Ferlincu ni uspelo, državni svetniki enotno podprli predlog za uvedbo parlamentarne preiskave primera Franc Kangler

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-06-12 ob 18:35:54

Današnja seja državnih svetnikov je morala biti res vroča. Na dnevnem redu je bil tudi predlog, ki ga je na pobudo državnega svetnika Marjana Maučeca v ponedeljek sprejela Mandatno imunitetna komisija DS, da se vloži zahteva za odreditev parlamentarne preiskave v primeru državnega svetnika Franca Kanglerja. Posebna preiskovalna komisija Državnega zbora naj bi ugotavljala politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi bili vpleteni pregon državnega svetnika Franca Kanglerja. Svetnik Marjan Maučec je v enem stavku najbolj plastično opisal razloge za svoj predlog:" ni logično, da je nekdo dvajsetkrat na zatožni klopi, pa nikoli dokončno obsojen!"

Je s predlogom Marjan Maučec nekomu "stopil na žulj," pa naj si bo to v tožilskih, sodniških ali poilicijskih krogih, da o omrežju globoke države, ki je vpeto v sodno vejo oblasti, ne govorimo.V glavnem, oglasil se je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, znan tudi iz afere Patria, ki je  v pismu predsednika DS Alojza Kovšco "opozoril," da bi uvedba posebne preiskovalke v primeru Franca Kanglerja v sistemu delitve oblasti pomenila nedopustno poseganje zakonodajne oblasti v pravosodno vejo oblasti, ker naj nekatere zadeve še ne bi bile zaključene na ODT Maribor in na SDT. Da je od 24 primerov kar 22 primerov bilo sklenjenih v korist Franca Kanglerja, je že druga zgodba. Vseeno pa Ferlinc vztraja in skorajda kot pretno zapiše, da bi parlamentarna preiskava  po njegovem lahko pomenila neposreden politični pritisk tudi na odločanje v bodočih zadevah, ki imajo lahko poleg kazenskih tudi politične posledice.

Ferlinc je pristisk na državne svtnike stopnjeval tudi na danađšnji seji Državnega sveta, na kateri je ponovil vse svoje argumente, zaradi katerih naj svetniki ne bi podprli predloga Mandatno imuniutetne komisije DS.

Sejo je zapustil z "dolgim nosom," kajti svetniki, nih 20, so soglasno podprli predlog Maučeca oziroma Mandatno imunitetne komisije. To pomeni, da bo moral Državni zbor, kamor bo romala zahteva, v najkrajšem času oblikovati posebno preiskovalno komisijo, ki bo ugotavljala politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pregonu zoper državnega svetnika Franca Kanglerja.

Čaka nas torej še vroča politična jesen.

"Na mene kot tožilca v zadevah Kangler, se je izvajal in se še izvaja pritisk z zavrženimi ”udbovskimi metodami,” je v dopisu parlamentarni komisiji za nadzor obveščevalno varnostnih služb Mateja Tonina zapisal mariborski okrožni državni tožilec Niko Pušnik. Ta Sovi očita, da mu je začela prisluškovati in slediti po tistem, ko je v nekaterih primerih ustavil pregon zoper Franca Kanglerja. Sova naj bi mu prisluškovala v prostorih tožilstva, na stacionarnem službenem telefonu, doma, na domačem naslovu, celo pri njegovi tašči, na naslovu njegovih staršev, v njegovem in ženinem avtomobilu in celo na tenis igrišču blizu njegovega doma, prav tako preko IMSI lovilcev tudi mobilnemu telefonu, kjer spremljajo promet SMS sporočil njegovega in ženinega telefona. In ne samo to, tudi brskali naj bi mu po osebnem računalniku in preko njegove znanke sporočali, kaj ima na njem. 

"Enkrat je pač vsega dovolj in enkrat pač ”maske morajo pasti z obrazov” in zadevam je potrebno reči bobu-bob," je še zapisal tožilec Pušnik, ko je od KNOVS zahteval nadzor delovanja Sove. 

Pred dnevi pa je v mariborskih odvetniških krogih zaokrožila novica, da naj bi okrožni državni tožilec Niko Pušnik spisal odpoved na svoje delovno mesto. Se je "zlomil" zaradi mobinga, ki so ga izvajali nad njim?! O resničnosti govoric smo zato za odgovor pobarali mariborski ODT. Odgovor kratek in jedrnat, ki pa poraja domnevo, da "tam,kjer je dim, je tudi ogenj!"

Odgovor ODT Maribor objavljamo v celoti.

"Spoštovani, v zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočam, da zaradi spoštovanja zasebnosti javnega funkcionarja na vaše vprašanje ne morem odgovoriti.
Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav.

Januša Kušar Rotman
višja državna tožilka
namestnica vodje ODT Maribor

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-06-12 18:35:54 (Jun 12, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Velik požar na gospodarskem poslopju v Korpulah pri Šmarju pri Jelšah
Jelka Godec: Zakaj takšna povišanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?
PU Maribor: Pakistance vrnili Hrvatom
Dovoljene tudi nezakonitosti pri rušenju Pomurskih lekarn!?
24. Tabor SDS: Janez Janša: "Čas je za tlakovanje poti do 10. volilne zmage SDS in prevzem oblasti!"
Filatelistična razstave z naslovom Človek na Luni v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju
EKSKLUZIVNO: Je državna sekretarka Olga Belec FURS-u prijavila 50 tisoč EUR na roko dobljene kupnine za DIANO d.o.o.?
Celje: 53. mednarodne igre šolarjev
Prevoz z taxi službo ni poceni, je pa (večinoma) dovolj zanesljiv
Celje: Izvirnosti nepridipravov nikoli konca - goljufije z uporabo filmskega denarja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(35)
Celje
(28)
ZDA
(16)
znamka
(13)
znamke
(12)
sls
(8)
nsi
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(4)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
rop
(3)
sova
(3)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
SMC
(2)
udba
(2)
2
(2)
2tir
(1)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

  dober dan,   tu se prijavite za vse vrste posojil, ne glede na vaše finančno stanje, naše posojilo se giblje od 2.000 do 1.000.000 evrov, poskus pa vas bo prepričal. naš edini cilj je pomagati ljudem, zato nam pišite preko e-pošte na hopkinsonloan@outlook.com in izpolnite spodnje informacije.   polno ime: znesek posojila: trajanje posojila:   hvala.  

Kategorija: Ostalo

Cena: 10 €

6917.) juliette justine - marki de sade imam še ostale knjige te zbirke

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5124.) kaj je mojemu otroku - sabine pauki andrea kisch

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 18.99 €

4453.) pot v hlapčevstvo - hayek friderich august

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

2067.) trije prašički

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj