NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Intervju z Romanom Leljakom II. del
Intervju z Romanom Leljakom I. del
SMC lomasti po splošni bolnišnici Celje
Poslanci in Cerar s kaznivim dejanjem nad Vrhovno sodišče
Furs pa odira in odira
Cesar je gol
AHMAD SHAMIEH – DEJSTVA IN VPRAŠANJA
Milan Kučan, Marjan Šarec in Jaka Racman
O epohalnosti in dodani vrednosti sodobne civilizacije
Poljče pri Begunjah
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2tir
( 1 )
agrokor
( 1 )
AME ECM
( 1 )
avartar
( 1 )
bitcoin
( 1 )
branje
( 1 )
brexit
( 3 )
davki
( 1 )
denar
( 3 )
dijaki
( 1 )
eu
( 1 )
furs
( 2 )
Glasba
( 2 )
gostje
( 1 )
HES
( 1 )
hornist
( 1 )
Hrana
( 1 )
jesen
( 1 )
kamra
( 1 )
kava
( 1 )
knjiga
( 2 )
koncert
( 1 )
kpk
( 1 )
Maribor
( 2 )
NATO
( 1 )
NKBM
( 3 )
nlb
( 1 )
notarji
( 1 )
nsi
( 1 )
odpadki
( 1 )
Opera
( 1 )
osijek
( 1 )
pisanje
( 1 )
pošta
( 1 )
Radenci
( 1 )
razvoj
( 1 )
šah
( 1 )
ščip
( 1 )
sdms
( 2 )
sds
( 3 )
sls
( 2 )
Snaga
( 1 )
šola
( 1 )
spomini
( 1 )
sto
( 1 )
Turizem
( 5 )
učenje
( 1 )
uefa
( 1 )
Vesolje
( 3 )
vodenje
( 1 )
volitve
( 1 )
Vraže
( 1 )
znamka
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
November 2017
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Vlada, kljub amandmajem NSi, ni zagotovila dovolj denarja za pomursko regijo

V Fokusu
17.11.2017 23:42 (pred 12 minutami)


 

Na četrtkovem delu 35. redne seje Državnega zbora je koalicijska večina sprejela predlog sprememb proračuna RS za leto 2018 in predlog proračuna RS za leto 2019.

24. maja letos je Državni zbor na predlog Jožefa Horvata (NSi) soglasno podaljšal veljavnost Zakona o razvojni podpori pomurski regiji do konca leta 2019 in Vlado RS zavezal, da pripravi Spremenjeni program spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije v obdobju 2010 – 2019. V zakonu je določena vrednost programa v višini 33 milijonov evrov. Vlada je ta program sprejela na 148. seji Vlade dne 14. septembra letos.

Ker iz proračunskih dokumentov  oziroma načrta razvojnih proigramov  izhaja, da za obe proračunski leti ni zagotovljenega dovolj denarja za izvedbo zakona, manjka namreč skupaj 840.824 evrov, je poslanska skupina NSi na predlog poslanca Jožefa Horvata vložila ustrezne amandmaje.

Žal je vladna koalicija amandmaje zavrnila. S strani Vlade ni bilo nobene razlage, zakaj ni zagotovila dovolj denarja za izvedbo zakona. Tudi

V kombiju nezakonito prevažal 30 ilegalcev

V Fokusu
17.11.2017 23:28 (pred 26 minutami)


Policisti Policijske postaje Ljutomer so vpetek, 17.11.2017, okrog 2. ure, v
občini  Razkrižje,  zaustavili  kombinirano  vozilo  znamke Peugeot Boxer s
hrvaškimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan.

Pri  kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da le ta v kombiju
nezakonito  prevaža  30  tujcev – državljane Irana, Pakistana, Afganistana,
Kube,  Turčije  in  Alžirije,  med  drugim tudi ženske, otroke in dojenčka.
Tujci so bili brez  dokumentov.  Nudena  jim  je  bila potrebna
zdravniška  pomoč,  med drugim je bila noseča tujka odpeljana v bolnišnico,
od  koder  je bila že odpuščena. Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili
za  azil. Policisti z ilegalnimi migranti  opravljajo nadaljnje postopke. Zoper 33-letnega
voznika  kombija  je  bilo  odrejeno  pridržanje  in  bo  s kazensko ovadbo
priveden na Okrožno državno tožilstvo.

To je že drug primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo,
12.11.2017,  je  na  bilo  na relaciji Šprinc – Kopriva za

Iranska NLB pralnica denarja temelj interpelacije zoper ministra Klemenčiča

V Fokusu
17.11.2017 09:15 (pred 15 urami)

Na današnjem zasedanju Državnega zbora je pred poslanci razprava o interpelaciji zoper ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča. Čeprav je poslanski "glasovalni stroj" vladajoče koalicije SMC, SD in Desusa dobro podmazan, kar so doslej dokazali že večkrat, saj vodi zgolj in samo preživetveni nagon,so v SDS, predlagateljici interpelacije prepričani v njen uspeh.

Na tiskovni konferenci je poslanec SDS mag. Branko Grims  predstavil temelje interpelacije o delu in odgovornosti ministra za pravosodje mag. Gorana Klemenčiča. »Pričakujem, da bo interpelacija potrjena in da bo minister Goran Klemenčič razrešen s funkcije, ki je ne opravlja dostojno in na način, kot bi ljudje od ministra za pravosodje upravičeno pričakovali,« je poudaril Grims.

Dva ključna očitka bremenita Klemenčičevo ministrovanje; prvi je očitno zavajanje javnosti v zvezi z njegovo vlogo na KPK glede razkrivanja suma proliferacije in pranja dejanja s strani Iranca Farrokhzadeha. Drugi pa je ministrova vloga pri zamujanju g

Kazenska ovadba zoper poslanca DZ Škoberneta SD in Kordiša ZL

V Fokusu
17.11.2017 08:32 (pred 15 urami)

Torkova akcija poslancev DZ, Jana Škoberneta (SD) in Mihe Kordiša (Levica), ko sta se odpravila v azilni dom in nezakonitega migranta Ahmada Shamieha odpeljala v Državni zbor, da bi ga "zaščitila" pred deportacijo, v ozadju te "humane" akcije je le nabiranje poceni političnih točk, je po četrtkovem posipavanju s pepelom predsednika vlade Mira Cerarja, doživela tudi prve reakcije. Policiaj je pričela z zbiranjem informacij, s katerimi bi utemeljili sum, da je  dvojec Škoberne/Kordiš storil  kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. 

Korak dlje od Policije, ki šele zbira prve informacije, je šel Mihael Letonje, predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS, ki je na Generalno policijsko upravo in Generalno državno tožilstvo vložil kazensko ovadbo zoper Škoberneta in Kordiša.

»Dejanje poslanca Jana Škoberneta in Mihe Kordiša je nedopustno in pokazatelj, v kakšni državi živimo«, je dejal predsednik SNZ pri SLS Mihael Letonje in dodal, da obstaja utemeljen dvom, ali je v naši držav

Slovenija bo 2018 predsedujoča skupini članic EU na področju socialne ekonomije

V Fokusu
17.11.2017 05:47 (pred 18 urami)

Ob robu Socialnega vrha držav članic Evropske unije, ki poteka 17.11.2017 v Goetheburgu na Švedskem, poimenovanega »Za pravična delovna mesta in rast«, je Slovenija dobila enoletni mandat predsedovanja Nadzornemu odboru Luksemburške deklaracije, sprejete decembra 2015. Za obdobje predsedovanja bo Maribor postal Evropska prestolnica socialne ekonomije za leto 2018.  

 

Pred začetkom Socialnega vrha držav članic Evropske unije v Goethebourgu na Švedskem, se je 16.11.2017 odvila konferenca o vlogi socialne ekonomije v prihodnosti dela. V sklopu te konference je državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS Tadej Slapnik v okviru panela »Ugodni ekosistemi za socialno ekonomijo« predstavil aktivnosti Slovenije v sklopu vzpostavitve in krepitve ekosistema socialne ekonomije v Sloveniji ter v navezavi na zeleno in krožno gospodarstvo ter blockchain tehnologije in distribuirano ekonomijo.

 Na zasedanju Nadzornega odbora Luksemburške deklaracije v Goetheburgu, ki je potekal v sklopu konferen

Evropski utrip - dr. Milan Zver

V Fokusu
16.11.2017 22:06 (pred 1 dnevi)

V uvodu tokratnega Evropskega utripa je dr. Milan Zver, sicer vodja slovenske delegacije pri ELP, spregovoril o razlogih, zakaj se je podpisal pod zahtevo o zavrnitvi mandata EU parlamentu za pogajanja s Svetom EU glede reforme Dublinske uredbe. Poleg tega je kritično spregovoril o vprašanju vladavine prava na Malti in na Poljskem, ter v tej povezavi tudi s stanjem v Sloveniji. Komentiral je tudi ustavno obtožbo,ki jo je bil zaradi afere s sirskim ilegalnim migrantom Ahmadom Šamijem.

Tragična delovna nesreča

V Fokusu
16.11.2017 20:40 (pred 1 dnevi)

Danes okoli poldneva je Policijska uprava Murska Sobota prejela vest o delovni nesreči ob lokalni cesti Ljutomern - Železne dveri,  približno 500 m od glavne  ceste proti Jeruzalemu, ki se je končala s smrtjo 47 letnega delovodje.
V Informacijo o nesreči so v PU Murska Sobota zapisali, da je bilo ugotovljeno,
da je pri kopanju vinogradniških teras in polaganju drenažnih cevi zemlja
zasula 49-letnega delovodjo, kateri je na kraju umrl. Pokojni je stal na
robu med dvema jarkoma, katera sta bila skopana z namenom polaganja
drenažnih cevi. Pri tem je prišlo do usutja večje količine razmočene
zemlje, katera ja padla skupaj s pokojnikom okrog 2 metra v globino in ga
zasipala do višine prstnega koša. Smrt moškega je na kraju potrdil zdravnik
ZD Ljutomer. Zaenkrat je tuja krivda v delovni nesreči izključena.
Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil."

Kraj delovne nesreče so si ogledali preiskovalni sodnik, državna tožilka in
delovni inšpektor.

SMC lomasti po splošni bolnišnici Celje

V Fokusu
16.11.2017 20:09 (pred 1 dnevi)

V sredo popoldne je svet zavoda Splošne bolnišnice Celje pričakovano z dvotretjinsko večino razrešil poslovnega direktorja Marjana Ferjanca. Razrešili so ga kljub temu, da se je na njegovo stran postavil celoten strokovni svet. Ferjanc  je napovedal   pritožbo, saj meni, da je razrešitev nezakonita.

Zadnje tedne se je  v Celju govorilo, razpredalo, ugibalo, kako in kaj je z usodo  in položajem mag. Marjana Ferjanca, poslovnega direktorja Splošne  bolnišnice  Celje. Svet Zavoda(beri Vlada RS-Ministrstvo za Zdravje), v katerem imajo dvotretjinsko večino predstavniki Vlade kot ustanovitelja, so bili nastavljeni le zato, da zrušijo Marjana Ferjanca.

Vladna kombinatorika brez okusa, takta in občutkov  ter z »bager« logiko,  je tudi v Celju nadaljevala z deratizacijo članstva svetov in  drugih vodilnih  v zavodih, podjetjih in ostalih ustanovah , ki jih obvladuje. Čas  za poplačilo zvestobe, lojalnosti,  in podpore se nezadržno bliža. Tudi tukaj je tako. Vodenje bolnišnice je treba prepustit

Naj podjetje in naj zaposlovalec v Podravju

V Fokusu
16.11.2017 19:52 (pred 1 dnevi)

Štajerska gospodarska zbornica je ob podpori časnika Večer v drugo pripravila izbor naj podjetja Podravske regije za leto 2016. 16. novembra 1917 so v hotelu Habakuk v Mariboru razglasili zmagovalce. Za Koroško regijo so takšen izbor opravili 10. oktobra 2017, za Pomursko regijo pa 17. oktobra 2017.

Prireditev je s svojo prisotnostjo počastil tudi stari/novi predsednik republike Borut Pahor. Prireditev se je pričela z okroglo mizo. Sogovorniki so bili Rok Moljk iz Zavarovalnice Sava, Boris Sovič, direktor  Elektro Maribor in Marko Podgornik, direktor Mikro+Polo. Zaključek razprave je bil, da je slovensko in posledično tudi podravsko gospodarstvo v odlični kondiciji, kar velja hitro izkoristiti.

Izbor Podravsko podjetje leta sicer poteka v štirih kategorijah: 

  • naj mikropodjetje z manj kot deset zaposlenimi in letnim prometom, ki ne presega dva milijona evrov;
  • naj malo podjetje z manj kot 50 zaposlenimi in letnim prometom, ki ne presega deset milijonov evrov;
  • naj srednje podjetje z manj

Patricija Šulin

V Fokusu
16.11.2017 19:08 (pred 1 dnevi)

Tudi evropska poslanka Patricija Šulin se je vključila v razpravo Evropskega parlamenta o stanju pravne države na Malti. Pri tem je opozorila tudi na razmere v Sloveniji. Da je ogrožen eden temeljnih stebrov demokratične družbe pri nas, je opozorila, in sicer na vse hujši pritisk na medije in novinarje.Spomnila je na nekdanjega novinarja Mira Petka, ki so pretepli neznanci, ker je poročal o spregi bančnikov NKBM in koroških gospodarstvenikov.

Pogovorni večer o Jožetu Pučniku

V Fokusu
16.11.2017 19:02 (pred 1 dnevi)

V  Celju je potekal pogovorni  večer  o Jožetu Pučniku in njegovem boju za samostojno slovensko državo. Manj znane trenutke iz življenja Jožeta Pučnika nam je približal njegov sin Gorazd Pučnik.

Pučnik je podredil svoje življenje  in prizadevanje enemu samemu cilju, realizaciji glavnega cilja slovenskega naroda, samostojno slovensko državo  v katero si bo slovenski narod in vsi slovenski državljani usodo krojili sami. Tudi ob dokončni odločitvi za vrnitev domov, v Slovenijo, je bilo tako.

Jože, po besedah Gorazda Pučnika, je imel v svojem značaju glavne odlike kot so: pogumen, drzen, bister in ambiciozen. Vse te značilnosti z njim samim so tvorile osebnost in bistvo njegovega obstoja in delovanja, ki ga ni premaknilo iz teh okvirjev tudi v najtežjih in najbolj odločilnih trenutkih zanj in zanj in za Slovenijo.

Po dokončnem odhodu iz Slovenije ni prekinil vezi z Slovenijo. Poleti je prihajal za dva meseca, pozimi pa za 2-3 tedne. Ko je prihajal sem , ljudje so prišli k njemu in mu pripo

Božične, novoletne in druge znamke

V Fokusu
16.11.2017 18:17 (pred 1 dnevi)

Slovenska pošta izdaja znamke v posameznih sklopih. Letos jih je bilo šest. Zadnji datum izdaje znamk je bil 10.november 2017. V letu 2017 je izšlo 31 priložnostnih znamk in nekaj rednih.

Pošta namreč izdaja redne znamke, ki so najlažje dosegljive na poštnih okencih in se uporabljajo predvsem za poštni promet. Priložnostne znamke se izdajajo ob posebnih priložnostih in se prodajo večinoma zbiralcem znamk, čeprav je nekatere tovrstne znamke mogoče najti tudi na pismih v rednem poštnem prometu. Ob izdaji priložnostne poštne znamke se izdajo ovitki prvega dne. To so pisma na katere so nalepljene znamke in preko njih odtisnjen poseben priložnostni žig imenovan »žig prvega dne«. Ob tem pošta izdaja še druge poštne vrednotnice, med njimi so tudi dopisnice, ki so prav tako predmet zbiranja.

V zadnji izdaji so izšle štiri praznične redne znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Te znamke se prodajajo v polah s 50 znamkami in v posebnih zvežčkih s po 12 znamkami. Seveda so tiskane

Žogica je na strani držav članic

V Fokusu
16.11.2017 08:49 (pred 2 dnevi)

Evropska poslanka Romana Tomc je na plenarnem zasedanju sodelovala v razpravi o Rajskih dokumentih. Svoje stališče o najnovejšem razkritju poslovanj v davčnih oazah sta predstavila tudi predstavnika Sveta EU, estonski minister za EU zadeve, Matti Maasikas in komisar za ekonomske in finančne zadeve, Pierre Moscovici. Večina poslancev, ki so se priključili razpravi, je poudarila, da so sedaj na vrsti države članice.

Članica posebnega preiskovalnega odbora o pranju denarja in davčnih utajah, PANA, Romana Tomc, je povedala: »Vsi smo ogorčeni, ko izvemo za kašno novo afero, ampak te se nikakor ne končajo. Ne moremo reči, da nismo naredili nič, da bi preprečil davčno utajevaje, vendar je očitno še veliko manevrskega prostora. Čeprav z zakonodajo lahko naredimo veliko, je ravno tako pomemben ustrezen nadzor in sankcije. Ter delovanje pravne države. Če tega ni, je vse zaman.«

Preiskovalni odbor PANA konec novembra zaključuje svoje delo, evropski poslanci bodo o priporočilih glasovali na decemb

Postanite Božiček za en dan in podarite majhno škatlo za velik nasmeh:)

V Fokusu
16.11.2017 06:18 (pred 2 dnevi)

Po vzoru projekta Santa Shoebox (božiček v škatli za čevlje), ki se je začel v Južno afriški republiki, lahko tudi vsakdo od nas postane Božiček za en dan 6.0 (BZ1D) ter svojo škatlo z darili podarite nasmeh enemu otroku.

   

Akcija se je v Sloveniji začela izvajati leta 2012. V šestih letih je bilo obdarovanih 30.388 otrok.

Kako je možno sodelovati v akciji BZ1D? Prijavite se na spletni strani www.bozicekzaendan.si  kjer bo objavljen tudi seznam otrok, navodila za pripravo škatel in zbirna mesta po Sloveniji, kamor oddate svoje darilo.

Božički se morajo najprej registrirati, nato izbrati otroka, ki ga želijo obdariti, in pri tem navesti tudi zbirno mesto, kamor bodo škatlo dostavili. Okrašeno, napolnjeno in z etiketo opremljeno škatlo nato dostavijo na eno izmed zbirnih mest. Da pridejo škatle nato v prave roke, poskrbimo organizatorji akcije.

Kdo bi si mislil, da bo ta majhen projekt med ljudmi tako dobro sprejet. Očitno gre za pravo mešanico ustvarjalnosti in humanitarnosti, ki da

Dr. Dimitrij Rupel

V Fokusu
15.11.2017 22:23 (pred 2 dnevi)

Z dolgoletnim diplomatom, nekdanjim slovenskim zunanjim ministrom in veleposlanikom v ZDA, je pogovor tekel o haaški arbitraži o slovensko hrvaški meji, o botrih, ki so ves proces pripeljali do tega, da smo lahko 29. junija letos, ko so haaški arbitri razglasili svojo razsodbo, preprosto ugotovili, da je Slovenija znova izgubila. Z Dimitrijem Ruplom sva govorila tudi o slovensko ameriških odnosih, o slovenski zunanji politiki, ki je povsem skrenila s kompasa, s temeljev, ki smo si jih zastavili ob vstopu v EU in evroatlantske povezave.

Furs pa odira in odira

V Fokusu
15.11.2017 21:55 (pred 2 dnevi)

Anomalij pri Fursu, kar se obravnave delavcev migrantov tiče, je vse več in več. Zato ne čudi, da se v sindikatu delavcev migrantov nagibajo k odločitvi, da zaradi tega sprožijo spor na Upravnem sodišču.

Za ponazoritev razlogov, zaradi katerih delavci migranti razmišljajo o tožbi na Upravnem sodišču, navedimo en primer. Delavca migranta, oba zaposlena v Avstriji, oba koristita največji Pendler, ker imata obadva do delovnega mesta 80 kilometrov. Prvi delavec zasluži  100.000 evrov bruto na leto,  drugi pa  35.000 evrov bruto.  Za oba v Sloveniji velja enaka davčna olajšava za prevoz na delo in malico, in sicer 9.552 evrov.  Brez upoštevanja olajšave za stroške v zvezi z delom bo prvi zdomec plačal 5.643,62 evra, drugi pa  3.769,40 evra. Če pa bo Furs upošteval enotno olajšavo za oba, to je 9.552 evrov, bo prvi doplačal le 867,625 eur, drugi pa 1.127,075 eur. Seveda je zanimiv finančni učinek doplačila na osnovi enake olajšave (9.552 eur); pri prvem delavcu 4.776 eur, pri drugem 2.642 eu

Sneg pobelil Pohorje

V Fokusu
15.11.2017 20:54 (pred 2 dnevi)

V noči s ponedeljka na torek so višji predeli Pohorja dobili prvo, za enkrat sicer še skromno pošiljko snega. Vremenski prognotiki napovedujejo, da bo letošnja zima bolj darežljiva s snegom kot pretekla. Zato smo pobarali odgovorne v Mariboskem Marpromu, upravljalcu kompleksa smučišč na mariborskem Pohorju, kako so se se pripravili na pričetek zimske sezone.

"Priprave na novo zimsko sezono so na Mariborskem Pohorju stekle že proti koncu poletja; tako že nekaj časa izvajamo različna dela, kot so košnja in planiranje terenov (smučišč), vzdrževanje žičniških naprav, servisiranje snežnih topov itd. Večina teh del je že opravljenih, zato ocenjujemo, da bomo pravočasno pripravljeni na prihajajočo zimsko sezono. Plan je, da bi smučarsko sezono odprli do sredine decembra, kar pa je seveda odvisno predvsem od vremenskih razmer," nam je odgovoril Miha Rubin, v Marpromu odgovoren z stike z javnostjo.

 

Dodaja, da je trenutno  v teku več investicij, s katerimi bodo smučarjem v sezoni 2017/2018 pon

AHMAD SHAMIEH – DEJSTVA IN VPRAŠANJA

V Fokusu
15.11.2017 13:53 (pred 2 dnevi)

Današnje dogajanje okoli sirskega ilegalnega migranta Ahmad-a Shamieh-ja zahteva, da se kot poznavalec razmer, ne bom trdil da kot strokovnjak, na širšo javnost, zlasti pa na poslance in poznavalce problematike, Mira Cerarja in druge, ki njegovi deportaciji na Hrvaško nasprotujejo,  obrnem z nekaj vprašanji in trditvami:

  1. Zakaj trdite da je begunec? Po naših zakonih je ilegalni migrant, ki je v Slovenijo vstopil z nezakonitim prečkanjem državne meje? Ali zna kdo pravno zavrniti mojo trditev?
  2. Zakaj je ilegalno vstopil tudi v Avstrijo in zakaj ga je Slovenija sprejela nazaj? Lahko to pravno pojasnite zlasti z vidika zakaj ga Slovenija ne bi smela vrniti na Hrvaško?
  3. Se vam zdi humano, da je v glavnem mestu Sirije Damasku, kjer divja vojna, pustil ženo in otroke sam pa je pobegnil na varno? Kako lahko to utemeljite?
  4. V Sloveniji biva od februarja 2016, torej 18 mesecev. Slovenski davkoplačevalci smo po izračunu Računskega sodišča za njegovo bivanje v Sloveniji, do sedaj plačali 34.848 evrov

Zakaj ne bi pravila šaha uporabili za reševanje poslovnih problemov?

V Fokusu
15.11.2017 07:50 (pred 3 dnevi)

Eden izmed najpomembnejših dejavnikov osebne in poklicne uspešnosti je odločanje. Odločanje je zahtevna miselna dejavnost, ki jo lahko povežemo z šahom. Zato ne govorimo več samo o zabavni miselni igri. Gre za miselno dejavnost, ki odloča o naših uspehih ali neuspehih v poslovnem in zasebnem življenju. Vsi 24 ur na dan na nek način v svojih mislih preigravamo "šahovske poteze in sprejemamo odločitve".

 

Šah je zahtevna intelektualna miselna igra na igralni deski za dva igralca. Za igranje je potrebna šahovnica s 64 črno-belimi polji (8 x 8) in šest različno močnih in različno gibajočih se figur: (2 x 1) kralj, (2 x 1) dama, (2 x 2) trdnjavi, (2 x 2) lovca, (2 x 2) skakača in (2 x 8) kmetov. Vsak igralec ima na začetku 16 figur razporejenih zrcalno nasproti po določenem vrstnem redu. Prvi na potezi ima bele in drugi črne figure. Cilj šahovske igre je prisiliti nasprotnikovega kralja v položaj kjer je napaden in nima možnosti za premik ter napada ne more preprečiti. Takrat napovemo šah-m

Smrt raziskovalne novinarke Daphne Caruana Galizia bi lahko preprečili

V Fokusu
14.11.2017 20:11 (pred 3 dnevi)

Evropski poslanci so danes razpravljali o stanju pravne države na Malti. V razpravi, ki je potekala v luči umora vodilne malteške preiskovalne novinarke Daphne Caruana Galizia, je sodeloval tudi vodja slovenske delegacije v evropski ljudski stranki v Evropskem parlamentu, dr. Milan Zver.

"Kaže, da ima Malta težave pri delovanju pravne države in z vse slabšimi razmerami na področju medijske svobode. Tudi zato se je težko sprijazniti s smrtjo Daphne Caruana Galizia, saj vemo, da bi lahko bila preprečena", je umor novinarke ob izreku sožalja njenim svojcem obžaloval in obsodil dr. Zver.

Poudaril je, da je s tem dejanjem preiskovalcem korupcije in kriminala ter raziskovalnim novinarjem bilo poslano "grozno in jasno sporočilo." "Znano je, da je ustrahovanje način dela mafije. Če pa sodstvo, policija in mediji niso resnično neodvisni, potem imamo sistemski problem", je dejal.

"Toda Malta glede tega ni izjema. Tudi Slovenija se ne more pohvaliti s povsem delujočo pravno državo. Ne dolgo nazaj

Oglasi

vsi, ki se navdušujete nad ekstremnimi športi, preverite tudi ponudbo podjetja altituda. ta ima namreč v ponudbi soteskanje različnih težavnosti, spust po jeklenici in še kaj bi se našlo. preverite še ostale aktivnosti v adventure slovenia.

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

bliža se čas praznikov in verjetno ste tudi vi med tistimi, ki že mrzlično razmišljate, kaj podariti vašemu malčku ali nečaku za novo leto. majhni fantki so najbolj navdušeni nad avtomobilčki, tako da z nakupom takega darila zagotovo ne boste zgrešili. preverite še ostalo ponudbo podjetja vlakec. 

Kategorija: Igrače za fante

Cena: Pokličite za ceno

mi smo registrirana tvrtka koja se nalazi u velikoj britaniji i južnoj africi, mi smo ovdje služiti ćete biti dobri i visoko kvalitetne proizvode po vrlo konkurentnim cijenama.   trenutno imamo prodaju popust na sve naše proizvode odmah imamo prodaju popust cijena zbog svečane i već krajem godine prodaje.     mobilni telefoni su novi, originalni, otključani zapečaćeni u kutiji s europskim jamstvom.   dostava na vašu adresu traje 3 dana putem kurirske službe fedex express ili dhl-a.   zainteresirani kupac trebao bi kontaktirati sljedeće:   (kontakt (whatsapp) +27604484153   e-mail: euroelectronicshop@gmail.com     telefonski broj: ☎ +27604484153     apple iphone x   apple iphone x 64gb počevši od € 480   apple iphone x 256gb počevši od € 540     apple iphone 8 i 8 plus     apple iphone 8 64gb  od 400 €    apple iphone 8 256gb od 440 €      apple iphone 8 plus 64gb 420 €    apple iphone 8 plus 256gb od € 460       apple watch series 3 od € 200       apple iphone 7 32gb od 300 € apple iphone 7 128gb od 330 € apple iphone 7 256gb od 360 €   apple iphone 7 plus apple iphone 7 plus 32gb od 320 € apple iphone 7 plus 128 gb od 350 € apple iphone 7 plus 256 gb od 380 €         apple iphone 6s apple iphone 6s 16gb od 250 € apple iphone 6s 64gb od 270 € apple iphone 6s 128 gb od 300 €   apple iphone 6s plus 16gb od 290 € iphone 6s plus 64gb ...... 310 € apple iphone 6s plus 128gb .... 330 €     apple iphone 6 plus apple iphone 6 plus 16gb od 170 €   apple iphone 6 plus 64gb od 200 €   apple iphone 6 plus 128gb od 220 €       ipad   ipad ipad wi-fi + mobilni 128gb - od 300 €   wi-fi apple ipad 32gb od 200 €   apple ipad mini 4 128-inčni wi-fi od 250 €   tablet apple ipad air 2 wi-fi 32gb od 220 €   apple ipad pro 12.9 "32gb od 340 €   apple ipad pro 128gb wi-fi + 4g od 350 €             samsung   samsung galaxy note 8 64gb od 450 €   samsung galaxy s8 + plus 64gb od € 400   samsung galaxy s8- 64gb od 380 €   samsung galaxy s7 edge 32gb od 300 €   samsung galaxy s7 edge 64gb od 340 eura     samsung galaxy s6 + edge 32gb od 240 €   samsung galaxy s6 + edge 64gb  od 260 €       sony xperia xz premium g8142 64gb  4g od 280 €     htc u11 6gb ram 128gb 4g od po 300 €   htc one 10 32gb 4g slobodno - od € 180   htc u ultra 64gb 4g  slobodan - od € 180   sony playstation 4 1tb + fifa 18 + 2 dualshock ... 190 €           zainteresirani kupac trebao bi kontaktirati sljedeće:   (kontakt (whatsapp) +27604484153   e-mail: euroelectronicshop@gmail.com   telefonski broj: ☎ +27604484153

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 480 €

če v vašem podjetju pripravljate poslovni dogodek in bi radi poslali lično oblikovana vabila, potem kontaktirajte podjetje dominatus d.o.o., ki nudi profesionalno . 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2840.) kruto in nenavadno

Kategorija: Leposlovje

Cena: 12.99 €

6998.) elektra

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1135.) pogum za vzgojo

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

  we are selling all kinds of brand new unlocked mobile phones.   apple iphone 6s plus 16gb – space grey apple iphone 6s plus 64gb – gold apple iphone 6s plus 128gb rose gold   apple iphone 6s – 16gb – rose gold apple iphone 6s – 64gb – rose gold apple iphone 6s – 128gb – rose gold apple iphone 7 – 128gb apple iphone 7s – 256gb   apple iphone 8s apple iphone 8s plus apple iphone x   samsung galaxy s6 edge plus 32gb samsung galaxy s6 edge plus 64gb samsung galaxy s7 samsung galaxy s8 samsung galaxy s8 plus       email:   mobilephoneslimited88@gmail.com  

Kategorija: Knjige

Cena: 200 €

699$ | 999$ capacity - 64gb | 256gb   • new condition  color available - space gray & silver apple  international   warranty  - 1 year  & mobile store shop retailer warranty - 1 year   offer - free apple smartwatch series 3   • free returns, free shipping, worldwide - no tax    100% secure shopping backed by store money back guaranteed    info chat telegram  whatapp  + 17828212310   phillips mobile electronics tms ltd europa , elpaso tx g.mail--easystocksales @ gmail  tel + 14302015690

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 699 €

287.) izza kongresa

Kategorija: Zdravje

Cena: 11.99 €

7677.) pogled v prihodnost

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 19.99 €

7330.) suhe mesnine narodne posebnosti

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj