Soboški rdeči župan Aleksander Jevšek, ki je ostal brez oprode Đurova, navija za Srbijo v EU, on v Bruslju "govori srpski"

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-09-29 ob 21:45:40

S torkovim 1. oktobrom se bo na direktorski položaj mariborske Upravne enote umestil dosedanji direktor soboške občinske uprave, zloglasni Srečko Đurov, član Židanove partije reformiranih komunistov SD in sin nekdanjega oficirja agresorske JLA. V Mursko Soboto je prišel pred petimi leti po partijskem ukazu, enako mu je partija "uredila" prestižni položaj direktorja UE v Mariboru, ker je svoje delo v Murski Soboti oravil v veliko zadovoljstvo omrežja globoke države. Tudi z njegovo epizodo svetovalca generalnemu direktorju Pošte Sloveinja so bili strici očitno zelo zadovoljni. 

Kadrovska deratizacija, dostojna diktatorskih režimov

Srečko Đurov je kot direktor občinske uprave postal desna roka Aleksandra Jevška pred petimi leti po zmagi v drugem krogu nad dotedanjim županom Antonom Štihcem. V zelo kratkem času je pokazal in dokazal, da je iz pravega testa za diskreditacije in likvidacije, ne sicer fizične, kadrov, ki so zasedali vodilne položaje v občinskih javnih podjetjih in zavodih še iz časov prejšnjega župana Antona Štihca. Kaj takega si dovoljujejo v državah s totalitarističnimi sistemi tipa Belorusija ali Moldavija... Glave so dobesedno letele! Đurov je pač stopil v pisarno direktorja ali direktorice, mu dal na voljo nekaj časa, da spakira svoje stvari, sicer bo vržen na cesto. Večina se je zaradi njegovih groženj uklonila pritisku, za nekatere pa je poskrbel, da so se pojavile obtožbe o mobingu, sledila je po kratkem postopku odpoved pogodbe. 

Portal Nova24tv navaja primer dveh uslužbenk občine, ki sta bili žrtvi Srečka Đurova.  V začetku prvega mandata mu je šla v nos takratna vodja za splošne pravne zadeve Sabina Gutalj. Đurov jo je hotel uničiti zlepa ali zgrda, a se mu Gutaljeva ni pustila, dokler ni insceniral umazane afere. Z dvomljivimi metodami je prepričal eno izmed njenih ožjih sodelavk, da je podala ovadbo proti Gutaljevi zaradi šikaniranja in grdega obnašanja, kar je bil vzrok, da je Đurov odpustil Sabino Gutalj. Gutaljeva se je odločila poiskati pravico na sodišču in tožila murskosoboško občino zaradi nezakonite odpustitve z delovnega mesta. Kmalu bo postala pravnomočna sodba sodišča njej v prid.  Ob tem so odmevale tudi druge zgodbe, ki so se dogajale na soboški občini, in sumljivi posegi v delovanje javnih zavodov, kot se je zgodilo z zamenjavo direktorice Razvojnega centra Murska Sobota Mojce Breščak, pa pritlehna manipulacija pri izbiri nove direktorice Pokrajinske in študijske knjižnice. Oseba, ki je imela vse formalne pogoje, je izvisela, ker je njen soprog član SDS, na direktorskem stolčku pa sedi komercialistka za odpadke, ki še danes na izpolnjuje pogojev za direktorovanje. Je pa njen soprog vidni funkcionar SMC.  Glavno besedo pri vseh kadrovskih zadevah v Murski Soboti, kot so nam zaupali neimenovani viri, je imel Srečko Đurov.

Đurov si je "zobe polomil" pri direktorju Pomurskih lekarn Ivanu Zajcu

Z megalomanskim projektom soboških rdečih oblastnikov Expano je povezan tudi brutalen napad na vodstvo Pomurskih lekarn in njihovega direktorja Simona Zajca. Jevšek in Đurov sta pri vložku MO Murska Sobota v projekt Expano "računala" tudi na nekaj milijonov evrov presežka v desetletnem poslovanju Pomurskih lekarn. Stroški projekta Expano so od začetnih 1,7 kmalu zrasle na 6,7 milijona evrov.  Đurova je na Ivana Zajca pritiskal, da morajo Pomurske lekarne  presežek dobička v vrednosti dva miljona evrov nameniti za projekt Soboško jezero. Zajcu kamen ni padel na glavo,  odločno je zavrnil grožnje in izsiljevanje, dobiček pa preusmeril med vse preostale pomurske občine kot njihove ustanoviteljice.

							         

Sledil je že preizkušen recept aparatčika Đurova, najprej grožnje, nato diskreditacije, pa kazenske ovadbe, na koncu pa masaker v občinskem parlamentu. Vendar se Zajec ni ustrašil, zanj so se grožnjam navkljub zavzeli tudi osgtale občine ustanoviteljice Pomurskih lekarn, v bran so mu stopili tudi v Sindikatu farmacevtov Slovenije, predsednik Lekarniške zbornice Slovenije Miran Gorjup in murskosoboška opozicija. Sledila je še bolj podla poteza Jevška in Đurova: ustanovila sta občinski javni lekarniški zavod in napovedala izstop MO Murska Sobota iz regijskih Pomurskih lekarn.

VIDEO:

Nekdanji župan MO Murska Sobota Anton Štihec o kadrovskih čistkah Srečka Đurova, ki so odnesle veliko obrazov iz njegovega mandata

Aleksander Jevšek "priča srpski v Briselu," u kojem kot jugonostalgik želi da vidi i Srbiju							          

Tekst srbskega portala Blok-vesti objavljamo v celoti, seveda z vprašanjem, kdaj je Cerar pooblastil Jevška, da tolmači slovensko zunanjo politiko?

„Slovenija želi Srbiju u EU, ja govorim srpski u Briselu“

Član Odbora regija u Briselu, zadužen u Komisiji za pristup Srbije Evropskoj uniji (EU) Aleksandar Jevšek, izjavio je danas, da Slovenija želi Srbiju u EU, jer je to, kako je rekao interes, i Slovenije i EU i Srbije.
– Imamo u Briselu godišnje sastanke sa prestavnicima Srbije, ja govorim srpski u Briselu, tako se bolje razumemo, a svrha toga je interes EU, posebno Slovenije, da Srbija uđe u EU, jer to nam onda otvara vrata za veću privrednu saradnju, kulturnu i svaku drugu, koja je bila u našoj zajedničkoj državi Jugoslaviji – rekao je Jevšek. 

Jevšek, koji je i gradonačelnik Murske Sobote (Slovenija) i gost je opštine Paraćin, povodom Dana opštine 27. septembra, dodao je da „misli da je to dobra platforma, zajedno u  EU, i „da zajedno odradimo nešto dobro za naše dve zemlje“.

Sicer pa so z odhodom Jevškovega oprode Srečka Đurova za direktorja UE Maribor med "dobro obveščenimi" zaokrožile govorice, da tudi Jevškov županski mandat ne bo dolgega veka. Menda se na Mladiki odvija kar intenzivno lobiranje, vanj naj bi bil seveda vpet Jevškov partijski šef Dejan Židan, vajeti pa naj bi imela eks partijski in državni šef Milan Kučan ter njegov "dopredsednik" Marjan Šiftar. Jevšek se je "zagledal" v Skopje, zato menda srčna želja po veleposlaniškem položaju v Severni Makedoniji. Pač ni "rojen" za župana, njegove ambicije so bile vedno višje, saj je kar dvakrat pri različnih levičarskih strankah kandidiral za poslanca v DZ, letos celo za EU poslanca. In po njegovi izjavi v Paraćinu sodeč, se mu še vedno kolca po nekdanji Jugi, enako kot njegovemu botru Milanu Kučanu. 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-09-29 21:45:40 (Sep 29, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Romana Tomc: Vladni predlogi sprememb pokojninske zakonodaje so finančno nevzdržni in škodljivi
Humanost in solidarnost soboških obrtnikov pri obnovi hiše za materinski dom
Romane Tomc glede zadržanosti do podpisa pod poziv Slo. EU poslancev o vstopu Hrvaške v schengensko območje
Na konstitutivni seji se je sestala preiskovalka DZ za ugotavljanje zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi
Z ukradeno bančno kartico si je postregel na bankomatu! Prepoznate nepridiprava?
V prometni nesreči v Stranicah v bližini Zreč umrla dva motorista
Črni migranski oblaki nad Evropo - kdo bo temu zmogel reči, dovolj je!
Preteče kolone ilegalnih migrantov v BiH na poti proti Hrvaški. Njihov cilj Slovenija?!
DržavljanK/Vili Kovačič: "Kot neposredni oškodovanec zaradi pristranskega sodnika Mateja Accetta bom tožil njega in US!"
Ob svetovnem dnevu hrane EU poslanec Franc Bogovič izpostavil nujo odprave podhranjenosti in prekomerne debelosti otrok
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(44)
Celje
(37)
ZDA
(17)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(5)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
SMC
(3)
rop
(3)
sova
(3)
2
(3)
2tir
(2)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
udba
(2)
KRIS
(2)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
SPIZ
(1)
Lent
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj