Kar Kučanu na um, to Mladina na "drum" s podlimi napadi na sosednjo Madžarsko

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-03-27 ob 09:24:19

Milan Kučan, zadnji šef Komunistične partije Slovenije, in ex predsednik slovenske države, čeprav njena samostojnost ni bila njegova intimna opcija, v svojih govorih napoveduje pomembne politične "tektonske" premike v državi in išče vrage in sovrage doma ali v naši soseščini. Njegovim "zgodovinskim" besedam hlapčevsko sledi večina dominantnih medijev, med katerimi mu je najbolj ljuba Mladina, ki se finančno napaja iz istih mafijsko-udbaških virov, kakor se je njegova Komunistična partija Slovenije. 

Na letošnji proslavi ob kulturnem prazniku v narodnostno mešani občini Dobrovnik je Kučan v svojem govoru "sovrage" poiskal kar v naši neposredni soseščini, na Madžarskem. V govoru, iz katerega so štrlele beseda kot je revolucija, osvobodilni boj in neobračanje v preteklost, je Kučan postavil okvir "novega" sobivanja! "Ustvarili smo svojevrstno, sicer majhno, a pravo multikulturno skupnost. To je velika civilizacijska pridobitev, ki se ji na žalost marsikje v Evropi, tudi v naši neposredni soseščini zadnje čase odreka domovinska pravica." In kdo bi naj bil ta, ki noče dati domovinske pravice multikulturni skupnosti v Evropi, za katero se tako zavzema Kučanov odlikovanec, ameriški milijarder madžarskih korenin George Soros in je v naši neposredni bližini? Kučan pozna pod tem imenom verjetno le en odgovor. "Viktor Orban!" 

Tudi tokrat je Kučanovemu "umu," sledil Mladinin "drum"! Z naslovnicami, pa tudi z vsebino so se primitivno lotili Orbana in sosednje Madžarske. Mladina ne bi bila Mladina, če v to svoje greznično novinarstvo ne bi zapakirala tudi Slovensko demokratsko stranko. 

Sledila je reakcija madžarske veleposlanice v Ljubljani Edit Szilágyiné Bátorfi, ki se je pisno odzvala na Mladinino poročanje o demokraciji na Madžarskem, zlasti pa na "zavržno" naslovnico 12. številke, ki skozi karikaturo Viktorja Orbana prestavlja kot fašističnega diktatorja, ob njem pa prvake stranke SDS, ki da ga ščitijo pred "demokratično" Evropo.

Odziv madžarske veleposlanice, objavljen na spletni strani Mladine, objavljamo v celoti:

Spoštovani gospod odgovorni urednik! O Vašem tedniku je mogoče reči marsikaj, le tega ne, da si prizadeva krepiti prijateljstvo med narodi. Glede na določila zakona o medijih bi človek pričakoval, da bo tudi Vaš tednik prostor, kjer se bo javnost lahko seznanila z resničnimi dejstvi in različnimi mnenji. Žal za Vaše članke o Madžarski po mojih izkušnjah to ne drži.

Skrajnega obžalovanja vredno je, da svojim bralcem o moji domovini in njeni vladi slikate neresnično sliko. Ne preseneča me, da si ne prizadevate preveriti resničnosti dejstev, o katerih poročate, temveč se Vam zdi ustrezno objavljati informacije, prevzete od drugih medijev, ki jih v svojih poročilih popačite oz. umeščate v neprimeren kontekst. V preteklem času ste o izobraževanju na Madžarskem, o madžarski delovni zakonodaji, madžarskih naložbah v Prekmurju, programu za razvoj prekmurskega gospodarstva in na splošno o stanju na Madžarskem večkrat zapisali popačene trditve, s čimer ste negativno vplivali na slovensko javno mnenje. Zanima me, kaj želite s tem doseči? Vzbujati sovraštvo? Je s tem namenom dovoljeno čisto vse?

Naslovnica Vaše četrtkove izdaje je prestopila vse meje, je nezaslišana in obenem obžalovanja vredna. Protestiram proti načinu, na katerega ste upodobili predsednika Vlade Madžarske. Nezaslišano in nesprejemljivo je, da predsednika vlade države, ki je zaveznica Slovenije v EU in v Natu, enačite s pripadniki mračnih sil preteklosti! Madžarska vlada se odločno zavzema za varstvo pravic judovske skupnosti na Madžarskem. Madžarska judovska skupnost nikakor ni ogrožena, se ne sooča z antisemitskimi napadi, temveč uspeva in cveti. Madžarska vlada ima ničelno toleranco do antisemitizma in je kot prva uvedla dan spomina na madžarske žrtve holokavsta. Vse to so dejstva, ki jih je mogoče preveriti. Zato je popačenje resnice, kakršno je prikazano na naslovnici Vašega tednika, še posebno hudo in nedopustno, tudi v času volilne kampanje.

Madžarska je od razglasitve slovenske neodvisnosti živela v miru in sožitju s Slovenijo, si prizadevala za dobre odnose med državama in za krepitev zaupanja med ljudmi. Žaljivi članki in naslovnice Vašega tednika, kakršna je bila četrtkova, vse to rušijo. Le čemu to koristi? Zagotovo ne Evropi. Pozivam Vas, da v imenu odgovornega novinarstva prenehate z negativno kampanjo, usmerjeno proti Madžarski, saj z njo žalite na milijone ljudi!

S spoštovanjem, 
Edit Szilágyiné Bátorfi, Veleposlanica republike Madžarske v Ljubljani

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
1
Karel Bevk
1
Mar 27, 2019
MLADINA - kriminalna združba,katera je vse skozi poštni nabiralnik zloglasne UDBE in pranja denarja !
#1
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-03-27 09:24:19 (Mar 27, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Dovoljene tudi nezakonitosti pri rušenju Pomurskih lekarn!?
24. Tabor SDS: Janez Janša: "Čas je za tlakovanje poti do 10. volilne zmage SDS in prevzem oblasti!"
Filatelistična razstave z naslovom Človek na Luni v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju
EKSKLUZIVNO: Je državna sekretarka Olga Belec FURS-u prijavila 50 tisoč EUR na roko dobljene kupnine za DIANO d.o.o.?
Celje: 53. mednarodne igre šolarjev
Prevoz z taxi službo ni poceni, je pa (večinoma) dovolj zanesljiv
Celje: Izvirnosti nepridipravov nikoli konca - goljufije z uporabo filmskega denarja
Mariborski policisti ujeli oboroženega roparja, v Dravi našli ukraden osebni avtomobil
Župan Lendave Janez Magyar: Izpad pri črpanju nepovratnih evropskih sredstev bo težko nadomestiti
Vane K. Tegov: Fevdalizacija korupcije v Makedoniji
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(35)
Celje
(28)
ZDA
(16)
znamka
(13)
znamke
(12)
sls
(8)
nsi
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(4)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
rop
(3)
sova
(3)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
SMC
(2)
udba
(2)
2
(2)
2tir
(1)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

  dober dan,   tu se prijavite za vse vrste posojil, ne glede na vaše finančno stanje, naše posojilo se giblje od 2.000 do 1.000.000 evrov, poskus pa vas bo prepričal. naš edini cilj je pomagati ljudem, zato nam pišite preko e-pošte na hopkinsonloan@outlook.com in izpolnite spodnje informacije.   polno ime: znesek posojila: trajanje posojila:   hvala.  

Kategorija: Ostalo

Cena: 10 €

6917.) juliette justine - marki de sade imam še ostale knjige te zbirke

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5124.) kaj je mojemu otroku - sabine pauki andrea kisch

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 18.99 €

4453.) pot v hlapčevstvo - hayek friderich august

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

2067.) trije prašički

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj