Udbomafijskemu omrežju v sodstvu in tožilstvu se je strgalo, v đihadu zoper Kanglerja in Državni svet tudi Štefanečeva KPK

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-11-05 ob 21:16:56

Po pisanju spletnega portala Nova24tv.si je vladajočemu režimu in udbomafijskemu omrežju globoke države v sodstvu, tožilstvu in preiskovalnih organih parlamentarna preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič in se ukvarja z zlorabami sodstva v primeru Franc Kangler,  že od same ustanovitve velik trn v peti. Kangler je v okviru svojega pričanja na seji 21. oktobra izpostavil, kako so bili proti njemu prirejeni dokazi, kako so lagali kriminalisti, prav tako pa, da je tajna priča organov govorila neresnice, znašali pa so se tudi nad njegovo hčerko. 

Kaže, da je Franc Kangler s svojim pričanjem, še prej pa zaradi "aktivne" vloge pri ustanovitvi Mahničeve preiskovalke v DZ dregnil v sršenje gnezdo, ko je državnim svetnikom postregel z obsežno dokumentacijo, v kateri je kar 24 dokazanih kršitev temeljnih človekovih pravic, ki so si jih v vseh postopkih zoper njega privoščili posamezniki v mariborski policiji, tožilstvu in sodiščih, zato so svetniki soglasno zahtevali od državnega zbora ustanovitev preiskovalke. Zato ne preseneča sodba ustavnega sodišča, s katero so skušali onemogočiti delovanje Mahničeve preiskovalke. Da bo komisija nadaljevala delo, je zatrdil predsednik preiskovalke Žan Mahnič, ker v ničemer ne krši sodbe US. Seveda je odločitev US sporna tudi po tem, ker se iz nje nista izločila predsednik US Rajko Knez in močno kompromitirani podpredsednik Matej Acetto. Opozoril je tudi na negativni odgovor Vrhovnega sodišča: “Od njih smo že dobili odgovor, da nam dokumentacije do končne odločitve ustavnega sodišča ne bodo posredovali. Pripravljen je bil že opomin za vrhovno sodišče, ki bi ga poslali prihodnji teden, preden bi šli zaseč njihovo gradivo po sodni poti. Tega sedaj ne bom naredil, ker bom upošteval sodbo ustavnega sodišča. Zaenkrat tudi nismo še vabili na zaslišanje nobenega posameznika zaradi njegove funkcije sodnika, tako da tudi tukaj ne vidim nič spornega. So pa na seznamu prič, ki smo jih zaenkrat potrdili za zaslišanja, samo posamezniki, ki pa niso sodniki.”

Ker je državni svetnik in nekdanji župan Maribora Franc Kangler na seji Mahničeve preiskovalne komisije državnega zbora  močno obremenil tudi dva uslužbenca Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so se zdaj na KPK odločili, da se mu maščujejo in so zoper njega uvedli postopek zaradi domnevnega nasprotja interesov. Zaradi parlamentarne preiskave se je nad državni svet pod pritiski Draga Kosa spravil tudi OECD in GRECO Sveta Evrope, ki je v tem primeru uvedel kar urgentno ad hoc preiskavo. Tudi tu so vidni Kosovi prstni odtisi, saj je ta namreč v preteklosti predsedoval temu delovnemu telesu, pa tudi sicer je ta organizacija pravo leglo levičarjev.

							Zadnji se je začel "praskati" tam, kjer bi ga smelo najmanj srbeti, šef KPK Boris Štefanec. Kot rečeno, Kangler je na preiskovalki 21. oktobra obremenil dva uslužbenca Štefanečevega urada, kako so proti njemu prirejali dokaze, kako so lagali kriminalisti, prav tako pa, da je tajna priča organov govorila neresnice, znašali pa so se tudi nad njegovo hčerko. Na družbenem omrežju Twitter je Kangler objavil, kako je tudi močno obremenil zaposlena na Komisiji za preprečevanje korupcije v zvezi s podtikanji in prirejanjem dokazov in lažnim pričevanjem priče pod psevdonimom Vaza.

Sledilo je "maščevanje" Štefanečeve KPK. Že 24. oktobra so namreč proti Kanglerju uvedli postopek ugotavljanja dejanskega obstoja nasprotja interesov na podlagi 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Glede tega se je novinar Peter Jančič že uvodoma začudil, kakšno nasprotje interesov naj bi KPK sploh opazila pri Kanglerju v povezavi s preiskavo njegovega primera v državnem zboru, saj je njegov jasen interes preiskava, za kar bi lahko z vso pravico glasoval.

Vir: Nova24tv.si

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-11-05 21:16:56 (Nov 05, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Franc Bogovič: Takoj prekiniti tihotapske poti za nezakonite migrante in s Frontexom pomagati BiH pri soočanju z migranti
VIDEO: Dr. Milan Zver: EU naj da jasen signal, da ilegalni migranti in tihotapci niso niti zaželeni niti dovoljeni
VIDEO: Žan Mahnič ostro v odzivu na škandalozno odločitev ustavnih sodnikov o preiskovalki DZ Franc Kangler in drugi
Največji zaseg heroina v Sloveniji - 730kg!
Nagrada Evropske komisije za konservatorstvo odslej domuje v nagrajenem Paviljonu v Celju
Škofija Murska Sobota pripravila znanstveni simpozij ob 100 letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom
Janez Janša: To je globoka država. To ni politična tvorba. To je mafija.
Grozljivo, kakšna je moč globoke države! US z novim sklepom skuša zavezati roke Mahničevi preeiskovalki v primeru Kangler
VIDEO: Največji zaseg heroina v zgodovini Slovenije
Celje: Zunanje temperature padajo, delovna temperatura se dviguje na seji Mestnega sveta
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(46)
Celje
(41)
ZDA
(17)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(5)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
SMC
(3)
rop
(3)
sova
(3)
2
(3)
2tir
(2)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
udba
(2)
KRIS
(2)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
SPIZ
(1)
Lent
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj