Ekskluzivno: Bo novi predsednik združene in povezane SLS dr. Ludvik Toplak?

Objavil/a V Fokusu, dne 2018-08-23 ob 23:04:44

Gostilna Sobočan v Bresternici pri Mariboru je bila gostitelj tretjega srečanja obrazov, ki jim ni vseeno, kaj se v zadnjih letih dogaja s Slovensko ljudsko stranko. Na vsebinski pogovor, zadnji pred septembrskim kongresom SLS, jih je povabil predsednik NLS Franc Kangler. Prvo srečanje po fiasku na državnozborskih volitvah, ko je SLS ostala pred parlamentarnimi vrati in po strankarski klavzuri, je v Novem Mestu na pobudo začasno predsedujočega Primoža Jelševarja pripravil Tone Hrovat, sledilo je srečanje v Lukovici, ki ga je organiziral Ciril Smrkolj, današnjega pa kot rečeno Franc Kangler.

Več kot sedemdeset obrazov iz celotne Slovenije je prišlo v Bresternico, nekdanji predsedniki, nekdanji ministri, državni sekretarji, župani in občinski svetniki, člani in nečlani SLS, izključeni ali iz stranke izstopili po svoji volji. Čeprav je vsak s seboj prinesel nekaj pelina, ki so ga izlili na račun dogajanj v stranki, o liderstvu in klientelizmu, o pomanjkanju ćuta za dialog in sodelovanje, o zanemarjanju članstva, kar je SLS stalo statusa parlamentarne stranke, so vsi do zadnjega izrekali željo, da se SLS vrne na "pota stare slave!". Da znova postane močna parlamentarna stranka, ki bo gradila svojo podobo na spoštovanju in negovanju stoletnih vrednot ljudskega gibanja na Slovenskem. Družina, dom in domovina morajo biti zapisane v programsko vsebino delovanja SLS. Dovolj je bilo sektašenja, kajti SLS ni le zgolj stranka slovenskega kmeta, temveč vseh, ki so jim te vrednote blizu. Zato je organizator srečanja sedanje vodstvo SLS na čelu s Promožem Jelševarjem pozval, da v času do strankinega kongresa v Ljubljani stori vse, da se v njeno okrilje vrnejo vsi tisti, ki so tako ali drugače zapustili ali bili primorani zapustiti SLS. Sam se bo s svojo Novo ljudsko stranko pridružil SLS, vendar je postavil pogoj, da kongres na vodstvene položaje, vključno s predsednikom, pistavijo obraze, ki so prepoznavni, kredibilni, ki imajo sposobnost povezovanja in ki bodo SLS na prihodnjih parlamentarnih volitvah, te pa so lahko že čez nekaj mesecev, SLS znova pripeljali v Državni zbor.


							"V veliko državah Evrope so ljudske stranke del vladajočih koalicij, to nam mora biti cilj. In ne le to, naši cilji morajo biti usmerjeni v zmago na parlementarnih volitvah in vodenju vlade," je dejal nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik.

Pri veliki večini prisotnih je pobuda Franca Kanglerja, da bi na septembrskem kongresu za predsednika SLS izvolili prof. dr. Ludvika Toplaka, naletela na vsesplošno podporo. Toplak se je sicer za izrečeno zaupanje in podporo zahvalil, vendar ni sprejel in ne zavrnil pobude za kandidaturo. Zato pa je sedanjemu vodstvu položil na srce, da oblikuje kriterije, po katerih bi na strankarskem kongresu izbirali na najbolj odgovorne funkcije, poleg tega pa tudi definirati temeljne cilje, ki jih bo stranka sledila na lokalnih, državnih in evropskih volitvah, s katerimi si bo zagotovila zmagovit rezultat.

Oblikovana je bila tudi pobuda za kandidaturo dr. Ludvika Toplaka za predsednika SLS, ki jo je podpisalo več kot 50 od 70 udeležencev srečanja. V njej so zapisali:

Profesor Ludvik Toplak, doktor pravnih znanosti, je trenutno vodja uspešnega zasebnega visokošolskega zavoda Alma Mater Evropaea s sedežem v Mariboru.

Po prvih demokratičnih volitvah leta 1990 je kot poslanec na listi Slovenske kmečke zveze postal predsednik Družbenopolitičnega zbora Skupščine Slovenije. Nato je tri mandate uspešno opravljal funkcijo rektorja Univerze v Mariboru, leta 2002 pa je bil imenovan za veleposlanika pri Svetem sedežu. Je redni član Evropske akademije znanosti in umetnosti s sedežem v Salzburgu.

Prof. Toplak je bil kot ugleden član SLS tudi predlagatelj številnih pomembnih projektov in zakonskih predlogov, med drugim zakona o vračanju zadružnega premoženja, projekta  racionalne izgradnje slovenskega avtocestnega križa, zakona o preprečevanju oderuških obrestih, zakona  o pravicah delavcev pri lastninjenju in drugih.

Zato podpiramo predlog, da v kritičnem obdobju delovanja SLS in nepredvidljivih razmerah v Sloveniji in širše, prof. Ludvik Toplak na prihajajočem kongresu SLS postane predsednik SLS, poveže sedanje in pretekle nosilce SLS ter mlade in skupaj s sodelavci skuša vzpostaviti SLS kot vplivno stranko in močno  povezovalno slovensko politično silo.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2018-08-23 23:04:44 (Aug 23, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Branko Šumenjak, državni svetnik: Država se dela norca iz upokojencev! Ni izključen punt upokojencev!
Alma M Karlin: »Azija me je uročila!« Ob stoti obletnici njenega odhoda na pot okoli sveta
Dr. Milan Zver stopil v bran evropski demokraciji in začasno zaustavil pogajanja o programu Erasmus+
Rudolf Maister- vselej na pravi strani, ko se je šlo za obrambo slovenstva, njenega jezika, kulture in naroda
Zaradi slabega privijačenja odpadli obe zadnji levi kolesi na avtobusu domačega prevoznika.
Koliko kaže na Vladni uri? Bo zastavica padla? Kdo vse drži kljuko od vladnih izhodnih vrat?
13. programski kongres NSi: Nič več opozicija, gremo v naslednjo vlado, vendar ne za vsako ceno!
Se je po slovesu občinskega šerifa Srečka Đurova, župan Aleksander Jevšek skril v "mišjo luknjo"?!
VIDEO: Romana Tomc: Slovenski pokojninski sistem je zapleten in nevzdržen, kot rešitev SDS zagovarja demografski sklad
Franc Bogovič: Takoj prekiniti tihotapske poti za nezakonite migrante in s Frontexom pomagati BiH pri soočanju z migranti
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sds
(46)
Celje
(43)
ZDA
(17)
znamka
(14)
znamke
(12)
nsi
(10)
sls
(8)
furs
(6)
kava
(6)
kpk
(5)
sdms
(4)
sto
(4)
NKBM
(3)
šah
(3)
gdpr
(3)
SMC
(3)
rop
(3)
sova
(3)
2
(3)
2tir
(2)
NATO
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
UMAR
(2)
maj
(2)
mak
(2)
udba
(2)
KRIS
(2)
eu
(1)
HES
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
uber
(1)
Film
(1)
s
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
rak
(1)
Vrt
(1)
Gozd
(1)
ura
(1)
btc
(1)
voda
(1)
delo
(1)
ico
(1)
mlaj
(1)
bik
(1)
miza
(1)
lipa
(1)
IZUM
(1)
pivo
(1)
hota
(1)
DUTB
(1)
igra
(1)
čaj
(1)
mars
(1)
dru
(1)
Dr
(1)
SAB
(1)
vso
(1)
dan
(1)
NLS
(1)
SOS
(1)
ozn
(1)
vlom
(1)
npu
(1)
uboj
(1)
SKP
(1)
ment
(1)
P
(1)
Ptuj
(1)
je
(1)
heta
(1)
SPIZ
(1)
Lent
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

pozdravljeni sem gospa teodora andreea, podjetnica nafte, ki ponuja posojila v obsegu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva in hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za posojila podjetja, osebna posojila, refinancirajte svoje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam izkažem spoštovanje, vljudnost in storitev, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec pooblaščen in odobren, s skoraj desetletjem izkušenj. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da bomo dali posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 25000 €

        pozdravljeni sem poseben belgijski državljan, mednarodne finance v banki izkoristim vaš e-poštni naslov, da vas obvestim, da odobrim posojila fizičnim osebam z obrestno mero 2% v obdobju po vaši izbiri. od 5.000 € do 9000.000 € se vračilo začne 2 meseca po nakazilo na vaš bančni račun se izvede z mesečnim plačilom. če želite, se obrnite na mene po e-pošti za več informacij. moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com najlepša hvala .

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 65000 €

    zlasti sem francoz in finančni direktor upravljanja nepremičnin, gospodarski akter. med posamezniki dajem posojila po nizkih obrestnih merah. ste bančna prepoved, za poplačilo starega dolga potrebujete denar, banka vam je prepovedana in nimate naklonjenosti bank, ali bolje, da imate projekt in potrebujete financiranje, slab kredit ali potrebujete denar za plačilo računov, sredstva za naložbe v podjetja. če potrebujete posojilo, se obrnite na mene, če želite izvedeti več o mojih pogojih. zapuščam vas   moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com   p.s: naslednikom le posojam, da mi jih povrnejo. opomba: ni resno in šaljivci se vzdržijo

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, za finančne težave, ki ste jih končno imeli, ste potrebovali denarna posojila med posamezniki izstopite iz zastoja, ki ga banke izzovejo, tako da zavrnete datoteke za izdajo kreditnih vlog. posameznik vam lahko dam posojilo potrebnega zneska in z zelo dostopnimi pogoji, ki vam bo olajšalo življenje. tu so področja, na katerih vam lahko pomagam: * finančni * hipotekarno posojilo * naložbeno posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 20000 €

      pozdravljeni iščete posojilo za oživitev svojih dejavnosti ali za realizacijo projekta ali za nakup stanovanja, a žal banka vas postavi pod pogojem, da me ne morete skrbeti, jaz sem zasebnik posojila, ki segajo od 5.000 € do 2.500.000 € vsem ljudem, ki lahko spoštujejo drugje, obrestna mera znaša 2% na leto. denar potrebujete iz drugih razlogov; ne oklevajte, da me kontaktirate za več informacij. moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

bi radi imeli rjuhe v takih barvah, ki se ujemajo s prevlekami za odeje in vzglavnike? kupite jih lahko pri https://minu.si/collections/rjuhe. še lažje pa je, če pri njih naročite kar celotno posteljnino. preverite njihovo ponudbo.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj