in vedenjski odziv posameznika na vsako spremembo, ki se ji moramo prilagoditi. Stres je lahko, POZITIVEN če doživljamo spremembe kot izziv. Škodljiv in zdravju nevaren in NEGATIVEN je takrat, ko imamo občutek, da zahteve okolja presegajo naše zmožnosti. Kadar se znajdemo v potencialno nevarni situaciji, naše telo reagira tako, da se pripravi na odziv v obliki borbe ali bega kot pri naših prednikih ali živalih.

Ker pa danes človek ne more bežati ali se boriti kot v preteklosti, je mobilizacija organizma lahko v škodo. Še posebno, če je obdobje stresa daljše in se telo ne uspe povrniti v prejšnje stanje.

 

VPLIV STRESA NA NAŠE TELO

PRIMARNI VPLIVI

Takojšen in nujen odgovor na resno grožnjo:

  • Koža – postane bl

Oglasi

če še ne veste kako kupiti bitcoin naj vas ne skrbi, saj je postopek zelo enostaven. s parimi koraki ste že v svetu kriptovalut.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima kopalniška keramika vam svetujem,da preverite ponudbo pri keramoteki. na voljo so raznovrstne keramične ploščice priznanih svetovnih proizvajalcev. https://www.keramoteka.si/kopalniska-keramika

Kategorija: Keramika in kopalniška oprema

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor imate doma kaj zlata in ne veste kaj z njim vam zastavljalnica ljubljana nudi odkup zlata po najboljših cenah. preverite na spletni strani: http://www.zastavljalnica-ljubljana.si/odkup-zlata/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

6954.) gremo po gobe

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

2415.) osamelci

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7688.) premiki janez janša

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

5028.) super frača

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

4042.) hiša brez vrnitve

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima kako kupiti bitcoin in poslovati z kriptovalutami lahko za nakup bitcoina preberete članek kjer so zadeve malenkost bolj razjasnjene.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kriptovalute trgovanje? potem si lahko več o tem preberte na povezavi in se sami prepričajte o možnostih poslovanja in dobička. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj