Ogledalce, ogledalce na steni DZ povej, al poslanci levičarskega šesterčka s Šarčevo vlado vred vedo, kaj je Ustava?!

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-07-13 ob 21:42:02

Sveto pismo ali Ustava, nanju se sklicuje nekdo, ki prevzame pomembno in odgovorno funkcijo v državi. V Sloveniji, kjer s(m)o naredili jasno in ostro ločnico med cerkvijo in državo, vsak ki prevzame pomemben ministrski ali poslanski položaj, se ob prisegi sklicuje na ustavo. Verjetno so bili takšne procedure deležni tudi poslanci sedanjega sklica DZ in seveda ministri vlade Marjana Šarca. Pa so res bili?! Počasi začenjam dvomiti, da o Ustavi Republike Slovenije ni bilo ne duha in ne sluha, ko so prisegale vlade Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca! Dovolj jim je bila absolutna večina v Državnem zboru, s katero so si lahko privoščili tudi kršenje temeljnih postulatov, zapisanih v Ustavi, da o ignoriranju sodb Ustavnega sodišča ne govorim. Po domače, "poscali so se nanje kot pes na ogel domače hiše!"

Ne bom se oziral nazaj, temveč ostalpri najbolj "sveži cvetki," kršenja Ustave in ignoriranja sodbe Ustavnega sodišča, ki ima sicer že tudi nekajletno brado. Gre seveda za znano odločitev Ustavnega sodišča o financiranju obveznih programov v zasebnih šolah. Že Cerarjeva vlada se je ves čas izvijala iz primeža uresničevanja razsodbe Ustavnega sodišča. Šarčev šolski minister Pikalo, ki ga kar vidim, kako z velikim užitkom vodi partijsko visoko šolo tipa Kumrovec, pa je s pomočjo dominantnih medijev slovensko javnost prepričeval, da bo uresničil odločitev Ustavnega sodišča tako, da jo bo kršil, kar mu omogoča "glasovalni aparat" levičarskega peterčka, nadkoialicijske Levice in kar je najbolj žalostno, tudi z glasovoma narodnostnih poslancev. 

Že res, da so se v poslanski skupini Cerarjeve SMC, za katere verjamem, da je to zadnji mandat v Državnem zboru, odločili, da ne podprejo Pikalove novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanje, ki spreminja način financiranja zasebnih osnovnih šol. Izpadli pa so "navadne riti," ker so se vzdržali in s tem omogočili, da so  glasovi SD, LMŠ, SAB, DESUS, seveda Levice in tudi dveh narodnostnih poslancev brez slabe vesti poteptali odločitev ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol. 

Poslanec Miha Kordiš iz nadkoalicijke levice je celo argumentiral, da novelo podpirajo zato, ker položaja zasebnih šol NE izboljšuje. S tem priznava, da Levica ni stranka s ciljem iskanja blaginje za vse, temveč je njihov imteres, da se nekaterim položaj ne izboljša. Tudi v SD so z velikim pompom proslavili svojo medetapno zmago »zaščite javnega šolstva«, ki ga ogroža vse kar ni pod njihovo direktno nadzorom. Delovanje pravne države lahko reši le veto Državnega sveta, ki je na dnevnem redu ponedeljkove seje. 

Če smo že v primeru novele zakona o financiranju šol v zasebni lasti ugotovili, da se poslancem levičarskega šesterčka, v paketu so namreč tudi Mesčevi lunatiki, žal tudi narodnostni dvojec, sladko žvižga za Ustavo in razsodbe Ustavnega sodišča, se v nekaterih glavah tudi poraja ideja o ukinitvi Ustavnega sodišča. To je s svojim nastopom eksplicitno dokazala tudi poslanka SAB  Maša Kociper, za katero se čudim, da je še ni odkril odbor za podelitev Nobelove nagrade, ker bi si jo za teorijo velikega kroga v manjšem povsem zaslužila.  "Modro lento Foruma 21" bi si namreč zaslužila z izjavo ob sprejemu novele: "ali si res želimo, da o najpomembnejših družbenih vprašanjih odloča ustavno sodišče oziroma devet ljudi!?" 

A glej ga zlomka! Ko je Državni zbor moral na zahtevo Državnega sveta v petek odrediti parlamentarno preiskavo o odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri pregonu državnega svetnika in nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, so bili isti poslanci največji zaščitniki ustave in načel. Tako v LMŠ, SMC, Levici in SAB so si čez noč nadeli podobo velikih zaščitnikov ustave in v en glas poudarjali, da odločitev Državnega sveta krši načelo delitve oblasti. Za katero kršitev naj bi šlo,  seveda niso navedli. Dovolj so bili pamfleti v stilu "opravili bomo resen in kritičen razmislek, ali v takšni komisiji sploh želimo sodelovati" ali pa da gre za "zasebno zadevo Franca Kanglerja," in da bi se takšnja "komisija zlahka imenovala komisija za maščevanje Kanglerja sodnikom in tožilcem," zato "v tej blamaži ne bomo sodelovali!"

Še posebej glasni so pri tem poslanci SD Z Dejanom Židanom na čelu, ki se preiskave najbolj bojijo. Znano je namreč, da se mariborski sodniki, ki so sodelovali pri srednjeveškem inkvizicijskem sojenju nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju celo udeležujejo njihovih političnih shodov. SD ima zato seveda velik interes, da se v nebo vpijoče kršitve pravic v primeru Kangler pometejo pod preprogo. Ironično, pri tem je, da zanje udeležba sodnikov na njihovih shodih ni kršitev načela delitve oblasti, zahteva drugega doma parlamenta po ustanovitvi komisije pa naj bi bila.

Povsem očitno je torej, da so poslanci koalicije do spoštovanja ustave zavzeli dve diametralno nasprotni stališči, na kar je v tweetu opozoril tudi direktor Inštituta dr. Antona Korošca, Primož Jelševar:

Poslanci brez sramu izigrajo ustavno sodišče, ko gre za financiranje šolstva, pri parlamentarni preiskavi @KanglerFranc pa ne bi sodelovali, ker kao "krši načelo delitve oblasti". Ribice premorejo vsaj 3 dni spomina, poslanci koalicije pa zgleda še tega ne.

Z nespoštovanjem pravne države in političnim kupčkanjem za interese svojih političnih strank pa so (zlasti poslanci LMŠ) naredili tudi formalni konec svoji zgodbici o novih, neomadeževanih obrazih, sredinski politiki in novi smeri. Vodstvo LMŠ – naj si bo to Marjan Šarec ali sivi stric iz ozadja, ki je od njih zahteval, da pokažejo svoj pravi obraz, da z javnim prikazom politične preračunljivosti pljunejo demokraciji v obraz in nam vsem pokažejo, da imajo v Sloveniji oblast preračunljivi politiki, ki jim ni mar za ustavo in pravno državo, so brez srca, vrednot in čuta za sočloveka.

 
 
 
 
 
 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-07-13 21:42:02 (Jul 13, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Predsednik Borut Pahor jih ni imenoval, je pa obsodil zločinskost vseh treh totalitarnih in avtoritarnih režimov
Ljubljana: Na predvečer evropskega spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov maša in simpozij
Bo Šarec blindirani kvartet uporabljal za varovanje zelene meje s Hrvaško ali za prevoz ilegalnih migrantov v azilne centre
Dr. Stane Granda: Po 100 letnem jubileju Prekmurja
Zoran Zaev je odstopljen, samo da tega on še ne ve
Gašper Blažič: Se je ob 100 letnici ponovila Kučanova inkvizicijska cenzura izpred 28 let?
Celje:« Letnica rojstva ni garancija za mentalno zrelost voznika«
Invazija ilegalnih migrantov ne pojenja: pri Podlehniku so jih ujeli kar 73
VIDEO: Odmev znanih Prekmurcev in Slovencev ob 100 letnici združitve Prekmurja z matico
Gašper Blažič: Moji vtisi ob slovesnostih 100 letnice v Beltincih
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(35)
Celje
(32)
ZDA
(16)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(5)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
rop
(3)
sova
(3)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
SMC
(2)
udba
(2)
2
(2)
2tir
(1)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

ste posameznik ali institucija, ki jo potrebujete za povečanje kapitala. brez skrbi, dajem vam na razpolago zanesljive kratkoročne in dolgoročne kapitalske sklade z nizko stopnjo 3%. če ste resni in resnično potrebujete, nas za več informacij kontaktirajte.   e-pošta: henrybenette@outlook.fr   whatsapp: +33644687693

Kategorija: Delo

Cena: 2000 €

ste posameznik ali institucija, ki jo potrebujete za povečanje kapitala. brez skrbi, dajem vam na razpolago zanesljive kratkoročne in dolgoročne kapitalske sklade z nizko stopnjo 3%. če ste resni in resnično potrebujete, nas za več informacij kontaktirajte.   e-pošta: henrybenette@outlook.fr   whatsapp: +33644687693

Kategorija: Osebna vozila

Cena: 2000 €

2661.) kriv - jason pinter

Kategorija: Šport

Cena: 25 €

4691.) nomadi brez oaze  -  boris pahor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5885.) vidna tema - izpoved o depresiji - william styron

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 12.99 €

6455.) oj, hišica očetova - cilka dimec žerdin

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

6983.) luč fantastike - terry pratchett

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

https://www.naravni.si/blog/filtri-za-vodo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

dober dan,   ste v kakšni finančni krizi? ali vam je banka zavrnila posojilo? ali potrebujete posojilo? ne skrbite več, ker je podjetje, ki je tu, da vam pomaga, daje posojila tako posameznikom kot podjetjem od 2000 evrov in več, obrestna mera je dostopna. če vas zanima, se lahko s svojimi prošnjami obrnete na hopkinsonloan@outlook.com.   hvala.  

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

v kolikor igrate igre na srečo, spremljate športi in radi tudi stavite, imate sedaj možnost, da ob registraciji na spletni strani: https://www.betsonhand.com/sl/william-hill/william-hill-bonus/ prejmete tudi william hill bonus.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kakšna znaša pokritost lte 4g omrežja pri enem izmed večjih operaterjev v sloveniji. na njihovi spletni strani si lahko ogledate zemljevid: https://www.a1.si/omrezje/hitrost-interneta-4g-lte

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

https://www.naravni.si/tehnologija/filtri-za-vodo.html

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj