Ugotovitve Muellerjevega poročila v celoti "oprale" Donalda Trumpa, Demokrati in liberalni mediji v USA pa "v jok!"

Objavil/a V Fokusu, dne 2019-03-25 ob 15:43:40

Medtem ko Predsednik Trump, Republikanci in vodilni konservativni mediji v ZDA ter ugledni komentatorji glasno poudarjajo, da je poročilo posebnega prieskovalca Roberta Muellerja nedvomno razbremenilo oz. oprostilo Predsednika Trumpa suma sodelovanja v zaroti z Rusijo o vplivanju na volitve 2016,  pa se Demokrati in “liberalni” mediji, ki jih Trump imenuje “lažnive”, nikakor ne morejo sprijazniti s tem ter za vsako ceno skušajo relativizirati rezultate preiskave in v obupu iščejo kančke možnosti za nadaljevanje raznih drugih oz. za začetek novih preiskav! Tem se seveda pridružujejo tudi slovenski osrednji mediji.

To, kakšen šok so izzvale že prve objave ključnih ugotovitev poročila, namreč, da niti Predsednik Trump niti nobena oseba iz kroga njegove družine in sodelavcev niso sodelovali pri kakršnih koli zrotniških dejanjih z Rusijo, da bi vplivali na izide volitev leta 2016 v ZDA, ter da posledično ne bo vložena nobena obtožnica, pa odlično ilustrirajo odzivi v liberalnih medijih in predstavnikov Demokratov.

Tako voditeljica na TV kanalu MSNBC Rachel Maddow, ki je znana kot neprizanesljiva kritičarka PR Trumpa, ni mogla (hotela) verjeti poročilu in je pri tem v oddaji komajda obvladovala solze.

Prav tako svojega razočaranja in dvomov niso mogli skriti voditelji in sodelujoči v oddajah na to temo na CNN.

Po drugi strani pa mediji bolj konservativne provinience, med njimi tudi najbolj gledani “Fox News”, objavljajo vrsto prispevkov, ki dajejo prav Trumpu ter obsojajo ravnanje Demokratov in liberalnih medijev.  

Med te spada tudi izjava Podpredsednika Pencea, da “bi moral ugotovitve poročila pozdraviti vsak Američan, ki spoštuje resnico”, vodje senatne večine Mitch McConnella, da “poročilo potrjuje trditve Predsednika Trumpa, da ni bilo nobene zarote z Rusijo”, Senatorja Chaffetza “Demokrati so lagali ameriškemu ljudstvu o Muellerjevi preiskavi in morajo sedaj za to odgovarjati”, Predsednice Republikanske stranke Ronne McDaniel, da “Demokrati dolgujejo opravičilo Predsedniku Trumpu”, prispevek Bretta Baierja “To je popolna zmaga za Predsednika Trumpa”, nekdanjega glavnega stratega Republikanske stranke Karla Rovea, da“poročilo predstavlja popolno zmago PR Trumpa” itd.

Obenem pa odvetnik PR Trumpa Guiliani (nekdanji župan New Yorka), zahteva popolno preiskavo o tem, kako je sploh prišlo do obtožb o zaroti z Rusijo in do začetka samega postopka.  

Preiskava o tem se je dejansko začela maja 2017, v šele četrtem mesecu predsedovanja Trumpa, sprožili pa so jo Demokrati, ki se nikakor niso mogli sprijazniti s porazom na volitvah novembra 2016. Zato so bili pripravljeni uporabiti vsa sredstva, da bi spremenili izid volitev. Kot izhodišče pa so uporabili fabriciran dokument dveh nadvse kompromitiranih oseb: nekanjega britanskega vohuna Christophera Steela in ustanovitelja podjetja “Fusion GPS” Glenna Simpsona.    

Celotna preiskava je trajala 675 dni oz. leto in dobrih 10 mesecev, v njej je sodelovalo 19 pravnikov ter 40 agentov FBI in predstavnikov raznih drugih institucij, stala pa je skupno 25,2 milijona dolarjev.

Predsednik Trump je ves čas trdil, da gre za konstrukt in “lov na čarovnice”, kar je med drugim objavil tudi v 77 twitih. V svojem najnovejšem t.j. 78. na to temo pa je twitnil “Nobene zarote, nobenega oviranja preiskav in popolna OPROSTITEV” ter dodal “OHRANIMO AMERIKO VELIKO”.

Ivanka Trump pa je uporabila citat Predsednika Lincolna “Resnica je nasploh najboljše sredstvo proti obrekovanju”, njen brat Donald Trump ml. pa je na twitterju sporočil, da “morajo Demokrati in mediji odgovarjati”.

Tudi drugi avtorji prispevkov na “Fox News” so kritični do celotnega postopka. Tako Keith Jarrett meni, da je bila celotna afera o zarotniškem sodelovanju med Trumpom in Rusijo “potegavščina – in najbolj umazani politični trik v modern zgodovini ZDA”, J. Concha pa , da bo izkrivljeno poročanje medijev “prineslo obračun, kakršnega nismo videli od leta 2016”.

Medij “Newsmax” pa med drugim objavlja prispevek na osnovi izjave Senatorja Grahama “Slab dan za vse , ki so upali, da bodo odstranili predsednika”, “The New York Post” prispevek z naslovom “Vsi bi morali proslavljati propad velike laži Hillary Clinton”, “The Daily Caller” pa “Demokrati so jamčili zaroto Trump - Rusija, Mueller pa je ni našel”.

Ugledni pravnik in zaslužni professor universe Harvard ter avtor številnih knjižnih uspešnic Prof. Alan Dershowitz pa je samo preiskavo označil kot “sramotno”, obenem pa ostro kritiziral poročanje medijev, eksplicitno CNN, ki da “je zavajal ameriško javnost”, objavo povzetka Muellerjevega poročila pa je Profesor Dershowitz označil kot “Zelo slab dan za CNN”.

Poročanje liberalnih medijev so ostro kritizirali tudi drugi avtorji kot Dan Gainor v “Fox News” v prispevku z naslovom “Poročanje liberalnih medijev o Muellerjevi preiskavi in zaroti postaja za medije kot katastrofa Titanica”.

Po vsem tem pa se celo CNN ne more izogniti oceni, da “Z opogumljenim Trumpom njegovo predsedovanje vstopa v novo obdobje”.

Medtem pa večina poznavalcev razmer v ZDA in objektivnih komentatorjev meni, da bo Trump ugotovitve iz Muellerjeva poročila znal spretno obrniti sebi v prid, kar mu znatno povečuje možnosti za ponovno izvolitev novembra 2020, še zlasti, če se bodo nadaljevali dosedanji ugodni trendi v gospodarstvu in posledično na trgu delovne sile ter bo večina Američanov občutila neposredne koristi tega, kakor tudi, da bo uspel zagotavljati varnost državljanov ZDA.      

V ZDA se je zadeva, ki bi lahko vplivala na usodo Predsednika Trumpa, ter  tudi širše na politične razmere v državi in svetu, razpletla v skladu s temeljnimi načeli pravne države, namreč, da je potrebno vse obtožbe tudi nedvoumno dokazati.

Pri tem pa se ni mogoče izogniti primerjavi s podobnim dogajanjem v Sloveniji v zvezi z medijsko sodnim konstruktom "globoke države", imenovanim “Patria”, ki je imel usoden vpliv na izid volitev leta 2008 ter 2014, ko so predsednika najmočnejše opoziicijske stranke Janeza Janšo neposredno pred volitvami 2014 poslali v ječo!  

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
1
Zim Zelen
0
Apr 01, 2019
Melania Trump v popolni tajnosti priletela z zasebnim letalom v SLO.
Domotožje jo je premagalo. Najbolj pa pogreša ričet s klobaso in motovilcem. Dobrodošla!
#1
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2019-03-25 15:43:40 (Mar 25, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ilegalni migranti, vsakodnevna stalnica policijskih poročil
Ob 23. avgustu, evropskem dnevu spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov
Predsednik Borut Pahor jih ni imenoval, je pa obsodil zločinskost vseh treh totalitarnih in avtoritarnih režimov
Ljubljana: Na predvečer evropskega spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov maša in simpozij
Bo Šarec blindirani kvartet uporabljal za varovanje zelene meje s Hrvaško ali za prevoz ilegalnih migrantov v azilne centre
Dr. Stane Granda: Po 100 letnem jubileju Prekmurja
Zoran Zaev je odstopljen, samo da tega on še ne ve
Gašper Blažič: Se je ob 100 letnici ponovila Kučanova inkvizicijska cenzura izpred 28 let?
Celje:« Letnica rojstva ni garancija za mentalno zrelost voznika«
Invazija ilegalnih migrantov ne pojenja: pri Podlehniku so jih ujeli kar 73
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(35)
Celje
(32)
ZDA
(16)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(5)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
rop
(3)
sova
(3)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
SMC
(2)
udba
(2)
2
(2)
2tir
(1)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

ste posameznik ali institucija, ki jo potrebujete za povečanje kapitala. brez skrbi, dajem vam na razpolago zanesljive kratkoročne in dolgoročne kapitalske sklade z nizko stopnjo 3%. če ste resni in resnično potrebujete, nas za več informacij kontaktirajte.   e-pošta: henrybenette@outlook.fr   whatsapp: +33644687693

Kategorija: Delo

Cena: 2000 €

ste posameznik ali institucija, ki jo potrebujete za povečanje kapitala. brez skrbi, dajem vam na razpolago zanesljive kratkoročne in dolgoročne kapitalske sklade z nizko stopnjo 3%. če ste resni in resnično potrebujete, nas za več informacij kontaktirajte.   e-pošta: henrybenette@outlook.fr   whatsapp: +33644687693

Kategorija: Osebna vozila

Cena: 2000 €

2661.) kriv - jason pinter

Kategorija: Šport

Cena: 25 €

4691.) nomadi brez oaze  -  boris pahor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5885.) vidna tema - izpoved o depresiji - william styron

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 12.99 €

6455.) oj, hišica očetova - cilka dimec žerdin

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

6983.) luč fantastike - terry pratchett

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

https://www.naravni.si/blog/filtri-za-vodo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

dober dan,   ste v kakšni finančni krizi? ali vam je banka zavrnila posojilo? ali potrebujete posojilo? ne skrbite več, ker je podjetje, ki je tu, da vam pomaga, daje posojila tako posameznikom kot podjetjem od 2000 evrov in več, obrestna mera je dostopna. če vas zanima, se lahko s svojimi prošnjami obrnete na hopkinsonloan@outlook.com.   hvala.  

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

v kolikor igrate igre na srečo, spremljate športi in radi tudi stavite, imate sedaj možnost, da ob registraciji na spletni strani: https://www.betsonhand.com/sl/william-hill/william-hill-bonus/ prejmete tudi william hill bonus.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kakšna znaša pokritost lte 4g omrežja pri enem izmed večjih operaterjev v sloveniji. na njihovi spletni strani si lahko ogledate zemljevid: https://www.a1.si/omrezje/hitrost-interneta-4g-lte

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

https://www.naravni.si/tehnologija/filtri-za-vodo.html

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj