Prijatelji (2)
Branko Gaber
Andrej Magajna
Spremljevalci (1)
Martina Prevejšek
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Hlapec je odslužil, hlapec naj gre!
ZA SODELOVANJE JE POTREBNO MNOGO VEČ. V PRVI VRSTI ZAUPANJE
Kosilo za štiri osebe za 800 evrov, račun plačali davkoplačevalci
Kadrovski tsunami po veleposlaništvih
Ko gredo nekateri v Jajce in Bihać, se drugi spominjajo mučeniške smrti Danijela Halasa
Slovenski politični veljaki v Štrigovi izdali svoj narod in ga obsodili na smrt
Miru Cerarju v slovo – nečastno si prišel in nečastno odhajaš, le malo prepozno!
Janez Janša: Vsaka vlada je najprej postavljena zato, da ščiti interese slovenskih državljanov
Jevškova rdeča koalicija melje naprej
Boštjan M. Zupančič in globoka država? Ponujali so nam 5 milijonov eurov!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tir
( 1 )
agrokor
( 1 )
akcija
( 1 )
AME ECM
( 1 )
avartar
( 1 )
bitcoin
( 4 )
branje
( 1 )
brexit
( 3 )
camino
( 1 )
cvetje
( 1 )
davki
( 4 )
denar
( 5 )
dijaki
( 1 )
dunaj
( 1 )
eu
( 1 )
Film
( 1 )
finance
( 1 )
furs
( 2 )
Gazele
( 1 )
Glasba
( 2 )
gostje
( 1 )
HES
( 1 )
hornist
( 1 )
HORUS
( 1 )
hotel
( 1 )
Hrana
( 2 )
Ideja
( 1 )
ikigaj
( 1 )
izgovor
( 1 )
jesen
( 1 )
Jože
( 1 )
Jožica
( 1 )
kamra
( 1 )
kava
( 2 )
klop
( 1 )
knjiga
( 2 )
kolumna
( 1 )
koncert
( 1 )
kpk
( 1 )
kranj
( 1 )
kronika
( 1 )
KULTURA
( 1 )
kurenti
( 1 )
lekarne
( 1 )
Maribor
( 2 )
NATO
( 1 )
NKBM
( 3 )
nlb
( 1 )
notarji
( 1 )
nsi
( 1 )
odpadki
( 1 )
Opera
( 1 )
Orožje
( 1 )
osijek
( 1 )
pisanje
( 1 )
porodi
( 1 )
pošta
( 1 )
potres
( 1 )
požar
( 1 )
pust
( 1 )
Radenci
( 1 )
rak
( 1 )
razvoj
( 1 )
s
( 1 )
šah
( 1 )
sahara
( 1 )
ščip
( 1 )
sdms
( 2 )
sds
( 3 )
sls
( 2 )
Snaga
( 1 )
sneg
( 2 )
šola
( 2 )
spomini
( 1 )
ŠPORT
( 2 )
stavka
( 1 )
sto
( 1 )
tisk
( 1 )
triglav
( 1 )
Turizem
( 22 )
uber
( 1 )
učenje
( 1 )
uefa
( 1 )
UMAR
( 1 )
Vesolje
( 3 )
virus
( 1 )
virusi
( 4 )
vodenje
( 1 )
volitve
( 2 )
Vraže
( 1 )
vreme
( 1 )
Vrt
( 1 )
VRTOVI
( 1 )
živila
( 1 )
znamka
( 2 )
znamke
( 3 )
znanost
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Kakšna je vloga Zorana Jankovića pri 5 milijard globoki luknji v slovenskih bankah?

V Fokusu
19.03.2018 06:47 (pred 3 urami)

Vse od ustanovitve preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, ki jo vodi poslanec SDS dr. Anže Logar, se je ime Zorana Jankovića izpostavilo v več pričanjih bankirjev, politikov in gradbincev.

Zadnji je pred dobrim tednom dni o njem govoril tudi nekdanji prvi mož Energoplana in njegovega projektnega podjetja Grep, ki je gradilo športni center Stožice, Zlatko Sraka. Povedal je, da mu je Janković ponudil pomoč pri prepričevanju bankirjev, da bi mu podelili vedno nove kredite, vendar se je temu uprl tedanji predsednik uprave NLB Božo Jašovič, ki je Sraki na enemu izmed sestankom zabrusil: »Jaz ne rabim Jankovića tukaj, vi se sami pogajate.« Jankovič je bil tudi stalni gost pregrešno dragih kosil, ki so si jih vodilni možje pri gradnji Stožic tedensko privoščili – eno izmed kosil za štiri osebe je stalo kar 800 evrov, zraven pa so, seveda, sodili cigare in vi

19. marca godujejo Jožefi in Jožice

V Fokusu
19.03.2018 06:21 (pred 4 urami)

Ime Jožef je med moškimi imeni v Sloveniji na 7. mestu. Po podatkih statističnega urada je bilo 1.1.2017 v državi :

14278 moških z imenom Jože – kar predstavlja 8. mesto med vsemi imeni ter 15768  moških z imenom Jožef- kar predstavlja 7. mesto med imeni

Druge različice imena Jožef in  Jože pri nas so manj pogoste, npr.: Giuseppe, Joco, Josef, Josif, Josip, Joso, Joško, Jozef, Jozo, Joža, Jožek, Joži, Jožko, Jusuf, Juš, Pepi in Pino.

Ženska obliki imena Jožef sta Jožica (9218 in 11. mesto) in Jožefa - (8488 in 15. mesto) z različicami: Fina, Finka, Josefina, Josipa, Josipina, Joška, Jozefa, Jozefina, Joža, Jožefina, Joži, Jožka, Pepca, Pepica, Pina.

Nekoč so ljudje praznovali godovne in ne rojstne dneve, danes pa je ravno obratno. Marsikdo niti ne ve, kdaj goduje, kajti njegovo ime ni zapisano na koledarju ali pa se je god svetnika, katerega ime nosi, premaknil na drug dan, kot je bil prej.

Za vsakega človeka je ime zelo pomembno. Običajno so starši tisti, ki otroka poimenujejo, in s t

Slovenski politični veljaki v Štrigovi izdali svoj narod in ga obsodili na smrt

V Fokusu
18.03.2018 17:06 (pred 17 urami)

Pred dnevi je v oddaji Sreda v sredo podpredsednik SLS Primož Jelševar jasno povedal, da bi zunanji minister  Karel Erjavec  zaradi svoje zgodovinske odgovornosti pri arbitraži moral v zapor, ker je odgovoren za izgubo ozemlja, ki je bilo zgodovinsko vedno slovensko. Seznam tistih, ki bi morali stopiti pred obličje zakona in odgovarjati za izgubo slovenskega ozemlja pa je krepko daljši. Začeli bi lahko pri Edvardu Kardelju, Ivanu Mačku Matiji, Borisu Kidriču, Vidi Tomšič ( na njihovo srečo so že pokojni), na seznam pa pridali še Milana Kučana, Igorja Bavčarja, nenazadnje pa tudi Boruta Pahorja in Karla Erjavca, ki sta premeteno potegnila slovenske volivce v referendumsko past, ki je botrovala arbitražnemu fiasku o meji s Hrvaško. Slovenska politika je s pristankom na arbitražo, ne pa z jasnim pogojem, da šele z urejenim mejnim vprašanjem prižge zeleno luč hrvaškemu vstopu v Evropsko unijo, vnovič podlegla agresivnim hrvaškim teritorialnim zahtevam, za katere  nimajo niti najmanjše zgod

Zakaj je zvonček bele barve ?

V Fokusu
18.03.2018 09:30 (pred 1 dnevi)

Odgovor na vprašanje zakaj je zvonček bele barve najdemo v zgodbi o zvončku. Ali jo poznate?

Bilo je čudovito poletje. Vsi so bili oblečeni v svoje lepe barve. Toda nato je prišla zima in z njo sneg. Ker pa poleti nihče ni mislil na sneg, je le ta ostal brez svoje barve. Odpravil se je po svetu, da si jo poišče. Vprašal je peruniko za njeno vijolično. Vprašal je modrega glavinca za njegovo indigo. Vprašal je nebo za njegovo modro. Vprašal je travo za njeno zeleno. Vprašal je limono za njeno rumeno. Vprašal je bučo za njeno oranžno. Vprašal je paradižnik za njegovo rdečo. Nobeden ni bil pripravljen dati snegu svoje barve.

Nekega dne je sneg zagledal malo belo rožico, ki je plesala v vetru. 'Lahko dobim malo tvoje bele barve?' jo je vprašal. 'Da, seveda jo lahko dobiš', je odgovorila mala rožica, 'kar vzemi jo malo iz mene'. In če zelo dobro pogledaš to rožico, lahko vidiš, da na njenih lističih še danes manjka nekaj bele barve. 
'Ker si bila tako prijazna, da si mi dala tvojo barvo', je

Veliko potovanje male parne lokomotive

V Fokusu
17.03.2018 21:37 (pred 2 dnevi)

V Mariboru blizu železniške postaje stoji zgradba v kateri je propadli hotel Ocean (nekdaj je bila tukaj znana gostilna Pri Guzlju). Danes je ta delno spomeniško zaščitena stavba v zaključni fazi prodaje DUBT, d.d. (Družbe za upravljanje terjatev bank, d.d., Ljubljana). Ko sprašujete Mariborčane, zakaj se hotel tako imenuje, vsi zmigujejo z rameni. A njegovo ime odpira neverjetno zgodbo, saj je odgovor na vprašanje presenetljiv. Hotel se imenuje po parni lokomotivi Ocean, ki je prva prisopihala v Maribor davnega sedemindvajsetega aprila 1846. Zgodba pa govori o tem, kako je lokomotiva sploh »prišla« v Maribor.


Grand hotel Ocean na Partizanski cesti v Mariboru.

Železniško progo Gradec–Maribor–Celje so pričeli graditi leta 1844 in jo gradili dve leti. Uradna otvoritev odseka proge Južne železnice od Gradca preko Maribora do Celja je bila 2. junija 1846, ko je prispel v Maribor prvi redni potniški vlak na poti v Celje. Vlak sta vlekli lokomotivi Drau (Drava) in Aussee (Osoje).

Na tej pote

Boštjan M. Zupančič in globoka država? Ponujali so nam 5 milijonov eurov!

V Fokusu
17.03.2018 17:47 (pred 2 dnevi)

Na spletni strani stranke Davkoplačevalci Se Ne Damo, ustanovljena je bila ta petek, njen predsednik pa je postal nekdanji sodnik evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič,ki pa je že naslednji dan odstopil s položaja, se je o nastali situaciji in ozadjih nenadnega odstopa razpisal podpredsednik stranke Vili Kovačič.

"S fenomenom BMZ – Boštjana M. Zupančiča se ne bom obširno ukvarjal. To da je izstopil po manj ko 24 urah, samo kaže, da ni bil človek vreden zaupanja. Špekulacije o tem ali je bil udbovec instaliran v stranko DavkoplacevalciSeNeDamo s strani globoke države ali utrujeni »intelektualec« ki ni zmogel tempa, ki sva ga narekovala s podpredsednikom dr. Duhovnikom puščam odprte. Čeprav izkušnje govorijo v prid prve trditve.

Še manj kot en dan pred njegovim odstopom smo se skupaj slikali za medije, po tem pa smo v gostilni pod Vrbo modrovali kako naprej. BMZ je rekel, da noče postati poslanec. To mi je porodilo sum, da je z njim nekaj narobe. Potem je šel do

Iz dežele daljne, zbirka stoletnih pesmi Sandorja Valyija

V Fokusu
17.03.2018 16:38 (pred 2 dnevi)

Prepoln avditorij v soboški Pokrajinski in študijski knjižnici je napovedoval izjemno zanimiv literarni večer. V pesniški zbirki pod naslovom Iz dežele daljne, so po stoletju v slovenskem prevodu »luč sveta« uzrle pesmi nekdanjega soboškega odvetnika dr. Sandorja Valyja, sicer madžarskega Žida, ki se je na prelomu 19. v 20. stoletje preselil v Mursko Soboto, takrat še z madžarskim imenom Muraszombat.  Za izdajo pesniške zbirke sta poskrbela zgodovinar Franc Kuzmič in raziskovalec življenja Židov v Prekmurju dr. Bojan Zadravec. Na predstavitvi pesniške zbirke Sandorja Valyja je bila tudi njegova vnukinja Kathy Valy, ki živi v ZDA, kamor se je po koncu druge svetovne vojne preselila s svojo družino. Za prevod Valyjevih pesmi je poskrbel upokojeni škof dr. Jožef Smej. Prebrala jih je igralka Polona Vetrih.

Dr. Sandor Valyi je bil po pričanju mnogih izjemna osebnost. Kot zaveden Madžar je po koncu 1. svetovne vojne sprva podpiral madžarska revizionistična prizadevanja, zaradi česar so ga

Pametne vasi so priložnost za Slovenske gorice

V Fokusu
17.03.2018 14:58 (pred 2 dnevi)

Na že 11. regionalnem omizju o pametnih vaseh,  ki jih evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) prireja po Sloveniji, so se v Lenartu sinoči, 16. 3., predstavile pametne zgodbe in pobude, ki že živijo in se razvijajo na področju Slovenskih goric, pa tudi po vsej Sloveniji. Sogostitelj srečanja, župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, ter govorci: Jožica Šemnički, direktorica Doma upokojencev Ptuj, Sebastijan Piberl, dr. med., specialist splošne medicine in specialist urgentne medicine, izredni prof. dr. Matej Mertik, Alma Mater Europaea ECM Maribor, dr. Emilija Stojmenova Duh s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, dr. Stane Klemenčič, KGZS Zavod Maribor, in Matjaž Zupan, Zupan, d. o. o.,  so spregovorili o inovativnih dobrih praksah in o pametnih vizijah, ki jih vsak po svoje že razvijajo na svojih področjih delovanja. 

»Slovenske gorice si zaslužijo svojo priložnost in pozornost. Sami moramo vedeti, kaj hočemo, in ta naloga je pred nami v lokalnih skupnostih. Vitalnega pomena

Jernej se je na paraolimpijskem slalomu odlično odrezal

V Fokusu
17.03.2018 12:57 (pred 2 dnevi)

Na paraolimpijskih igrah v Pyeongchangu je bil danes ponoči in zgodaj zjutraj (sobota, 17.3.2018, prvi tek 1:30, drugi tek 6:00 po našem času) na sporedu moški paraolimpijski slalom. Na njem je nastopil tudi edini slovenski udeleženec 17-letni Jernej Slivnik. To je bil njegov drugi in s tem tudi zadnji nastop na paraolimpijadi. Na prvem paraolimpijskem veleslalomu je odstopil v prvi vožnji.

Pred zadnjo tekmo je imel nekaj zdravstvenih težav in čutil posledice pritiska in treme velikega tekmovanja, a se je vseeno zbral in odpeljal za visoko uvrstitev. Uspel si je prismučati odlično 12. mesto. Jernej Slivnik, ki je doma v Hrušici, je bil po prvi vožnji med 33 sedečimi smučarji enajsti. Drugo vožnjo je tudi odpeljal dobro in se veselil najvišje slovenske uvrstitve na paraolimpijskih igrah v zgodovini. Do zdaj je bil najboljši dosežek Sreča Kosa 15. mesto v slalomu na paraolimpijskih igrah leta 1998 v Naganu.

Zmagal je Hrvat Dino Sokolović pred Američanom Tylerjem Walkerjem in Francozom Fr

Prenovljen Europass za bolj odprt trg dela

V Fokusu
17.03.2018 11:51 (pred 2 dnevi)

Europass je od leta 2005 nabral več kot 126 milijonov obiskov na svoji spletni strani, Evropejci pa so na njem ustvarili 60 milijonov življenjepisov.

Sistem pa je po mnenju poročevalca, nemškega poslanca Thomasa Manna (ELS, Nemčija) preveč zapleten. Poslanci so zato 14. marca podprli nova pravila, ki ga poenostavljajo.

Kaj je Europass?

Gre za standardiziran življenjepis, s katerim lahko Evropejci potencialnim delodajalcem lažje predstavijo svoje sposobnosti, izobrazbo in poklicne izkušnje. Gre za evropsko dogovorjeno oblika za sistematično in celovito osebno predstavitev, ki je dostopna v 26 evropskih jezikih in v 33 evropskih državah, omogoča pa osebno predstavitev v Sloveniji in v tujini. Dokument Europass tako vsebuje CV, podatke o jezikovnih znanjih, certifikate, potrdila o izobrazbi in dokument o mobilnosti.

Prenova Europassa

Glavni cilj prenove Europassa je narediti sistem dostopen za invalide. Za to bodo potrebne tehnične rešitve na spletni strani.

Na spletni strani bo po prenov

Visoka in široko osnovana gospodarska rast se bo nadaljevala tudi letos

V Fokusu
17.03.2018 10:46 (pred 2 dnevi)

Po napovedih Urada RS za makroekonomske analize in razvoj se bo visoka in široko osnovana gospodarska rast letos še nadaljevala (5,1 %), nadaljevanje ugodne konjunkture pričakujemo tudi prihodnje leto (3,8 %). Ključni razlogi letošnje nadaljnje visoke rasti bodo še naprej visoke rasti izvoza in investicij, ob višji rasti razpoložljivega dohodka se bo rast zasebne potrošnje še pospešila.

V prihodnjih letih bodo na nekoliko nižjo gospodarsko rast vplivali predvsem postopno upočasnjevanje rasti tujega povpraševanja in demografski dejavniki, ki se bodo odrazili predvsem v nižji rasti zaposlenosti in trošenja gospodinjstev. To so ključne ugotovitve Pomladanske napovedi gospodarskih gibanj, ki smo jo danes predstavili na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj.


»Po lanski najvišji gospodarski rasti v zadnjem desetletju nadaljevanje podobnih gibanj pričakujemo tudi v letošnjem letu. K nadaljevanju hitrega gospodarskega vzpona bosta še bolj uravnoteženo kot lani prispevala tuja in doma

Demokratizacija slovenske družbe še ni dokončana

V Fokusu
17.03.2018 10:19 (pred 2 dnevi)

Včeraj je v Viteški dvorani Bistriškega gradu potekal 11. Pučnikov simpozij. Tudi letos je bila gostiteljica Občina Slovenska Bistrica ob pomoči asociacije  Konrad Adenauer Stiftung iz Zagreba ter seveda Inštituta  dr. Jožeta Pučnika.

Na samem simpoziju je bil še enkrat potrjen in osvetljen prispevek dr. Jožeta Pučnika, ki je pripeljal do osamosvojitve Slovenije. Žal ne tudi osvoboditve. Letošnji Pučnikov simpozij in okrogla miza sta bili posvečeni 30  obletnici procesa proti četverici.  S tem simpozijem se mlajšim generacijam  pomaga k razumevanju časov pred njihovim rojstvom in zakaj so se morale in zgodile spremembe. Prejšnji sistem je bil totalitarističen v vseh ozirih. Posegal in omejeval je osebno svobodo državljanov, oviral in zaviral je vse kar je dišalo po drugačnosti, drugačnega mnenja, bog ne daj drugačnega sistema. Del tega smo doživeli tukaj pri nas na slovenskem. Č e samo omenimo , po besedah dr. Andreje  Valič Zver, da je Slovenija  država z dvema milijonoma  prebivalcev

Hlapec je odslužil, hlapec naj gre!

V Fokusu
16.03.2018 17:28 (pred 3 dnevi)

Že ob izvolitvi prof. dr. Mira Cerarja je bilo slišati, da gre za prehodno vlado. Dejstvo je, da je slovenska politika ni nikoli sprejela, da je bila zasilni izhod v sili, ki se imenuje Janša. Zato je tudi nobena socialna skupina ni priznala za svojo, sprejela in podpirala. Tudi sama ni nikoli pri nikomur našla podpore. Bila je brez identitete. Njena naloga je bila proti. Zakaj je, ni bilo nikoli jasno. Namesto, da bi iskala podpornike in zaveznike, je stalno ustvarjala nove nasprotnike. Zadnji primer je spopadanje s štrajki. Stalno se je hvalila, kako je finančno uspešna. Razsipno je podpirala že tako premožne in dobro stoječe, za tiste, ki so želeli priti samo na nivo nekdanjih plač pred zujfom, pa ni imela posluha. Še več, prezirala jih je in se iz njih norčevala. Pravzaprav je imela negativen odnos do državljanov in se je iz njihove pameti norčevala. Ljudi je skušala vleči za nos v stilu najbolj populističnih manir. Ti časi so z zlomom komunizma bolj ali manj propadli. Ne opozicija

Ko gredo nekateri v Jajce in Bihać, se drugi spominjajo mučeniške smrti Danijela Halasa

V Fokusu
16.03.2018 16:29 (pred 3 dnevi)

Ena od slovenskih turističnih agencij za ta konec tedna ponuja dvodnevni avtobusni izlet po poteh Avnoja. Za dobrih 100 evrov jih bo popeljala v Jajce, pa do »Titove pečine« v Drvarju in v Bihač. Dvomim, da jih bo v muzeju Avnoja dočakal dokument s citatom komunističnega funkcionarja Moše Pijadeja, izrečenega na 1. kongresu Avnoja v Bihaću novembra 1942: «Ustvariti je treba toliko brezdomcev, da bodo ti pomenili večino v državi. Zato moramo požigati, napadati Nemce in se takoj umakniti, ker bodo Nemci iz maščevanja požigali vasi. In ko bodo kmetje ostali brez strehe nad glavo, bodo sami prišli v naše vrste, ker jim bomo zagotovili ropanje……..ker delavec, ki dobiva plačo, da ima za kruh, za nas ni zanimiv. Narediti jih moramo za brezdomce, za proletarce. Le nesrečniki postanejo komunisti, zato moramo nesrečo ustvariti mi, ker smo smrtni sovražniki vsakega blagostanja in mira!« Tega citata malikovalci nekdanje komunistične države in diktatorja Broza, prav gotovo ne bodo prebrali, ker kaj

Marčno plenarno zasedanje: proračun, trgovinske vojne, davki

V Fokusu
16.03.2018 10:07 (pred 3 dnevi)

Za finančni okvir EU po letu 2020 bi morala unija po mnenju Parlamenta priskrbeti nove vire financiranja; le tako se bo lahko EU učinkovito soočila z izzivi kot so priseljevanje, varnost in podnebne spremembe.

Portugalski premier Antonio Costa je v razpravi s poslanci poudaril, da je Portugalska oblikovala alternativo politiki varčevanja, ki stavi na rast in ustvarjanje boljših delovnih mest. »Od Evrope ne moremo pričakovati, če ji ne damo več,« je še dejal in napovedal, da je Lizbona pripravljena povečati svoj prispevek v proračun EU.

Parlament je sprejel nova pravila, ki bodo cene dostave, predvsem pri nakupovanju preko spleta, naredila bolj pregledne.

Poslanci so podprli dva zakonodajna predloga o obdavčevanju podjetij v EU. Če bosta sprejeta, potem bodo multinacionalke davek na dobiček plačevale tam, kjer dobiček ustvarijo.

Parlament je obsodil namero ZDA, da na jeklo in aluminij iz EU uvede carinske dajatve. Poslanci so se zavzeli za dialog, a opozorili, da ima EU na voljo kar nek

Janez Janša: Vsaka vlada je najprej postavljena zato, da ščiti interese slovenskih državljanov

V Fokusu
15.03.2018 18:47 (pred 4 dnevi)

Na današnji novinarski konferenci je predsednik SDS Janez Janša spregovoril o zahtevi za sklic izredne seje glede ustavnega zakona v zvezi z NLB in o aktualnih razmerah.

Včeraj je odstopil predsednik vlade Miro Cerar, ki je dejal, da odstopa, ker se je prelila zadnja kaplja čez rop. »Mi nekoliko dvomimo v to kapljo, kajti že nekaj dni vnaprej se je vedelo, kakšna naj bi bila odločitev Vrhovnega sodišča, o tem se je na veliko govorilo po hodnikih sodnih palač in glede na to, da smo to izvedeli v opoziciji, dvomim, da tega ne bi vedeli v vladi, saj je bil še premier še nekaj let nazaj predsednik Sodnega sveta, ki je kadroval večino sodnikov, ki so odločali o referendumu,« je uvodoma dejal predsednik stranke, ki je ob tem dopustil možnost, da premier Cerar tej informaciji ni verjel. »A ne verjamem, da je bil to tisti motiv za ta odstop, ki je, če pogledamo z vidika koledarja, nekoliko nenavaden. Do roka volitev, ki je bil v veliki meri dogovorjen na posvetovanjih s predsednikom republike,

Zborovske harmonije 2018

V Fokusu
15.03.2018 18:03 (pred 4 dnevi)

Slovenci smo znani po odličnih pevskih zborih. Njihova odličnost se kaže na javnih nastopih doma in v tujini, še posebej pa na revijah in tekmovanjih, ki so vedno dobro obiskana. To soboto, 17. 3. 2018, in  nedeljo, 18. 3. 2108, bo v Mariboru območna revija odraslih pevskih zborov z nazivom Zborovske harmonije 2018. Koncerti bodo v dvorani Union, Prešernova 3, Maribor, in se bodo v obeh dnevih pričeli ob 19:00 uri.

V nedeljo bo med nastopajočimi tudi Ženski pevski zbor Glasbena matica Maribor, ki je zapel svojo prvo pesem pred približno 45 leti pod vodstvom profesorja Gustava Rakuše. Zborovodja je zbor tako izpopolnil in uglasil, da je kmalu začel nastopati na javnih proslavah, prireditvah in tekmovanjih. Leta 1976 je zborovsko taktirko prevzela Marjana Rakuša in tradicijo zbora uspešno nadaljevala. Zbor je osvajal priznanja na raznih tekmovanjih, gostoval po Sloveniji in bivši skupni državi Jugoslaviji ter vsako leto posnel koncertni program za poslušalce radia.

Zbor uspešno nastopa n

Stephen Hawking je odpotoval med zvezde

V Fokusu
15.03.2018 17:39 (pred 4 dnevi)

Znameniti britanski fizik je v sredo, 14.3.2018, umrl v 76. letu starosti. To je bilo sporočilo njegovih otrok Lucije, Roberta in Tima Hawkinga.

"Globoko obžalujemo smrt našega dragega očeta. Bil je velik znanstvenik in izjemen človek katerega delo bo živelo še mnoga leta," so sporočili. Pojasnili so, da je njihov oče v zgodnjih jutranjih urah umrl v miru na svojem domu v Cambridgeu.

Hawking se je rodil 8. januarja 1942 v Oxfordu. Na tamkajšnji univerzi je končal študij fizike. Potem je nadaljeval na univerzi Cambridge in doktoriral iz kozmologije. Bil je štipendist najbolj prestižne britanske znanstvene ustanove, Kraljeve družbe (Royal Society), in postal njen član, ko je bil star 32 let. Leta 1979 je postal profesor matematike na Univerzi Cambridge.

Zaslovel je s svojimi prispevki na področju kvantne gravitacije, posebno glede črnih lukenj, ter poljudnoznanstvenimi objavami, v katerih je objavljal svoje teorije o vesolju. Njegovo najbolj priljubljeno in prodajano delo je Kratka zgodo

Cerarjeva vlada referendum o 2.tiru izkoristila za svoje ozke politične interese

V Fokusu
15.03.2018 14:53 (pred 4 dnevi)

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je v komentarju odstopa predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja povedal, da se je potrdilo, da je vlada res izkoristila referendum za svoje ozke politične interese. V SLS zato predlagajo, da vladajoča koalicija v državnem zboru umakne predlog zakona o drugem tiru in privarčuje 3,5 milijona evrov slovenskim davkoplačevalcem. SLS bo predlagala nov finančni načrt izgradnje drugega tira, ki bo transparenten in gospodaren. Prav tako smo pripravljeni, da prevzamemo odgovornost pri vodenju države.

"Tri razvojna področja, na katerih že gradimo prihodnost Slovenije, so: varno, lokalno, gospodarno. Zato bomo prevzeli odgovornost za tri ključna ministrstva:

– notranje ministrstvo (varno), kjer bomo zagotovili neprodušno mejo in zavarovali slovenski način življenja. Organi pregona se ne bodo več ukvarjali le s pisanjem glob slovenskim državljanom, ampak z zagotavljanjem naše varnosti.

– infrastrukturno ministrstvo (gospodarno), kjer bomo izpeljali projekt drugi tir

Kriminalisti PU Murska Sobota na "obisku" v soboški bolnišnici

V Fokusu
15.03.2018 12:42 (pred 4 dnevi)

Kriminalisti soboške Policijske uprave so danes na "obisku" v prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota v Rakičanu in drugih prostorih na območju PU MS. Hišne preiskave, ki jih opravljajo na sedežu SBMS naj bi pomenile sklepni del skoraj leto dni trajajoče kriminalistične preiskave, povezane z domnevno neupravičenimi izplačili nadomestil za naporabljen letni dopust. "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) danes opravljajo hišne preiskave v poslovnih in drugih prostorih na območju PUMS z namenom utemeljevanja suma storitve več kaznivih dejanj  zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu Kazenskega zakonika, s katerimi je bila večjemu številu oseb v letih 2015 in 2016 pridobljena protipravna nepremoženjska in premoženjska korist v skupnem znesku 20.398,79 evrov," je sporočila tiuskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Neupravičenih nadomestil za neizkoriščen letni dopust naj bi v letih 2015 in 2016 bila deležna tudi

Oglasi

7701.) trinajsti apostol

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6825.) htri zaslužek

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

5941.) špelca napočitnicah na deželi

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

520.) govorica telesa

Kategorija: Zdravje

Cena: 12.99 €

1767.) telo laži

Kategorija: Leposlovje

Cena: 26.99 €

155.) v najtemnejšem kotu

Kategorija: Leposlovje

Cena: 26.99 €

5710.) pesmarica jezus je odrešenik

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10.99 €

dobro ohranjen in deluje brezhibno.na objektivu je skoz nameščen zaščitni uv filter. objktiv je še v garanciji.

Kategorija: Foto in kamere

Cena: 3000 €

v kolikor imate radi nakit swarovski vam nudimo najrazličnejše modne dodatke kot so uhani, zapestnice, ogrlice... preverite ponudbno na naši spletni strani: http://zlatarnamursic.si/shop/86-nakit-swarovski

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

zakaj izbrati nas? cena je točno taka, kot jo določimo pri dogovoru o spletni strani. če na projektu porabimo več ur, je to naš strošek in ne vaš. podporo vam nudimo tudi med vikendi in prazniki. smo zanesljiv partner. sodelujemo z razvijalci v tujini in vam zato lahko ponudimo najboljšo spletno stran za vaš posel. sodelujemo s davčnim svetovalcem, ki ima večletne izkušnje. vaša spletna stran bo ustrezala vsem zakonskim določilom, tudi na področju davkov.  ni nam vseeno kakšen vpliv bo imela spletna stran na prepoznavnost vaše blagovne znamke, zato bomo na spletno stran vključili pomembne elemente, ki bodo povečali konverzijo. 

Kategorija: Računalništvo

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor spremljate zimske olimpijske igre in želite biti na tekočem z vsem dogajanjem potem vas vabimo, da si vse novice preberte na naši spletni strani: https://www.aktivni.si/zimske-olimpijske-igre-2018/

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj