Članek
Nekaterim ženskam bolje "laufa" life, če so samske ;)
Objavljeno Feb 03, 2015

Spet sem našla čas zase, po dolgem času, po dolgotrajni ločitvi in počasnem končevanju še ene zveze, v kateri ne vidim resne prihodnosti z vsem kar spada skupaj. Zaupanjem, odkritostjo, skupnih planov, odkritih pogovorov, sprejemanje napak enega in drugega... Vse je nekako na pol, meni pa se to ne ljubi.

In tako sem ponoči, ko spet nisem mogla spat razmišljala, da mi je vseeno bolje biti sama kot pa napol v vezi, ki ne vodi nikamor. Res mi je včasih hudo zraven treh otrok, res sem velikokrat brez ficka in komaj shajam iz meseca v mesec. In tu pa tam paše, da lahko izbruhneš na nekoga :))

Ampak sem izgleda tip, ki bolje funkcionira sam. Sploh takrat, ko se na vse pretege trudim, da bi le uspelo in bi živeli kot vsaka povprečna družina in mi ne uspe...ja potem pa nič. In ko zložim vse kockice na pravo mesto, vidim da sem veliko bolj sproščena kot samska ženska. Znam se nasmejati, zna mi udariti na otročje;) lahko grem na kavo s kom brez slabe vesti in večnih očitanj. In tudi to, da nisem od nikogar odvisna ( večne besede moških-saj ne boš zmogla sama) Pfff...madonca koliko sem dala skozi v življenju in sedaj ne bi zmogla brez enga dedca...Saj ne rečem, da se ne bom še dobila z njim, ampak sedaj igram po svojih pravilih, spakirala stvari in se odselila ter zadihala :) In ja...spet imam stike s starimi skoraj pozabljenimi prijatelji, za kosilo si lahko naredim samo solato brez tistega "pogled ispod obrva"...kaj madonca, mi pač paše :) Ženske smo neverjetno vzdržljive in tale naša trma naš žene naprej...Vem , da se ne bi smela sama hvaliti, ampak res sem ponosna nase, da me nič več ne spravi na kolena...še najmanj pa razmerja...srce nekako otrdi in meni je vsaj sedaj tako všeč:)

@Lady D: pravkar si (verjetno nehote) tudi dala odgovor, ki muci vecino (nesrecno zaljubljenih) moskih, ki se sprasujejo: "Kako vraga mi lahko po X letih rece, da naj bova sam' pr'jat'l'a?".

Prosto po masadu: zenske so kurbe in moski (ni-)so prasci. :-) kopevazlonemisli.press

PJ... Tega orožja sploh nisem poznala. Jaz sem imela samo eno misel v glavi...poročit se z moškim, s katerim bom imela otroke in s katerim bom skupaj do smrti. Tako kot pač moja oče in mati. Niti eden od teh mojih moških ni padel v ta kalup... s prvim sem imela splav, z drugim bi imela otroka, pa ne bi, pa bi se poročila pa ne bi,dokler ni on pobegnil, s tretjim... je zahteval ločitev, četrti me je skoraj ubil, zadnji pa mi je pobegnil. Ko sem delala analizo, sem razumela, da sem ponavljala vzorce za svojima staršema, kar pomeni - moški in ženska in otroci do smrti. Ločitev? Ma kaki... ne pride v poštev. In tudi, če kdo od zakoncev umre, ne pride v poštev drugi človek. Moja mama je že 17 let vdova. In še vedno misli na mojega očeta... Mi vedno ponavljamo - podzavestno - vzorce svojih staršev. Jaz sem imela sicer različne moške, a o tem, kako sem se počutila krivo zaradi tega, ker sem jih imela več, ne enega... o tem sploh govorila ne bi. Grozljivo.,..kot da sem kriminalec najslabše vrste. Tudi poslušala sem jih veliko od svoje mame... da me nobeden ne mara, da sem tako slaba... po drugi strani pa... kurba, ker sem jih imela tako veliko. Zdaj že sedem let nimam nobenega, zdaj pa spet... sem tako slaba, da me nobeden ne mara.:) Pač ljudska modrost. To je večno.:) Vse to zaradi teh prepričanj, ki niti slučajno ne držijo!!!! Noben človek nima samo enega partnerja! Ne sodi človeka po tem, koliko partnerjev ima ali nima.

E moja @Lady D... Nisi ne prva in ne zadnja, ki je iz tega ali onega razloga mislila, da bo moskega s potomstvom priklenila nase. Ti si se iz tega mnogo naucila (sklepam). Vloga moskega je, da omogoca in vloga zenske je, da izvaja. So redke izjeme, ki dopuscajo obrnjeno vlogo, ali kako dugo kombinacijo, a se vedno - redke. Sam sem imel navado reci, da "prava zenska" me bo pustila kleceplaziti vsaj eno leto, preden mi bo blagovoljila razsiriti noge. In... morda se bo komu zdelo cudno za danasnje case, a Lepooka me je pustila na distanci vec kakor dve leti, preden se je omehcala. :-) Morda to zveni kot hec, ampak mislim presneto resno... Gre za biolosko pogojeno razliko v dojemanju bolecine. Zato imajo mnoge kulture obrede inicijacije in skoraj izkljucno so ti obredi namenjeni moskim. In sele ko moski gre skozi vse inicijacijske obrede velja za zrelega, zrelost pa pomeni pravico (privilegij) uporabe orozja in zaplojevanja potomstva. Ti si imela smolo, da si naletela na same taksne moske, ki niso dali skozi inicijacijskih obredov in niso mogli izkazati svoje (ne-)zrelosti. Vseeno pa so delovali zazeleni. Pripraviti zensko do tega, da se zaljubi in "je z roke", kot se temu rece, je stvar tehnike in je vescina, ki se jo da priuciti. Seveda so posledice neprijetne, saj zaljubljenost ni dolgega roka trajanja. Zakaj sem en odstavek poprej govoril o zrelosti in inicijaciji? Preizkus zrelosti moskega je potreben ze npr. zaradi nosecnosti (in poznejse skrbi za otroke - kot sem ze rekel - omogocanja). Ce vzamemo samo nosecnost, kot taksno, traja ta devet mesecev pred porodom in potem se kako leto po porodu. Zenska ne more biti "mama" svojemu partnerju in poleg tega se nebogljenemu bitjecu, ki ga mora spraviti v zivljenje (izvajanje). Nasprotno... Moski mora biti zrel, da poskrbi za svojo samicko in potomce, da omogoci prezivetje. Moski, ki zmore omogocati bo redko dozivel to, kar vedve s Sandro opisujeta. A kako vedeti, ali je moski dozorel? Ena izmed preprostih metod je ravno ta, ki sem jo navedel na zacetku in ki se je je posluzila tudi Lepooka... Preizkusite ga ze na zacetku. V potu svojega obraza naj vam streze... Leto ali dve... in ce naredi izpit, ste lahko vsaj priblizno gotove, da vam bo stal ob strani "v dobrem in slabem, dokler vaji smrt ne loci". ;-)

Hvala :) Jp, 16 mesecev ima:) tako da je moje življenje res zapolnjeno, včasih skoraj preveč :D

Sandra, vnukinjo imaš? Čestitam <3

Dajana ti kar...zanimivo branje...še dobro da je moja biološka ura "crknila".. mislim da takrat, ko sem dobila vnukinjo :D

PJ... to v zvezi s partnerstvom (Sandra.... prosim, oprosti za izrabljanje tvojega bloga, ampak moram mu odgovoriti*). Torej... "sam prijatla" pomeni, da nimaš s to osebo otrok? Hm. Ravno zato sem se jaz dvakrat z obema očetoma mojih otrok poročila. Ker sem mislila... madona, če pa imam otroka z njim, potem je to za ziher, pa mi bo ja pomagal. Tako sem ga s poroko privazala. Pa še z otrokom. In to dvakrat. Aja? A lahko koga privežeš? A si lahko koga lastiš? Prvi moški ni NIKOLI plačeval preživnine za otroka. NIKOLI. Pustil me je samo na Dunaju, nehal je govorit z mano in zahteval, da se ločiva. Otrok je bil star tri leta. Drugi me je začel daviti... in sem pobegnila od njega. Oki, drugi se bolj zanima za svoje otroke. Ampak daleč od ideala. Ko bi jaz vedela, kaj se mi bo zgodilo... To so moje izkušnje z moškimi, s katerimi sem se poročila in imela otroke. Potem sem še z zadnjim hotela imeti otroke... pa mi je pravočasno pobegnil.:D V glavnem... moje mnenje je, da imamo vsi mi več partnerjev, dokler pač ne pridobimo izkušenj in najdemo tistega pravega. Za tistega pravega pa imamo čas, saj smo vendar večni. :) Ženske ponavadi delajo velikansko paniko, ker jim tiktaka biološka ura. Moški pa lahko zaplodijo otroka kadarkoli. V tem je razlika in v tem je KRIVICA narave. Tako smo pač narejeni. No, odkar vem, da sem večna, se zaradi tega ne sekiram, saj bom lahko imela otroka tudi, ko bom stala milijon let. :D Izgledala bom ravno tako kot zdaj in čas sploh ne bo nobena spremenljivka. Torej... who cares.

@Lady D: to je pa zdaj zgolj moje osebno mnenje, ki ga ne morem podkrepiti s kakimi studijami. Po moje "sam prjatla" pomeni:

-- v prevodu: Lahk se druziva, tudi "fuk-frenda" sva lahko (kadar se tak moski osebek zdi zenski tudi privlacen), ampak... Ne pades pa v kategorijo "oce mojih otrok", tako da ne delaj dolgorocnih planov.

Kaj pomeni "sam' prijatla"? No sex, just talking?

To je res, PJ... Jaz sem na lastni koži tudi opazila, kako ženske zagovarjajo moške, ki niso "nič prida" = torej barabe. Kadarkoli sem jaz kritizirala kakšnega moškega, je prišla od nekod neka ženska in rekla, da kaj jaz govorim, saj jaz itak nisem nič prida, mene da so vsi moški zapustili. Niso me kritizirali moški, ampak ženske! Jaz imam res na spletu nekaj sovražnikov, a mojim ženskim sovražnicam moški do peta ne pridejo. Tako kot zna biti ženska zamerljiva in hudobna...uf... ni takšnega osebka ni med moškimi.

Približno enaka mnenja, razen nekaj redkih izjem:) Nekateri so zagrizli v to, kot da je moj zapis vklesan v kamen :) Pa ni. Tako kot je rekla Ljudmila...je samo trenutno stanje in sedaj mi je všeč tako, nisem rekla da se ne bom več zaljubila, da ne bom ljubila...S to izjavo bi res brcnila v meglo. Želela sem le povedati, da včasih paše, če si odpočiješ od razmerja, ki ne vodi nikamor. Nisem izpostavljala podrobnosti zakaj ne, to so preveč zasebne zadeve. Imam pa vso pravico malo pojamrat in napisati svoje trenutno mnenje, povdarjam trenutno, ker si ljudje vse prevečkrat premislimo, čeprav takrat trdimo, da nikoli več ;) Konec koncev smo le ljudje in ne roboti....lep dan:)

@Masad, tu je pa odgovor sila preprost, ceprav moskim (pa morda tudi kateri zenski) ni ravno povseci... Paritveni ples. Zenske (pasivno) izbirajo med razpolozljivimi moskimi (samci). Glavni kriterij izbire je domneva o zazelenosti posameznega samca pri drugih zenskah (samicah). Samopotrjevanje zenske je vedno usmerjeno v relacije z drugimi zenskami. Zenska, ki ji uspe pridobiti si najbolj zazelenega moskega je hierarhicno tako visje uvrscena (med zenskami) in ima (biolosko) boljse predispozicije glede potomstva. To, da se je druzbena lestvica vrednot/kakovosti oddaljila od naravne ne pomeni nicesar. Homo sapiens se je v druzbenem smislu prehitro spremenil, da bi bioloske spremembe mogle slediti temu tempu. Zato se dogajajo na videz nerazumne zveze.

Ljudmila, trezen zapis! Mi pa še danes ni jasno, kako DA ŠE VEDNO lepa, pa tudi manj lepa dekleta ljubijo barabe. Samo zato, ker se barabe "ven dajejo"? Da se prepustijo takemu liku, ki z njimi - opleta. In pravzaprav - pometa... Kakšna ideja, zakaj je tako? Ni mi jasno, da je puncam, včasih tudi ženskam, to dovolj. Da se v tako barabo celo nesmrtno zaljubijo. Da si vzamejo za projekt, da ga bodo spravile na prava pota.... Deluje tu mogoče tudi "50 odtenkov sive"?

Lady D, marsikaj bi ti clovek morda lahko ocital, ampak neizkusenosti pa zagotovo ne. Z mojimi besedami - svojo solo si oddelala in tako na prvo zogo bi si upal reci, da s kar dobrim uspehom. Verjetno ni bilo prijetno, je pa bilo vredno napora (gledano z danasnjimi ocmi). Si ena redkih tu naokoli, ki skoraj povsem pade "moj koncept knjige". Nekateri se te prav zaradi tega tako bojijo... ;-)

P.J. Ne boš verjel, ampak jaz sem vedno v VSAK svoj odnos vstopala odgovorno. Moj vsak odnos je bil za zmeraj. Konec izbiranja in zmišljevanja. In ker sem vstopala tako odgovorno, so se najbrž moji moški ustrašili mojega fanatizma. Dokler nisem ugotovila, da ima človek več partnerjev. Da je to popolnoma naravno. V resnici poznam res malo ljudi, ki bi srečali sredi pubertete osebo nasprotnega spola in ostali z njo do konca svojih dni.... eeeee ni več konca dni.. :) .Mi se stalno stalno spreminjamo. :D Ko sem bila jaz v mojih odnosih je bila tu še panika, da bom kmalu prestara za otroke in da bo moj čas odšel.. da mi bo biološka ura odtiktakala. Hotela sem pa imeti veliko otrok. Vsaj toliko kot jih ima Ana.:) . Zato sem bila še bolj panična, ker sem ugotovila, da pač moj tisti moški, s katerim sem bila ni to, kar sem sama hotela. In nisem več gledala, če je moški, s katerim sem res vreden tega, da ostanem z njim za zmeraj. Potem me je moški začel daviti in me mučiti in sem premišljevala... no, če ne bom šla stran od njega, potem se lahko še zgodi kaj groznega. Zdaj je seveda vse popolnoma drugače... Zdaj niti v sanjah ne bi delala stvari, ki sem jih delala pred 20.timi leti. Kako pa bi takrat lahko vedela, da smo večni in da mi ni treba paničarit. In če bi to vedela, morda zdaj ne bi bilo mojih otrok.:) Pač... tako je bilo in temu se reče "izkušnje". In vsaka stvar je za nekaj dobra. In vse pride ob pravem času. In mi vsi gremo naprej, naprej, naprej.

Sandra, če ni za biti, je za iti, a ne? No, ko sem se jaz ločila sem nekaj let živela sama in moram priznati, da mi je bilo zelo lepo. Tudi srečna sem bila. Naenkrat sem imela v življenju čas za vse stvari, za katere nikoli nisem imela časa. Tudi klepet s prijateljico, ki se je lahko zavlekel v ure in ure. In nihče me ni po telefonu nadlegoval, kdaj bom prišla domov. Ja, meni je prijalo. Pa danes ko sem zopet v partnerstvu, mi je tudi lepo. Ampak, ni vsako partnerstvo pravo partnerstvo. Zaenkrat uživaj v tem kar imaš zdaj. Ko bo prišel čas za spremembe, jih boš že sprejela.

Ej moja Lady D, pojma nimam o internetnih osebnostnih profilih. Odkrivanje tujih svetov je sicer zanimivo, a preko interneta tako omejeno, da ne zadosti mojim kriterijem. Glede odnosov pa tako... ljudje bi naj v odnose vstopali odgovorno. Kot sam rad dam primerjavo - kot knjiga. In ce tudi na partnerja gledamo kot na (neko drugo) knjigo... si predstavljas, da dobis v roke knjigo in potem zacnes crtati besedilo v njej in po svoje dopisovati posamezne odstavke? ;-)

PJ...a ni to fajn...pač, daš vse v en predal in je. Na internetu so itak sami kreteni, ti pa vsi letijo k Masadu. :D Sandra :) Tudi sama sem ločenka... že nekaj časa samska, energije so se sčistile...imela sem ogromno negativnih prepirčanj o razmerju in o otrocih in o tem, da zmanjkuje časa itd.itd. Zdaj sem z vsem tem razčistila in se začela imeti rada, počasi se bo tudi pri meni kaj zgodilo. :) Tudi sama sem pisala o tem http://www.publishwall.si/dajana.babič/post/110391/ne-cutim-nobene-take-grozne-osamljenosti-kot-takrat-ko-sem-bila-v-razmerju

Sandra, ni nobene jeze. Le ugotavljanje, da sta spola popolnoma vsaksebi. Po zaslugi sufražetk, emancipirank, amazonk in ostale nesnage. Po zaslugi več kot 50-letne promocije "enakih možnosti". Ne, vaše možnosti, predvsem pa zmožnosti so dosti večje od naših. Kateri moški pa je že (za)služil z telesom? Zelo malo jih je. Ena proti tisoč. Ker v Sloveniji v tem trenutku krepko čez 10.000 žensk, ki se ukvarjajo s prostitucijo. prostitutkov pa niti slučajno ni tisoč. Najbrž jih ni niti sto... Če že o tem. Ko boste nehale tržit tisto edino, kar lahko tržite, ko se boste postavile na nerealna tla, bo bolje. Čeprav sem prepričan, da NE BO... Ne spušča dile od školjke, nogavice pa pušča, kjer se mu zdi.press... Greva narazen.press... Mimogrede, cena seksualnih uslug v Novem Sadu, Srbija: Oralni seks na brzino, med odmorom za malico - 1 evro. Seks: pet (5) evrov. Lahko preverite na srbskem internetu. Natančno toliko so namreč vredne "stvari", ki nam jih ponujate za 50, 100 evrov. Ne ponujate vse, mnoge pa. In zaslužite mesečno po 1000, 2000 evrov in več, zraven pa sovražite "plačnike". Da o nekaj desetletni davčni utaji ne govorimo...

Si srecna?

Dare...ravno to sem imela v mislih :)

masad masad iz tebe bruha takšna jeza, da imam občutek, da si močno nastrojen proti ženskam :) Ma saj,.. vsak ima svoje mnenje in svoja doživetja v neki vezi...Mečeš me kar v isti koš z ženskami, ki trdijo da jih moški pretepajo..jaz ne sodim mednje, vem pa da je ogromno tega in to se ne da zanikati...mogoče te pa moti le to, da smo ženske kljub vsemu sposobne živeti brez moških..Jaz dobro vem kako izgleda moja svoboda in uživam v njej..vprašaj se..mogoče bi tudi tvoja boljša polovica če si zmeraj tako napadalno nastrojen :) In tako kot si napisal ja...osvobajamo se turškega jarma, ker mislite,da ste vsemogočni:)) Kar cepetaj in se jezi...jaz se sploh ne..vsak ima pravico do svojega mnenja...in vsak ima tudi pravico da mnenje drugega ignorira...sedaj pa globoko dihaj..saj veš..stres škodi. Pa lep večer še naprej:)

Sigurno je boljše "kvalitetno" samsko življenje kot slab zakon! Tu pa res ni dileme!

Sandra uživaj :-)

Seveda. Kakih 2000 let smo vam bili moški v redu. Za podporo. Za kakšno dedovanje. Sedaj pa vas "dušimo". Na poti v VAŠO svobodo. Za katero niti čisto dobro ne veste, kako naj bi izgledala. Ampak saj ni problema. Če o seksu, spolnosti: Deklet in žensk, ki rabijo "sponzorstvo", je v današnjih časih čedalje več. Že 1942 so Ljubljančanke dajale Italijanskim vojakom za čokolado in najlon nogavice. In ti časi (žal) spet prihajajo. Denar je namreč še vedno (in še bo!) v veliki meri pri moških, želja o prekinitvi odnosov (pa ne spolnih), ali vsaj o minimalnem sodelovanju z drugim spolom pa je - LE pri ženskah. In je nedvomno vsak dan večja... Ker vas baje vsakodnevno tepemo. Baje že vsi moški tepemo vse ženske? Tako vsaj pišete po medijih. In javnost vam je žal začela verjeti. Kajti, nekateri dobro vemo, 1000-krat izrečena neresnica postane resnica. In dejstvo. Vi pa nas, če že živimo z vami v kakršnikoli skupnosti, ne tako redko, celo POGOSTO hebete v glavo. in to vsakodnevno. Ne vse, mnoge pa. V kar vas je, na žalost, pripeljalo vaše "osvobajanje". Osvobajanje izpod česa? Turškega jarma? Ali kakšnega drugega?