Portal mojaizbira.si – pomoč pri poklicnem usmerjanju in izbiri šolanja ali študija

Objavil/a V Fokusu, dne 2018-02-16 ob 06:34:53

Za nami so informativni dnevi, kjer so dijaki in učenci ter njihovi starši dobili informacije o možnostih šolanja oz. študija.

Sedaj morajo učenci oz. dijaki do 6.3.2018 oddati svoje prijave za vpis na želene šole.

Spletna stran – www.mojaizbira.si - je posvečena poklicni orientaciji v najširšem pomenu besede. Namenjena je učencem, dijakom, staršem, odraslim in svetovalcem (šolski svetovalci, karierni svetovalci, svetovalci v vseživljenjskem učenju).

Glavni cilj te spletne strani je na enem mestu ponuditi vsem ciljnim skupinam preprost in učinkovit dostop do informacij, ki jim bodo v pomoč bodisi pri odločanju o nadaljnji poklicni, izobraževalni in s tem tudi življenjski poti, bodisi pri opravljanju vloge dobrega svetovalca.       

Spletno mesto www.mojaizbira.si obsega najpomembnejše informacije o poklicih in izobraževanju. Namenjeno je učencem, dijakom, staršem, odraslim in svetovalcem (šolski  svetovalci, karierni svetovalci, svetovalci v vseživljenjskem učenju). Podatki so predstavljeni na enostaven in pregleden način, poleg tekstovnih opisov pa je na voljo tudi preko 350 video predstavitev poklicev.

 

Mojaizbira.si omogoča preprost in učinkovit dostop do zbranih informacij, ki bi jih sicer morali iskati po številnih drugih spletnih straneh. Spletno mesto se osvežuje sproti iz baz podatkov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Andragoškega centra Slovenije, Obrtne zbornice in Zavoda RS za zaposlovanje. Podatke o šolah pa sproti dopolnjujejo vse srednje šole v Sloveniji.

Mojaizbira.si bo mladim in njihovim staršem v veliko pomoč pri odločanju o nadaljnji poklicni poti, za svetovalce pa uporabno orodje pri svetovalnem delu.

Novostim spletnega mesta lahko sledite tudi prek Facebook-a (https://www.facebook.com/mojaizbira).

Spletna stran www.mojaizbira.si je bila zagnana leta 2008, v letu 2014 je potekala prenova, sofinancirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada. 

V projektu so sodelovali partnerji, ki s svojo osnovno dejavnostjo pokrivajo izobraževanje dijakov in odraslih, pripravljajo izobraževalne programe in poklicne standarde, svetujejo mladim in odraslim o njihovi nadaljnji poklicni poti, organizirajo dogodke za mlade in odrasle ter, ki povezujejo delodajalce in šolo.    

 

Na spletni strani boste v rubriki – pomoč svetovalnim delavcem – našli zanimivo zloženko Moja kariera  - Informacije za otroke, učence, dijake, študente, mlade in odrasle, starše in strokovne delavce v pdf obliki.

 

Odločitev za nadaljevanje šolanja je zelo pomembna. Zato si pridobite kar največ informacij ter si vzemite čas za pomembno odločitev.

 

Veliko zanimivih informacij o poklicnem usmerjanju lahko dobite tudi na spletni strani Kariernega središča - https://www.ess.gov.si/ncips/cips - ali osebno v prostorih CIPS – a, ki delujejo v okviru Zavoda za zaposlovanje po Sloveniji.

Veliko koristnih informacij dobite tudi v svetovalnih središčih, ki delujejo po celi Sloveniji (in so praviloma locirani na ljudskih univerzah) - http://isio.acs.si/sredisca/

Poiščite vaše najbližje središče na njihovem seznamu 17 središč po državi.

Svetovanja so namenjena dijakom, študentom zaposlenim, brezposelnim in vseh, ki razmišljajo o izobraževanju ali usposabljanju.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
V Fokusu
V Fokusu
Objavil/a 2018-02-16 06:34:53 (Feb 16, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
VSO: Ogorčeni smo nad dejanji ministrice Katičeve
Državljan Evrope 2018 je Čebelarska zveza Slovenije
Protokolu MORS za sklep sodišča ni mar?!
Sreda v sredo: Igor Omerza
Afera Mrlak: Na TVSLO so se posipali s pepelom
Kolumna mag. Ivan Simič: TOBOGAN
21.6.2018 - poletni sončev obrat ali solsticij
Razstava del Ivane Kobilice v Narodni galerijii Ljubljana
Krkovič Pahorju: ustavite zlonamerne manipulatorje s Slovensko vojsko
Mag. Ivan Simič: OECD predlaga veliko sprememb, izplen bo enak sedanjemu stanju!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
kava
(5)
furs
(3)
NKBM
(3)
sds
(3)
gdpr
(3)
sls
(2)
sneg
(2)
klop
(2)
sdms
(2)
maj
(2)
UMAR
(2)
uber
(1)
ico
(1)
eu
(1)
nlb
(1)
uefa
(1)
voda
(1)
šah
(1)
IZUM
(1)
mak
(1)
miza
(1)
Gozd
(1)
nsi
(1)
lipa
(1)
2tir
(1)
ura
(1)
rak
(1)
Film
(1)
btc
(1)
tisk
(1)
pust
(1)
bik
(1)
kpk
(1)
delo
(1)
Vrt
(1)
mlaj
(1)
HES
(1)
NATO
(1)
s
(1)
sto
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2018
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

diagonostični center ultralab vam nudi ultrazvok srca, dojk, trebuha, ožilja, ščitince. na voljo so vam izkušeni zdravniki in najnovejša tehnologija. več: https://ultralab.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

gerard so priznane strešne kritine, v kolikor vas zanimajo krovci si lahko ogledate seznam pod krovstvo in kleparstvo: https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

otroški vozički v najrazličnejših barvah, na voljo velika izbira bugaboo vozičkov. preverite ponudbo: https://www.hajdi.si/potepanje/otroski-vozicki.html

Kategorija: Otroški vozički

Cena: Pokličite za ceno

če želite sprostitev za vas in vašega partnerja je razvajanje v dvoje idealna priložnost. preverite ponudbo: https://1nadan.si/ponudbe/maribor/lepota-in-razvajanje

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

rabljeni prenosniki - široka ponudba! !. gre za izredno kvaliteten produkt proizvajalca hp, ki se ponaša z i5 procesorjem tretje generacije ter 4 gb delovnega spomina. hp elitebook 8570p vas

Kategorija: Prenosniki

Cena: 325 €

prenosni računalnik hp elitebook 850 g1 je opremljen z. skupaj z  omogoča nemoteno delovanje. za shranjevanje različnih podatkov vam je na voljo . 

Kategorija: Prenosniki

Cena: 419 €

1645.)  čemu  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3528.) godovina sloenskega naroda

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 7.99 €

5911.) filiper

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

7703.)  zločini slovenskega kajna

Kategorija: Leposlovje

Cena: 44.99 €

2928.) človk na obehstraneh stene

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10.99 €

7700.) obačun

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj